טוב ברשותי כפי שחלקכם יודעים D50 ענתיקה אבל עושה את העבודה.
עכשיו בגלל שהתחלתם לדגדג אותי שוב מאז פתיחת האתר החדש בקבוצה שוקל אם להביא פילטר אינפרא אדום ולשחק קצת.
אחד היתרונות של D50 לעומות קנון או הדורות החדשים הוא כי על החיישן אין כלל פילטר למניעת אינפרא אדום.
זו אחת הסיבות העיקריות לכך שבחרתי בזמנו ניקון על קנון.
אשמח לעצות והתייעצות כיצד לצלם והיכן?
הפילטר שירכש יהיה של hoya רק ברח לי הדגם המומלץ אבל אמצא את זה איפשהו.
פילטר אינפרה אדום - עצות הצעות וטכניקה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
עופר, הפילטר אינפרא אדום הוא חיצוני מתלבש על העדשה.
בתקופתו מצלמות הניקון D50 וה - D70s היו בלי פילטר פיזי על החיישן.
בעלי הקנון 350D וכו' היו צריכים להוציא פיזית את מסנן הקרינה האינפרא אדומה כדי לקבל תוצאות דומות לניקונים.
אנסה לחפש את הדברים שהיו בתקופה שעוד הייתי קצת מעורה בנעשה.
בתקופתו מצלמות הניקון D50 וה - D70s היו בלי פילטר פיזי על החיישן.
בעלי הקנון 350D וכו' היו צריכים להוציא פיזית את מסנן הקרינה האינפרא אדומה כדי לקבל תוצאות דומות לניקונים.
אנסה לחפש את הדברים שהיו בתקופה שעוד הייתי קצת מעורה בנעשה.
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
iziko,
אתה צודק בזה ש Nikon D50 טובה לצילומי אינפרא אדום, אבל זה לא בגלל שלא היה לה פילטר פיזי על החיישן. היה לה low-pass filter רק חלש יותר ממה שהיה למצלמות האחרון בשוק וזה עשה אותה למתאימה יותר לצילומי IR בגלל שזמני החשיפה היו קצרים מידי.
לצילום IR אתה צריך פילטר IR ועדיף של Hoya כי הוא נחשב לטוב והוא גם דיי נפוץ. לצילום IR יש כמה סוגי פילטרים שהם נמדדים באורכי הגל שהם חוסמים. רוב הצלמים מצלמים עם פילטר IR מסוג R72 שחוסם אורכי גל עד 720 דבר המשאיר קצת צבע בצילום. (יש פילטר IR חלש יותר שמכניס עוד יותר צבע ויש את ה R900 שהוא לצילום שחור לבן בלבד).
אחרי שרכשת פילטר תצטרך חצובה, כבל שחרור (כי זמני החשיפה ארוכים) ולצלם ב RAW בלבד.
עוד על הטכניקה ואיך לעבד בפוטושופ תוכל לקרוא
כאן
כאן
צילמתי תקופה לא קצרה עם ה D50 עד שבסוף קניתי מצלמה מומרת ל IR דבר שחסך ממני להסתובב עם חצובה ועם פילטרים. תוכל לראות צילומים של IR גלריה של IR בפליקר שלי
http://www.flickr.com/photos/liordarzi/ ... 534373224/
ליאור
אתה צודק בזה ש Nikon D50 טובה לצילומי אינפרא אדום, אבל זה לא בגלל שלא היה לה פילטר פיזי על החיישן. היה לה low-pass filter רק חלש יותר ממה שהיה למצלמות האחרון בשוק וזה עשה אותה למתאימה יותר לצילומי IR בגלל שזמני החשיפה היו קצרים מידי.
לצילום IR אתה צריך פילטר IR ועדיף של Hoya כי הוא נחשב לטוב והוא גם דיי נפוץ. לצילום IR יש כמה סוגי פילטרים שהם נמדדים באורכי הגל שהם חוסמים. רוב הצלמים מצלמים עם פילטר IR מסוג R72 שחוסם אורכי גל עד 720 דבר המשאיר קצת צבע בצילום. (יש פילטר IR חלש יותר שמכניס עוד יותר צבע ויש את ה R900 שהוא לצילום שחור לבן בלבד).
אחרי שרכשת פילטר תצטרך חצובה, כבל שחרור (כי זמני החשיפה ארוכים) ולצלם ב RAW בלבד.
עוד על הטכניקה ואיך לעבד בפוטושופ תוכל לקרוא
כאן
כאן
צילמתי תקופה לא קצרה עם ה D50 עד שבסוף קניתי מצלמה מומרת ל IR דבר שחסך ממני להסתובב עם חצובה ועם פילטרים. תוכל לראות צילומים של IR גלריה של IR בפליקר שלי
http://www.flickr.com/photos/liordarzi/ ... 534373224/
ליאור