ייעוץ דחוף בנושא מיזוג

Heating, Ventilation & Air-Conditioning
opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4858
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

Giliboy כתב:
opv כתב:Giliboy,
לא הבנתי את כוונתך ב"לא מגיע לרוויה". האם אתה מתכוון שבגלל שמדובר על חלל גדול, המזגן יהיה כל הזמן בעוצמה מקסימלית?
אם זאת הכוונה, אז פשוט צריך לקחת אינוורטר חזק יותר.
...
כן, לזה כוונתי..
פחות רלוונטי גודל החלל,
רלוונטי יותר כמה החלל חשוף לכניסת אוויר חם..
כשיש לך חלונות, פתחים, מסדרון, יציאה מחדרים,מרפסת שמש ומטבח שעובד אז צריך גם לדאוג לאוורור,
אז אינוורטר חזק ככל שיהיה, יתקשה למצות את הטכנולוגיה, להגיע לרוויה ולהוריד הילוך.
חוץ מזה, ולמרות שאתה שם את זה בצד, לאינוורטר עלויות גבוהות מאוד, והן גדלות ככל שהמזגן חזק יותר.
...
אצלי בחלל דומה למה שאתה מתאר אינוורטר עובד מעולה.
לגבי עלות, אני לא משלה את עצמי שהחסכון בחשמל יכסה מתי שהוא את ההוצאה על המזגן. מבחינתי שילמתי יותר עבור איכות חיים בלבד.

SoundMike
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #17 

צריך לקחת בחשבון דבר אחד:

עלויות התיקון \ החלפים של מזגני האינוורטר גבוהות מאוד.
אני עברת לדירה לא מזמן והתקנתי בה (לאחר התלבטות לא קלה) מזגן מיני מרכזי בחלל של כ 40 מטר ועוד 4 עיליים, הבאתי 4 מתקינים וכולם אמרו לי לא ללכת על אינוורטר.

ישנם מקרים שבהם צריך להחליף כרטיס או כל דבר אחר במזגן והעלות שלהם היא בערך כעלות המזגן (אני מדבר על עיליים קטנים במקרה הזה).
באירופה כשאתה קונה מזגן אינוורטר אתה יכול לקבל עליו זיכוי בגובה ההפרש ממזגן רגיל (פחות או יותר) מהמדינה - אחרי הכל זה אינטרס שלה שהתושבים יצרכו פחות אנרגייה.
אצלנו אתה גם משלם (הרבה) יותר וגם עלול להידפק עם התיקונים.

lizi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #18 

הי,
אני ממש רוצה להודות לכולכם על הדיון שהתפתח, רק שכעת אני מבולבלת לא פחות מהרגע שבו בקשתי עצה.
אחרי התגובות הראשונות החלטתי ללכת על שני מזגנים ואז באה התגובה שדברה על המפוצל ששוב ערערה את בטחוני
ושוב חזרתי לאותו מקום. ונכון יש פה דילמה גדולה כי במקרה שלי מדובר בחלל של כ-60 מטר שהם סלון, רחבת כניסה, מטבח ורחבת מעבר לחדרים. בנוסף לאורך כל החלל הזה שהוא כ11 מטר, יש חלונות אלומיניום בגובה של 2.90 כלומר בגובה הבית ובאורך של 9 מטר, כך שגם זה חייב להשפיע על ההחלטה.
יועץ מזוג מקצועי אחד שהיה (חוץ ממתקינים למיניהם) טוען שרק מזגן מפוצל, ובסבך שנוצר קבעתי ליום שני הקרוב פגישה עם יועץ מזגנים שנחשב למומחה, ונשמע מה תהיה התורה שלו.
בינתיים הטייח התחיל לעבוד אך הכנה למזגנים אין.

שתהיה לכולם שבת שלום

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4858
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

רק כדי להשלים את חובותי, הדגם שנמצא אצלי נקרא בשם המקורי, תדיראן אינוורטר 25.
No place like home.......... Theater

lizi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #20 

סוף הסיפור הוא שהוחלט על מזגן עילי 4 כ"ס עם הכנה למזגן נוסף במידה והמזגן האחד, לא יענה על הצרכים.

תודה לכולם.

שלח תגובה

חזור אל “HVAC - בקרת אקלים ומיזוג”