קפה טחון / פודים / ESE
מטחנת קפה טובה זה לכל החיים, וגם חסכוני בטווח ארוך: קפה לא טחון מחזיק פי 10 ומעלה יחסית לקפה טחון, וקל יחסית לשמור אותו במקפיא. גם חוסך ברכישה, ניתן לרכוש מבתי הקליה בזול ולא כולם יטחנו לך. ההשקעה לא נמוכה אבל משתלמת מאוד. מצד שני, איכות הקפה משתפרת ברמה כזו שפתאום משתמשים בהרבה יותר קפה .... לשיקולך:)
what's next?
פולים קלויים אבל לא טחונים מחזיקים פי 10 מטחונים?
בכל אופן, אני בטוח שאיכות הקפה משתפרת, העניין הוא שביחס עלות מול תועלת כרגע, מטחנה זולה זה נחמד שאולי יוביל לשדרוג בעתיד
מצד שני באותו היחס, לא כדאי מבחינתי לרכוש כרגע מטחנה יקרה.
אם המטחנה הזאת לא מסוגלת לטחון לאספרסו, האם יש מטחנה זולה שכן יכולה?
בכל אופן, אני בטוח שאיכות הקפה משתפרת, העניין הוא שביחס עלות מול תועלת כרגע, מטחנה זולה זה נחמד שאולי יוביל לשדרוג בעתיד
מצד שני באותו היחס, לא כדאי מבחינתי לרכוש כרגע מטחנה יקרה.
אם המטחנה הזאת לא מסוגלת לטחון לאספרסו, האם יש מטחנה זולה שכן יכולה?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
טחינה לאספרסו צריכה להיות אחידה (לא משהו שרואים בעין) דקה ועם כיוונים עדינים כי דרגת הטחינה משתנה כל הזמן לפי סוג הקפה והלחות שבו.
מטחנה פשוטה לא מספקת דבר כזה.
מגביר קרמה מפעיל לחץ על כל הכיוונים בסלסלה ולא רק מלמעלה למטה ואז הקפה מקבל לחץ מים מכל הכיוונים ולכן רואים קרמה תמיד גם שהטחינה לא מספיק איכותית. המחיר הוא בטעם ובתחזוקה בעייתית.
אם אתה לא מרגיש הבדל בין קפה שנטחן עכשיו לכזה בן שבוע אז אתה לא חייב מטחנה - אבל עם הזמן זה יגיע אליך ולא תוכל לברוח מזה....
מטחנה פשוטה לא מספקת דבר כזה.
מגביר קרמה מפעיל לחץ על כל הכיוונים בסלסלה ולא רק מלמעלה למטה ואז הקפה מקבל לחץ מים מכל הכיוונים ולכן רואים קרמה תמיד גם שהטחינה לא מספיק איכותית. המחיר הוא בטעם ובתחזוקה בעייתית.
אם אתה לא מרגיש הבדל בין קפה שנטחן עכשיו לכזה בן שבוע אז אתה לא חייב מטחנה - אבל עם הזמן זה יגיע אליך ולא תוכל לברוח מזה....
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)