שאלה כללית לגבי ״אורכי״ אספרסו
-
uriler
- גורו

- תגובות: 10116
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 513 פעמים
בעקבות דיון שהתעורר בבית, אני צריך לסגור כמה פינות ובכל מקום נאמר משהו קצת שונה.
אני מעגל את המספרים, הקטנות פחות חשובות לי אלא העיקרון...
אז ככה -
אספרסו ״רגיל״ (אשר יש הפשוט קוראים לו ״קצר״) - 7 ג׳ קפה, 30 מ״ל מים.
אספרסו ״כפול״ - 15 ג׳ קפה, 60 מ״ל מים.
אספרסו ״ארוך״ - 7 ג׳ קפה, 60 מ״ל מים.
ריסטרטו - 7 ג׳ קפה, 20 מ״ל מים.
ריסטרטו כפול - 15 ג״ קפה, 45 מ״ל מים.
שתי שאלות :
1. מה זה בדיוק אמריקאנו?
2. ב״ארוך״ - הכוונה היא ל״קצר״ + 30 מ״ל מים חמים או ל 60 מ״ל מים שעוברים דרך מנת קפה אחת?
אם בשאלה 2 התשובה השנייה היא הנכונה, מה ההבדל בין זה לבין אמריקאנו (בהנחה שאני יודע את התשובה לשאלה 1)?
תודה!
אני מעגל את המספרים, הקטנות פחות חשובות לי אלא העיקרון...
אז ככה -
אספרסו ״רגיל״ (אשר יש הפשוט קוראים לו ״קצר״) - 7 ג׳ קפה, 30 מ״ל מים.
אספרסו ״כפול״ - 15 ג׳ קפה, 60 מ״ל מים.
אספרסו ״ארוך״ - 7 ג׳ קפה, 60 מ״ל מים.
ריסטרטו - 7 ג׳ קפה, 20 מ״ל מים.
ריסטרטו כפול - 15 ג״ קפה, 45 מ״ל מים.
שתי שאלות :
1. מה זה בדיוק אמריקאנו?
2. ב״ארוך״ - הכוונה היא ל״קצר״ + 30 מ״ל מים חמים או ל 60 מ״ל מים שעוברים דרך מנת קפה אחת?
אם בשאלה 2 התשובה השנייה היא הנכונה, מה ההבדל בין זה לבין אמריקאנו (בהנחה שאני יודע את התשובה לשאלה 1)?
תודה!
נערך לאחרונה על ידי uriler ב 01/11/2010 15:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ארוך זה אספרסו קצר + תוספת מים באריקנו פשוט מוסיפים הרבה מים.
מוטי שם פעם מאמר על זה: http://htcafe.co.il/article01723.%D7%9E ... 7%A1%D7%95
בכל מקרה אם תמשיך לחלוט את הקפה ייצא ממנו כל הטעם העצי המר והרע ולכן מוסיפים מים על אספרסו קצר.
מוטי שם פעם מאמר על זה: http://htcafe.co.il/article01723.%D7%9E ... 7%A1%D7%95
בכל מקרה אם תמשיך לחלוט את הקפה ייצא ממנו כל הטעם העצי המר והרע ולכן מוסיפים מים על אספרסו קצר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מניסיוני כמעט לכל בית קפה יש פירוש שונה למונחים האלה. לדוגמה בבית הקפה שעבדתי בו אמריקנו משמעותו אספרסו/ אספרסו כפול ועליו מים חמים (יותר נכון רותחים). אספרסו ארוך בשונה ממה שתואר על ידי דבוטאנט ועל ידי אייסמן משמעותו משיכה ארוכה יותר של החליטה ולא הוספת מים חמים על אספרסו קצר, לשיטה זו יתרונות וחסרונות: חסרון- אכן עלול להתקבל טעם קצת שרוף בשל חליטה ארוכה יותר מאידך לשים מים רותחים על אספרסו כמובן מעלה מאוד את הטמפרטורה שלו מ92 מעלות...
בסופו של יום, כל אחד אוהב את אופן ההכנה של המשקאות האלו בהתאם למה שהורגל אליו למשך שנים.
בסופו של יום, כל אחד אוהב את אופן ההכנה של המשקאות האלו בהתאם למה שהורגל אליו למשך שנים.
-
uriler
- גורו

- תגובות: 10116
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 513 פעמים
מוטי,
"רותחים" זו הייתה הגדרה ל"חמים מספיק בשביל לא לקרר את הקפה"
טוב, הבנתי שההגדרות שלי היו מעט שגויות (חשבתי שארוך זה 60 מ"ל שעברו דרך הקפה ושאמריקנו זה המצב השני... הבנתי שאמריקנו זה בעצם "ארוך מאוד" והמצב הראשון הוא בריסטה מצ'וקמק).
תודה!
"רותחים" זו הייתה הגדרה ל"חמים מספיק בשביל לא לקרר את הקפה"
טוב, הבנתי שההגדרות שלי היו מעט שגויות (חשבתי שארוך זה 60 מ"ל שעברו דרך הקפה ושאמריקנו זה המצב השני... הבנתי שאמריקנו זה בעצם "ארוך מאוד" והמצב הראשון הוא בריסטה מצ'וקמק).
תודה!