יש לי שני מחשבים שמחוברים ברשת אלחוטית לנתב TP LINK N המחשב הראשון עם כרטיס מובנה של zotec תקן N והשני עם כרטיס USB חיצוני תקן N של TP LINK
עכשיו בעיקרון המהירות אמורה להיות 300mbit משמע 37MB לשניה בתעבורה בין המחשבים! אבל במציאות המהירות היא רק 4MB!! מישהו מכיר את הבעיה?
אצל כולם זה ככה ואני סתם חופר או שזה אמור להיות מהיר יותר????
תודה מראש.
בעיה ברשת האלחוטית
-
the_lighting
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 425
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 937 פעמים
קודם כל קצב ההעברה האפקטיבי של רשת 802.11n רחוק מאוד מלהיות 37MB. זה יותר קרוב ל 80-85Mbps שהם בסביבת ה 11MBps.ההפרש בין קצב העברה תיאורטי לקצב העברה אפקטיבי נעוץ בין היתר ב overhead של פרוטוקול התקשורת עצמו, בזמן שלוקח לפענח את ההצפנה ובעובדה שאותם 300Mbps משותפים לכל ההתקנים הנמצאים ברשת האלחוטית וכולם נאלצים להתחלק באותו רוחב הפס.
שנית, יש גם את העניין של חיבור דרך USB. מאוד ייתכן שבמקרה הזה צוואר הבקבוק אינו בהעברה דרך רשת אלחוטית אלא בההעברת הנתונים דרך ממשק USB. קצב העברה של 4MBps זה עדיין 32Mbps שהוא הרבה מעבר ל 30Mbps האפשריים עם רשת 802.11g כך שנראה שהראוטר עובד כמו שצריך.
מה שהייתי מציע לך לעשות זה לבדוק את קצב ההעברה המקסימלי האפשרי בין שני המחשבים בתנאים אידיאליים בבית. חבר את שניהם בכבל רשת מוצלב ומדוד את קצב ההעברה. זה יתן לך את הבסיס להשוואה ויאפשר לך לאתר אם יש סיבות שאינן תלויות ברשת - כמו למשל כתיבה לדיסק - שמאיטות את העברת הקבצים
שנית, יש גם את העניין של חיבור דרך USB. מאוד ייתכן שבמקרה הזה צוואר הבקבוק אינו בהעברה דרך רשת אלחוטית אלא בההעברת הנתונים דרך ממשק USB. קצב העברה של 4MBps זה עדיין 32Mbps שהוא הרבה מעבר ל 30Mbps האפשריים עם רשת 802.11g כך שנראה שהראוטר עובד כמו שצריך.
מה שהייתי מציע לך לעשות זה לבדוק את קצב ההעברה המקסימלי האפשרי בין שני המחשבים בתנאים אידיאליים בבית. חבר את שניהם בכבל רשת מוצלב ומדוד את קצב ההעברה. זה יתן לך את הבסיס להשוואה ויאפשר לך לאתר אם יש סיבות שאינן תלויות ברשת - כמו למשל כתיבה לדיסק - שמאיטות את העברת הקבצים
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.