החלפת הקפה
לאחר שימוש של שלושה חודשים בקפה קדמה פלוס, החלטתי לנסות משהו חדש. קניתי כמות קטנה של קפה נאפולי (מקפה בוטיק) ולא האמנתי כמה מסובך זה להחליף קפה. שוב לכוון את המטחנה מחדש, הקפה יוצא אחר לגמרי (פי 2-3 יותר קרמה) והזרימה מהירה יותר ב- 5-7 שניות. כשאני מוציא את ידית הפורטפילטר, נשאר המון קפה ב Group Head. בקיצור המון עבודה.
במקום עבודתי, יש מכונת קפה אוטומטית של Saeco ובכל פעם אנו מקבלים חבילות שונות (חלקם נקלו בישראל וחלקן בחו"ל), רק שמכונות אלה משום מה מסוגלות "להתאים את עצמן" בכל פעם לפולי הקפה. כמובן, שאיכות הקפה במכונה זו ירודה בהשוואה למכונה הביתית.
במקום עבודתי, יש מכונת קפה אוטומטית של Saeco ובכל פעם אנו מקבלים חבילות שונות (חלקם נקלו בישראל וחלקן בחו"ל), רק שמכונות אלה משום מה מסוגלות "להתאים את עצמן" בכל פעם לפולי הקפה. כמובן, שאיכות הקפה במכונה זו ירודה בהשוואה למכונה הביתית.
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 538
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
עלית על נקודה נכונה וכאובה עד-מאד. ועוד יותר היא בעייתית ומורגשת במטחנות סטפלס (כמו שלי- איבריטל). כשאני טוחן פולי קפה שקניתי בפעם הראשונה, לוקח לי איזה 100-150 גרם (שהולכים לפח) עד שאני מוצא את דרגת הטחינה המתאימה להם (ואני לא מדבר על "מדוייקת"- רק על "מתאימה" (ז"א שלא יוצא לפחות "דלוח" עד אימה מחד או דק ברמה שתוקעת את המכונה מאידך). וזה עצוב, ומעצבן מאד.
אני בעד לייצר מנגנון של "זכרונות" במטחנות אלקטרוניות (כמו שבטלפון שלנו יש "זכרונות" למספרי טלפון לפי שמות), שיזכור סט-אפים לפי הגדרת פרופילי פולים. אולי זה קיים כבר בשוק במטחנות-על מסויימות, אני לא יודע..
אני בעד לייצר מנגנון של "זכרונות" במטחנות אלקטרוניות (כמו שבטלפון שלנו יש "זכרונות" למספרי טלפון לפי שמות), שיזכור סט-אפים לפי הגדרת פרופילי פולים. אולי זה קיים כבר בשוק במטחנות-על מסויימות, אני לא יודע..
נערך לאחרונה על ידי פלנש ב 09/07/2010 18:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
המכונות האוטומטיות לא מתאימות את עצמן לשום דבר, הן פשוט עושות הכל כ"כ גרוע עד שאי אפשר להבחין בהבדלים.
אני יודע שזה נשמע ציני, אבל זה ממש לא.
זה בערך כמו שתטחן למקינטה. המקינטות לא רגישות לעובי טחינה כמו מכונה, כי החליטה מאוד חלשה מול מכונה, ולכן מראש ההבדלים לא יהיו גדולים.
ההבדלים בין תערובות הם בד"כ בגלל טריות הקפה, פחות בגלל דרגת הקליה או הרכב התערובת. שינויים בפרמטרים האלה משפיעים על דרגת הטחינה האידיאלית, אבל בצורה עדינה מאוד. טריות הקפה משפיעה מאוד.
מעניין שדווקא מקפה בוטיק הזרימה מהירה יותר. הייתי מצפה שהקפה של יהודה יהיה טרי יותר משל קדמה, ולכן יסתום את המכונה.
בכל אופן, לאחר קצת למידה והתנסות, תוכל לכייל מטחנה תוך 2-3 שוטים של קפה.
אני יודע שזה נשמע ציני, אבל זה ממש לא.
זה בערך כמו שתטחן למקינטה. המקינטות לא רגישות לעובי טחינה כמו מכונה, כי החליטה מאוד חלשה מול מכונה, ולכן מראש ההבדלים לא יהיו גדולים.
ההבדלים בין תערובות הם בד"כ בגלל טריות הקפה, פחות בגלל דרגת הקליה או הרכב התערובת. שינויים בפרמטרים האלה משפיעים על דרגת הטחינה האידיאלית, אבל בצורה עדינה מאוד. טריות הקפה משפיעה מאוד.
מעניין שדווקא מקפה בוטיק הזרימה מהירה יותר. הייתי מצפה שהקפה של יהודה יהיה טרי יותר משל קדמה, ולכן יסתום את המכונה.
בכל אופן, לאחר קצת למידה והתנסות, תוכל לכייל מטחנה תוך 2-3 שוטים של קפה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 956
- נתן תודות: 93 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
מה לגבי אמיגו?
באתר שלהם מבטיחים קליה מהיום למחר. אם זה באמת כך, ואם הטריות משפיעה יותר מאשר הסוגים השונים,
אז אפשר לקבל עקביות מסויימת בקפה שנקנה שם.
באתר שלהם מבטיחים קליה מהיום למחר. אם זה באמת כך, ואם הטריות משפיעה יותר מאשר הסוגים השונים,
אז אפשר לקבל עקביות מסויימת בקפה שנקנה שם.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

הרעיון הוא לא לחפש עקביות בעובי הטחינה בגלל טריות הקפה, אלא להצליח להתאים את עובי הטחינה במהירות לכל קפה שמביאים הביתה.
כפי שכתבתי למעלה - לאחר קצת אימון (ומטחנה מספיק "רגישה") אתה תלמד בקלות איך לכייל עובי טחינה נכון, תוך לא יותר מ-3 כוסות (כאשר האחרונה היא כבר "ברת שתייה").
כפי שכתבתי למעלה - לאחר קצת אימון (ומטחנה מספיק "רגישה") אתה תלמד בקלות איך לכייל עובי טחינה נכון, תוך לא יותר מ-3 כוסות (כאשר האחרונה היא כבר "ברת שתייה").
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

במטחנות כמו מאצר ואובל אולי; לא בטוח שבמטחנה כמו איבריטאל, שהכיוונון הרציף שלה פשוט כמו הסוללה של אנרג'ייזר- נמשך ונמשך ונמשך ונמשך ונמשך ונמשך ונמשך..... 
נערך לאחרונה על ידי פלנש ב 11/07/2010 2:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמיד אמרתי, מטחנות סטפלס לבית זה טפשי, גם עבור חובב הקפה הממוצע (כלומר, לא אחד שאשכרה ילך ויקים פורום לקפה
). אצלי, בנסיון השני אני כבר קולע כמעט תמיד אם מדובר בקפה שאני קולה, ולא חושב שיצא לי יותר מ 3 נסיונות לכוונון.
what's next?
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

תמיד טענת, הא?
דווקא תתפלא לשמוע שמי שמכר לי אותה הוא לשעבר בעלים (או משהו כזה) של בית-קפה, והוא מכר אותה מפני שלא התאים לו כל הזמן להתעסק עם כיוונון של המטחנה בהתאם לסוג הפולים (אני משער שהיו לו כמה סוגים- אולי אחד לאספרסו ואחד לקאפוצ'ינו?). אז כנראה יש כאלה שגם לשימוש העסקי לא מתאים להם כיוונון רציף... למי יש כוח לזה? הרי מה הסיפור לסמן איזו נקודה על המעטפת מול הבורר (החוגה) ולהוסיף "מונה סיבובים" פשוט כמו שיש על הבריטה לתאריך? פשוט נשגב מבינתי...
דווקא תתפלא לשמוע שמי שמכר לי אותה הוא לשעבר בעלים (או משהו כזה) של בית-קפה, והוא מכר אותה מפני שלא התאים לו כל הזמן להתעסק עם כיוונון של המטחנה בהתאם לסוג הפולים (אני משער שהיו לו כמה סוגים- אולי אחד לאספרסו ואחד לקאפוצ'ינו?). אז כנראה יש כאלה שגם לשימוש העסקי לא מתאים להם כיוונון רציף... למי יש כוח לזה? הרי מה הסיפור לסמן איזו נקודה על המעטפת מול הבורר (החוגה) ולהוסיף "מונה סיבובים" פשוט כמו שיש על הבריטה לתאריך? פשוט נשגב מבינתי...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אני באמת לא מצליח להבין את זה.
בחיים לא קרה לי ששיניתי גובה טחינה באופן גורף בין קפה לקפה, ולא חשוב איזה קפה זה היה.
יש רק שני יוצאים מן הכלל שנתקלתי בהם עד היום, וזה קפה נטול וקפה מסנטו-דומינגו, ששניהם צריכים טחינה משמעותית יותר דקה.
חוץ מאלו, השינויים בדרגת הטחינה היו תמיד ממש עדינים, וספלס ממש מתאים לי שם.
הנה, רק אתמול הבאתי מאורו ספיישל אספרסו (קצת ישן לדעתי) ואת קפה-הבית של קסטלו - זרקתי למטחנה, והטחינה היתה מדוייקת והזרימה יפה. האמת שהייתי צריך עידון ממש קטן כי הקפה זרם לאט יותר מהתערובות הקלויות שלי (מוזר, הא? בדיוק מה שקרה לפותח השרשור!) אבל זה היה ממש בקטנה.
גם עם המאצר, ומנגנון הכיול המפורסם - הייתי מעדיף את הבורג של המאקאפ באופן משמעותי כי הוא הופך את הכיול (הסטפלסי) הרבה יותר נוח.
בחיים לא קרה לי ששיניתי גובה טחינה באופן גורף בין קפה לקפה, ולא חשוב איזה קפה זה היה.
יש רק שני יוצאים מן הכלל שנתקלתי בהם עד היום, וזה קפה נטול וקפה מסנטו-דומינגו, ששניהם צריכים טחינה משמעותית יותר דקה.
חוץ מאלו, השינויים בדרגת הטחינה היו תמיד ממש עדינים, וספלס ממש מתאים לי שם.
הנה, רק אתמול הבאתי מאורו ספיישל אספרסו (קצת ישן לדעתי) ואת קפה-הבית של קסטלו - זרקתי למטחנה, והטחינה היתה מדוייקת והזרימה יפה. האמת שהייתי צריך עידון ממש קטן כי הקפה זרם לאט יותר מהתערובות הקלויות שלי (מוזר, הא? בדיוק מה שקרה לפותח השרשור!) אבל זה היה ממש בקטנה.
גם עם המאצר, ומנגנון הכיול המפורסם - הייתי מעדיף את הבורג של המאקאפ באופן משמעותי כי הוא הופך את הכיול (הסטפלסי) הרבה יותר נוח.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בעיני סטפלס זה מאוד טוב בתנאי שזה לא בורג אלא ציר זז כמו בקומפאק\מאצר וכו'.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)