הוא אומר שהקפה הזה מחזיק שלושה שבועות ויותר. גם דני בר-לב מ"קפה אנין" אמר לי שהקפה שלו למשל רק מתחיל להיות בשל לשימוש בשבוע השני לאחר הקלייה. האם כל סוג של קפה ראוי להתחסל בתוך שבוע מיום הקלייה, או שיש סוגים שלוקח להם (בשל סיבות שונות הקשורות לסוג הקפה עצמו) יותר זמן להגיע לשיא בשלותם (נגיד שבוע או קצת יותר), ועוד יותר לתוקף טריותם לפוג מבחינתנו?
מוטי מ"קפה ציפורי"
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 538
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
בעקבות המלצה בפורום בשרשור מקומות לקניית קפה, הסתקרנתי לגבי מוטי מ"קפה ציפורי" שעושה שירות הזמנות אישי מדן ועד אילת... והיום דיברתי איתו בטלפון (מס' הנייד שלו מופיע באותו שרשור). ביקשתי ממנו קפה "מצב חירום" (כי נגמר לי הקפה הטרי ואין לי זמן לנסוע 50 ק"מ עד פ"ת או ירושלים). הוא אמר שהוא יכול להגיע אלי מחר בבוקר עם קפה פחות-או-יותר עד הדלת, אבל הקפה הכי טרי שברשותו כרגע -- נקלה לפני שבועיים.
האם זה עובר מבחינתכם?
הוא אומר שהקפה הזה מחזיק שלושה שבועות ויותר. גם דני בר-לב מ"קפה אנין" אמר לי שהקפה שלו למשל רק מתחיל להיות בשל לשימוש בשבוע השני לאחר הקלייה. האם כל סוג של קפה ראוי להתחסל בתוך שבוע מיום הקלייה, או שיש סוגים שלוקח להם (בשל סיבות שונות הקשורות לסוג הקפה עצמו) יותר זמן להגיע לשיא בשלותם (נגיד שבוע או קצת יותר), ועוד יותר לתוקף טריותם לפוג מבחינתנו?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מרבית סוגי הקפה מגיעים לשיאם כשבוע לאחר הקליה ומספר ימים אחר כך מתחילים לאבד את טעמם ...
לכן מומלץ לאחסן את הקפה בואקום ובאמת ניתן לשמר אותו כך כשבועיים שלושה אך הטעם לא יהיה זהה לטעם שלאחר שבוע מהקליה.
קדימה להתחיל לקלות בבית
אז אין דילמות כאלה כי קולים כל מספר ימים 250 גר', שופכים למטחנה וזהו.
לכן מומלץ לאחסן את הקפה בואקום ובאמת ניתן לשמר אותו כך כשבועיים שלושה אך הטעם לא יהיה זהה לטעם שלאחר שבוע מהקליה.
קדימה להתחיל לקלות בבית
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
"לא לוקחים עראביקה של חביתוש בלי רשות מרגע ודודלי"
תראה, אם לנסות ולשמור את הפלצנות בצד (וזה קשה לפעמים, כ"כ קשה...
חוצמזה שאני חושב שהבחור הזה ראוי להערכה על הכנות.
וקליה ביתית אפשר לעשות בקלות גם עם מכשיר פופקורן בעלות של 130 ש"ח.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
מוטי,קפה מן הטבע אשר בציפורי.
שמעתי רבות על האיש וידענותו בנושא קפה,יצא לי לשוחח איתו לפני זמן רב והתרשמתי ממנו בצורה מאוד חיובית.
פעם קפצתי למשק שלו בציפורי על מנת להתרשם,ולצערי לא הצלחתי להשיג אותו.
פעם קפצתי למשק שלו בציפורי על מנת להתרשם,ולצערי לא הצלחתי להשיג אותו.
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אני דוקא תפסתי אותו בבית באיזה יום שישי
שוחחנו ארוכות, והוא גם נתן לי איזה קילו קפה ירוק במתנה. פשוט היה כף לדבר איתו ולראות את הציוד שפזור סביב הבית. זה היה לפני 3-4 שנים, ולא המשכנו בקשר כי לא היה לי עניין בקפה קלוי, והוא לא מוכר קפה ירוק. גם כזכור לי הוא יותר בכיוון של בתי קפה ולא לשוק הפרטי, אבל זה תמיד יכול להשתנות. תמיד כיף לבקר שכנים שעוסקים בתחביב ולשמוע עוד חוות דעת.
אדי
אדי