אם יש לי 2 כרטיסי מסך זהים שלאחד יש יציאת DVI ולשני VGA ,
ואת שניהם אני מחבר בכבל מתאים ל HDMI (כבל איכותי בצד אחד הולך למסך ומצד שני ישירות ל HDMI) , האם יהיה הבדל כלשהו בתמונה בסרטי High Definition?
ולא לזרוק סתם תשובה ש DVI תמיד עדיף , אשמח לשמוע תשובה טכנית למה ואם יהיה הבדל (כמו ש SCART יותר טוב מ COMPOSITE בגלל שהצבעים עוברים לא על אותו כבל כמו ב COMPOSITE)
שאלה חשובה לי מאוד ,
תודה רבה.
האם יש הבדל בחיבור VGA-HDMI ל DVI-HDMI ?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
ההבדל הוא בגלל חיבור דיגיטלי מול אנלוגי.
ההבדל הוא בעיקר בכך שלא דרוש מעבד בצד המסך המקבל, מכיוון שהוא עובד 1:1 על אותה רזולוציה של המסך. במצב אנלוגי, תמיד דרוש עיבוד כלשהו.
מצד שני, היתרון היחסי של רעש היא טענה בעייתית מכיוון שבמצב VGA מדובר על כבלים מאוזנים למדי (כלומר חסינים לרעש) וה-S/N RATIO שלהם קטן מאוד. כבל VGA גם עובר מרחק רב ביותר, במיוחד אם הוא איכותי.
לכן, הייתי בוחן את הנושא כל מקרה לגופו. אם המרחק קצר, אז הייתי הולך על DVI בגלל הנוחות. אם המרחק ארוך אז בהחלט הייתי הולך על VGA.
מבחינת יתרונות נוספים (מס' גווני צבעים וכיוצ"ב), אין יתרון יחסי ל-DVI.
ההבדל הוא בעיקר בכך שלא דרוש מעבד בצד המסך המקבל, מכיוון שהוא עובד 1:1 על אותה רזולוציה של המסך. במצב אנלוגי, תמיד דרוש עיבוד כלשהו.
מצד שני, היתרון היחסי של רעש היא טענה בעייתית מכיוון שבמצב VGA מדובר על כבלים מאוזנים למדי (כלומר חסינים לרעש) וה-S/N RATIO שלהם קטן מאוד. כבל VGA גם עובר מרחק רב ביותר, במיוחד אם הוא איכותי.
לכן, הייתי בוחן את הנושא כל מקרה לגופו. אם המרחק קצר, אז הייתי הולך על DVI בגלל הנוחות. אם המרחק ארוך אז בהחלט הייתי הולך על VGA.
מבחינת יתרונות נוספים (מס' גווני צבעים וכיוצ"ב), אין יתרון יחסי ל-DVI.
תודה , עכשיו יש לי דילמה.oferlaor כתב:ההבדל הוא בגלל חיבור דיגיטלי מול אנלוגי.
מבחינת יתרונות נוספים (מס' גווני צבעים וכיוצ"ב), אין יתרון יחסי ל-DVI....
יש לי אפשרות לקנות 2 לוחות אם :
האחד , מאוד זול עם יציאת VGA בלבד וביצועי OC מכובדים.
השני , יותר יקר עם יציאת DVI וביצועים קצת פחות טובים.
לשניהם אותו מעבד 6150 . במסך יש רק 3 SCART וכניסת HDMI אחת.
מה עדיף?