בעייה בהגברת עוצמת הקול באמצעות ממיר בהוט בחיבור דיגיטלי
שלום.
יש לי ממיר של הוט Thomson DCI52HOT02 ורסיבר JCV RX6012V.
בעבר, החיבור בינהם בוצע בצורה אנלוגית, בעזרת כבל RCA, אבל עקב מפלי מתח (ground loop כמדומני) שגרמו לזמזום קבוע, עברתי לחיבור דיגיטלי, באמצעות כבל אופטי.
השליטה על הווליום מתבצעת בעזרת השלט של הכבלים (כחול) ומוצגת באמצעות סקאלת "סולם" ע"פ המסך. כל עוד החיבור היה אנלוגי, הכל עבד כשורה (פרט לזמזום, שאגב מופיע רק בזמן שמע מהמחשב).
לאחר המעבר לחיבור הדיגיטלי, אין לי אפשרות לשלוט באמצעות הממיר על הווליום הנשמע: אני יכול להשתיק לחלוטין את הסאונד בעזרת הממיר, אך לא לשלוט על עוצמתו (השמע עצמו תקין).
משיחה עם נציגת השירות של הוט, היא הביעה את אוזלת ידם, אמרה שהם לא מתעסקים עם מערכות קולנוע ביתי ואף האשימה את הכבל (..) למרות שאמרתי לה כי אין בעייה בשמע אלא רק בכיוון העוצמה. לבסוף הציעה לשלוח טכנאי בתשלום, אך על הצעה זו וויתרתי בנתיים.
האם ידוע למישהו על התופעה הנ"ל? האם לא ניתן להגביר באמצעות הממיר בחיבור הדיגיטלי או שאולי הבעייה היא בממיר שלי?
אינדיקציה כי ההגברה כן מתבצעת באמצעות הממיר - הטלוויזיה אשר מחוברת באמצעות כבל 21 פין כן מושפעת משינוי העוצמה.
תודה.
יש לי ממיר של הוט Thomson DCI52HOT02 ורסיבר JCV RX6012V.
בעבר, החיבור בינהם בוצע בצורה אנלוגית, בעזרת כבל RCA, אבל עקב מפלי מתח (ground loop כמדומני) שגרמו לזמזום קבוע, עברתי לחיבור דיגיטלי, באמצעות כבל אופטי.
השליטה על הווליום מתבצעת בעזרת השלט של הכבלים (כחול) ומוצגת באמצעות סקאלת "סולם" ע"פ המסך. כל עוד החיבור היה אנלוגי, הכל עבד כשורה (פרט לזמזום, שאגב מופיע רק בזמן שמע מהמחשב).
לאחר המעבר לחיבור הדיגיטלי, אין לי אפשרות לשלוט באמצעות הממיר על הווליום הנשמע: אני יכול להשתיק לחלוטין את הסאונד בעזרת הממיר, אך לא לשלוט על עוצמתו (השמע עצמו תקין).
משיחה עם נציגת השירות של הוט, היא הביעה את אוזלת ידם, אמרה שהם לא מתעסקים עם מערכות קולנוע ביתי ואף האשימה את הכבל (..) למרות שאמרתי לה כי אין בעייה בשמע אלא רק בכיוון העוצמה. לבסוף הציעה לשלוח טכנאי בתשלום, אך על הצעה זו וויתרתי בנתיים.
האם ידוע למישהו על התופעה הנ"ל? האם לא ניתן להגביר באמצעות הממיר בחיבור הדיגיטלי או שאולי הבעייה היא בממיר שלי?
אינדיקציה כי ההגברה כן מתבצעת באמצעות הממיר - הטלוויזיה אשר מחוברת באמצעות כבל 21 פין כן מושפעת משינוי העוצמה.
תודה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
כפתורי הווליום שיש בשלט של הממיר הדיגיטלי שלך שולטים על הווליום ב TV, לא על הנמכת עוצמת האות בממיר הדיגיטלי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני לא חושב שזה נכון, עובדה שכל עוד לא הכנסת לשלט את הקוד של ה TV שלך, היא לא יודעת לשלוט על הווליום (בחיבור אנאלוגי).
סקלת הווליום שציינת היא של הממיר הדיגיטלי?
במידה וכן, סקלה זו כנראה פעילה רק בחיבור אנאלוגי - אתה יכול לחבר את שניהם במקביל ולוודא זאת.
סקלת הווליום שציינת היא של הממיר הדיגיטלי?
במידה וכן, סקלה זו כנראה פעילה רק בחיבור אנאלוגי - אתה יכול לחבר את שניהם במקביל ולוודא זאת.
הסקאלה היא של הממיר.
כמו כן, בחיבור אנלוגי לרסיבר, יכלתי לשלוט באמצעות שלט הממיר על הווליום, כאשר הקול בקע מרמקולי הרסיבר (טלוויזיה על MUTE לצורך העניין).
כמו שאמרתי, הסקאלה אכן משפיעה על ווליום הבוקע מן הטלוויזייה (המחוברת באמצעות כבל 21 פין) ולא על הרסיבר.
ההשפעה היחידה על הווליום דרך הרסיבר, היא כאשר אני משתיק לחלוטין את הווליום ע"פ הסקאלה.
וזה מה שאני מעוניין לדעת - האם בכלל ישנה אפשרות לשלוט בצורה דיגיטלית על הווליום של הממיר.
כמו כן, בחיבור אנלוגי לרסיבר, יכלתי לשלוט באמצעות שלט הממיר על הווליום, כאשר הקול בקע מרמקולי הרסיבר (טלוויזיה על MUTE לצורך העניין).
כמו שאמרתי, הסקאלה אכן משפיעה על ווליום הבוקע מן הטלוויזייה (המחוברת באמצעות כבל 21 פין) ולא על הרסיבר.
ההשפעה היחידה על הווליום דרך הרסיבר, היא כאשר אני משתיק לחלוטין את הווליום ע"פ הסקאלה.
וזה מה שאני מעוניין לדעת - האם בכלל ישנה אפשרות לשלוט בצורה דיגיטלית על הווליום של הממיר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
לי יש YES בחיבור אופטי לרסיבר והשליטה בווליום של הממיר כן עובדת.
כל ממיר הוא שונה וזה הגיוני שזה לא יעבוד אצלך (עיניין של תוכנה/חומרה).
השאלה היא למה אתה צריך את זה? למה לא לשלוט בווליום של הרסיבר?
בעיקרון זה נועד לכיוון גס של הווליום ככה שאם למשל אתה עובר בין מקורות שונים, לא יהיה לך הבדלים גדולים בווליום בינהם למרות שלא נגעת בווליום.
כל ממיר הוא שונה וזה הגיוני שזה לא יעבוד אצלך (עיניין של תוכנה/חומרה).
השאלה היא למה אתה צריך את זה? למה לא לשלוט בווליום של הרסיבר?
בעיקרון זה נועד לכיוון גס של הווליום ככה שאם למשל אתה עובר בין מקורות שונים, לא יהיה לך הבדלים גדולים בווליום בינהם למרות שלא נגעת בווליום.
עניין של נוחות בלבד. האופציות האחרות הן שימוש בשני שלטים (רסיבר וממיר) או שימוש בשלט אחד (של הכבלים) אבל במידה ואני רוצה לשנות ווליום, עלי לעבור לשליטה על הרסיבר ואח"כ לחזור לממיר ע"מ להחליף תחנות וכו'.MartinHSabag כתב: השאלה היא למה אתה צריך את זה? למה לא לשלוט בווליום של הרסיבר?...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

השלט של הכבלים יודע רק ללמוד TV ומכשירי DVD, לא מגברים כמו שאתה צריך.
הוא לא מסוגל לקבל קודים של מגברים (לא מכיר אותם אני מניח), אך הוא כן מסוגל "ללמוד" בצורה ידנית: לחץ על לחצן בשלט המגבר והתאם לו לחצן בשלט הממיר. פעולה מייגעת ומעצבנת אבל ניתנת ליישום (לפני כן, יש להכניס קוד מסוים, ע"מ להכניס את שלט הממיר למוד תכנות - נדמה לי 991).
בשלט של הממיר שלי, הקדשתי את אופציית השליטה על ווידאו (מכיוון שבלאו הכי אין ברשותי אחד כזה) לשליטה על המערכת. לכן, ע"מ להגביר/להנמיך את הווליום של המערכת, עלי לעבור לשליטה על "וידאו", לבצע את הפעולה ואז לחזור לשליטה על הממיר לשם העברת תחנות.
בשלט של הממיר שלי, הקדשתי את אופציית השליטה על ווידאו (מכיוון שבלאו הכי אין ברשותי אחד כזה) לשליטה על המערכת. לכן, ע"מ להגביר/להנמיך את הווליום של המערכת, עלי לעבור לשליטה על "וידאו", לבצע את הפעולה ואז לחזור לשליטה על הממיר לשם העברת תחנות.