איטיות לשרתים לחו"ל... מישהו יוכל לשפוך קצת אור על העניין?
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

- תגובות: 1274
- שם מלא: RoeyTNT
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
אם עכשיו אני אכנס לSpeed Test הבדיקה תראה שהמהירות שלי תהיה איטית בכל שרת בעולם חוץ מבארץ.
עכשיו אני שמעתי אלף ואחת סיפורים ממקורות כאלה ואחרים.
יש הטוענים שיש בעיה של התחברות לשרתים לח"ול אצל 2 התשתיות ואצל כל הספקיות
יש הטוענים שזה קורה רק בספקיות מסוימות.
ויש הטוענים שכל ההתקשרות בארץ לחול עוברת דרך שרת ראשי שיש כרגע בעיה איתו.
אין לי מושג מה קורה
אבל אני לא מבין למה אני צריך לקבל מגה וחצי בהתחברות לשרתים לחול מתוך ה16 שאני משלם עליהם?
אינטרנט לא אמור להיות יעיל רק באופן מקומי.
מצד שני.
אני לא כ"כ מרגיש את זה.
ז"א, בהורדות בטורנטים או בפתיחת אתרים. אני לא מרגיש את זה
אבל בבדיקה בספיד טסט זה בהחלט מודגש
בכל מקרה אני ממש מבולבל מכל העניין הזה ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי
תודה...
עכשיו אני שמעתי אלף ואחת סיפורים ממקורות כאלה ואחרים.
יש הטוענים שיש בעיה של התחברות לשרתים לח"ול אצל 2 התשתיות ואצל כל הספקיות
יש הטוענים שזה קורה רק בספקיות מסוימות.
ויש הטוענים שכל ההתקשרות בארץ לחול עוברת דרך שרת ראשי שיש כרגע בעיה איתו.
אין לי מושג מה קורה
אבל אני לא מבין למה אני צריך לקבל מגה וחצי בהתחברות לשרתים לחול מתוך ה16 שאני משלם עליהם?
אינטרנט לא אמור להיות יעיל רק באופן מקומי.
מצד שני.
אני לא כ"כ מרגיש את זה.
ז"א, בהורדות בטורנטים או בפתיחת אתרים. אני לא מרגיש את זה
אבל בבדיקה בספיד טסט זה בהחלט מודגש
בכל מקרה אני ממש מבולבל מכל העניין הזה ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי
תודה...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
תיעדוף ושוב תיעדוף.
אתה מקבל הביתה צינור שמעביר 16Mbps.
חברות האינטרנט מקבלות כמה גיגה ביט לשניה ומוכרים את זה הלאה.
הן מוכרות הרבה יותר רוחב פס מכפי שהן מקבלות (אחרת איפה הרווח...). היחס כיום הוא בערך 10:1. כלומר על כל מגה שיש להן לחו"ל, הן מוכרות 10 חבילות של מגה ללקוחות. זאת מתוך הנחה שלא כולם יצטרכו מגה בו זמנית.
מתי הבעיה? כשהיחס מדרדר. זה מה שקרה בשנים האחרונות - החיבור לחו"ל כמעט ולא גדל, אבל הלקוחות בארץ קונים בזול חבילות עם הרבה Mbps.
כשזה קורה, מי שמרוויח הם אלה שיש להם חבילות גדולות יותר או שיש להם תיעדוף. תיעדוף גורם לזה שאם יש שתי חבילות שצריכות לצאת אז אלה עם החשבון העסקי יוצאים קודם (ומקבלים קודם) לפני כל האחרים. ככל שיש יותר תיעדופים ולקוחות עם תיעדוף, כך סובלים יותר אלה בלי התיעדוף לחו"ל.
בארץ אין תיעדוף ולכן זה פחות בעייתי.
ללא ניטור מבחוץ, תהיה הדרדרות ובאמת לפני כמה שנים היינו לפני משבר דומה כש-ADSL רק נכנס. כיום אנחנו לקראת משבר (וזה יהיה גרוע בהרבה לפני שזה יהיה טוב יותר) וכולנו סובלים.
בשביל שזה יעבוד מחדש, החברות צריכות לרכוש עוד רוחב פס לחו"ל. זה כל הסיפור.
אתה מקבל הביתה צינור שמעביר 16Mbps.
חברות האינטרנט מקבלות כמה גיגה ביט לשניה ומוכרים את זה הלאה.
הן מוכרות הרבה יותר רוחב פס מכפי שהן מקבלות (אחרת איפה הרווח...). היחס כיום הוא בערך 10:1. כלומר על כל מגה שיש להן לחו"ל, הן מוכרות 10 חבילות של מגה ללקוחות. זאת מתוך הנחה שלא כולם יצטרכו מגה בו זמנית.
מתי הבעיה? כשהיחס מדרדר. זה מה שקרה בשנים האחרונות - החיבור לחו"ל כמעט ולא גדל, אבל הלקוחות בארץ קונים בזול חבילות עם הרבה Mbps.
כשזה קורה, מי שמרוויח הם אלה שיש להם חבילות גדולות יותר או שיש להם תיעדוף. תיעדוף גורם לזה שאם יש שתי חבילות שצריכות לצאת אז אלה עם החשבון העסקי יוצאים קודם (ומקבלים קודם) לפני כל האחרים. ככל שיש יותר תיעדופים ולקוחות עם תיעדוף, כך סובלים יותר אלה בלי התיעדוף לחו"ל.
בארץ אין תיעדוף ולכן זה פחות בעייתי.
ללא ניטור מבחוץ, תהיה הדרדרות ובאמת לפני כמה שנים היינו לפני משבר דומה כש-ADSL רק נכנס. כיום אנחנו לקראת משבר (וזה יהיה גרוע בהרבה לפני שזה יהיה טוב יותר) וכולנו סובלים.
בשביל שזה יעבוד מחדש, החברות צריכות לרכוש עוד רוחב פס לחו"ל. זה כל הסיפור.
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

אוקיי.
קודם כל תודה על ההסבר.
אבל השאלה שלי היא כזו
שאתה אומר חברות אינטרנט אתה מדבר רק על ספקיות? או גם על התשתיות?
כלומר, אם אני באופן תאורטי לא אהיה מחובר לאף ספקית ואגלוש רק דרך התשתית, האם גם אז תהיה לי את הבעיה הזו?
קודם כל תודה על ההסבר.
אבל השאלה שלי היא כזו
שאתה אומר חברות אינטרנט אתה מדבר רק על ספקיות? או גם על התשתיות?
כלומר, אם אני באופן תאורטי לא אהיה מחובר לאף ספקית ואגלוש רק דרך התשתית, האם גם אז תהיה לי את הבעיה הזו?
- Mistoffelees
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4778
- נתן תודות: 361 פעמים
- קיבל תודות: 180 פעמים
מדובר על הספקיות, הן מספקות למעשה את הגישה לאינטנרט.
ספקיות התשתית מספקות את הצינור, בצינור אין בעיה אם אתה רואה שבארץ הוא "זורם" כשורה.
ספקיות התשתית מספקות את הצינור, בצינור אין בעיה אם אתה רואה שבארץ הוא "זורם" כשורה.
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

אז התשובה שלך היא בעצם "כן"? אם תיאורטית הייתי מחובר רק לתשתית אז לא הייתה לי בעיה כזו וגם לא לחו"ל?yes-man כתב:מדובר על הספקיות, הן מספקות למעשה את הגישה לאינטנרט.
ספקיות התשתית מספקות את הצינור, בצינור אין בעיה אם אתה רואה שבארץ הוא "זורם" כשורה....
דבר נוסף, אז זה אומר בעצם שמה שנטוויז'ן אומרים זה חארטה? אין באמת תקלה בשרת המרכזי שיוצא לחול?
- Mistoffelees
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4778
- נתן תודות: 361 פעמים
- קיבל תודות: 180 פעמים
אין משמעות להתחבר רק לתשתית, להתחבר לתשתית מביא אותך רק לאחת מספקיות האינטרנט, מה זה יעזור לך?
גם אני סבלתי מאיטיות לחו"ל בנטויז'ן ואמרו לי שזה בעיות שיפתרו תוך יום יומיים, רק שאמרו את זה במשך חודש.
עברתי לאקספון ואני הרבה יותר מרוצה.
גם אני סבלתי מאיטיות לחו"ל בנטויז'ן ואמרו לי שזה בעיות שיפתרו תוך יום יומיים, רק שאמרו את זה במשך חודש.
עברתי לאקספון ואני הרבה יותר מרוצה.
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
אין לנו בארץ אופציה להתחבר רק לתשתית, לעומת המצב בארה"ב למשל.
יש POOL כתובות שבזק בינלאומי למשל מקצה לHOT או לבזק רק עבור לקוחות "ללא חייגן" , הפרוצדורה הזאת עדיין לא נחשבת לגלישה רק דרך הספקית.
אם הכתובות IP היו שייכות רק לתשתית ולא מושפעות מרוחב פס של ספקית זו או אחרת, אז גם נושא התיעדוף היה יורד מהפרק (בהנחה שיש מספיק רוחב פס)
יש POOL כתובות שבזק בינלאומי למשל מקצה לHOT או לבזק רק עבור לקוחות "ללא חייגן" , הפרוצדורה הזאת עדיין לא נחשבת לגלישה רק דרך הספקית.
אם הכתובות IP היו שייכות רק לתשתית ולא מושפעות מרוחב פס של ספקית זו או אחרת, אז גם נושא התיעדוף היה יורד מהפרק (בהנחה שיש מספיק רוחב פס)
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

לפי מה שאני יודע (בתור נציג (די חדש) של התמיכה טכנית בהוט) זה שמי שגולש ללא חייגן אכן מקבל אייפי מסוים מהספקית, אבל הוא לא מקבל את האייפי באופן ישיר. התשתית לוקחת מהספקית מאגר של כתובות איי פי ומקצה אותם ללקוחות ללא חייגן.sheva23 כתב:אין לנו בארץ אופציה להתחבר רק לתשתית, לעומת המצב בארה"ב למשל.
אם הכתובות IP היו שייכות רק לתשתית ולא מושפעות מרוחב פס של ספקית זו או אחרת, אז גם נושא התיעדוף היה יורד מהפרק (בהנחה שיש מספיק רוחב פס)...
אז בתכלס, לקוחות ללא חייגן (ושוב, אני לא מדבר על ג'וניפר) כן יכולים לא לעבור דרך הספקית.
דוגמא לכך היא שאם אתה נגיד בבב"ל ואתה מוגדר ללא חייגן אצלהם על מהירות 2.5 ובהוט אתה מוגדר ללא חייגן על 5 מגה.
אתה תקבל 5 מגה.
כמובן שכל הדברים הנ"ל אינם חוקיים
אני רק שואל האם במצב כזה אנחנו נעקוף את התיעדופים, כי אם כן אז כבר עדיף לשלם לספקית על תכלס כלום. ולגלוש ללא חייגן עם הספקיות שתומכות בזה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7626
- נתן תודות: 376 פעמים
- קיבל תודות: 342 פעמים
בבקשה :
מודל 7 השלבים ( על משקל מודל 7 השכבות ..) של חברות האינטרנט בישראל
1. הישראלים אוהבים הכל בגדול, במיוחד גדול יותר ממה שיש לשכן \ חבר \ בן דוד - הקף בעיגול את המתאים ביותר..
2. חברות האינטרנט עולות על הגל, אם יש ביקוש למה שלא יהיה היצע ?
3. מתחילים למכור חבילות עם רוחב פס הזוי. זה מתחיל ב 10M ומגיע ל 100M
4.כמובן שאת הקווים לחו"ל הן לא משדרגות כי .. חבל להשקיע כסף איפה שלא חייבים.
5.כמובן שזה לא מחזיק מיים והלקוחות מתחילים להתלונן. כמובן שבמחלקה הטכנית מספרים סיפורים מפה ועד לקוטב הצפוני \ דרומי - הקף בעיגול ..
6.מתחילים לעשות תעדוף, כאשר לקוח X מתלונן הוא מקבל מקסימום רוחב פס על חשבון לקוח Y.
7. לקוח Y מתלונן ? אין בעיה יש עוד הרבה לקוחות. לקוח Y מקבל, לקוח Z סובל ..
זהו בגדול,
לדעתי זה ממצה את מה שקורה פה בתחום האינטרנט.
מודל 7 השלבים ( על משקל מודל 7 השכבות ..) של חברות האינטרנט בישראל
1. הישראלים אוהבים הכל בגדול, במיוחד גדול יותר ממה שיש לשכן \ חבר \ בן דוד - הקף בעיגול את המתאים ביותר..
2. חברות האינטרנט עולות על הגל, אם יש ביקוש למה שלא יהיה היצע ?
3. מתחילים למכור חבילות עם רוחב פס הזוי. זה מתחיל ב 10M ומגיע ל 100M
4.כמובן שאת הקווים לחו"ל הן לא משדרגות כי .. חבל להשקיע כסף איפה שלא חייבים.
5.כמובן שזה לא מחזיק מיים והלקוחות מתחילים להתלונן. כמובן שבמחלקה הטכנית מספרים סיפורים מפה ועד לקוטב הצפוני \ דרומי - הקף בעיגול ..
6.מתחילים לעשות תעדוף, כאשר לקוח X מתלונן הוא מקבל מקסימום רוחב פס על חשבון לקוח Y.
7. לקוח Y מתלונן ? אין בעיה יש עוד הרבה לקוחות. לקוח Y מקבל, לקוח Z סובל ..
זהו בגדול,
לדעתי זה ממצה את מה שקורה פה בתחום האינטרנט.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
ROEY TNT
אני רק יכול להגיד לך כשהיתי ללא חייגן ב012 ובהוט הPOOL כתובות IP שהקצתה הספקית לתשתית היתה חסומה לP2P .
אולי בבזבל זה פחות מורגש, אבל ספק אם יש להם TAG פתוח לחול. למה להם לחלק את רוחב הפס במחירי ריצפה ללקוחות שישלמו 20 שקל בחודש, כשאפשר לתעדף ולהרוויח יותר פר לקוח.
תכלס כשמרבית הלקוחות בארץ בקושי מנצלים 10% מהרוחב פס בגלל חוסר שימוש בהורדות ובסטימינג, הספקיות מנצלות את זה וחייב לציין שהן מבחינתן עושות צעד חסכוני וריווחי. הבעיה היא במודל שהן משתמשות, אבל המודל הוא ישראלי בדיוק כמו מרבית הישראלים. תרבות היאללא מה כבר יעשו, ועד שיעשו אנחנו נעשה את המיליונים שלנו.
ושוב אני לא בטוח עד כמה בעולם יש אנשים שמשלמים על 2.5 מגה 20 דולר בחודש כולל ספק ותשתית. לפחות לצרכים של הטוקבקיסט והפייסבוקיסט הממוצע זה מספיק והוא לא צריך יותר מזה. וסביר להניח שמעל 80% מהלקוחות לא נחשבים מורידים כבדים, בשביל להוריד סרט פעם בשבוע בפורמט DVDRIP מהאמיול (או MP3 של שרית חדד) זה מספיק.
אני רק יכול להגיד לך כשהיתי ללא חייגן ב012 ובהוט הPOOL כתובות IP שהקצתה הספקית לתשתית היתה חסומה לP2P .
אולי בבזבל זה פחות מורגש, אבל ספק אם יש להם TAG פתוח לחול. למה להם לחלק את רוחב הפס במחירי ריצפה ללקוחות שישלמו 20 שקל בחודש, כשאפשר לתעדף ולהרוויח יותר פר לקוח.
תכלס כשמרבית הלקוחות בארץ בקושי מנצלים 10% מהרוחב פס בגלל חוסר שימוש בהורדות ובסטימינג, הספקיות מנצלות את זה וחייב לציין שהן מבחינתן עושות צעד חסכוני וריווחי. הבעיה היא במודל שהן משתמשות, אבל המודל הוא ישראלי בדיוק כמו מרבית הישראלים. תרבות היאללא מה כבר יעשו, ועד שיעשו אנחנו נעשה את המיליונים שלנו.
ושוב אני לא בטוח עד כמה בעולם יש אנשים שמשלמים על 2.5 מגה 20 דולר בחודש כולל ספק ותשתית. לפחות לצרכים של הטוקבקיסט והפייסבוקיסט הממוצע זה מספיק והוא לא צריך יותר מזה. וסביר להניח שמעל 80% מהלקוחות לא נחשבים מורידים כבדים, בשביל להוריד סרט פעם בשבוע בפורמט DVDRIP מהאמיול (או MP3 של שרית חדד) זה מספיק.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/