HOT HD בMPEG2יתרון או חסרון?
כידוע לכם אני צופה בשידורי הנסיון של HOT HD מזה תקופה ממושכת וגם לפני כן כששידרו את HD1
למיטב ידיעתי התחנות האירופאיות משדרות בMPEG4 אך הוט רכשו לפני השינוי מלאי גדול של ממירי MPEG2
משיחות עם טכנאי מחברת טלראן שנותנת את התמיכה לממירים נאמר לי שדוקא ממירי MPEG2 נותנים תמונה יותר איכותיתמMPEG4-האם זה נכון או שזה פונקציה של רוחב הפס ולא רק שיטת השידור
מצד שני בארצות הברית עובדים עם MPEG 2 ומהם מגיע היצע גדול של תכנים
השיקול של חברות הלויין מאירופה כשעברו לMPEG 4 היה לחסוך ברוחב פס
לHOT אין בעיה של רוחב פס מה גם שבקרוב יתפנה רוחב פס עם הפסקת ההתחיבות לשידור האנלוגי
ככ למיטב הבנתי אין באירופה כלל שידורי כבלים בHD וממיר זה הקולט בכבלים קים לפי שעה רק בפורמט MPEG 2 ואין לHOT אמצעי מהיר להמיר שידורי MPEG 4 לMPEG 2 על כן הם מתכוונים לשדר תכנים שהם רכשו זכיון לשדרם עצמאית מבלי להיות תלויים בשידורי לויין -זה לדעתי יתרון גדול
מה דעתכם המלומדת ?
למיטב ידיעתי התחנות האירופאיות משדרות בMPEG4 אך הוט רכשו לפני השינוי מלאי גדול של ממירי MPEG2
משיחות עם טכנאי מחברת טלראן שנותנת את התמיכה לממירים נאמר לי שדוקא ממירי MPEG2 נותנים תמונה יותר איכותיתמMPEG4-האם זה נכון או שזה פונקציה של רוחב הפס ולא רק שיטת השידור
מצד שני בארצות הברית עובדים עם MPEG 2 ומהם מגיע היצע גדול של תכנים
השיקול של חברות הלויין מאירופה כשעברו לMPEG 4 היה לחסוך ברוחב פס
לHOT אין בעיה של רוחב פס מה גם שבקרוב יתפנה רוחב פס עם הפסקת ההתחיבות לשידור האנלוגי
ככ למיטב הבנתי אין באירופה כלל שידורי כבלים בHD וממיר זה הקולט בכבלים קים לפי שעה רק בפורמט MPEG 2 ואין לHOT אמצעי מהיר להמיר שידורי MPEG 4 לMPEG 2 על כן הם מתכוונים לשדר תכנים שהם רכשו זכיון לשדרם עצמאית מבלי להיות תלויים בשידורי לויין -זה לדעתי יתרון גדול
מה דעתכם המלומדת ?
למיטב ידיעתי הממיר נשאר רק בידי אלו שהיו מנויים לHOT HD וצפו בHD1 בזמנו ולאחרונה לאחר הפסקה (אם הם לא ניתקו את הממיר) ניתן לצפות דרך אותו הממיר בשידורי הנסיון
כרגע זה רק UPSCALING של ערוץ 10 22 וLOOP של סרט נופים יפים מאד מארצות הברית שאורכו כרבע שעה המצולם ממסוק
כך שאתם לא מפסידים משהו משמעותי
נראה לי שברגע שיהיה תוכן משמעותי HOT ישמחו לצרף מנויים נוספים
סהכ הם חברה מסחרית ואם יהיה להם מוצר מוגמר הם ישמחו לשווק אותו ולהרויח ממנו
כרגע זה רק UPSCALING של ערוץ 10 22 וLOOP של סרט נופים יפים מאד מארצות הברית שאורכו כרבע שעה המצולם ממסוק
כך שאתם לא מפסידים משהו משמעותי
נראה לי שברגע שיהיה תוכן משמעותי HOT ישמחו לצרף מנויים נוספים
סהכ הם חברה מסחרית ואם יהיה להם מוצר מוגמר הם ישמחו לשווק אותו ולהרויח ממנו
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
אז ככה,
לגבי השאלה, זה תלוי ב-ביט רייט. כלומר, אם הולכים על H264 מקבלים תמונה איכותית יותר בתנאי שמשתמשים בביטרייט זהה. אם יורדים בקצב אז גם איכות התמונה יורדת. קשה מאוד להביס MPEG2 שקודד כראוי ב-20Mbps ומעלה... הבעיה היא שזה עולה כסף להעביר כ"כ הרבה מידע, ובד"כ חותכים פינות ועלויות.
בנוסף, צריך לזכור ש-H264 זו טכנולוגיה חדשה יחסית. לוותיקים שהיו מנויים של יס, אפשר להזכיר שבשלב מסויים הם פתאום קפצו באיכות התמונה עקב שדרוג של הקודדים. מקודדי H264 עדיין יקרים, אבל מקודדי H264 *טובים* עדיין לא נראים באופק... לכן, מאוד יכול להיות שקידוד H264 כרגע הוא רחוק מהאופטימלי (יתכן גם שלא, אני לא מספיק מתמצא בכדי לומר).
לגבי ממירים, הוט רכשו כמות קטנה יחסית של ממירי QUALITV, קשה לומר אם הם ישתמשו בהם או לא. ברור שבטווח הארוך הממירים הללו יזרקו, פשוט כי הם מיושנים...
לגבי ערוץ 10 + 2, מה שאני מבין שזה לא הוט שעושים את ה-UPSCALE אלא הממירים!
לגבי השאלה, זה תלוי ב-ביט רייט. כלומר, אם הולכים על H264 מקבלים תמונה איכותית יותר בתנאי שמשתמשים בביטרייט זהה. אם יורדים בקצב אז גם איכות התמונה יורדת. קשה מאוד להביס MPEG2 שקודד כראוי ב-20Mbps ומעלה... הבעיה היא שזה עולה כסף להעביר כ"כ הרבה מידע, ובד"כ חותכים פינות ועלויות.
בנוסף, צריך לזכור ש-H264 זו טכנולוגיה חדשה יחסית. לוותיקים שהיו מנויים של יס, אפשר להזכיר שבשלב מסויים הם פתאום קפצו באיכות התמונה עקב שדרוג של הקודדים. מקודדי H264 עדיין יקרים, אבל מקודדי H264 *טובים* עדיין לא נראים באופק... לכן, מאוד יכול להיות שקידוד H264 כרגע הוא רחוק מהאופטימלי (יתכן גם שלא, אני לא מספיק מתמצא בכדי לומר).
לגבי ממירים, הוט רכשו כמות קטנה יחסית של ממירי QUALITV, קשה לומר אם הם ישתמשו בהם או לא. ברור שבטווח הארוך הממירים הללו יזרקו, פשוט כי הם מיושנים...
לגבי ערוץ 10 + 2, מה שאני מבין שזה לא הוט שעושים את ה-UPSCALE אלא הממירים!
דייייייייייייייי!אריאל כתב:כרגע זה רק UPSCALING של ערוץ 10 22 וLOOP של סרט נופים יפים מאד מארצות הברית שאורכו כרבע שעה המצולם ממסוק...
זה ערוץ 10 ו22 כמו שהם משודרים לכל לקוחות הוט, רק על התדר שמכיל את ערוץ ה-HD. אין ולא היה לעולם UPSCALING לערוץ 10 ו\או 22 עם זה. הערוצים משודרים ברזולוציה של 544x576. הערוץ השני אכן משדר LOOP של סרט דוקיומנטרי משנות ה90 שמראה נופים מארצות הברית והוא 1920x1088.
סמנו בלוח השנה שלכם את השני ביולי...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=15233
מחר זה השני ביולי נראה מה השתנה -מחכה בכליון עיניים
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=15233
מחר זה השני ביולי נראה מה השתנה -מחכה בכליון עיניים
השאלה היא באמת טובה, יצא לי לראות בתקופת המונדיאל שלושה ערוצי HD ששודרו ב MPEG4 של אותו משחק בדיוק. התוצאות היו שונות לגמרי.
האיכות הכי גבוהה שודרה על ידי פרמיאר הגרמנית בלווין אסטרה. איכות שידור מדהימה ללא ארטפיקט הקטן ביותר. חדות תמונה שאין שנייה לה (נכון להיום).
HD2 קלטתי דרך הלווין יוטלסאט W3 ואיכותו היתה רעה ביותר. גם הוא שודר ב MPEG4. האיכות היתה כל כך גרועה שערוץ SD של ZDF נתן תמונה יותר טובה. הסיבה לא ניראית לי נעוצה ברוחב פס השידור שלהם כי ברגע שהסתיים השידור והם עברו לשידר חומר אחר הצמונה חזרה להיות איכותית ביותר. נראה לי שזה קשור לאיכות ההעברה בין הלווינים.
גם את ערוץ ה HD של ART בניילסאט ראיתי וגם שם השידור היה רחוק מטוב אך יותר טוב באופן ברור מ SD.
בקיצור, שום דבר לא מובטח מבחינת האיכות.
האיכות הכי גבוהה שודרה על ידי פרמיאר הגרמנית בלווין אסטרה. איכות שידור מדהימה ללא ארטפיקט הקטן ביותר. חדות תמונה שאין שנייה לה (נכון להיום).
HD2 קלטתי דרך הלווין יוטלסאט W3 ואיכותו היתה רעה ביותר. גם הוא שודר ב MPEG4. האיכות היתה כל כך גרועה שערוץ SD של ZDF נתן תמונה יותר טובה. הסיבה לא ניראית לי נעוצה ברוחב פס השידור שלהם כי ברגע שהסתיים השידור והם עברו לשידר חומר אחר הצמונה חזרה להיות איכותית ביותר. נראה לי שזה קשור לאיכות ההעברה בין הלווינים.
גם את ערוץ ה HD של ART בניילסאט ראיתי וגם שם השידור היה רחוק מטוב אך יותר טוב באופן ברור מ SD.
בקיצור, שום דבר לא מובטח מבחינת האיכות.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
יתכן שה-ENCODER או הצילום גרוע. קשה לדעת.
אגב, השני ליולי נראה אופטימי. אני מבין שיתכן שזה ידחה.
אגב, השני ליולי נראה אופטימי. אני מבין שיתכן שזה ידחה.
מעבר לאיכות הוידאו המצוינת של פרמיאר הגרמנית כפי שי-א כבר כתב (איכות המזכירה את האיכות של HD מיפן אשר מופקים בקצב של 20 -23 mb/s ב MPEG2 )יש לציין את איכות האודיו המצוינת המעוברת ב - DD 5.1 שדרך אגב גם מעוברת בערוצי ה - SD הגרמנים.
החויה של איכות תמונה המשולבת באיכות קול מעולה מספקים חויה בלתי נשכחת.
בתקווה שהספקים יאמצו את האיכויות כפי שרואים מגרמניה ולא "יעגלו פינות"
החויה של איכות תמונה המשולבת באיכות קול מעולה מספקים חויה בלתי נשכחת.
בתקווה שהספקים יאמצו את האיכויות כפי שרואים מגרמניה ולא "יעגלו פינות"