ילדיעפים כתב:לי יש דם כחול,מסוג אציל-איז הקפה לשתות?כמו ההוא של נפוליאון?...
יקירי,
אצלך צבע הדם משתנה לפני הכדורים שאתה לוקח בבוקר.
זה דווקא מעניין.oferlaor כתב:כפי שאתם יודעים לאחר 40 שנה שאני לא שותה קפה כמעט בכלל (שיטת MIAT = MAKE IT A TREAT, שבה דברים טובים נותנים פעם בהרבה מאוד זמן), התחלתי לשתות אספרסו בקצב של אחד ביום.
לאחר שנים שהבדיקות דם שלי יצאו תקינות, הפעם פתאום קפץ לי באופן דרמטי הטריגליצרידים.
לפי האתר:
http://www.reducetriglycerides.com
[left]
Caffeine also
* reduces the absorption of iron and calcium from food and supplemental sources, particularly when taken at mealtimes
* increases blood levels of triglycerides and cholesterol; both are risk factors for heart attacks and strokes[/lef]
זה בעצם השינוי היחיד הדרמטי שעשיתי בתזונה שלי בחודשים האחרונים. אני חושד שהקפה הקפיץ לי את הבדיקות...
האם לדעתכם שימוש בקפה באופן תדיר יכול באמת לגרום לשינוי כזה דרמטי בבדיקות דם?...
במידה ולא היתי שותה אספרסו כסיפתח על הבוקר היתי סובל מכאב ראש...eliavbe כתב:במידה והייתי שותה אספרסו בתור סיפתח .
הייתי סובל מכאב ראש שלא עובר עד הצהרים....
לא משנה מי צודק - גם (רוב) המאמרים המחמירים לא סבורים שזה באמת מעלה רמות טריגליצרדים..עלייה ב 10% מערכי הבסיס זה לא מה שמשנה את התמונה... אם זה אדם עם ערכים גבוהים מלכתחילה זה לא יישנה את רמת הסיכון שלו לתחלואה קרדיוווסקולרית שגם ככה גבוהה.. אם זה אדם בריא, ללא גורמי סיכון - אז העליה הקטנה הזאת - זה לא מה שיכניס אותו לקבוצת הסיכון.moti_r כתב:sapirar, איך אתה מסביר את ההבדלים? ולמי יותר אפשר להאמין?
על איזה ניסוי חשבת?
לא אכפת לי לבצע איזה ניסוי על עופר......

לא אכפת לי דקירות, לא אכפת לי שיקיזו לי דם ויצבעו איתו קירות שלמים, לא אכפת לי אלקטרודות במח או חוקן שלוש פעמים ביום, אבל להפסיק לשתות קפה לתקופה של כמה חודשים??sapirar כתב:מספר מתנדבים שיסכימו להפסיק לשתות קפה לתקופה של כמה חודשים...
moti_r כתב:לא אכפת לי דקירות, לא אכפת לי שיקיזו לי דם ויצבעו איתו קירות שלמים, לא אכפת לי אלקטרודות במח או חוקן שלוש פעמים ביום, אבל להפסיק לשתות קפה לתקופה של כמה חודשים??sapirar כתב:מספר מתנדבים שיסכימו להפסיק לשתות קפה לתקופה של כמה חודשים...
שיהיה טריגלצרידים!
Bring 'em on!!!...