שיפור קליטה WIFI במחשב נייד
יש לי מחשב נייד חדש עם כרטיס Intel Next-Gen Wireless-N Mini
רציתי לדעת אם יש דרך להגביר את הקליטה, או איזה אנטנה שאפשר לחבר ל-USB בשביל לשפר את הקליטה ( לא מתאם WIFI ל-USB רק מתאם שאפשר לחבר לו אנטנה, שיעבוד על הכרטיס שכבר יש במחשב )
רציתי לדעת אם יש דרך להגביר את הקליטה, או איזה אנטנה שאפשר לחבר ל-USB בשביל לשפר את הקליטה ( לא מתאם WIFI ל-USB רק מתאם שאפשר לחבר לו אנטנה, שיעבוד על הכרטיס שכבר יש במחשב )
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
האנטנות לרוב מחוברות לשתי נקודות בפינת המסך (יש גם כאלה שיש להם 4 אנטנות בכל 4 פינות המסך). לעיתים ניתן לפתוח את החיבור בתחתית הלפטופ ולראות את כרטיס ה-WIFI (זה ב-99% מהמקרים לא מובנה אלא כרטיס נפרד שמאפשר להם להחליף את סוג ה-ADAPTER בהתאם למחיר).
דרך ה-USB אין אפשרות לשפר קליטה.
דרך ה-USB אין אפשרות לשפר קליטה.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4954
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 169 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
אם הנתב בקצה הבית אז תכין רפלקטור כיווני לאנטנה.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 830#833830
הכנתי כזה וכיוונתי אותו בזווית של 45 מעלות כלפי התקרה שבקומה התחתונה. כל הבית מכוסה בקליטה טובה עד מצוינת כולל הקומה השנייה לעומת איזורים מתים לפני כן.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 830#833830
הכנתי כזה וכיוונתי אותו בזווית של 45 מעלות כלפי התקרה שבקומה התחתונה. כל הבית מכוסה בקליטה טובה עד מצוינת כולל הקומה השנייה לעומת איזורים מתים לפני כן.
לחלק מכרטיסי הרשת הפנימיים הללו יש חיבור לשלוש אנטנות, גם אם הם יכולים לעבוד עם שתיים בלבד. אם במחשב יש רק שתי אנטנות תיאורטית ניתן לחבר אחת שלישית. לדעתי זו אינה אופציה ישימה, ותצטרך להשתמש בתשתית החיצונית הקיימת או לשפר אותה.
זה לא בשביל הבית, זה לקליטה טובה יותר שאני יוצא איתו החוצהמוקי27 כתב:לחלק מכרטיסי הרשת הפנימיים הללו יש חיבור לשלוש אנטנות, גם אם הם יכולים לעבוד עם שתיים בלבד. אם במחשב יש רק שתי אנטנות תיאורטית ניתן לחבר אחת שלישית. לדעתי זו אינה אופציה ישימה, ותצטרך להשתמש בתשתית החיצונית הקיימת או לשפר אותה....
תודה על כל התשובות, אני יבדוק את העניין, למרות נראה לי שעדיף כבר לשלם 119 ש"ח בחודש על אינטרנט ללא הגבלה בסלקום
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4954
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 169 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
נכון.מוקי27 כתב:אם אני מכין רפלקטור, אני משפר את הקליטה באזור מסויים. האם זה לא עלול לגרום לעודף קרינה באזור זה?...
במקום שהקרינה תתפזר בצורה מעגלית סביב האנטנה הוא מקבל הגבר של 12db לכיוון הרפלקטור על חשבון הכיוון ההפוך.
לא הייתי מכוון את זה בחדר לכיוון המיטה.
אבל צריך לזכור שגם ללא הרפלקטור יש קרינה והוא קטן ביחס ריבועי מהמרחק. כך שאם הנתב שלך על השולחן עבודה זה גם לא בריא.
אבל עוד פחות בריא הוא לעבוד עם הנייד על הברכיים או לדבר באייפון עם WIFI דלוק.