שאלה כללית על כרטיסי רשת 10/100
שלום לכם!
יש לי שאלה על כרטיסי רשת ורשתות.
כדי להעביר רשת 10/100 צריך כבל רשת של 4 גידים.
ורשת 10/100/1000 צריך 8 גידים.
אז למה בכרטיסי 10/100 יש 8 פינים?
ולדוג' בXTRAMER הוא עובד ברשת 10/100 אבל יש לו 8 פינים, האם זה אומר שבעזרת עדכון קושחה עתידי, הוא יוכל לעבוד ב1GBIT?
יש לי שאלה על כרטיסי רשת ורשתות.
כדי להעביר רשת 10/100 צריך כבל רשת של 4 גידים.
ורשת 10/100/1000 צריך 8 גידים.
אז למה בכרטיסי 10/100 יש 8 פינים?
ולדוג' בXTRAMER הוא עובד ברשת 10/100 אבל יש לו 8 פינים, האם זה אומר שבעזרת עדכון קושחה עתידי, הוא יוכל לעבוד ב1GBIT?
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1924
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
יש 8 גידים כדי שיהיה ניתן להעביר ע"ג כבל אחד 2 רשתות אינטרנט, או לחילופין רשת אחת ו-2 קווי טלפון.
מדובר בכבל שנקרא CAT5
צריך להיזהר אם באמת עושים את זה, כי בחלק מכרטיסי הרשת, ומוצרי רשת שונים הפינים "שלא בשימוש" מולחמים ביחד עם פינים שאמורים להיות בשימוש.
כדי להעביר רשת של 1000 משתמשים בכל 8 הגידים, אבל חייבים גם כבל מסוג CAT6 שבנוי בצורה אחרת (יותר ליפופים)
מדובר בכבל שנקרא CAT5
צריך להיזהר אם באמת עושים את זה, כי בחלק מכרטיסי הרשת, ומוצרי רשת שונים הפינים "שלא בשימוש" מולחמים ביחד עם פינים שאמורים להיות בשימוש.
כדי להעביר רשת של 1000 משתמשים בכל 8 הגידים, אבל חייבים גם כבל מסוג CAT6 שבנוי בצורה אחרת (יותר ליפופים)
דבר ראשון תודה לכולם על התשובות!
אני משתמש בכבלי CAT5E שהבית מרושת בו.
הוא יכול להעביר 1GBIT, ובעתיד אני אעביר את הרשת ל1GBIT.
harari
זאת בדיוק השאלה, כי הקונקטור הוא כדי להעביר 1GBIT.
אז השאלה זה, האם אפשרי, בעזרת עדכון קושחה(כמו שהיה או יהיה באחד מהסטרימרים), להפוך את זה 1GBIT.
אני יודע ומכיר את כל זה, אני עשיתי את הרשת בבית שלי.wallalon כתב:יש 8 גידים כדי שיהיה ניתן להעביר ע"ג כבל אחד 2 רשתות אינטרנט, או לחילופין רשת אחת ו-2 קווי טלפון.
מדובר בכבל שנקרא CAT5
כדי להעביר רשת של 1000 משתמשים בכל 8 הגידים, אבל חייבים גם כבל מסוג CAT6 שבנוי בצורה אחרת (יותר ליפופים)...
אני משתמש בכבלי CAT5E שהבית מרושת בו.
הוא יכול להעביר 1GBIT, ובעתיד אני אעביר את הרשת ל1GBIT.
harari
זאת בדיוק השאלה, כי הקונקטור הוא כדי להעביר 1GBIT.
אז השאלה זה, האם אפשרי, בעזרת עדכון קושחה(כמו שהיה או יהיה באחד מהסטרימרים), להפוך את זה 1GBIT.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
לדעתי אי אפשר לאפשר את זה ע"י עדכון קושחה.
ושוב, הקונקטורים בצורה הזו כי זה הסטנדרט, הם משמשים צרכים רבים מעבר לרשת :
פורט CONSOLE של מתגי CISCO
פורטים של KVM של IBM
Power Over Ethernet
ועוד...
המחבר לא "מיועד" להעביר 1Gbps, הוא מסוגל לעשות זאת בזכות טכנולוגיה חדשה יחסית, ואם כרטיס הרשת לא תומך אין מה לעשות.
ושוב, הקונקטורים בצורה הזו כי זה הסטנדרט, הם משמשים צרכים רבים מעבר לרשת :
פורט CONSOLE של מתגי CISCO
פורטים של KVM של IBM
Power Over Ethernet
ועוד...
המחבר לא "מיועד" להעביר 1Gbps, הוא מסוגל לעשות זאת בזכות טכנולוגיה חדשה יחסית, ואם כרטיס הרשת לא תומך אין מה לעשות.