שאלה לגביי הצבת מקרן
בתנאים אידאלים [או מחוייבי מציאות?] מרבית המשתמשים מתקינים את המקרן על התקרה איפשהו מעל הראש או מעט מעבר לנקודת הישיבה.
א. אך בחדר קטן , בערך 3.4 מ, אם מרחק הצפייה מתקצר , מדוע לא להתקין את המקרן כמה שיותר רחוק, דהיינו קרוב לקיר האחורי?
ב. במקום לקדוח בתקרה , האם לא פשוט יותר לרכוש ארונית גבוהה רב-מדפית, ולהניח את המקרן למעלה, כאשר הארונית ממוקמת קרוב לקיר האחורי בין הכסאות?
שאלות מוזרות, אבל רצות לי בראש , יום שבת ואין איפה לשאול או לראות..
א. אך בחדר קטן , בערך 3.4 מ, אם מרחק הצפייה מתקצר , מדוע לא להתקין את המקרן כמה שיותר רחוק, דהיינו קרוב לקיר האחורי?
ב. במקום לקדוח בתקרה , האם לא פשוט יותר לרכוש ארונית גבוהה רב-מדפית, ולהניח את המקרן למעלה, כאשר הארונית ממוקמת קרוב לקיר האחורי בין הכסאות?
שאלות מוזרות, אבל רצות לי בראש , יום שבת ואין איפה לשאול או לראות..
א) אין שום סיבה לא לעשות כך ואומנם עושים כך.
ב) זו בהחלט אפשרות. צריך רק לבדוק שהמקרן שיהיה גבוה אך לא הפוך כמו בתלייה מהתקרה, יצליח להקרין את התמונה איפה שצריך. זה תלוי בדגם. יש בעיה כאשר התמונה מוקרנת באופן לא סימטרי . למקרנים עם Lens Shift, יש יותר גמישות במיקום המקרן.
ב) זו בהחלט אפשרות. צריך רק לבדוק שהמקרן שיהיה גבוה אך לא הפוך כמו בתלייה מהתקרה, יצליח להקרין את התמונה איפה שצריך. זה תלוי בדגם. יש בעיה כאשר התמונה מוקרנת באופן לא סימטרי . למקרנים עם Lens Shift, יש יותר גמישות במיקום המקרן.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 13/08/2006 21:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
הרבה באמת עושים זאת.
תעשה חיפוש על ההתקנה שלי ותראה ששלי מותקן על הקיר האחורי.
כמו ש-moco אמר, אם תשים את זה גבוה, המקרן יורה את התמונה מעליו ולכן חייבים להפוך.
אין שום בעיה לשים את המקרן הפוך על מדף, רק לבטח תצטרך כמה מגביהים כדי שכפתורים לא יילחצו.
תעשה חיפוש על ההתקנה שלי ותראה ששלי מותקן על הקיר האחורי.
כמו ש-moco אמר, אם תשים את זה גבוה, המקרן יורה את התמונה מעליו ולכן חייבים להפוך.
אין שום בעיה לשים את המקרן הפוך על מדף, רק לבטח תצטרך כמה מגביהים כדי שכפתורים לא יילחצו.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
על פי הבנתי הלקויה משהו כנראה, מקרן LCD מציג פיקסלים ברורים יותר בקרבה למסך. ה DLP מציג פיקסלים דחוסים. כך ש DLP עדיף במרחקים קצרים משום שהפיקסלים אינם מפוזרים דהיינו התמונה מעודנת יותר. הבנתי שיש מקרני LCD מתקדמים שמשתווים בחלק מהמקרים ל DLP, אבל מרבית ההמלצות מאתרים שונים מצדדים דווקא ב DLP לקולנוע ביתי, וזו המטרה למעשה.
מה שהתכוונת להגיד, וזה נכון, זה שאפקט הרשת (SDE) יותר בולט בLCD.
האפקט הזה הוא רק אחד מהרבה ארטיפקטים במקרנים, ולא צריך לתת לו כבוד מיוחד , לדעתי.
במקרן LCD סביר, גם לא תוטרד מזה. כמובן שגודל התמונה שאתה מקרין צריכה להתאים למרחק הישיבה. תמונה ברוחב שני מטר שמתאימה לצפייה מ4 מ' בערך, לא צופים בה מ 2 מ'.
לגבי "מרבית ההמלצות הן לDLP" - זה היה נכון עד לפני כמה שנים.
בשנים האחרונות, לפחות לפי מה שאני קורא באתר זה שקונים, מקרני הLCD הרבה יותר פופולאריים .
האפקט הזה הוא רק אחד מהרבה ארטיפקטים במקרנים, ולא צריך לתת לו כבוד מיוחד , לדעתי.
במקרן LCD סביר, גם לא תוטרד מזה. כמובן שגודל התמונה שאתה מקרין צריכה להתאים למרחק הישיבה. תמונה ברוחב שני מטר שמתאימה לצפייה מ4 מ' בערך, לא צופים בה מ 2 מ'.
לגבי "מרבית ההמלצות הן לDLP" - זה היה נכון עד לפני כמה שנים.
בשנים האחרונות, לפחות לפי מה שאני קורא באתר זה שקונים, מקרני הLCD הרבה יותר פופולאריים .
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
המשך
אז אתמול ערכתי קצת ניסויים, לבדוק את גודל התמונה פר-מרחק. האמת היא שנורא התאכזבתי , המקרן היה בסדר , לוויתי מקרן של SHARP דגם 10S מחבר שבסך הכול ולמרות הרזולוציה הנמוכה 800X600 , תפקד יפה מאוד. אז ממה התאכזבתי? מהגודל נו איך לא..
.. במרחק של 3.1 3.2 מ' זה פשוט לא מצדיק את ההשקעה , המסך מתפרש מקסימום לאיזור ה 65 אינץ' שזה לא ממש קולנוע ביתי לטעמי.
בקיצור במרחק הקרנה כזה , [אולי יש כאלו שזה מתאים להם] , זה לא פוגע.
"להרגיש קולנוע בבית" , זה מצריך חדר עם מרחק של כ 5 מטרים לפחות מקיר המסך,
אחרת.. זה חסר טעם. [לדעתי]..
בקיצור במרחק הקרנה כזה , [אולי יש כאלו שזה מתאים להם] , זה לא פוגע.
"להרגיש קולנוע בבית" , זה מצריך חדר עם מרחק של כ 5 מטרים לפחות מקיר המסך,
אחרת.. זה חסר טעם. [לדעתי]..