צודק - כנראה שנאלץ להמתין להערכת ביצועים רצינית כדי להתחיל להבין.LiorDrZ כתב:ufffnick,
צריך להשוות תפוחים לתפוחים... אתה לא יכול להשוות חיישן FF שהוכרז ב 2007 לזה שהוכרז ב 2010...
ועם כל הכבוד שיש לי לD7000 ויש לי. ה D700 זו מצלמה הרבה יותר טובה ממנה. והטווח הדינמי שאתה מדבר עליו הוא לא כזה גדול ומשמעותי ~ חצי סטופ.
ויחס הרעש של החיישן של ה D700 נותן לך סטופ שלם לעומת ה D7000.
אני מניח וזאת מבלי שיצאה סקירה רצינית על ה D800 שהחיישן החדש שיש בניקון D800 יהיה טוב יותר בטווח הדינאמי מול ה D700 אבל יחס הרעש יהיה לרעת ה D800 מול ה D700. מה לעשות יש מחיר שצריך לשלם אותו עבור הרזולוציה הזו.
מה שכן קצת בעייתי בהכרזה הזו בעיני זה הבור שנוצר בין ה D4 ל D800 ואני חושב שיש מקום לעוד מצלמת DSLR של ניקון עם החיישן של ה D4 לטובת אלו שרוצים מצלמת FF עם ביצועי ISO גבוהים יותר מאלו שמציעה ה D800 במחיר ובמשקל נוחים יותר מה D4. אולי זאת תהיה ה D400......
לגבי ההבדלים של הטווח הדינמי וה SNR -
זה עניין של סיגנון צילום (כלומר, התאמה לצרכים של כל נתח שוק)... תראה שאת ה- D700 חתכו מבחינת ISO במקום נמוך יותר ביחס ל D7000, ואני מניח שזה בהתאם לצרכי שוק - משתמש של D7000 יהיה פחות רגיש לרעש מאשר משמש פוטנציאלי של D700.
למרות שגם ההשוואה הזו לא ממש תפוחים לתפוחים מאחר ואלה מצלמות שונות במהות בחתך שוק שהן פונות אליהן ובחיישן עצמו, והתמחור בהתאם. מה שמעניין הוא כמה הדמיון בביצועי המצלמות הולכים ומתקרבים ככל שמתקדמים עם הטכנולוגיה וכל משתמש ממוצע יכול לקנות מצלמה בהישג עם ביצועים מאוד קרובים למצלמה מקצועית. כאשר ההבדל שנשמר הוא הדגש על פרמטרים שרלוונטיים יותר לכל נתח שוק.