בעיה ברשת האלחוטית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
the_lighting פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 425
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #1 

יש לי שני מחשבים שמחוברים ברשת אלחוטית לנתב TP LINK N המחשב הראשון עם כרטיס מובנה של zotec תקן N והשני עם כרטיס USB חיצוני תקן N של TP LINK
עכשיו בעיקרון המהירות אמורה להיות 300mbit משמע 37MB לשניה בתעבורה בין המחשבים! אבל במציאות המהירות היא רק 4MB!! מישהו מכיר את הבעיה?
אצל כולם זה ככה ואני סתם חופר או שזה אמור להיות מהיר יותר????
תודה מראש.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

קודם כל קצב ההעברה האפקטיבי של רשת 802.11n רחוק מאוד מלהיות 37MB. זה יותר קרוב ל 80-85Mbps שהם בסביבת ה 11MBps.ההפרש בין קצב העברה תיאורטי לקצב העברה אפקטיבי נעוץ בין היתר ב overhead של פרוטוקול התקשורת עצמו, בזמן שלוקח לפענח את ההצפנה ובעובדה שאותם 300Mbps משותפים לכל ההתקנים הנמצאים ברשת האלחוטית וכולם נאלצים להתחלק באותו רוחב הפס.

שנית, יש גם את העניין של חיבור דרך USB. מאוד ייתכן שבמקרה הזה צוואר הבקבוק אינו בהעברה דרך רשת אלחוטית אלא בההעברת הנתונים דרך ממשק USB. קצב העברה של 4MBps זה עדיין 32Mbps שהוא הרבה מעבר ל 30Mbps האפשריים עם רשת 802.11g כך שנראה שהראוטר עובד כמו שצריך.

מה שהייתי מציע לך לעשות זה לבדוק את קצב ההעברה המקסימלי האפשרי בין שני המחשבים בתנאים אידיאליים בבית. חבר את שניהם בכבל רשת מוצלב ומדוד את קצב ההעברה. זה יתן לך את הבסיס להשוואה ויאפשר לך לאתר אם יש סיבות שאינן תלויות ברשת - כמו למשל כתיבה לדיסק - שמאיטות את העברת הקבצים
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

eranshl
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 78
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

לא ציינת כיצד בדקת את מהירות העברת הקבצים אבל 4MB לשניה זה אכן קצב נמוך לתקן N. הקצב הממוצע הוא יותר באזור של 8-9MB לשניה

בדוק אם הגדרת את הנתב לעבודה ב- 40Mhz. זה אמור לשפר מהירות

איזה דגם נתב בדיוק יש לך ?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”