איפה אפשר למצוא מדריך פשוט לרענון פילטר רזין 8 ליטר ?

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 538
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

הגיע הזמן. אומרים שכדאי לרענן כל 3 חודשים, זאת אומרת שאני כבר באיחור של.. כמעט 3 חודשים נראה לי! :)
המקלות למדידת קשיות המים אצלי מראים סימנים של התחזקות הצבע הכהה... אז אני מסיק את המסקנות ומתכונן לבצע בפעם הראשונה רענון לפילטר הגדול שמתחת לכיור. מלח גס (לבישול) -- כבר יש! אפשר להתחיל.

עשיתי חיפוש בפורום, אבל לא הצלחתי למצוא מדריך ממוקד בנושא (כנראה עקב חוסר מיומנות שלי בתחום החיפוש בפורום.. :|). מישהו מכיר-יודע?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

רענון מרכך מים

שרשור שלא נקרא #2 

ממה שהסביר לי אורי מ"קפה רות" התהליך דיי פשוט:

1. סוגרים את ברז המים שמכניס מים למרכך (העליון) ואת הברז שיוצא למכונה. חשוב להקפיד שגם מכונת הקפה (אם יש חיבור ישיר כבויה ולא תשאב מים בטעות)
2. מחברים את צינורית הניקוז שהגיעה עם המרכך לברז התחתון שלו (ביציאה החשופה מהצד השני, לא במקום הצינור שהולך למכונה).
3. משחררים קצת מים כלואים מהמרכך ע"י פתיחה של הברז התחתון לכיוון השני (הברז יצביע לכיוון הצינורית הריקון) דרך הצינורית לתוך איזה דלי על מנת לשחרר את הלחץ ולאפשר פתיחה קלה של המכסה העליון.
4. שופכים קילו מלח בישול, סוגרים את המכסה העליון וממתינים כ 40 דק'.
5. מוודאים שהצינורית ריקון מכוונת לדלי או לכיור כלשהו ואז פותחים את ברז כניסת המים למרכך (העליון) ומזרימים איזה 20-30 ליטר מים.
6. המים יצאו מצינורית הריקון בזרם יחסית איטי, יש להזרים את הכמות הנ"ל או פחות בהתאם לטעם (אמור להפסיק להיות מלוח באיזשהו שלב).

זהו, בהצלחה ! דווח לנו ואם אפשר צלם את התהליך ואולי יהיה אפשרי לעשות מזה מדריך כלשהו ...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1557
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

לא הבנתי למה להזרים מהצינור עודפים ולא מהצינור המרכזי שבו הזרם חזק יותר והתהליך יהיה מהיר יותר( אצלי אין חיבור ישיר כך שזה אפשרי)

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 538
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

ואוו, תודה רבה! :)

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2810