הגדלת איכות\טווח הקליטה האלחוטי בבית 3 קומות
-
tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5196
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 1440 פעמים
טוב, ראשית אתחיל בתיאור של הבית ושל הבעיה
בית 3 קומות
1 - סלון, האבא מידי פעם רוצה לגלוש בנייד מהסלון - ובקרוב מאוד מחשב HTPC שיהיה חייב אינטרנט !
2 - חדר ממ"ד ללא מחשב (סתם להזכיר שקיים שם ממ"ד), + חדר ילדים עם מחשב נייד
3 - קומה שלישית, 2 חדרים, אחד שלי ואחד של אחותי, בכל אחד מהם מחשב נייח
ראוטר מסוג WRT54GL Linksys על ערוץ 11 בתקן G
בעבר היה דבר כזה: הראוטר היה מחובר בקומה השנייה, ואליו בצורה אלחוטית כל המחשבים בבית
הבעיה הייתה, שבקומה השלישית, בחדר של אחותי האות היה ממש ממש חלש, ו80% מהזמן לא היה אינטרנט
אחרי שנה של בכי ותלונות, נאלצתי "לפתור" את הבעיה בכך שהעברתי את הראוטר לחדר בקומה ה3,
כמובן שכתוצאה מכך שאר הקליטה בבית בחלקו האמצעי והתחתון ירדה, האות בקומה השנייה בינוני (האינטרנט אבל עובד חלק)
אבל בסלון האינטרנט ממש חלש ואף לא פועל לפעמים.
עכשיו זה היה די סביל עד עכשיו, אבל בשבוע הבא אני עומד לרכוש מחשב HTPC לסלון ואני חייב שהחיבור יהיה מעולה.
קראתי והפכתי את כל הרשת, מצאתי פתרונות מגוונים ושונים כמו:
1. רשת על גבי קו טלפון\חשמל - לא רוצה להיות בטא-טסטר של הדבר הזה..
2. העברת כבלים - אני יודע שזה הכי טוב, אני לא חזק בלהעביר כבלים, אני אבדוק עם איש מקצוע אם זה אפשרי בבית
3. REAPTER \ AP \ WDS - כל השמות גנאי האלו שמשמעותם לקנות עוד ראוטר ולמקם אותו בקומה השנייה בנוסף לראוטר בקומה השלישית
4. להחליף את כל הבית לתקן N שמבטיח קליטה פי 2 חזקה
מישהו מוכן לתת לי את הפיתרון שבעזרתו הבית שלי יהנה מרשת אלחוטית בצורה הטובה ביותר?
בית 3 קומות
1 - סלון, האבא מידי פעם רוצה לגלוש בנייד מהסלון - ובקרוב מאוד מחשב HTPC שיהיה חייב אינטרנט !
2 - חדר ממ"ד ללא מחשב (סתם להזכיר שקיים שם ממ"ד), + חדר ילדים עם מחשב נייד
3 - קומה שלישית, 2 חדרים, אחד שלי ואחד של אחותי, בכל אחד מהם מחשב נייח
ראוטר מסוג WRT54GL Linksys על ערוץ 11 בתקן G
בעבר היה דבר כזה: הראוטר היה מחובר בקומה השנייה, ואליו בצורה אלחוטית כל המחשבים בבית
הבעיה הייתה, שבקומה השלישית, בחדר של אחותי האות היה ממש ממש חלש, ו80% מהזמן לא היה אינטרנט
אחרי שנה של בכי ותלונות, נאלצתי "לפתור" את הבעיה בכך שהעברתי את הראוטר לחדר בקומה ה3,
כמובן שכתוצאה מכך שאר הקליטה בבית בחלקו האמצעי והתחתון ירדה, האות בקומה השנייה בינוני (האינטרנט אבל עובד חלק)
אבל בסלון האינטרנט ממש חלש ואף לא פועל לפעמים.
עכשיו זה היה די סביל עד עכשיו, אבל בשבוע הבא אני עומד לרכוש מחשב HTPC לסלון ואני חייב שהחיבור יהיה מעולה.
קראתי והפכתי את כל הרשת, מצאתי פתרונות מגוונים ושונים כמו:
1. רשת על גבי קו טלפון\חשמל - לא רוצה להיות בטא-טסטר של הדבר הזה..
2. העברת כבלים - אני יודע שזה הכי טוב, אני לא חזק בלהעביר כבלים, אני אבדוק עם איש מקצוע אם זה אפשרי בבית
3. REAPTER \ AP \ WDS - כל השמות גנאי האלו שמשמעותם לקנות עוד ראוטר ולמקם אותו בקומה השנייה בנוסף לראוטר בקומה השלישית
4. להחליף את כל הבית לתקן N שמבטיח קליטה פי 2 חזקה
מישהו מוכן לתת לי את הפיתרון שבעזרתו הבית שלי יהנה מרשת אלחוטית בצורה הטובה ביותר?
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 229 פעמים
פתרון קל פשוט וזול... החלפת אנטנות כשהראוטר יושב באמצע הבית והגברת האות של הראוטר על ידי קושחה צד ג' כמו DD-WRT או TOMATO
בניה עצמית - http://www.instructables.com/id/WIFI-Antenna-Hack!/
מקסימום קונים זוג זול באיביי או DX או אפילו בארץ
מקסימום קונים זוג זול באיביי או DX או אפילו בארץ
-
tomer953
- חבר מכור קשה

בראוטר כבר מותקנת DD-WRTiakovl כתב:פתרון קל פשוט וזול... החלפת אנטנות כשהראוטר יושב באמצע הבית והגברת האות של הראוטר על ידי קושחה צד ג' כמו DD-WRT או TOMATO
מקסימום קונים זוג זול באיביי או DX או אפילו בארץ...
לא נראה לי שאני אתחיל לפרק את האנטנות..
אתה ניסית את זה? בכמה כבר זה יגדיל את טווח הקליטה בבית ?
לא עדיף AP או משהו כזה?
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 229 פעמים
אם מותקן לך אז יש לך שם אופציה להגביר את האות בקושחה
לפרק אנטנות = אתה יודע שהם מתברגות החוצה, ושוב אם אתה רוצה להוציא כסף אתה תמיד יכול לקנות ביוקר את מה שאפשר לבנות בחינם
http://noacomp.co.il/Category.aspx?CatCode=460
בכמה זה יגדיל לך? תסתכל באינטרנט... ההבדלים דרמטיים, אני לא צריך את זה כי אני יושב עם בית עם קומה בודדת ושטח די קטן... הקליטה גם ככה מקסימלית
AP יכול לעזור לך אבל שוב... החלטה שלך
לפרק אנטנות = אתה יודע שהם מתברגות החוצה, ושוב אם אתה רוצה להוציא כסף אתה תמיד יכול לקנות ביוקר את מה שאפשר לבנות בחינם
http://noacomp.co.il/Category.aspx?CatCode=460
בכמה זה יגדיל לך? תסתכל באינטרנט... ההבדלים דרמטיים, אני לא צריך את זה כי אני יושב עם בית עם קומה בודדת ושטח די קטן... הקליטה גם ככה מקסימלית
AP יכול לעזור לך אבל שוב... החלטה שלך
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7626
- נתן תודות: 376 פעמים
- קיבל תודות: 342 פעמים
אין פתרון 100%.
ניסוי וטעיה. מקסימום תקנה עוד ראוטר ותשרש.
ליאור
ניסוי וטעיה. מקסימום תקנה עוד ראוטר ותשרש.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3720
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 194 פעמים
- קיבל תודות: 212 פעמים
כפי שנאמר אין משהו שבאופן וודאי יפתור את הבעיה. הכי טוב זה כמובן רשת קווית, אבל אם זה לא אפשרי:
לטעמי להשתמש ברפלקטור זה לא אסתטי ועל אף שזה עוזר זה לא הכי יעיל. אין בעיה להחליף אנטנות לחזקות יותר אבל כל עוד אלו אנטנות omni רגילות ולא כיווניות כמעט ולא תרגיש בשיפור, אם רוכשים אנטנות כיווניות העלות היא לכל הפחות 50 שקלים לאנטנה וזה במידה שמזמינים מחו"ל.
בנוסף יש שאלה של תקציב, בהנחה שהתקציב לא מוגבל אך גם לא מופרז כדאי להשקיע כ600 שקלים בהחלפת הראוטר הנוכחי לראוטר חדש בתקן N שיהיה בקומת הקרקע או בקומה השניה ובנוסף לרכוש AP תקן N שיהיה בקומה השלישית.
כמו כן את הHTPC רצוי מראש לבנות עם כרטיס רשת אלחוטי בתקן N עם 3 אנטנות, לדעתי בשאר הבית אין שום בעיה להישאר עם תקן G אלא אם יש צורך במהירות של תקן N אבל אז החלפת כרטיסי הרשת בכל המחשבים תכפיל את העלות. (הבהרה: שילוב של תקן N עם תקן G ישפר את הטווח והקליטה אך ישאיר את מהירות הרשת במהירות של תקן G)
לטעמי להשתמש ברפלקטור זה לא אסתטי ועל אף שזה עוזר זה לא הכי יעיל. אין בעיה להחליף אנטנות לחזקות יותר אבל כל עוד אלו אנטנות omni רגילות ולא כיווניות כמעט ולא תרגיש בשיפור, אם רוכשים אנטנות כיווניות העלות היא לכל הפחות 50 שקלים לאנטנה וזה במידה שמזמינים מחו"ל.
בנוסף יש שאלה של תקציב, בהנחה שהתקציב לא מוגבל אך גם לא מופרז כדאי להשקיע כ600 שקלים בהחלפת הראוטר הנוכחי לראוטר חדש בתקן N שיהיה בקומת הקרקע או בקומה השניה ובנוסף לרכוש AP תקן N שיהיה בקומה השלישית.
כמו כן את הHTPC רצוי מראש לבנות עם כרטיס רשת אלחוטי בתקן N עם 3 אנטנות, לדעתי בשאר הבית אין שום בעיה להישאר עם תקן G אלא אם יש צורך במהירות של תקן N אבל אז החלפת כרטיסי הרשת בכל המחשבים תכפיל את העלות. (הבהרה: שילוב של תקן N עם תקן G ישפר את הטווח והקליטה אך ישאיר את מהירות הרשת במהירות של תקן G)
-
tomer953
- חבר מכור קשה

יש פה מישהו שיכול לאמר מניסיון או מעובדות בשטח שהתקן N הזה באמת משפר קליטה בבתים כמו שלי?
כי כל המאמרים וזה תמיד יפים על הנייר, אבל שזה מגיע למבחן התוצאה אני מפחד לשלם כ"כ הרבה בשביל כלום
כי כל המאמרים וזה תמיד יפים על הנייר, אבל שזה מגיע למבחן התוצאה אני מפחד לשלם כ"כ הרבה בשביל כלום
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7626
- נתן תודות: 376 פעמים
- קיבל תודות: 342 פעמים
ניסתי להסביר לך קודם.tomer953 כתב:יש פה מישהו שיכול לאמר מניסיון או מעובדות בשטח שהתקן N הזה באמת משפר קליטה בבתים כמו שלי?
כי כל המאמרים וזה תמיד יפים על הנייר, אבל שזה מגיע למבחן התוצאה אני מפחד לשלם כ"כ הרבה בשביל כלום...
כל בית והמאפיינים שלו, המרחקים שלו והגאומטריה שלו.
כל דבר קטן משנה. זה כמו לשאול אם יש משהו שאפשר לעשות כדיי שאותו הרמקול יצלצל זהה אצלי ואצלך.
התשובה היא אולי כן, אבל היא לא ידועה מראש.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
tomer953
- חבר מכור קשה

שאלה
אם אני קונה ראוטר תקן N , ולמחשב HTPC מרכיב כרטיס רשת תקן N
האם אני יכול לשים את הראוטר שלי( WRT54GL ) שיעשה WDS ושאר המחשבים בבית עם הכרטיס הקיים של תקן G
האם כל זה ישפר את הקליטה?
(ואני מודע לכך שמהירות העברת הקבצים תהיה של תקן G)
האם אני יכול לשים את הראוטר שלי( WRT54GL ) שיעשה WDS ושאר המחשבים בבית עם הכרטיס הקיים של תקן G
(ואני מודע לכך שמהירות העברת הקבצים תהיה של תקן G)
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3720
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 194 פעמים
- קיבל תודות: 212 פעמים
כן, אבל שים לב לכמה דברים:tomer953 כתב:שאלה
(ואני מודע לכך שמהירות העברת הקבצים תהיה של תקן G)...
1. הראוטר החדש צריך לתמוך בWDS.
2. הרשת כולה תעבוד בתקן G, לא רק הציוד הישן אלא גם החדש.
-
tomer953
- חבר מכור קשה

לגבי סעיף 2, המילה "תעבוד" מתייחסת רק למהירות העברת הקבצים נכון ?sapir255 כתב:כן, אבל שים לב לכמה דברים:tomer953 כתב:שאלה
(ואני מודע לכך שמהירות העברת הקבצים תהיה של תקן G)...
1. הראוטר החדש צריך לתמוך בWDS.
2. הרשת כולה תעבוד בתקן G, לא רק הציוד הישן אלא גם החדש....
הרי לתקן N יש איכות+טווח קליטה משופרים יותר חוץ מהקטע של מהירות העברת הקבצים..
במילים אחרות, נניח ואני לא אשתמש בראוטר של לינקסיס כWDS, האם איכות+טווח האות בביתי תהיה גדולה יותר מהמצב הנוכחי, בכך שישנו ראוטר מסוג תקן N + מחשב אחד עם כרטיס רשת תקן N?