חלב חדש של יוטבתה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
במצוף אני מתכוון למנגנון שמודד את גובה המים בדוד (חלק נשאר ריק לקיטור) ברגע שכמות המים יורדת מתחת לגובה ה "מצוף" המשאבה מתחילה לעבוד כדי למלא אותו.
יש מכונות שזה מצוף מכני ואז הוא רגיש לאבנית ויש מכונות שהמצוף חשמלי.
זה אכן ה """רופא""" המדובר - היתה לו כל מכונה שנמכרת בישראל...
יש מכונות שזה מצוף מכני ואז הוא רגיש לאבנית ויש מכונות שהמצוף חשמלי.
זה אכן ה """רופא""" המדובר - היתה לו כל מכונה שנמכרת בישראל...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 538
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
חחח.... לא רק בישראל. 
כן, חיידק השדרוגיטיס היכה בו קשות. אני לא בקשר איתו היום, אבל שמעתי שהוא קנה טורפאטורה ומאצר מייג'ור אחרי ה-E61 של איבריטל ובזה מיצה את כל מאוויי ליבו בעולם אביזרי הקפה הביתיים. אך לעולם אין לדעת...
בכל אופן, אני מודה שעדיין לא ירדתי לסוף דעתך בעניין המצוף. מה הקשר בינו לבין עוצמת הקיטור?
כן, חיידק השדרוגיטיס היכה בו קשות. אני לא בקשר איתו היום, אבל שמעתי שהוא קנה טורפאטורה ומאצר מייג'ור אחרי ה-E61 של איבריטל ובזה מיצה את כל מאוויי ליבו בעולם אביזרי הקפה הביתיים. אך לעולם אין לדעת...
בכל אופן, אני מודה שעדיין לא ירדתי לסוף דעתך בעניין המצוף. מה הקשר בינו לבין עוצמת הקיטור?
נערך לאחרונה על ידי פלנש ב 04/07/2010 17:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לדוד יש נפח סופי - נגיד 1.5 ליטר.
נגיד שחצי ליטר מכסה את גוף החימום, עוד חצי ליטר דרכו יעבור גם מחליף החום והחצי השלישי ריק ממים ולכן יכיל קיטור.
אם מצמצמים את הנפח הריק (ע"י משחק ב"מצוף") יהיה פחות קיטור או פחות ספיקה לאורך זמן.
נגיד שחצי ליטר מכסה את גוף החימום, עוד חצי ליטר דרכו יעבור גם מחליף החום והחצי השלישי ריק ממים ולכן יכיל קיטור.
אם מצמצמים את הנפח הריק (ע"י משחק ב"מצוף") יהיה פחות קיטור או פחות ספיקה לאורך זמן.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

ואוו.דבוטאנט כתב:לדוד יש נפח סופי - נגיד 1.5 ליטר.
אם מצמצמים את הנפח הריק (ע"י משחק ב"מצוף") יהיה פחות קיטור או פחות ספיקה לאורך זמן....
מוטי, הקפה יוצא בסדר, אבל אולי אני פשוט רגיל ולכן לא שם לב.
לטעם שלי אישית הקפה לא חמוץ..
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אוקי, אז כנראה שאין בעיה בחימום.
בוא נעשה נסיון: חכה שהדוד יהיה חם במקסימום, ובדוק שמד הלחץ נמצא בקצה שלו (לפני שהוא מתחיל לרדת).
פתח את ברז הקיטור עד הסוף.
כמה זמן לוקח עד שהקיטור נגמר?
בוא נעשה נסיון: חכה שהדוד יהיה חם במקסימום, ובדוק שמד הלחץ נמצא בקצה שלו (לפני שהוא מתחיל לרדת).
פתח את ברז הקיטור עד הסוף.
כמה זמן לוקח עד שהקיטור נגמר?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
הקיטור יתחלש בהדרגה וגם הלחץ בדוד ירד מתחת ל 1 באר ...
בעיקרון אמור להיות לך קיטור חזק מאוד עד דקה בערך (לא מדדתי אבל עושה רושם שמדובר בסביבות דקה).
אולי השעון קצת מזייף ומודבר ב1-1.1 באר בפועל ולא ב 1.5 כפי שהוא מראה ? לחץ סביב 1 באר יכול להסביר קיטור חלש וקצר יחסית. אצלי למשל המכונה מכוונת ל 1.2 באר ויש קיטור מספיק חזק ל 2 כוסות לפחות.
ולדבי IZZO כמדומני הוא סיפר פה שהוא מכר את האיבריטל שלו וקנה וטראנו איכותית בסביבות 7.5K לא ?
בעיקרון אמור להיות לך קיטור חזק מאוד עד דקה בערך (לא מדדתי אבל עושה רושם שמדובר בסביבות דקה).
אולי השעון קצת מזייף ומודבר ב1-1.1 באר בפועל ולא ב 1.5 כפי שהוא מראה ? לחץ סביב 1 באר יכול להסביר קיטור חלש וקצר יחסית. אצלי למשל המכונה מכוונת ל 1.2 באר ויש קיטור מספיק חזק ל 2 כוסות לפחות.
ולדבי IZZO כמדומני הוא סיפר פה שהוא מכר את האיבריטל שלו וקנה וטראנו איכותית בסביבות 7.5K לא ?
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

אבגי שם לי פרסוסטט חדש לפני חודשיים, אז לא נראה לי שהשעון-באר אמור לזייף (כדאי לו שהוא לא יזייף!). ה-1.5 באר זה כיוונון של חיים הטכנאי מ"קדמה" שבדק את המכונה אחרי אבגי והחליט על דעת עצמו שכנראה עדיף למכונה להיות מכוונת על 1.5 (אולי- לשיפור ההקצפה?).
אני אבדוק כמה זמן נמשך הקיטור יותר מאוחר (כרגע המכונה כבויה כי אני עוד מעט יוצא). אבל אני כמעט בטוח שלחץ הקיטור יספיק לדקה רצופה (במיוחד אם היא דלקה שעתיים רצוף, נגיד).
נכון, גם לי זכור ש-IZZOGROUP קנה מפלצת נוספת אחרי האיבריטל.. כנראה טראנו כמו שאמרת (לא שאתפלא אם היד הייתה עוד נטויה גם אחריה...).
אני אבדוק כמה זמן נמשך הקיטור יותר מאוחר (כרגע המכונה כבויה כי אני עוד מעט יוצא). אבל אני כמעט בטוח שלחץ הקיטור יספיק לדקה רצופה (במיוחד אם היא דלקה שעתיים רצוף, נגיד).
נכון, גם לי זכור ש-IZZOGROUP קנה מפלצת נוספת אחרי האיבריטל.. כנראה טראנו כמו שאמרת (לא שאתפלא אם היד הייתה עוד נטויה גם אחריה...).
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
תתפלא דווקא הוטראנו היא ילדה קטנה לעומת האיבריטל שהוא סיפר שהייתה לו ...
לגבי ההקצפה אם יש לך דקה של קיטור חזק אז מה הבעיה ? אולי זה פשוט זו הטכניקה שלך + הכד, יש כדים כמו המוטה למשל שמקלים על תהליך ההקצפה בזה שהסירקולציה בהם יותר קלה להשגה בגלל המבנה הרחב בתחתית.
לגבי ההקצפה אם יש לך דקה של קיטור חזק אז מה הבעיה ? אולי זה פשוט זו הטכניקה שלך + הכד, יש כדים כמו המוטה למשל שמקלים על תהליך ההקצפה בזה שהסירקולציה בהם יותר קלה להשגה בגלל המבנה הרחב בתחתית.
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

אה, אז לא מובן לי למה הוא החליף.. טוב, כנראה סיבותיו היו עימו.
אגיד לך לגבי הקיטור. ראיתי קיטור של אקספובר ושל הרבה אחרות בליגה, אין מה לעשות.. ההקצפה היא לא הצד החזק של הוויוי. לא סתם הזיעו על הסטימר שלה מספר לא-מבוטל של אנשי מידות במפגש הראשון אצל IZZO. זו הייתה אחת הסיבות שהתלבטתי אם לקנות אותה מלכתחילה או לא.
ההקצפה שלי איתה כיום דווקא בסדר, כי אני כבר רווי ניסיון... אבל בוא נגיד, אם אתן לאחד מכם להתנסות בה בפעם הראשונה, לא בטוח שתנחלו הישג דומה לזה שתפיקו מהמכונה שלכם..
אגיד לך לגבי הקיטור. ראיתי קיטור של אקספובר ושל הרבה אחרות בליגה, אין מה לעשות.. ההקצפה היא לא הצד החזק של הוויוי. לא סתם הזיעו על הסטימר שלה מספר לא-מבוטל של אנשי מידות במפגש הראשון אצל IZZO. זו הייתה אחת הסיבות שהתלבטתי אם לקנות אותה מלכתחילה או לא.
ההקצפה שלי איתה כיום דווקא בסדר, כי אני כבר רווי ניסיון... אבל בוא נגיד, אם אתן לאחד מכם להתנסות בה בפעם הראשונה, לא בטוח שתנחלו הישג דומה לזה שתפיקו מהמכונה שלכם..