חיבור לאינטרנט מתנתק לעתים תכופות
-
starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1001
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אני מחובר לבזק ובזב"ל במהירות 1.5mbit דרך נתב אלחוטי WGR614 של NetGear שמחובר למודם Alcatel SpeedTouch Home.
בבית ישנם 2 מחשבים, אחד במרחק 5 מטר מהנתב והשני במרחק של כ-20-25 מטר ממנו.
גם הנתב וגם המחשבים אינם נמצאים בממ"ד אלא בחדרים רגילים.
ב-2 המחשבים יש כרטיסי רשת EW-7128g של Edimax.
הקליטה במחשב הקרוב מצויינת ובמחשב הרחוק יותר בינונית (3-4 פסים מתוך 5).
על 2 המחשבים מותקנת מערכת ההפעלה חלונות 7.
ההצפנה בה משתמש הנתב כרגע היא WPA2.
ניסיתי כל קומבינציה אפשרית בנתב כמו החלפת ערוצי שידור, הפעלת וכיבוי DHCP, שינוי סוג ההצפנה ל-WPA, WEP ואפילו ללא הצפנה כלל - כלום לא עוזר. האינטרנט ממשיך להתנתק כל הזמן, מספר פעמים ביום בתדירויות שונות, וגם כאשר אף תוכנה לא פועלת ברקע.
כשחיברתי את המודם ישירות למחשב הכל עובד בסדר גמור כך שאני מניח שהבעיה היא כנראה בהגדרות של הנתב.
מה יכולה להיות הסיבה לכך שהחיבור לאינטרנט מתנתק לעתים תכופות כל כך ?
בבית ישנם 2 מחשבים, אחד במרחק 5 מטר מהנתב והשני במרחק של כ-20-25 מטר ממנו.
גם הנתב וגם המחשבים אינם נמצאים בממ"ד אלא בחדרים רגילים.
ב-2 המחשבים יש כרטיסי רשת EW-7128g של Edimax.
הקליטה במחשב הקרוב מצויינת ובמחשב הרחוק יותר בינונית (3-4 פסים מתוך 5).
על 2 המחשבים מותקנת מערכת ההפעלה חלונות 7.
ההצפנה בה משתמש הנתב כרגע היא WPA2.
ניסיתי כל קומבינציה אפשרית בנתב כמו החלפת ערוצי שידור, הפעלת וכיבוי DHCP, שינוי סוג ההצפנה ל-WPA, WEP ואפילו ללא הצפנה כלל - כלום לא עוזר. האינטרנט ממשיך להתנתק כל הזמן, מספר פעמים ביום בתדירויות שונות, וגם כאשר אף תוכנה לא פועלת ברקע.
כשחיברתי את המודם ישירות למחשב הכל עובד בסדר גמור כך שאני מניח שהבעיה היא כנראה בהגדרות של הנתב.
מה יכולה להיות הסיבה לכך שהחיבור לאינטרנט מתנתק לעתים תכופות כל כך ?
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
האם החיבור לאינטרנט מוגדר כ-Always On (כל חברה קוראת לזה בשם אחר), או אולי כ-On Demand או משהו בסגנון?
כעיקרון, אתה יכול להגדיר שאם אין תעבורה במשך זמן מסויים, האינטרנט יתנתק.
יכול להיות שזה המקרה אצלך, אני לא כ"כ מכיר את ההגדרות של Netgear, אבל איפשהו יש הגדרת אינטרנט (המקום שבו אתה מגדיר את ההתקשרות שלך), שם אמורה להיות האופציה הזו.
חוץ מזה, תמיד יכול להיות שיש בעיה עם הראוטר (גם לי הייתה בעיה כזו, החלפתי ראוטר וכבר 3 שבועות שלא מתנתק לי).
יכול להיות שזה המקרה אצלך, אני לא כ"כ מכיר את ההגדרות של Netgear, אבל איפשהו יש הגדרת אינטרנט (המקום שבו אתה מגדיר את ההתקשרות שלך), שם אמורה להיות האופציה הזו.
חוץ מזה, תמיד יכול להיות שיש בעיה עם הראוטר (גם לי הייתה בעיה כזו, החלפתי ראוטר וכבר 3 שבועות שלא מתנתק לי).
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 422 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
אם הבנתי נכון מהפוסט שפתחת בזמנו על המקס והפורט של יס,בשימוש מחשב רגיל לא היתה בעיה ורק בחיבור רשת ליס היו התנתקויות.כלומר הראוטאר היה בעייתי?theAman כתב:האם החיבור לאינטרנט מוגדר כ-Always On (כל חברה קוראת לזה בשם אחר), או אולי כ-On Demand או משהו בסגנון?
חוץ מזה, תמיד יכול להיות שיש בעיה עם הראוטר (גם לי הייתה בעיה כזו, החלפתי ראוטר וכבר 3 שבועות שלא מתנתק לי)....
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
-
starrywolf
- חבר ותיק

יש בנתב אפשרות שנקראת "Connect Automatically, as Required"
זה ההסבר של האפשרות הזאת:
Normally, this option should be enabled. An Internet connection will be made automatically after each timeout, whenever Internet-bound traffic is detected. This provides connection on demand and is potentially cost-saving.
If disabled, you must connect manually, using the "Connection Status" button on the Router Status screen. This manual connection will stay up all the time without timeouts.
עד עכשיו היא הייתה מסומנת. גם כשביטלתי את הסימון התופעה נמשכה.
אני אנסה לאפס את הנתב ולהגדיר הכל מחדש ונראה אם זה יעזור.
זה ההסבר של האפשרות הזאת:
Normally, this option should be enabled. An Internet connection will be made automatically after each timeout, whenever Internet-bound traffic is detected. This provides connection on demand and is potentially cost-saving.
If disabled, you must connect manually, using the "Connection Status" button on the Router Status screen. This manual connection will stay up all the time without timeouts.
עד עכשיו היא הייתה מסומנת. גם כשביטלתי את הסימון התופעה נמשכה.
אני אנסה לאפס את הנתב ולהגדיר הכל מחדש ונראה אם זה יעזור.
-
starrywolf
- חבר ותיק

הגרסא האחרונה כבר מותקנת בנתב (2.0.30).
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
בסופו של דבר, כן, הראוטר היה בעייתי, היו ניתוקים מדי פעם, גם ללא קשר למקס, אבל המקס היה תוקע לגמרי את הכל, בדקתי עם ראוטרים אחרים, והכל עבד כמו שצריך, אז החלפתי אותו.זורו44 כתב:אם הבנתי נכון מהפוסט שפתחת בזמנו על המקס והפורט של יס,בשימוש מחשב רגיל לא היתה בעיה ורק בחיבור רשת ליס היו התנתקויות.כלומר הראוטאר היה בעייתי?theAman כתב:האם החיבור לאינטרנט מוגדר כ-Always On (כל חברה קוראת לזה בשם אחר), או אולי כ-On Demand או משהו בסגנון?
חוץ מזה, תמיד יכול להיות שיש בעיה עם הראוטר (גם לי הייתה בעיה כזו, החלפתי ראוטר וכבר 3 שבועות שלא מתנתק לי).......
-
starrywolf
- חבר ותיק

התקנתי את הדרייבר של כרטיס הרשת שמותאם לחלונות 7 מהאתר של אדימקס וכנראה שזה פתר את הבעיה מפני שבינתיים זה עובד ללא ניתוקים.
תודה רבה לכולם על העזרה.
תודה רבה לכולם על העזרה.