morphy richards

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
maphisto324 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

שלום לכולם

יש בידי את המכונה הנ"ל (דגם 47560). במכונה ניתן לבחור את כמות המים שיצאו בפעולת חליטת האספרסו 30/40/50/60 ml .
במכונה, שוט של 30ml יוצא בכ-10-12 שניות, ולא משנה צורת הדחיסה\טחינה. גם כשאני מחבר את ידית הפילטר ריקה, וגם כשהיא לא נמצאת כלל. כלומר המכונה מודדת את כמות המים לפי זמן, ולא לפי כמות חליטה ומיצוי.
שוט של 40ml יוצא ביותר זמן, וכך הלאה עד לכ25-27 שניות לשוט של 60ml.
הטחינה של הפולים היא בינונית, והזרם יוצא דק ושחור בהתחלה ומתחיל להלבין לאחר כ4 שניות לאט לאט, כמו שאמור להיות.

לפי מה שהבנתי, שוט של אספרסו צריך לצאת בין 20-25 שניות, ולא משנה אם זה שוט של 30ml כלומר אספרסו קצר או 60ml שזה אספרסו כפול.
(יש לציין, שאת הקפה הטחון שמים במכונה הנ"ל ישירות בידית הפילטר, ואין מסננות שונות שמרכיבים עליה).

יכול להיות שהשימוש במכונה של כמויות גבוהות מ-30ml הן לסוגי משקאות שונים שדורשים יותר מים כמו אמריקנו למשל.

האם המצב הנ"ל תקין? האם אני צריך לשנות את הטחינה לדקה יותר (יש לציין שאין ברשותי מטחנה)? האם ההשערה שלי לגבי כמויות המים לטובת משקאות שונים נכונה?

תוכלו לשפוך לי מעט יותר אור על הנושא?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

אין משמעות למדידה של מה שלא יהיה ללא קפה כי במצב הזה ספיקת המים מקסימלית כי אין לחץ.
הכמויות שאתה מציין נכונות - הטחינה שלך גסה מדי.
בלי מטחנה יהיה יותר לך קשה.
אני לא מכיר את המכונה ויכול להיות שיש בה מגביר קרמה => אסור לטחון דק מדי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”