Miracle Max: "You rush a miracle man, you get rotten miracles"‎

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3741
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

הציטוט הנ"ל מתוך הנסיכה הקסומה. השאלה היא כמה הוא נכון לתחום הקפה. בהכנת האספרסו ישנם מספר תהליכים שהיה נחמד מאוד לקצר, אבל לא בטוח שקיצורי דרך יהיו אפקטיביים ושתוצאה לא תפגע. הנה כמה דוגמאות:

- החימום הראשוני של המכונה ארוך מדי? קיצור דרך אפשרי: הפעלה של המכונה על מצב קיטור, לחימום מהיר יותר.
- זמן ההמתנה לאחר קלייית הפולים ארוך מדי? קיצור דרך אפשרי: שימוש במיכל וואקום כדי להגדיל את פליטת ה-CO2
- שוט כיור עם קפה דורש יותר מדי התעסקות (שלא לדבר על בזבוז של קפה)? קיצור דרך אפשרי: באקפלאשינג עם פילטר עיוור, או לחלופין סתם שוט ריק ארוך מהרגיל

אפשרי? מופרך? אשמח לשמוע את דעתכם וכן רעיונות לקיצורי דרך אחרים.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

קיצורים בהחלט אפשריים. לרוב הם מקצרים את הזמן, אך דורשים עוד טיפה מאמץ:
חימום ראשוני במכונת דוד יחיד, בהחלט אפשרי עם השיטה שהצעת יחד עם הזרמת מים מהראש. זה קצת יותר אפקטיבי במכונות כמו גאג'יה ואסקסו מאשר בסילביה כי שם הדוד יושב רחוק יחסית מהראש, לעומת ישירות על הראש.
את זמן ההמתנה לפולים ניתן לקצר בשיטה אחרת. פשוט טחן אותם כרבע שעה לפני החליטה. קפה בן 24 שעות אמור להיות בהחלט סביר בשיטה הזו.
אני עדין לא מסכים עם עניין שוט הכיור הראשון. לא רואה בזה שום היגיון רציונלי וגם במציאות לא מצאתי לזו הוכחות. אני חושב שמדובר בעניין פסיכולוגי או של רכיבים לא חמים מספיק. בכל אופן, לאחרונה המשקה הראשון שלי בבוקר הוא ממילא קפוצ'ינו, שם זה בהחלט לא רלוונטי. אגב, אין לזלזל בעניין הפסיכולוגי, דברים מדהימים יותר מטעם שניתן להרגיש בו בוודאות מתרחשים מסיבות פסיכולוגיות נטו... אגב, אשמח לעשות סדרת מבחנים עיוורים עם מי שטוען שהוא בוודאות מרגיש הבדל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

בביקור שלי במפעל של quickmill, המנכ"ל סיפר שהוא מפעיל את המכונה שלו (E61) למשך 15 דק' ואז מזרים מים 2 דק' מהראש. הוא אומר שהמכונה מתחממת מצויין בשיטה הזו.

מוכרח להודות שלא ניסיתי, כי פשוט חבל לי על המים (בסופו של דבר, אנחנו לא גרים באיזור מילאנו...)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

בקשר לשוט כיור - דבוטאנט הדגים לי את זה בסילביה, אכן אספרסו ראשון רחוק מלהיות טוב. זה כנראה תלוי בסטאפ כולו
what's next?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #5 

שוב, איפה הרציונל מאחורי העניין? אם מדובר על חימום לא מספיק של הראש והידית, פשוט צריך להזרים מים דרך הידית. אם מדובר על שימון הידית אחרי זמן רב יחסית שהיתה יבשה, הרי שמספיק לשים מעט מאוד קפה ולא ממש שוט ו"לחלוט" את זה. איזה רציונל יש שצריך להכין בדיוק שוט כדי להגיע למצב אופטימלי?

ניסיתי, באמת שניסיתי גם בגאג'ה, גם בצ'ימבלי, גם במכונה מסחרית WEGA ולא הצלחתי להגיע לשוט ראשון גרוע, אלא אם כמובן המכונה לא חמה דיה ולא הוזרמו מים מהראש דרך הידית לפני החליטה.. אבל זה כבר לא מפתיע. המקרה היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה אחרי בקפלאש שהידית באמת צריכה "שימון" אחריו.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

אני מניח שהסיבות לכך הן 1. שאריות הקפה הקודם במטחנה 2. טעמי לוואי משאריות הקפה האחרון שהכנת, אותן הקפה החדש ממסך
ניסוי פשוט - אם תשאיר ידית עם קפה אחרי ההכנה בראש המכונה, אתה בטח מכיר את הריח של זה שנצמד גם לפילטר, לידית ולראש המכונה. גם אחרי ניקוי עם סבון, מעט ריח נשאר (כי הסבון לא מצליח להסיר את כל השאריות). זה קורה בפועל בקטן אחרי כל הכנה, גם אם מנקים. הקפה שהינו שומני וחלט בטמפ' גבוהה משאיר עקבות שנחים במכונה ויש להם ריח וטעם לא טובים. הקפה הראשון סופג אותם ומכין את הדרך לשני. היי - אם שאלת את עצמך מה התפקיד של הסלסילה למנה אחת בסילביה, זו כנראה התשובה. מעניין, אבל זה נכון גם אחרי ניקוי יסודי, קפה ראשון או שני סופגים טעמי מתכת וחומרי ניקוי, הבאים כבר בסדר.
אותן שאריות אחראיות בשלב מסויים לפגיעה בכל המנות ולא רק בראשונה, וזה הזמן לניקוי יסודי.
what's next?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #7 

ואת שתי הסיבות שמנית אפשר לפתור גם עם "חליטה" של מעט קפה בסלסילה ולא שוט מלא... אותי ממש מעניין הנושא בעיקר כי בשום סט אפ שלי לא הצלחתי להבין על מה מדברים. אולי כי המטחנה לא משתנה אף פעם, ובאמת הגורם העיקרי זה השאריות במטחנה שונה, אולי כי שיטת החימום הראשוני שלי איכשהו שונה ועושה את ההבדל ואולי משום מה למרות שאני מזהה יפה טעמי אספרסו ושוטים טובים או רעים, פה אני מפספס.

אגב, לרשימת המכונות שניסיתי בהן אפשר להוסיף את האסקסו...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

קודם הקוסם מקס בעצמו אמר שזה יהיה נס אם הקסם שלו יעבוד...
יש לקופיגיק מדריך שנקרא cheating miss silvia.
מה שהוא עושה שם זה לקצר את זמן החימום ע"י העברת מים דרך כל מקום אפשרי בכמה נגלות וככה אין סיכוי שהסטימר יקרר חזרה ודברים כאלה.
אם אתה עובד על המכונה 5 דקות ומעביר ככה מים זה באמת עובד.
אני לא מצאתי תחליף לשוט כיור גם בסילביה וגם בפונטה ווקיו. לדעתי זה עניין של חך (או מצב נפשי...).

קנאפרבוש פעם אמר שהוא טוחן קפה ישר אחרי הקלייה וככה הזמן התיישנות מתקצר משמעותית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”