פינוקים למכונה לכבוד השנה החדשה
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לכבוד השנה החדשה הסילביה קיבלה יום ספא שכלל:
- ניקוי אבנית (חצי שנתי אולי אני אעבור לפעם בשנה וזהו)
- רענון פילטר שרף (יוחלף שנה הבאה)
- פירוק מסננת ראש חליטה וניקיון שלה (פעם בחודש גם ככה).
- ניקיון ידיות ופילטרים מאבנית ושומנים.
- באק פלאש (פעם בחודש גם ככה).
הפונטה ווקיו קבלה מסאג' קליל:
- ניקוי ידית ופילטרים משומנים.
- ניקוי רשת חליטה - עד שיהיה לי אומץ לפרק ניקוי חיצוני בלבד.
- רענון פילטר בריטה (מוחלף כל שלושה חודשים מרוענן כל שבוע)
רוקי קבלה ניקיון חלקי עם שואב אבק אחרי פירוק ההופר (לפני חודש עשיתי פירוק וחידוש טפלון)
חוצמזה הייתי בשוק הפשפשים ומצאתי כוסות צ'אי הודיות מקוריות (אלה עם השריטות והבועות בזכוכית). בקרוב תמונות של קפוצ'ינו...
- ניקוי אבנית (חצי שנתי אולי אני אעבור לפעם בשנה וזהו)
- רענון פילטר שרף (יוחלף שנה הבאה)
- פירוק מסננת ראש חליטה וניקיון שלה (פעם בחודש גם ככה).
- ניקיון ידיות ופילטרים מאבנית ושומנים.
- באק פלאש (פעם בחודש גם ככה).
הפונטה ווקיו קבלה מסאג' קליל:
- ניקוי ידית ופילטרים משומנים.
- ניקוי רשת חליטה - עד שיהיה לי אומץ לפרק ניקוי חיצוני בלבד.
- רענון פילטר בריטה (מוחלף כל שלושה חודשים מרוענן כל שבוע)
רוקי קבלה ניקיון חלקי עם שואב אבק אחרי פירוק ההופר (לפני חודש עשיתי פירוק וחידוש טפלון)
חוצמזה הייתי בשוק הפשפשים ומצאתי כוסות צ'אי הודיות מקוריות (אלה עם השריטות והבועות בזכוכית). בקרוב תמונות של קפוצ'ינו...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אני לא מפרק את הגומיה רק את הרשת ומה שמאחוריה. ראיתי בקופיגיק פעם הסבר איך לעשות אותו דבר ב E61
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
ב-E61 אי אפשר לפרק את הרשת בלי להוציא את הגומיה.
ובתהליך הפירוק שלה יש סיכוי די טוב שאתה הורס אותה. במיוחד כשאין נסיון.
נשאלת השאלה למה לעשות את זה, אם אפשר לעשות בקפלאש עם חומר ניקוי?
אני מנחש שהוא מנקה את הרשת בצורה יחסית יסודית.
ובתהליך הפירוק שלה יש סיכוי די טוב שאתה הורס אותה. במיוחד כשאין נסיון.
נשאלת השאלה למה לעשות את זה, אם אפשר לעשות בקפלאש עם חומר ניקוי?
אני מנחש שהוא מנקה את הרשת בצורה יחסית יסודית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
ניקוי טוב לא יכול להתבצע דרך האגזוז
כדי לנקות רשת מסננת וידית משאריות קפה שרוף אני משרה אותם במסיר שומנים - קשה לי לראות פעולה כזו מתבצעת ללא פירוק, בייחוד לא הסרת החומר
אצלך זה אכן חצי בעייה כי יש אפשרות לבאקפלאש, אצלי הכיוון ההפוך במסננת מוביל לבוכנה בלבד
אגב גם אותה צריך לנקות עם מסיר שומנים לעתים רחוקות
כדי לנקות רשת מסננת וידית משאריות קפה שרוף אני משרה אותם במסיר שומנים - קשה לי לראות פעולה כזו מתבצעת ללא פירוק, בייחוד לא הסרת החומר
אצלך זה אכן חצי בעייה כי יש אפשרות לבאקפלאש, אצלי הכיוון ההפוך במסננת מוביל לבוכנה בלבד
אגב גם אותה צריך לנקות עם מסיר שומנים לעתים רחוקות
what's next?
גם אני ניצלתי את ההזדמנות החגיגית של סוף השנה לנקיון כללי.
ניקוי אבנית, בקפלאש, השרייה בממיס שומנים, והרפיה באבנים חמות (מתה לנסות כזה פעם, אבל אני תמיד בוחרת לבסוף בטיפול-שניצל הכי אגרסיבי שיתאפשר, מבלי לאלץ שימוש בכסא גלגלים לאחריו).
רציתי לשלוף את הגומיה. בכל זאת, בערך שנה וחצי בשימוש, ובטח כבר לא אלסטית כבעבר. מעניין לראות איזו ג'יפה יש מאחורי הקלעים, למרות הבקפלאשים.
קשה להוציא את הנבלה.
ניסיתי לנעוץ כמה כלי משחית, אבל נסיונותי המעודנים נתקלו ב"פחחחחחחח" מזלזל מטעם הגומיה.
אנסה כלי מחודד יותר מחר.
היא תושחת, אבל יש לי 3 גומיות במלאי.
ניקוי אבנית, בקפלאש, השרייה בממיס שומנים, והרפיה באבנים חמות (מתה לנסות כזה פעם, אבל אני תמיד בוחרת לבסוף בטיפול-שניצל הכי אגרסיבי שיתאפשר, מבלי לאלץ שימוש בכסא גלגלים לאחריו).
רציתי לשלוף את הגומיה. בכל זאת, בערך שנה וחצי בשימוש, ובטח כבר לא אלסטית כבעבר. מעניין לראות איזו ג'יפה יש מאחורי הקלעים, למרות הבקפלאשים.
קשה להוציא את הנבלה.
ניסיתי לנעוץ כמה כלי משחית, אבל נסיונותי המעודנים נתקלו ב"פחחחחחחח" מזלזל מטעם הגומיה.
אנסה כלי מחודד יותר מחר.
היא תושחת, אבל יש לי 3 גומיות במלאי.
את הגומיות הללו לא צריך להחליף פעם בתקופה לפי הוראות יצרן ?.הרי במשך הזמן הן מתקשות כמו אבן.דעה_עכורה כתב:גם אני ניצלתי את ההזדמנות החגיגית של סוף השנה לנקיון כללי.
קשה להוציא את הנבלה.
אנסה כלי מחודד יותר מחר.
היא תושחת, אבל יש לי 3 גומיות במלאי....
אם את באמת עושה זאת בעצמך קבלי רעיון (שגנבתי מיבגני הטכנאי מבנימינה),להפוך את המכונה על צידה,להבריג בורג בתוך הגומיה,ולאחר שהבורג חדר דיו למשוך אותו עם פלייר החוצה,הגומיה תצא אם לא בכח אז עם יותר כח ובחתיכות.
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אם אתה מרכך את המים אז אין צורך בניקוי אבנית כל חודשיים. טיפולב מלח לימון כל חודשיים יקצר את אורך החיים גוף החמום (יאכל אותו).
אני משתמש בפילטר טבול ואז אין צורך בניקויים תכופים.
אני משתמש בפילטר טבול ואז אין צורך בניקויים תכופים.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
ניקוי לדוד או למחליף חום או לשניהם?דעה_עכורה כתב:גם אני ניצלתי את ההזדמנות החגיגית של סוף השנה לנקיון כללי.
ניקוי אבנית, בקפלאש, השרייה בממיס שומנים, והרפיה באבנים חמות (מתה לנסות כזה פעם, אבל אני תמיד בוחרת לבסוף בטיפול-שניצל הכי אגרסיבי שיתאפשר, מבלי לאלץ שימוש בכסא גלגלים לאחריו)....
מה דעתך לכתוב מדריך קצר (עם צילומים, אם אפשר) על ניקוי אבנית למכונות HX?
Everything should be made as simple as possible, but not simpler