קפה חמוץ !!! ????
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יצא לי לשתות את הקפה הזה (קניתי באוסטריה) והוא היה לי גם חמוץ קצת בעיקר כי הוא קלוי בהיר יחסית.
אוסטרים עושים הרבה קפה בהיר למרות שקלייה וינאית היא כהה... כנראה בגלל שהם לא שותים הרבה אספרסו.
תנסה קפה ישראלי 100% ערביקה ותראה את ההבדל ברמת קלייה - אצלנו תמיד קולים כהה יותר אז זה לא חמוץ.
אוסטרים עושים הרבה קפה בהיר למרות שקלייה וינאית היא כהה... כנראה בגלל שהם לא שותים הרבה אספרסו.
תנסה קפה ישראלי 100% ערביקה ותראה את ההבדל ברמת קלייה - אצלנו תמיד קולים כהה יותר אז זה לא חמוץ.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
שלום, אני דני, חדש בפורום , בקשר לטעם החמוץ שאצלך, אם הוא לא אופייני לתערובת, אני חושב שהקפה ישן, לצערי יש לי הרבה נסיון בזה כיון שנהלתי בית קליה בבואנוס איירס תקופה, מנסיוני לאחר הקלייה הקפה כשהוא ארוז יהיה טוב לחודשיים (זמן זה משתנה לפי האקלים כמו כל תהליך טבעי), יותר מזה זה כבר מתחיל להתחמצן ולהיות יותר ויותר חמוץ (וגם מקבל טעם לא טוב שאני מייחס אותו לשמן מנוע משומש למרות שלעולם לא טעמתי), לכן אני ממליץ לך לקנות קפה ירוק ולקלות בעצמך, גם הקפה ירוק מעבד מהטעם שלו לאחר זמן אבל לוקח לזה לפחות פי 3-4 יותר זמן (בזה אין לי הרבה נסיון כי זה לו קורה הרבה וכשזה קורה מיחסים את זה לתנאי אכסון או לעוד דברים). את הקפה הירוק צריך לדעת ממי קונים כיוון שלפעמים הקפה מגיע פגום או שנפגם בדרך ליעד (לפעמים לדוגמה הקפה מגיע אם סולר או כל מיני מחלות שמעניקות לו טעם "נחמד" של שמן זית או צועת עיזים) לכן חשוב לקנות את זה מאדם שקונה את הקפה בצורה מקצועית (אני מתכוון לאדם שקונה מקניין קפה טוב או שיודע לקנות בעצמו) ולא מ"כל מיני סוחרים" , אחרת אתה נתון לחסדי הסטטיסטיקה.
מקווה שעזרתי לך(לי זה ודאי עזר להעביר את הזמן בנדודי השינה שלי "ההודעה נכתבה ב4:30 "AM), וסליחה אם יש טעויות כתיב
נ.ב במידה והטעם החמוץ(בליווי טיפה "שמן מנוע") הוא עדין אבל לא אופייני לתערובת כדאי לנקות את כלי ההחסנה או את מיכל המטחנה אם מים מטלית ודטרגנט ללא בושם, בחול יש גם חומר שהוא יעודי לניקוי דברים כאלה (אולי גם בארץ?).
מקווה שעזרתי לך(לי זה ודאי עזר להעביר את הזמן בנדודי השינה שלי "ההודעה נכתבה ב4:30 "AM), וסליחה אם יש טעויות כתיב
נ.ב במידה והטעם החמוץ(בליווי טיפה "שמן מנוע") הוא עדין אבל לא אופייני לתערובת כדאי לנקות את כלי ההחסנה או את מיכל המטחנה אם מים מטלית ודטרגנט ללא בושם, בחול יש גם חומר שהוא יעודי לניקוי דברים כאלה (אולי גם בארץ?).
נערך לאחרונה על ידי shtud ב 19/12/2010 22:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר: