האם קיים באופק איזשהו פיתרון לגלישה הרעועה שלנו בישראל?
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

- תגובות: 1274
- שם מלא: RoeyTNT
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
די, באמת שנמאס. נמאס לי להרגיש כאילו אני חי במדינת עולם שלישית.
אני מחובר ל16 מגה, אני רוצה לקבל את ה16 מגה המזורגגים שלי.
זו כבר פעם שניה ברציפות שאני קם בבוקר יום רביעי שמח וטוב לב, בא להוריד את הפרק החדש של אבודים, כאשר אני יודע שבתור אחד עם חיבור 16 מגה, הפרק אמור לרדת תוך מספר דקות ואני ממש עוד מעט אשב בסלון ואהנה מהפרק, אך לא. אני צריך לחכות לפרק ששוקל ג'יגה מסכן משהו כמו שעה וחצי.
וזו רק דוגמא, כל כמה זמן יש איזו תקופה שאני כנראה שוב מחובר ל1.5 מגה ולא ידעתי על זה.
הודרות איטיות, יוטיוב כבר ממזמן התייאשתי מלחכות שייטען. באמת...שנמאס
יש תיעדוף, יש עומס על השרת לחול MED1, על כל מגה לשניה שהספקיות יכולות לתת יש 10 מגה שהם מחלקים.
על כל זה אפשר לקרוא פה http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &p=1041953
חברי הפורום מסבירים את זה בצורה מפורטת ומובנת.
אבל, חבר'ה... מה? מה הפיתרון?
כמה זמן עוד נגלוש ככה? האם התקווה היא התשתית המדינית שמשה כחלון מתכנן לנו?
האם יש תקווה באופק?
האם זה יסתדר?
אני מחובר ל16 מגה, אני רוצה לקבל את ה16 מגה המזורגגים שלי.
זו כבר פעם שניה ברציפות שאני קם בבוקר יום רביעי שמח וטוב לב, בא להוריד את הפרק החדש של אבודים, כאשר אני יודע שבתור אחד עם חיבור 16 מגה, הפרק אמור לרדת תוך מספר דקות ואני ממש עוד מעט אשב בסלון ואהנה מהפרק, אך לא. אני צריך לחכות לפרק ששוקל ג'יגה מסכן משהו כמו שעה וחצי.
וזו רק דוגמא, כל כמה זמן יש איזו תקופה שאני כנראה שוב מחובר ל1.5 מגה ולא ידעתי על זה.
הודרות איטיות, יוטיוב כבר ממזמן התייאשתי מלחכות שייטען. באמת...שנמאס
יש תיעדוף, יש עומס על השרת לחול MED1, על כל מגה לשניה שהספקיות יכולות לתת יש 10 מגה שהם מחלקים.
על כל זה אפשר לקרוא פה http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &p=1041953
חברי הפורום מסבירים את זה בצורה מפורטת ומובנת.
אבל, חבר'ה... מה? מה הפיתרון?
כמה זמן עוד נגלוש ככה? האם התקווה היא התשתית המדינית שמשה כחלון מתכנן לנו?
האם יש תקווה באופק?
האם זה יסתדר?
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8816
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 659 פעמים
אני חייב להסכים עם חלק מהדברים. ברור שאי אפשר להפיל את כל האשמה על הצרכנים אבל אנחנו באמת פראיירים לא קטנים כשזה מגיע לצרכנות ובקטע הזה מאוד שונים מארה"ב. שם חרם צרכנים זה מושג בסיסי בתרבות הצריכה שלהם ואין להם בעיה לא לקנות משהו שלדעתם לא שווה את הכסף או שחברה מסוימת החליטה לעלות מחירים. מדיניות ההחזרה של מוצרים אם הלקוח לא מרוצה זה עוד משהו בסיסי שאף אחד לא חושב אפילו לנסות להתחמק ממנו. אז כן, ישראלים כמה שמנסים לא לצאת אף פעם פראיירים מוכיחים בדיוק את ההיפך.מה יש לעשות שאתה פראייר? איך אתה משלם 16M ומקבל פחות? תקלה או לא, אני הייתי דורש את הכסף בחזרה כל זמן שיש להם תקלה. אם לא היו במדינה פראיירים שמשלמים על מה שלא מקבלים אז המצב היה משתנה. ז'תומרת שאתה חלק מהבעיה....
תרשה לי לחדש לך, אתה מחובר ומשלם על 16 מגה מסוג best effort. אף אחד לא הבטיח לך מינימום (בעגה המקצועית נקרא CIR) בשום רגע.RoeyTNT כתב: אני מחובר ל16 מגה, אני רוצה לקבל את ה16 מגה המזורגגים שלי....
אם אתה רוצה לרכוש, אני בטוח שישמחו מאוד למכור לך חבילות עם CIR ככל שתרצה. קח בחשבון שהמחיר יהיה בהתאם (קרי יקר באלפי אחוזים ממה שאתה משלם היום).
אנלוגיה קלה:
אני משלם לחדר כושר, שכולל גם מכשירי ריצה. אני לא מוכן לחכות למכשיר ריצה המזורגג שאני משלם עליו!
You are never fully dressed without a smile
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

לא מסכים עם מה שאמרת בכלל.Shed כתב:תרשה לי לחדש לך, אתה מחובר ומשלם על 16 מגה מסוג best effort. אף אחד לא הבטיח לך מינימום (בעגה המקצועית נקרא CIR) בשום רגע.RoeyTNT כתב: אני מחובר ל16 מגה, אני רוצה לקבל את ה16 מגה המזורגגים שלי....
אם אתה רוצה לרכוש, אני בטוח שישמחו מאוד למכור לך חבילות עם CIR ככל שתרצה. קח בחשבון שהמחיר יהיה בהתאם (קרי יקר באלפי אחוזים ממה שאתה משלם היום).
אנלוגיה קלה:
אני משלם לחדר כושר, שכולל גם מכשירי ריצה. אני לא מוכן לחכות למכשיר ריצה המזורגג שאני משלם עליו!...
אני ממש לא חושב שזו השוואה נכונה.
כי אם יש בעיה באתר, בעיה בכמות המשתמשים בטורנט וכ'ו
אז סבבה,אבל יש בעיה בספקית, שמחברת אותי לרשת העולמית, שלה אני משלם על 16 מגה, ואני לא מקבל 16 מגה. זה לא שהמהירות נמנעת ממני באיזשהו מקום מתקדם יותר בתהליך, אלא ממש בהתחלה
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

זה מה שעופר רשם בת'רד שבקישור שהצגתי למעלה
oferlaor כתב:תיעדוף ושוב תיעדוף.
אתה מקבל הביתה צינור שמעביר 16Mbps.
חברות האינטרנט מקבלות כמה גיגה ביט לשניה ומוכרים את זה הלאה.
הן מוכרות הרבה יותר רוחב פס מכפי שהן מקבלות (אחרת איפה הרווח...). היחס כיום הוא בערך 10:1. כלומר על כל מגה שיש להן לחו"ל, הן מוכרות 10 חבילות של מגה ללקוחות. זאת מתוך הנחה שלא כולם יצטרכו מגה בו זמנית.
מתי הבעיה? כשהיחס מדרדר. זה מה שקרה בשנים האחרונות - החיבור לחו"ל כמעט ולא גדל, אבל הלקוחות בארץ קונים בזול חבילות עם הרבה Mbps.
כשזה קורה, מי שמרוויח הם אלה שיש להם חבילות גדולות יותר או שיש להם תיעדוף. תיעדוף גורם לזה שאם יש שתי חבילות שצריכות לצאת אז אלה עם החשבון העסקי יוצאים קודם (ומקבלים קודם) לפני כל האחרים. ככל שיש יותר תיעדופים ולקוחות עם תיעדוף, כך סובלים יותר אלה בלי התיעדוף לחו"ל.
בארץ אין תיעדוף ולכן זה פחות בעייתי.
ללא ניטור מבחוץ, תהיה הדרדרות ובאמת לפני כמה שנים היינו לפני משבר דומה כש-ADSL רק נכנס. כיום אנחנו לקראת משבר (וזה יהיה גרוע בהרבה לפני שזה יהיה טוב יותר) וכולנו סובלים.
בשביל שזה יעבוד מחדש, החברות צריכות לרכוש עוד רוחב פס לחו"ל. זה כל הסיפור....
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1809
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
ישראלי זה הטיפוס שאומנם מראה לכולם שהוא לא פראייר,אבל עובדות מוכיחות שאנחנו הכי פראיירים בעולם,וחברות גדולות\תאגידים משתינים עלינו בקשת,ואנחנו מקבלים את זה באהבה
.
מזכיר לי את הכתבה על השובתים בצרפת כשעלה הסולר - מה עשו? התכנסה קבוצה גדולה של נהגיי טריילרים ופול-טריילרים,ופשוט חסמו כניסות ויציאות ממקטעים של כבישיים מהירים.
כל המדינה משותקת,והציבור אפילו הצטרף - והפלא ופלא,המחירים ירדו.
רק פה - מדינת חלם.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3481900,00.html
הלוואי עלינו.
מזכיר לי את הכתבה על השובתים בצרפת כשעלה הסולר - מה עשו? התכנסה קבוצה גדולה של נהגיי טריילרים ופול-טריילרים,ופשוט חסמו כניסות ויציאות ממקטעים של כבישיים מהירים.
כל המדינה משותקת,והציבור אפילו הצטרף - והפלא ופלא,המחירים ירדו.
רק פה - מדינת חלם.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3481900,00.html
הלוואי עלינו.
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
ישראלי: אדם הגר בישראל ויעשה הכל בכדי שלא לצאת פרייאר. פראייר שכמוהו.
מי דיבר בכלל על בעיה באתר ספציפי?RoeyTNT כתב:לא מסכים עם מה שאמרת בכלל.Shed כתב:תרשה לי לחדש לך, אתה מחובר ומשלם על 16 מגה מסוג best effort. אף אחד לא הבטיח לך מינימום (בעגה המקצועית נקרא CIR) בשום רגע.RoeyTNT כתב: אני מחובר ל16 מגה, אני רוצה לקבל את ה16 מגה המזורגגים שלי....
אנלוגיה קלה:
אני משלם לחדר כושר, שכולל גם מכשירי ריצה. אני לא מוכן לחכות למכשיר ריצה המזורגג שאני משלם עליו!...
אני ממש לא חושב שזו השוואה נכונה.
כי אם יש בעיה באתר, בעיה בכמות המשתמשים בטורנט וכ'ו
אז סבבה,אבל יש בעיה בספקית, שמחברת אותי לרשת העולמית, שלה אני משלם על 16 מגה, ואני לא מקבל 16 מגה. זה לא שהמהירות נמנעת ממני באיזשהו מקום מתקדם יותר בתהליך, אלא ממש בהתחלה...
אני אחזור שוב על האנלוגיה שלי:
אני רוכש מנוי לקאנטרי שכולל בריכה וחדר כושר. לפעמים, כשאני מגיע לבריכה - אין לי מקום בצל, ולפעמים כשאני מגיע לחדר הכושר - אני צריך להמתין חצי שעה כי כל מכשירי הריצה תפוסים.
הנמשל: ספקית האינטרנט היא בדיוק הקאנטרי.
You are never fully dressed without a smile
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7626
- נתן תודות: 376 פעמים
- קיבל תודות: 342 פעמים
הבעיה היא שהתשתית הקיימת בישראל לא מתאימה לחבילות של 100 \ 50 \ 20 \ 10 מגה ( תבחרו )
החברות בשיא חוצפתן מוכרות חבילות כשהן יודעות בוודאות שהן אינן יכולות לעמוד ברוחב הפס שהם לכאורה התחיבו ( והם לא התחיבו, תבדקו בחוזה )
כתוצאה מכך, בפועל, מקבל הלקוח רוחב פס הקטן בעשרות אחוזים ממה שהובטח לו לכאורה ועליו הוא משלם.
כאשר הוא מתלונן זה "מסתדר" לכמה שעות ( מנסיון בדרך כלל ל 24 שעות ) על חשבון רוחב פס של אחרים..
כאשר ה"אחרים" מתלוננים, הם מקבלים רוחב פס ( שוב למספר שעות ) על חשבון מתלוננים אחרים ..
פתרונות :
הגיע הזמן שנבין שחבילות אינטרנט של 10 מגה וצפונה הם, איך לומר, השקר הטוב ביותר מאז הומצא ביטוח בריאות השיניים הפרטי ..
לחברות האינטרנט בישראל אין יכולת לספק את רוחב הפס שהם מכרו ללקוחות. אין להם גם תוכניות להגדלתו באופן משמעותי מכיוון שזה יכניס אותם להוצאות שהן אינן יכולות לעמוד בהם.
ליאור
החברות בשיא חוצפתן מוכרות חבילות כשהן יודעות בוודאות שהן אינן יכולות לעמוד ברוחב הפס שהם לכאורה התחיבו ( והם לא התחיבו, תבדקו בחוזה )
כתוצאה מכך, בפועל, מקבל הלקוח רוחב פס הקטן בעשרות אחוזים ממה שהובטח לו לכאורה ועליו הוא משלם.
כאשר הוא מתלונן זה "מסתדר" לכמה שעות ( מנסיון בדרך כלל ל 24 שעות ) על חשבון רוחב פס של אחרים..
כאשר ה"אחרים" מתלוננים, הם מקבלים רוחב פס ( שוב למספר שעות ) על חשבון מתלוננים אחרים ..
פתרונות :
הגיע הזמן שנבין שחבילות אינטרנט של 10 מגה וצפונה הם, איך לומר, השקר הטוב ביותר מאז הומצא ביטוח בריאות השיניים הפרטי ..
לחברות האינטרנט בישראל אין יכולת לספק את רוחב הפס שהם מכרו ללקוחות. אין להם גם תוכניות להגדלתו באופן משמעותי מכיוון שזה יכניס אותם להוצאות שהן אינן יכולות לעמוד בהם.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
ועוד לא דיברתם על האפלוד השערורייתי....
על מנתת להציג עוד כמה מגות בהורדה הם סותמים על חשבון זה את ההעלאה... שזה צבר בקבוק משמעותי....
על מנתת להציג עוד כמה מגות בהורדה הם סותמים על חשבון זה את ההעלאה... שזה צבר בקבוק משמעותי....
ליאור, יש לי 10 מגה בNGN וזה נדיר שאני מקבל פחות מ900 קילובייט הורדה בכל שעות היום. נראה לי ש10 מגה הם יכולים לספק יופי. יכול להיות שהבעיה מתחילה קצת יותר גבוה מזה.
ולמה בדיוק שהספקיות לא יוכלו לעמוד במהירויות של 20 ומעלה? בשביל המחירים האסטרונומיים שהן דורשות עבורן אני לא רואה סיבה לא לקבל את המהירות. כמה גרוע המונופול של מדנאוטילוס שבמחירים שדורשים בשביל מהירויות של 20-30 מגה זה לא מספיק בשביל לתת את השירות?
ולמה בדיוק שהספקיות לא יוכלו לעמוד במהירויות של 20 ומעלה? בשביל המחירים האסטרונומיים שהן דורשות עבורן אני לא רואה סיבה לא לקבל את המהירות. כמה גרוע המונופול של מדנאוטילוס שבמחירים שדורשים בשביל מהירויות של 20-30 מגה זה לא מספיק בשביל לתת את השירות?