תשתית לרשת בארון תקשורת

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
baobab פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

הי

אני מתכנן את תשתית החשמל והרשת בבית החדש שלי.
התכנון מדבר על ראוטר ומודם בארון התקשורת (ראיתי פה בפורום ביצוע מאוד יפה לזה...) ויציאת רשת לכל אחד מהמחשבים.
אני כרגע מתלבט לגבי יציאה לכל הטלויזיות או רק לטלויזיה בסלון (ששם כנראה אני אוסיף סויצ' לכל החיבורים שאצטרך).

השאלות-
האם זה התכנון הכי טוב? מודם וראוטר בארון התקשורת?
בארון התקשורת - אני צריך חשמל לכמה מכשירים. המשמעות היא מפצל שלוקח מקום. יש פתרון לזה?
בארון התקשורת - אני צריך גם קו טלפון (מה שיגביל אותי לתשתית של בזק) או כבלים (מה שיגביל אותי לתשתית של הוט) או גם וגם או שיש לזה פתרון אחר שאני לא רואה?

תודה!!
ליאור

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4858
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

יש לי המלצה אחת,

שרשור שלא נקרא #2 

קח ספייר בגודל של ארון התקשורת. אם יש לך את המקום הפנוי ואתה חושב שגודל מסוים מתאים לך, קח מידה אחת גדולה יותר לפחות.
אלו מכשירים שמתחממים ולא כדאי לצופף אותם, אתה לא יכול לנחש מה עוד תרצה להכניס לארון.

erezalster
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 1 פעם

קצת מניסיוני

שרשור שלא נקרא #3 

אצלי יש ארון תקשורת בבית שגודלו 6U, לצערי זה ממש קטן.
הארון מכיל את המכשירים הבאים: מודם אינטרנט, מודם טלפון, ראוטר, טלפוניה (קרונות) לכל הבית ועוד מעט יכנס גם Switch של 16 פורטים.

לצערי זה כבר ממש צפוץ לי. חבל שלא קניתי ארון יותר גדול.

טלוויזיה
זהו נושא כאוב מאוד אצלי. לצערי יש לי ארון קטן ומגעיל שנפרד משאר הדברים שלי. מה גם שהייתי צריך לבנות תעלה גדולה מיוחדת בשבילו כדי שתגיע לארון תקשורת (הטלפון והמודם של הוט).

יש לי 8 נקודות טלוויזיה בבית שדורשות הרבה מפצלים ומגברים. אל תשכח שזה תופס הרבה מאוד מקום.

חשמל
תדאג שיהיה לך 6-10 נקודות חשמל על יד הארון תקשורת. ישנם הרבה מכשירים שצורכים חשמל.
ועוד 2 נקודות חשמל ליד הארון טלוויזיה, במידה והוא נפרד.

תקשורת מחשבים:

אני העברתי כבל תקשורת לכל טלוויזיה ולכל נקודת מחשב.
בסלון העברתי 2 כבלים של תקשורת (אני מתרט שלא העברתי עוד שניים).

בחדר שינה יש לי כבל אחד לסטרימר ואולי בעתיד שאני אהיה בבעיה במידה ויהיה לי ממיר VOD של יס.

הצעה שלי תעביר 2 כבלים לכל נקודה. העלות היא ממש זניחה של כבל Cat5e.
להוסיף Switch הוא דבר נחמד אבל קצת מכוער ואפילו יקר לטעמי. עדיף שכל הכבלים יתנקזו למקום אחד.

טלפוניה
כל הנקודות טלפון מגיעות אלי לארון תקשורת (10 נקודות). בקצה שלו שמתי קרונה קטנה שאליה מתחברים כל הנקודות והמודם של הוט. ככה יש לי טלפון פעיל בכל הנקודות. המתקין של הוט יחבר לך במקרה הטוב 2 נקודות טלפון. ככה קיצרתי לו עבודה וגם דאגתי שהכל יעבוד.

הקטע המצחיק הוא שאני משתמש בנקודה אחת של טלפון בבית. :oops: קניתי טלפון אלחוטי עם 3 שלוחות (סלון, חדר עבודה וחדר שינה). אני מניח שבעתיד כאשר יהיו לי ילדים גדולים אני אצטרך שגם להם יהיה טלפון בכל חדר.

נקודות קצה

ליד כל טלוויזיה ומחשב אצלי קניתי קופסאות תואמות גוויס שניתן להרכיב 6 שקעים ועוד 4 אביזרים אחרים (טלפון, רשת X2 וטלוויזיה). זה כל כך נוח ונחמד. פשוט לא צריך מפצלים. אל תגיד שלא צריך 6 שקעים בטלוויזיה בחדר שינה! יש לי Streamer, DVD, TV וממיר. זה כבר 4 מכשירים שצורכים חשמל....

בהצלחה.
ארז

baobab פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #4 

תודה על התגובות!

OPV - זה באמת משהו שאני צריך לוודא... היה לי את זה בראש אבל צריך לבדוק את זה

ארז: נראה שיש לך הרבה ניסיון:) מדובר בדירה חדשה שבבניה, אז אני יכול להגיד להם לעשות מה שאני רוצה בגבולות הסביר... מה שעולה לי כסף זה נקודות חשמל/רשת/טלפון.

טלויזיה, רשת וטלפון בארון אחד זה באמת הרבה. יש מקום בארון לכל שקעי חשמל? עדיין לא ברור לי איך אני מתפעל את החשמל שם.

רעיון ריכוז הטלפוניה הוא טוב. כרגע אני עובד עם בזק, אבל בעתיד אולי זה ישתנה (היה לי ניסיון רע מאוד עם 012).
אני רואה שגם אתה בעניין של מודם אינטרנט וראוטר בארון, אני חושב שאמשיך עם הרעיון הזה גם אצלי.

אני לא רואה בעייתיות עם סוויצ'. צרכן מדיה אמיתי בסלון יש אחד בכל רגע. שאר ההודעות יהיו קטנות בזמן שהמזרימדיה יוריד תכנים לדוגמא. אני לא רואה סיבה להשקיע עוד תקע בקיר (שכאמור עולה לי כסף). להשחיל עוד cat5 אני אולי אעשה אח"כ - הבנתי שהקבלן לא אוהב לעשות את זה (למה לו? הוא יבקש שאני אתקין עוד נקודה בעוד כסף..)

erezalster
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #5 

אצלי השקעי חשמל נמצאים מתחת לארון וכל הכבלים של החשמל יוצאים ממנו. ככה שכל השנאים נמצאים מחוץ לארון.
היתה לי הזדמנות לעשות מה שאני רוצה מכיוון שאני בניתי את כל התשתיות חשמל / תקשורת / אינסטלציה ומים ביחידת דיור שלי.

מבחינת עלות חומרים שאני חושב שהשקעתי עוד 4000 שקלים אבל לא היתה עלות של בניה / התקנה.
אני מבין את הבעיות אצל הקבלנים בדירות קנויות. הם דורשים הרבה מאוד כסף לכל שקע.

לגבי הטלפון אני מציע לך לבקש תעלה קטנה (צינור 16 מ"מ) מהארון תקשורת למקום שבו נמצאת המרכזיית טלפון שלך. זה יחסוך לך הרבה בעתיד וגם העלות לא כל כך יקרה.

אולי לאחר קבלת מפתח יהיה שווה לך לעשות שיפוצון קטן בדירה שלך ולהוסיף שקעים במקומות הדרושים. אני יודע שזה הרבה מאוד עבודה ולפעמים לא ברור איך מתחילים. האינטרנט והפורומים כאן מלאים בדוגמאות. חוץ מי זה הדרך היחידה ללמוד דברים היא דרך ניסוי וטעיה.

בברכת אל תוותר לקבלן
ארז

baobab פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #6 

אני לא רוצה את שקעי החשמל גלויים.כנראה שאני אשים מפצל בפנים וזהו.

לא הבנתי מה אמרת לגבי הטלפון - אם יש לי חוטי טלפון מהארון לכל הנקודות בבית, למה אני צריך עוד משהו?

בקשר לשקעים - אני אנסה ללכת על גוויס, ואז כל "חור" יכול להחיל שני שקעים לפי הצורך. ישאר לי לדחוף חוטים כפולים בתעלות, אבל את זה אני יכול לעשות לבד בתיאוריה (עוד לא ניסיתי את זה)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

מנסיון של חברים שקנו דירות חדשות הקבלן לוקח תעריפים דמיוניים על נקודות נוספות על הסטנדרט.
אפשר בלי שום בעייה להתלבש על נקודות הטלפון הקיימות וה"סטנדרטיות", ולשים בהן גם נקודת רשת. זה הכי פשוט.
הנה דוגמא לאחד כזה:
תמונה

אפשר גם להעביר באותו צינור כבל רשת יחד עם כבל הטלפון, ואז כמובן תוכל לעשות את זה לבד. הבעייה היא שלפעמים הצינור מפותל מדי ואז קשה מאוד להשחיל בצינורות קיימים שכבר מטוייחים/מרוצפים.
תנסה לראות אם אפשר לבקש מהקבלן להחליף רק את הצינורות היוצאים מארון התקשורת אל נקודות הטלפון מקוטר סטנדרטי של 16 מ"מ ל-23 מ"מ. זה עושה הבדל של יום ולילה בקלות ההשחלה של חוטים נוספים לנקודות רשת נוספות, והבדל העלות של הצינור עצמו היא זניחה, חצי שקל למטר...
אם זה לא אפשרי, אז אפשרות נוספת היא שתגיע לאתר הבנייה בדיוק ביום בו החשמלאי מעביר את הצינורות עם כבלי הטלפון בתוכם עם גליל של 100 מטר כבל רשת ואולי אפילו גליל של צינורות בקוטר 23 מ"מ שקנית בעצמך, תן לחשמלאי להעביר אותו במקום הצינור של ה-16 מ"מ, ותעביר את הכבל בעצמך לפני שיטייחו/ירצפו על הצינורות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

baobab פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #8 

העלות אצלי של נקודה נוספת היא,290 שח, זה באמת הרבה בהתחשב בכמות שאני רוצה.
אני מכיר את השקעים האלו, לגוויס יש כזה גם (כל מודול שלהם הוא חצי מגודל נקודה, אז בנקודה נכנסים שניים). משום מה לא חשבתי עליהם עד שהעלת את זה...
אני אנסה את שיטת הצינור הרחב, נראה מה תהיה התשובה.
בקשר ללהגיע עם החשמלאי - אין לי מושג בבניה... בטוח שזה יהיה אפשרי באותו הרגע? אין חורים בקיר\בטון\בלוקים\משהו אחר בדרך שימנעו ממני להשחיל צינור רחב?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שרשור שלא נקרא #9 

הכוונה היא שהחשמלאי מניח את תוואי הצינורות. אתה לא צריך להתעסק עם שבירת בלוקים וכו, ורק "מתעלק" עליו באותו יום עם צינור עבה יותר, השחלה של כבל נוסף וכו.
זה תלוי כמובן גם בחשמלאי עצמו. יכול להיות שתיפול על אחד נחמד שלא תהיה לו בעייה עם זה ויכול להיות שתיפול על אחד עם "ראש קשה" שלא יהיה מוכן שתפריע לו או ידרוש שתדבר קודם עם הקבלן... עניין של מזל כנראה...

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4770
נתן תודות: 163 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

אני בכלל מציע, לבקש מהחשמלאי לבצע את העבודה שלו מבחינת חשמל.
אבל חוץ מזה, להשחיל תעלות 23 מ"מ, ולמלא אותן לבדך בכבילה שתצטרך, מאוד פשוט עם כבל השחלה (ברוחב הזה)

אגב, כמה כבלים רשת אפשר להעביר ב23 מ"מ ללא בעיה ?

נ.ב, אל תשכח RF בשביל הטלבויזיה
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שרשור שלא נקרא #11 

RF זה בצינור נפרד!
אני הצלחתי להשחיל בצינור של 23 משהו כמו 5-6 כבלים בעובי של כבל רשת מכל מיני סוגים (לא בהכרח רשת).
בצינור רגיל של 16 אפשר להשחיל בתשתית קיימת גג 3 וגם זה מאוד מאוד בלחץ.

erezalster
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #12 

התכוונתי שלא תמיד המרכזיה של הטלפון נמצאת בארון תקשורת. בדירה שאני רציתי לקנון היא בכלל היתה מחוץ לבית. כל קבלן והשטויות שלו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”