013 - האם הספקיות משחקות לנו בבדיקת המהירות
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4770
- נתן תודות: 163 פעמים
- קיבל תודות: 285 פעמים
סתם ככה הערה,
למדינת ישראל יש עורקים ימיים של X רוחב פס.
תגידו מה שתרצו, אבל בלי תעדוף לאף אחד מאיתנו לא יהיה אינטרנט.
ותמיד יהיה אחד שיגיד "שיקנו עוד", אז לא תמיד אפשר, ולא תמיד משתלם.
ותמיד יהיה אחד שיגיד "שיקנו עוד", אז לא תמיד אפשר, ולא תמיד משתלם.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
הבעיה העיקרית של תיעדוף זה שאין שקיפות מלאה מי מקבל מה.
ההורים שלי מקבלים 2M ולא יכולים להשתמש בסקייפ בשעות הערב. אין להם מושג למה...
זה יכול להיות בעיה של בזק עם ה-ADSL או בעיה של עומסים לחו"ל (אני מהמר על מס' 2), אבל בכל מקרה, חייב להיות מדד עקבי שיאפשר להם לקבל את השירות הזה אם הם ישלמו סכום כסף ידוע מראש.
ההורים שלי מקבלים 2M ולא יכולים להשתמש בסקייפ בשעות הערב. אין להם מושג למה...
זה יכול להיות בעיה של בזק עם ה-ADSL או בעיה של עומסים לחו"ל (אני מהמר על מס' 2), אבל בכל מקרה, חייב להיות מדד עקבי שיאפשר להם לקבל את השירות הזה אם הם ישלמו סכום כסף ידוע מראש.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 825 פעמים
- קיבל תודות: 878 פעמים
חבר - אז או שלא מוכרים יותרChura כתב:סתם ככה הערה,
ותמיד יהיה אחד שיגיד "שיקנו עוד", אז לא תמיד אפשר, ולא תמיד משתלם....
או שמוכרים יקר
או שפוט עושים - מה שאף אחד לא אוהב - וגובים בכלל לפי שימוש ולא לפי רוחב "פס" אפשרי.
- oferlaor
- מנהל

אגב, בכנס האינטרנט שהיה לפני כמה ימים הציגו שם תזה (בהרצאה על נטורליות הרשת) שיש התערבות מאוד סבוכה (ושונה!) בין הספקיות השונות.
הם הציגו שם בדיקות שבהן (הבדיקות נערכו על ידי אלפי משתמשים לאורך חצי שנה) הספקיות ללא כל ספק מתערבות בקצבי התקשורת. בשתי ספקיות (למידע המלא חפשו ברשת את האתר של יהודה קלינגר) היתה התערבות ברמת DEEP PACKET INSPECTION ו- RESET PACKETS שהאיטו טורנטים ו-P2P. באחת מהספקיות יש LOCAL CACHING שככל הנראה עוקב אחרי מה שיושב ברשתות P2P ומאחסן עותק מקומי בכדי להאיץ את המהירות של ההורדה לבאים בתור.
לא יודע אם האחרון זה חוקי או לא, אבל זה נראה פיתרון מטורף לבעיית הרוחב סרט לחו"ל...
הם הציגו שם בדיקות שבהן (הבדיקות נערכו על ידי אלפי משתמשים לאורך חצי שנה) הספקיות ללא כל ספק מתערבות בקצבי התקשורת. בשתי ספקיות (למידע המלא חפשו ברשת את האתר של יהודה קלינגר) היתה התערבות ברמת DEEP PACKET INSPECTION ו- RESET PACKETS שהאיטו טורנטים ו-P2P. באחת מהספקיות יש LOCAL CACHING שככל הנראה עוקב אחרי מה שיושב ברשתות P2P ומאחסן עותק מקומי בכדי להאיץ את המהירות של ההורדה לבאים בתור.
לא יודע אם האחרון זה חוקי או לא, אבל זה נראה פיתרון מטורף לבעיית הרוחב סרט לחו"ל...
- Chura
- חבר מביא חבר

גביה לפי רוחב פס לדעתי יותר נכון, אבל כפי שכולנו מכירים את העם הישראלי זה לא יעבור.
בנוגע לפתרון האחרון שעופר הציג, אכן מדובר בפתרון קיים ואפילו חוקי (בתצורה שלו)
אני לא יודע מי מהספקים משתמש בו, אבל אני חושב שזה אכן משפר פלאים את הP2P.
אף פעם לא עיינתי בחוזה התקשורת שלי אבל יש לי הרגשה שהספקיות הכניסו שם סעיף שמרשה להם לעשות התערבות או שיקולים.
אחרת היה גל תביעות אין סופי. דעתי האישית כמובן.
בנוגע לפתרון האחרון שעופר הציג, אכן מדובר בפתרון קיים ואפילו חוקי (בתצורה שלו)
אני לא יודע מי מהספקים משתמש בו, אבל אני חושב שזה אכן משפר פלאים את הP2P.
אף פעם לא עיינתי בחוזה התקשורת שלי אבל יש לי הרגשה שהספקיות הכניסו שם סעיף שמרשה להם לעשות התערבות או שיקולים.
אחרת היה גל תביעות אין סופי. דעתי האישית כמובן.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- oferlaor
- מנהל

chura,
הבעיה הקשה יותר היא שאין שקיפות לגבי מה בדיוק נעשה בחדרי החדרים של חברות ה-ISP. לדעתי מרבית הטכנאים של כל ספקית הם ללא מושג מה הספקית שהם עובדים עבורה עושים או לא עושים לתעבורה.
לדעתי חייבים חד משמעית שיהיה שקיפות לא רק של טכניקות ה-DPI שבשימוש אלא גם ביחס הפס שנמכר לזה שיש להם כלפי חו"ל עבור כל ספקית.
הבעיה הקשה יותר היא שאין שקיפות לגבי מה בדיוק נעשה בחדרי החדרים של חברות ה-ISP. לדעתי מרבית הטכנאים של כל ספקית הם ללא מושג מה הספקית שהם עובדים עבורה עושים או לא עושים לתעבורה.
לדעתי חייבים חד משמעית שיהיה שקיפות לא רק של טכניקות ה-DPI שבשימוש אלא גם ביחס הפס שנמכר לזה שיש להם כלפי חו"ל עבור כל ספקית.
- Chura
- חבר מביא חבר

אני איתך...
מה שמוזר פה שמשרד התקשורת לא פועל בעניין, זה מטריד.
לדעתי זה הרבה יותר חשוב מאשר לדאוג שחברת חשמל תתחיל לתת אופטקיה לבתים במהירויות GIGA.
מתי שולחים נציג מאתר למשרד התקשורת ?

מה שמוזר פה שמשרד התקשורת לא פועל בעניין, זה מטריד.
לדעתי זה הרבה יותר חשוב מאשר לדאוג שחברת חשמל תתחיל לתת אופטקיה לבתים במהירויות GIGA.
מתי שולחים נציג מאתר למשרד התקשורת ?
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
זה בהחלט יסביר למה לטורנטים ה"חמים" (למשל הפרק האחרון של LOST) יש בד"כ מהירות מטורפת בטרקרים הפתוחים.oferlaor כתב: באחת מהספקיות יש LOCAL CACHING שככל הנראה עוקב אחרי מה שיושב ברשתות P2P ומאחסן עותק מקומי בכדי להאיץ את המהירות של ההורדה לבאים בתור.
לא יודע אם האחרון זה חוקי או לא, אבל זה נראה פיתרון מטורף לבעיית הרוחב סרט לחו"ל......
- oferlaor
- מנהל

Chura,
היתה שם נציגה של משרד התקשורת שהתפתלה בכיסא והסבירה שזה מסובך ושאי אפשר לפסול DPI. לדעתי אין להם מושג איך להתמודד עם זה ולכן הם פשוט מתעלמים.
היתה שם נציגה של משרד התקשורת שהתפתלה בכיסא והסבירה שזה מסובך ושאי אפשר לפסול DPI. לדעתי אין להם מושג איך להתמודד עם זה ולכן הם פשוט מתעלמים.
לא יודע כמה זה נכון
אבל אחרי מה שראיתי אני כבר לא אשלול מראש את ה"ממצאים".
משהו דומה קרה לי
הורדתי סרט כלשהו בביטורנט, או דרך אתר כלשהו, לא זוכר במדויק, לפני כחודש... המהירות די זחלה...
נכנסתי לאתר SPEESTEST כדי לבדוק את המהירות, וכשבאתי לסגור את הביטורנט כדי להריץ את הבדיקה ראיתי שמהירות ההורדה גדלה בערך פי 4.
אם הייתי מוריד על קצב של 20KB לשניה אז הקצב עלה ל-80 בערך
השארתי את האתר פתוח לכמה דקות ואז סגרתי
אחרי כמה שניות מהירות ההורדה בביטורנט ירדה...
חשבתי וחשבתי ולא האמנתי, פתחתי שוב פעם את הדפדפן, ונכנסתי לSPEEDTEST בשנית
תנחשו מה.... כן, נכון, מהירות ההורדה שוב פעם גדלה...
אם מרמים ועושקים, הם לפחות מרמים בחוכמה.... אנחנו צריכים ללמוד מזה.
לציין שהייתי מחובר אז דרך נטוויז'ן
מאז אני גם לא טורח לעדכן את מהירויות החיבור לאינטרנט ל-5/10/100 מגה בייט.... משום מה נראה לי שאין לזה טעם ממש
רמי
אבל אחרי מה שראיתי אני כבר לא אשלול מראש את ה"ממצאים".
משהו דומה קרה לי
הורדתי סרט כלשהו בביטורנט, או דרך אתר כלשהו, לא זוכר במדויק, לפני כחודש... המהירות די זחלה...
נכנסתי לאתר SPEESTEST כדי לבדוק את המהירות, וכשבאתי לסגור את הביטורנט כדי להריץ את הבדיקה ראיתי שמהירות ההורדה גדלה בערך פי 4.
אם הייתי מוריד על קצב של 20KB לשניה אז הקצב עלה ל-80 בערך
השארתי את האתר פתוח לכמה דקות ואז סגרתי
אחרי כמה שניות מהירות ההורדה בביטורנט ירדה...
חשבתי וחשבתי ולא האמנתי, פתחתי שוב פעם את הדפדפן, ונכנסתי לSPEEDTEST בשנית
תנחשו מה.... כן, נכון, מהירות ההורדה שוב פעם גדלה...
אם מרמים ועושקים, הם לפחות מרמים בחוכמה.... אנחנו צריכים ללמוד מזה.
לציין שהייתי מחובר אז דרך נטוויז'ן
מאז אני גם לא טורח לעדכן את מהירויות החיבור לאינטרנט ל-5/10/100 מגה בייט.... משום מה נראה לי שאין לזה טעם ממש
רמי