באיזה חנות אני אמצא את הכבלים הכי איכותיים לרשת?המלצות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

אפשר לדעת איפה קנית וכמה עלה?
של כל דבר עם 4 גלגלים!

roee7777 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 808
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

קניתי מכאן
http://exp.shopy.co.il/categories/38726

משלוח בחינם, הגיע אליי תוך יומיים .

RotemD
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

שמחתי להיות לעזר,

כמו שרשמתי אי שם בהתחלה, יהיה לכם מאוד קשה לזהות אם הכבל איכותי או לא "סתם ככה" בעין או במגע,

לגבי כבלים איכותיים,
אין לי את היכולת להצביע על חנות מסויימת שמוכרת כבלים אבל אני יכול לכוון אותכם לייצרן ישראלי, כחול לבן, שלאחר בדיקות שלי מסתבר שהוא גם מייצר לכמה חברות מאוד נחשבות בעולם את כבלי הרשת שלהם.
הייצרן הוא טלדור כבלים אבל כדי לקנות מוצר שלהם אתם תאלצו לחפש מפיץ שלהם או לדרוש מחנות המחשבים הקרובה כבל של טלדור.
כמובן שגם אצלם יש רמות שונות (והמחירים משתנים בהתאם) אבל היתרון הגדול שלהם שכולם נמצאים בטווח התקן המותר של אותו Cat, גם אם הוא בחלקו התחתון.
עוד "בעיה" קטנה שקיימת, מכיוון שטלדור ייצרני כבלים כ"חומר גלם" אין להם פס ייצור של כבלים לחוצים עם קונקטורים,
מה שאומר שתאלצו או לרכוש גליל של כבל (בדרך כלל המינימום הוא 100מ', אבל אם המקום ממנו תרכשו מספיק גדול ורציני הוא יוכל לספק גם גליל של 50מ').
את הכבלים של טלדור אפשר לזהות בצורה מאוד פשוטה... רשום עם הכבל TELDOR.
לא רשום, לא של טלדור.

לגבי roee7777 ו ziv_r,
שימו לב שבעוד שהכבל הראשון "מגלה" את עובי הגידים (24AWG - שזה עובי הגיד המומלץ לשימוש בכבלי רשת) הכבל השני לא מציין אותו,
זו בדיוק אחת הבעיות הגדולות שיש היום עם היצרנים הסינים שלא ממש טורחים לציין עובי/סוג גיד פנימי (לפעמים מכיוון שהם לא רוצים לציין מה העובי האמיתי ולפעמים פשוט כי... לא אמרו להם שהם צריכים לרשום).
(לא שאני אומר שהכבל החדש לא טוב חלילה וחס, את זה רק הניסיון או בדיקות מעמיקות יוכלו לגלות).

חשוב שתבינו לגבי ה"בבלת" שרשום על הכבל,
אם היום יבוא אלי מישהו ויזמין ממני, פה בארץ, כבל רשת בכמות של 10ק"מ (שזה לא באמת הרבה אם תחשבו על זה...)
אני יכול לבקש מהמפעל שאני עובד מולו בסין שירשום את השם שלכם + טלפון + שאתם הכי יפים וחכמים בעולם...
הווה אומר, שזה שרשום על הכבל שהוא "VERIFIED FOR GIGABIT " זה עדיין לא אומר שזה נכון...
נכון שזה לא משאיר הרבה מרווח לאמונה אבל זו המציאות (כואבת ככל שתהיה).

אם מפעילי האתר יאשרו לי אני אשמח לפרסם 2 מק"טים של טלדור שאני אישית יודע שהם טובים (מאוד), אחד Cat5e מסוכך והשני Cat6A לא מסוכך.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2769
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

RotemD כתב:
לגבי roee7777 ו ziv_r,
שימו לב שבעוד שהכבל הראשון "מגלה" את עובי הגידים (24AWG - שזה עובי הגיד המומלץ לשימוש בכבלי רשת) הכבל השני לא מציין אותו,
זו בדיוק אחת הבעיות הגדולות שיש היום עם היצרנים הסינים שלא ממש טורחים לציין עובי/סוג גיד פנימי (לפעמים מכיוון שהם לא רוצים לציין מה העובי האמיתי ולפעמים פשוט כי... לא אמרו להם שהם צריכים לרשום).
(לא שאני אומר שהכבל החדש לא טוב חלילה וחס, את זה רק הניסיון או בדיקות מעמיקות יוכלו לגלות).
.
...
אז אתה אומר שייתכן בעצם שהכבל ה"ישן" של הבחור שרשום עליו 24AWG כנראה עדיף על הכבל ה"חדש" של הבחור עם כל הכיתוב שרשום עליו?

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

RotemD, אם אתה לא עובד של טלדור אז מה המניעה מלפרסם?

RotemD
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שרשור שלא נקרא #36 

eagle75 כתב:
RotemD כתב:
לגבי roee7777 ו ziv_r,
.
...
אז אתה אומר שייתכן בעצם שהכבל ה"ישן" של הבחור שרשום עליו 24AWG כנראה עדיף על הכבל ה"חדש" של הבחור עם כל הכיתוב שרשום עליו?
...

נכון,
לא בטוח שהכבל החדש יותר טוב מהישן... :roll:

amirchen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 835
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

מנצל את השרשור

שרשור שלא נקרא #37 

יש לי מחשב HTPC בסלון שכרגע מחובר לראוטר שבמסדרון עם כרטיס רשת אלחוטי.
היום גיליתי שהקבלן הנחמד דאג להעביר כבל קואקס ייחודי לכבלים במקביל לכבל האנטנה (אני לא מחובר לכבלים כך שהכבל מיותם מיומו הראשון).
אני רוצה להחליף את הכבל הקיים בכבל רשת CAT5E. לכן אני צריך כבל רשת באורך של 20-30 מטר.
בכל חנות שבדקתי (באינטרנט) מוכרים או כבלים מוכנים (לא מה שאני צריך) או מארזים של לפחות 100 מטר.
עם 100 מטר אין לי מה לעשות ואני מחפש מקום שמוכר לפי מטר.

מישהו מכיר מקום כזה?

תודה מראש,
אמיר

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #38 

תנסה בחנויות האלקטרוניקה בשד' הר ציון פינת לוינסקי בדרום ת"א
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"