רעידת אדמה אדירה ביפן בעוצמה של 8.9 בסולם ריכטר, כרגע גל צונאמי מבהיל הגיע
ספינת משמר חופים יפנית תיעדה את הגל המבהיל בדרכו לחוף!
ממש נראה כאילו זה נלקח מסרט קולנוע הוליוודי
ממש נראה כאילו זה נלקח מסרט קולנוע הוליוודי
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4044785,00.htmlשבוע וחצי אחרי אסון הטבע. קשישה בת ה-80 ונער בן ה-16 נמצאו כשהם תשושים אך בהכרה...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 937 פעמים
מזל שאותה ספינה פגשה בגל הטסונאמי בלב ים והספיקה להפנות את החרטום שלה לקראתו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
גם אם הייתה פוגשת אותו עם הדופן, סביר שהייתה יוצאת מזה בשלום.Catskinner כתב:מזל שאותה ספינה פגשה בגל הטסונאמי בלב ים והספיקה להפנות את החרטום שלה לקראתו....
צונאמי בלב ים זה גל מאוד ארוך, ורואים זאת גם בסרטון. ייתכן שהיא לא הייתה כל כך רחוקה מהחוף, כי ממש בלב ים קשה בכלל להבחין שעובר צונמי.
משה
akira כתב:החששות מזיהום רדיואקטיבי מוגזמים ומנופחים על-ידי התקשורת.
הכור הפסיק לעבוד שניות ספורות לאחר האסון. אנחנו כבר שבוע אחרי האסון, רמות הקרינה הפוטנציאליות כבר דעכו במידה של בין סדר גודל אחד לשניים. כמובן שאת שני הדברים האלה לא טורחים לציין בתקשורת.
מה שיש כרגע זה מוטות דלק עם איזוטופים שפולטים קרינה, בדיוק כמו עשרות אלפי, אם לא מאות אלפי מוטות כאלה ברחבי העולם. המוטות לרוב מאוחסנים או בשטח תחנת הכוח, בבריכות ייעודיות ומתקנים, או במתקנים שמיועדים אך ורק לכך. יש גם מספר מדינות עם טכנולוגיה למחזור (נטרול) מוטות דלק, לזכרוני יפן היא אחת מהן.
מה שעוד יש, זה הרבה מהומה תקשורתית, ששמחה לדווח על כל פיפס כעל צ'רנוביל הבא, הרבה לחץ בינלאומי על יפן, שמבוסס על אותה מהומה תקשורתית, שמעודדת על-ידי גורמים אינטרסנטים מתחום הנפט/גז/פחם וכמובן חלק מהארגונים ה"ירוקים".
כרגע אף אחד לא נהרג עקב קרינה ביפן, וספק רב שמישהו מהאוכלסיה הרחבה יספוג איזה שהם נזקים עקב האסון.
עם זאת, אלפים, אם לא עשרות-אלפים מתו עקב רעידת האדמה והצונאמי עצמם.
את הכור יאטמו וסיכוי די טוב שלפחות את חלקם ישמישו מחדש. מי שמשווה את זה לצ'רנוביל לא מבין את הטכנולוגיה. זה כמו להשוות תקלה בקתודה של טלויזית CRT לתקלות בטלויזית LCD.
הבעיה האמיתית של התעשייה ביפן, מעבר לאלו שנפגעו ישירות היא שכנראה יהיה מחסור אנרגיה בחודשים / שנים הקרובות.
בעיה של רדיו-אקטיביות ביפן (למעט לעובדים ששוהים באזור הכורים ועובדים עליהם), זה שטויות במיץ שיש מספיק גורמים בעלי אינטרס שדוחפים את ה"בעיה"....
לדעתי אתה טועה בגדול. מוטות דלק נחשפו ויש בעיה גדולה לקרר אותם. ברגע שהם לא מקוררים הם עשויים לעבור התכה ואז החגיגה מתחילה. לפי דיווחים שאני באמת לא יודע מה אמיתותם, בחלק מהכורים כבר יש התכה ברמה כזו או אחרת.
הבעיה היא בכלל לא קרינה. הבעיה היא זיהום רדיואקטיבי, משהו שונה מהותית, ושהתקשורת באמת לא מבינה.
מה כוונתך בדיוק?nir11 כתב: הבעיה היא בכלל לא קרינה. הבעיה היא זיהום רדיואקטיבי, משהו שונה מהותית, ושהתקשורת באמת לא מבינה....
הסכנה בזיהום ראדיואקטיבי זה בדיוק הקרינה הרדיואקטיבית הבוקעת ממנו.
בזה שגם התקשורת לא מבינה, אתה צודק. (לרוב, פה ושם יש כתבות ממש לעיניין).
משה
בתקשורת מדברים בלי סוף על דליפות של קרינה. כמו כן כשמראים תמונות של אנשים שנבדקים, מסבירים שמחפשים על הגוף שלהם שאריות של קרינה. כל הדברים האלה מדברים על זיהום, לא על קרינה. קרינה זה משהו שנעלם בשניה שנפסקת החשיפה. אם מישהו נחשף אבל כבר יצא מהאזור "המקרין" מונה גייגר לא יראה עליו כלום, א-ל-א אם הוא נושא עליו זיהום.
כמו כן, מדברים על כך שמצאו במים סימנים של יוד רדיואקטיבי. זן עוד הוכחה לכך שלא מדובר על ניפח שך התקשורת. אם יש יוד שהתפזר - גם תוצרים ביקוע רדיואקטיביים אחרים התפזרו. היוד זה כסף קטן יחסית כי יש לו זמן מחצית חיים נמוך יחסית והוא פולט קרינת גמא אם אני זוכר נכון.
כמו כן, מדברים על כך שמצאו במים סימנים של יוד רדיואקטיבי. זן עוד הוכחה לכך שלא מדובר על ניפח שך התקשורת. אם יש יוד שהתפזר - גם תוצרים ביקוע רדיואקטיביים אחרים התפזרו. היוד זה כסף קטן יחסית כי יש לו זמן מחצית חיים נמוך יחסית והוא פולט קרינת גמא אם אני זוכר נכון.
על איזה חגיגה אתה מדבר?
קודם כל, אפילו אם היום אין קירור, ממש לא בטוח שמוט דלק יותך. שמובילים מוטות דלק, הם לא מוגנים על-ידי טונות מים. אאל"ט מדובר על טמפ' של משהו כמו 1000K להגיע להתכה, שכור כבר לא עובד שבוע, ספק שמגיעים לזה (לצורך העניין, הטמפ' ה"רגילה" בליבת הכור היא כ 1300K אאז"נ).
מוט דלק מותך, זה לא נעים. עדיין יש הרבה בטון והגנה מתחת לכור. כהערה, ההערה שאין מים זה פלצנות של "מומחה" אמריקאי שראה קצת קיטור ונבהל. לפי הנתונים בשטח, גובה המים ירד, אבל בהחלט יש עוד מים והם ממשיכים למלא.
קח את TMI (Three Mile Incdident( כדוגמה, שם עקב כשל מכני + טעות מפעיל, באמת קרתה התכה. היה נזק סביבתי - לא!
מישהו נהרג - גם לא! כרגע ביפן עוד לא הגיעו להתכה... כנראה שגם לא יגיעו אם לא הגיעו עד עכשיו.
מה כן היה ב TMI - סרט הוליוודי שהציג את הכל באור "מפחיד" והרבה חגיגה תקשרותית שעצרה בנייה של כורים חדשים.
ורק הערה בקשר לתקשורת ואולי גם לכאן, התפקיד של המים הוא לא לקרר, או לא רק. הוא משמש גם כמאט, שתפקידו להעביר את הניוטרונים מהספקטרום המהיר לספקטרום התרמי. כור לא יכול לתפקד בספקטרום מהיר, לכן אינהרנטית ברגע שאין מים... הכור מפסיק לעבוד (כן, יש התפרקות של איזוטופים, אבל הוא לא עובד, הוא לא קריטקלי).
זה לא נכון לכל הכורים, אבל כן נכון לכורים אזרחיים מודרניים (כולל זה שביפן).
נ.ב. שמתם לב שברגע שהתחילו לתקוף בלוב, כל החששות על הכורים ביפן נעלמו ממהדורות התקשורת?
קודם כל, אפילו אם היום אין קירור, ממש לא בטוח שמוט דלק יותך. שמובילים מוטות דלק, הם לא מוגנים על-ידי טונות מים. אאל"ט מדובר על טמפ' של משהו כמו 1000K להגיע להתכה, שכור כבר לא עובד שבוע, ספק שמגיעים לזה (לצורך העניין, הטמפ' ה"רגילה" בליבת הכור היא כ 1300K אאז"נ).
מוט דלק מותך, זה לא נעים. עדיין יש הרבה בטון והגנה מתחת לכור. כהערה, ההערה שאין מים זה פלצנות של "מומחה" אמריקאי שראה קצת קיטור ונבהל. לפי הנתונים בשטח, גובה המים ירד, אבל בהחלט יש עוד מים והם ממשיכים למלא.
קח את TMI (Three Mile Incdident( כדוגמה, שם עקב כשל מכני + טעות מפעיל, באמת קרתה התכה. היה נזק סביבתי - לא!
מישהו נהרג - גם לא! כרגע ביפן עוד לא הגיעו להתכה... כנראה שגם לא יגיעו אם לא הגיעו עד עכשיו.
מה כן היה ב TMI - סרט הוליוודי שהציג את הכל באור "מפחיד" והרבה חגיגה תקשרותית שעצרה בנייה של כורים חדשים.
ורק הערה בקשר לתקשורת ואולי גם לכאן, התפקיד של המים הוא לא לקרר, או לא רק. הוא משמש גם כמאט, שתפקידו להעביר את הניוטרונים מהספקטרום המהיר לספקטרום התרמי. כור לא יכול לתפקד בספקטרום מהיר, לכן אינהרנטית ברגע שאין מים... הכור מפסיק לעבוד (כן, יש התפרקות של איזוטופים, אבל הוא לא עובד, הוא לא קריטקלי).
זה לא נכון לכל הכורים, אבל כן נכון לכורים אזרחיים מודרניים (כולל זה שביפן).
נ.ב. שמתם לב שברגע שהתחילו לתקוף בלוב, כל החששות על הכורים ביפן נעלמו ממהדורות התקשורת?
נערך לאחרונה על ידי akira ב 20/03/2011 12:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
טבלה מעניינת המציגה את היחס בין כמויות הקרינה הרדיואקטיבית אלייה אנשים נחשפים (לא הייתם רוצים להיות בקירבת הכור בצ'רנוביל מייד אחרי ההתפוצצות שלו): http://imgs.xkcd.com/blag/radiation.png
nir11,
אתה עושה טיפה סלט.
קרינה רדיואקטיבית נפלטת מחומרים ראדיואקטיבים.
זיהום ראדיואקטיבי זה פליטה של חומרים ראדיואקטיבים לסביבה.
הסכנה לציבור אינה משתי תופעות שונות.
כשבודקים אדם עם מונה גייגר, אז מודדים ישירות קרינה, אבל אם היא קיימת (מעל הרמה הרגילה) זה מצביע שגופו מזוהם בחומר ראדיואקטיבי.
כאמור, אתה צודק שהתקשורת מבלבלת במושגים, אבל גם אתה מוסיף טיפה לבלבול. קרינה ראדיואקטיבית לא קיימת סתם, היא נפלטת מהחומרים (מהזיהום).
אתה עושה טיפה סלט.
כשבודקים אדם עם מונה גייגר, אז מודדים ישירות קרינה, אבל אם היא קיימת (מעל הרמה הרגילה) זה מצביע שגופו מזוהם בחומר ראדיואקטיבי.
כאמור, אתה צודק שהתקשורת מבלבלת במושגים, אבל גם אתה מוסיף טיפה לבלבול. קרינה ראדיואקטיבית לא קיימת סתם, היא נפלטת מהחומרים (מהזיהום).
משה
אתה צודק במאה אחוז, רק שלא עשיתי שום סלט. אני באתי להדגיש את ההבדל בין "דליפת קרינה" שזה קישקוש מקושקש, לבין דליפת חומר רדיואקטיבי. זה כמו שאני אוציא אותך מחדר אחרי שעברת צילום רנטגן( בו הוקרנת בקרני X, שהן די קרובות לקרני גאמא), ואז אבדוק אותך עם מונה קרינה. למרות שנחשפת לקרינה, אתה לא תראה כלום במונה, כמובן, וזה מה שהתקשורת בכלל לא קרובה להבין.moco כתב:nir11,
אתה עושה טיפה סלט.
כאמור, אתה צודק שהתקשורת מבלבלת במושגים, אבל גם אתה מוסיף טיפה לבלבול. קרינה ראדיואקטיבית לא קיימת סתם, היא נפלטת מהחומרים (מהזיהום)....
קרינה רדיואקטיבית כן קיימת "סתם". אני לא יודע למה כתבת שהיא לא קיימת "סתם". יש קרינת רקע שקיימת בכל מקום, גם אם יכניסו אותך לחדר מיוחד שאמור לחסום את כל הקרינה הזו, הוא לא יוריד אותה לאפס.
שים לב שרמת קרינת הרקע נמוכה, אבל היא מדידה בהחלט, ויש חוקרים שטוענים שיש לה תפקיד אבולוציוני.
יש קרינת רקע בגלל שיש חומרים פולטי קרינה באטמוספרה, וגם במוצקים, וגם בגלל שיש קרינה שהיא תוצאת לוואי של המפץ הגדול. צוות אוויר למשל, מחשף למנות לא מבוטלות של קרינה כזו, מסיבות ברורות.
זה שיש יוד באוויר, זה אומר שיש עוד תוצרי ביקוע באוויר. היוד עצמו פחות בעייתי, אבל יש פולטי אלפא, והם כזיהום פנימי (ולא חיצוני!) הקטלניים ביותר.
אקירה:
אף אחד לא מוביל מוטות דלק סתם כך. נוקטים בכל מני אמצעי זהירות. כתבת שהמים משמשים כמודרטור, וזה באמת נכון, אבל שכחת שיש חומרים נוספים שמשמשים כמודקרטורים, למשל מוטות גרפית. אני מניח שכשמובילים מוטות דלק אז קודם כל לא מובילים כזאת כמות כמו שיש בכור, וחוץ מזה דואגים למודרציה, מה שלא קיים בכור שהתפוצץ.
אני לא יודע מאיפה יש לך מידע כמה מים נשארו בכור, יש דיווחים בתיקשורת על מוטות שנחשפו לגמרי, על סמך מה אתה מחליט שהם מוגזמים? יש לך מידע אחר?
nir11,
כנראה שאנו מסכימים. הגבת למשפט שלך "הבעיה היא בכלל לא קרינה. הבעיה היא זיהום רדיואקטיבי" שזה מבלבל.
אם כוונתך שהבעייה היא לא הקרינה היוצאת ישר ממבנה הקור, אז היא לא הבעייה העיקרית של כלל האוכלוסיה, אבל זה עדיין בעייה כי 1) זה מצביע שהייתה בריחה של חומר ראקיואקטיבי שלך תדע עכשיו לאן יגיע עם הרוח 2) זה כמובן מסכן את הכוחות שעובדים שם ומוריד מהיעילות של העבודה שם, כי הם כל הזמן מתחלפים.
כשכתבתי שאין קרינה ראדיואקטיבית סתם, הכוונה הייתה לקרינה מעלי הרמות הרגילות. ידוע שיש שכל הזמן גם קרינה קוסמית מהחלל וגם פליטה של חומרים ראדיואקטיבים שקיימים בטבע בכל מקום בלי קשר לתעשיית הגרעין.
כנראה שאנו מסכימים. הגבת למשפט שלך "הבעיה היא בכלל לא קרינה. הבעיה היא זיהום רדיואקטיבי" שזה מבלבל.
אם כוונתך שהבעייה היא לא הקרינה היוצאת ישר ממבנה הקור, אז היא לא הבעייה העיקרית של כלל האוכלוסיה, אבל זה עדיין בעייה כי 1) זה מצביע שהייתה בריחה של חומר ראקיואקטיבי שלך תדע עכשיו לאן יגיע עם הרוח 2) זה כמובן מסכן את הכוחות שעובדים שם ומוריד מהיעילות של העבודה שם, כי הם כל הזמן מתחלפים.
כשכתבתי שאין קרינה ראדיואקטיבית סתם, הכוונה הייתה לקרינה מעלי הרמות הרגילות. ידוע שיש שכל הזמן גם קרינה קוסמית מהחלל וגם פליטה של חומרים ראדיואקטיבים שקיימים בטבע בכל מקום בלי קשר לתעשיית הגרעין.
משה
עוד סרטון צונאמי, שצולם על ידי מישהו שהלך בכוונה לצלם אותו כך שהוא על קו החוף.
רוב הסרט "משעמם" כי בהתחלה היה צונמי בגודל רגיל, כזה שלא עובר את חומות ההגנה (יש הרבה כאלה, רק שזה לא אייטם לחדשות).
מזל שהיה לו לאיפה לעלות באמצע.
רוב הסרט "משעמם" כי בהתחלה היה צונמי בגודל רגיל, כזה שלא עובר את חומות ההגנה (יש הרבה כאלה, רק שזה לא אייטם לחדשות).
מזל שהיה לו לאיפה לעלות באמצע.
משה
- Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
השקט בסערה
עומדים שני סינים או יפנים .. איפה שזה לא היה .. חיים את הגיהנום בשידור חי , רואים את אלוהים בועט להם בביצים , ובשקט מופתי הם מצלמים ולא מוציאים מילה מהפה . לא או שיטט - לא הולי פאקקינג ג'יזז -לא גוד הלפ אס - בסינית או יפנית ,לא כלום . פשוט עומדים ומצלמים כאילו הם לא אנושיים , כאילו אין להם על מה לפחד - כאילו הם חיים בלהלה לנד . אם זה יקרה בארץ יהיו לנו מלא "ואז פתאום בא גל גדול" בטלוויזיה , עם צעקות והיסטריה ובלאגאנים ואנשים מחייכים עם פלאפונים מאחורה . אין עלינו .
- אני בכל אופן הזדעזתי כשראיתי (5:22) מגבר סטריאו נסחף עם הזרם ואף אחד לא קופץ להוציא אותו .
- אני בכל אופן הזדעזתי כשראיתי (5:22) מגבר סטריאו נסחף עם הזרם ואף אחד לא קופץ להוציא אותו .
GO VEGAN
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6030
- נתן תודות: 92 פעמים
- קיבל תודות: 76 פעמים
רשמתי לעצמי, להביא חצובה לארוע צונאמי.
כ"כ, נרשמה במטבח שלי דליפה מבקבוק קטשופ שזיהם את הריצפה ברדיוס 120 ס"מ.
כ"כ, נרשמה במטבח שלי דליפה מבקבוק קטשופ שזיהם את הריצפה ברדיוס 120 ס"מ.