YES קיבלה אישור לניסוי בVOD
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני חושב שה VOD של יס הולך להיות מבוסס IPTV - כי VOD מחייב ערוץ חוזר (לעשות pause rewind וכדומה, לא תעביר אותות כאלה כל פעם באמצעות חיוג אנאלוגי לאשזהו מודם... הם חייבים לעבור בזמן אמת)
כלומר: זה אומר שצריך גם תשתית ADSL2 של בזק.
כלומר: זה אומר שצריך גם תשתית ADSL2 של בזק.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

נכון להיום, חיוג אנאלוגי זה מה שיש בקופסאות של YES.
איך זה הולך להיות לדעתך? חיבור ADSL קבוע (לקופסא יש תמיד IP) שדרכו יעבור ה signalling (ההיזון החוזר של המשתמש)? וה stream יעבור בלווין ?
נשמע לי מוזר. אני זוכר שקראתי אפשהו שזה הולך להיות מבוסס IPTV. אולי אני מתבלבל.
מה שכן, באירופה חברות ה telco הגדולות הולכות לכיוון של IPTV. חלק כבר deployed.
איך זה הולך להיות לדעתך? חיבור ADSL קבוע (לקופסא יש תמיד IP) שדרכו יעבור ה signalling (ההיזון החוזר של המשתמש)? וה stream יעבור בלווין ?
נשמע לי מוזר. אני זוכר שקראתי אפשהו שזה הולך להיות מבוסס IPTV. אולי אני מתבלבל.
מה שכן, באירופה חברות ה telco הגדולות הולכות לכיוון של IPTV. חלק כבר deployed.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
באף לויין אין מספיק רוחב סרט ל-VOD.
תחשבו שיש 3000 לקוחות שכרגע צופים בנקודות שונות באותו סרט. זה אומר שצריך לשדר 3000 פעמים את אותו סרט. לא פרקטי בעליל.
הם יעבירו את זה בתשתית IPTV. הממיר 3100 מתוכנן עם חיבור רשת, מעבד מהיר וזיכרון (BUFFER) גבוה בדיוק מהסיבה הזו.
תחשבו שיש 3000 לקוחות שכרגע צופים בנקודות שונות באותו סרט. זה אומר שצריך לשדר 3000 פעמים את אותו סרט. לא פרקטי בעליל.
הם יעבירו את זה בתשתית IPTV. הממיר 3100 מתוכנן עם חיבור רשת, מעבד מהיר וזיכרון (BUFFER) גבוה בדיוק מהסיבה הזו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
zovirax,
עדיין לא ידוע בדיוק איך זה יעבוד. הערכה שלי היא שהם בעצם יפתחו חיבור מהיר בינם לבין כל אחת מספקיות האינטרנט הגדולות (בכדי לא להתבסס על תשתית לא יציבה) ויעבירו את המידע באופן מוצפן.
עדיין לא ידוע בדיוק איך זה יעבוד. הערכה שלי היא שהם בעצם יפתחו חיבור מהיר בינם לבין כל אחת מספקיות האינטרנט הגדולות (בכדי לא להתבסס על תשתית לא יציבה) ויעבירו את המידע באופן מוצפן.
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

zovirax,
מהכרותי עם IPTV , קונפיגורציה טיפוסית היא דומה לזו (מהקצה החיצוני של הבית ועד לטלויזיה):
1. ראוטר תומך ADSL2+, בו מוגדרים ATM Virtual Channels נפרדים עבור ה streams של ה IPTV . הכוונה בנפרדים היא שלא מדובר ב VC שאתה משתמש בו ל internet data - והסיבה היא כפולה: לא להעמיס לך בכיוון ה downsteam את ערוץ ה data (אחרת איך תצליח להוריד משהו בקאזה...), והסיבה השנייה היא שהמאפיינים של ה ATM/DSL של ערוצים אלו שונים לגמרי מאפייני ערוץ ה data - לדוגמה אלה שמזרימים את ה video stream אליך אין (כמעט) בכלל הקצאת upstream bandwidth.
פרט לעובדה שאלו VCs נפרדים, עדיין מדובר בתעבורה מעל פרוטוקול IP.
לראוטר יש יציאה (או יציאות) ethernet LAN נפרדת שאליה אמורים לחבר את ציוד ה IPTV. (וכבר היום עוברים לכיוונים אחרים: ציוד ה IPTV יתממשק עם הראוטר באופן אלחוטי 802.11n)
2. "ממיר" המבין IPTV, המתממשק אל הראוטר (אל יציאת ethernet LAN הייעודית, או על גבי 80211N)
3. מסך שמתממשק עם ה"ממיר".
מהכרותי עם IPTV , קונפיגורציה טיפוסית היא דומה לזו (מהקצה החיצוני של הבית ועד לטלויזיה):
1. ראוטר תומך ADSL2+, בו מוגדרים ATM Virtual Channels נפרדים עבור ה streams של ה IPTV . הכוונה בנפרדים היא שלא מדובר ב VC שאתה משתמש בו ל internet data - והסיבה היא כפולה: לא להעמיס לך בכיוון ה downsteam את ערוץ ה data (אחרת איך תצליח להוריד משהו בקאזה...), והסיבה השנייה היא שהמאפיינים של ה ATM/DSL של ערוצים אלו שונים לגמרי מאפייני ערוץ ה data - לדוגמה אלה שמזרימים את ה video stream אליך אין (כמעט) בכלל הקצאת upstream bandwidth.
פרט לעובדה שאלו VCs נפרדים, עדיין מדובר בתעבורה מעל פרוטוקול IP.
לראוטר יש יציאה (או יציאות) ethernet LAN נפרדת שאליה אמורים לחבר את ציוד ה IPTV. (וכבר היום עוברים לכיוונים אחרים: ציוד ה IPTV יתממשק עם הראוטר באופן אלחוטי 802.11n)
2. "ממיר" המבין IPTV, המתממשק אל הראוטר (אל יציאת ethernet LAN הייעודית, או על גבי 80211N)
3. מסך שמתממשק עם ה"ממיר".