מזל טוב ל Y ES
ה-VOD מגיע גם ללוויין? משרד התקשורת אישר ל-yes לבצע ניסוי שידורי וידיאו על פי דרישה
גיא הדס 13:57 3/9/06 גלובס
גיא הדס חברת הלוויין yes קיבלה היום אישור ממשרד התקשורת לביצוע ניסוי טכנולוגי בלבד בשירות ה- VOD, כלומר שירותי וידאו על פי דרישה, על גבי הרשת של בזק. לשירות זה, למרות היותו בגדר ניסוי בלבד, יש משמעות גדולה עבור yes, שכן היום חברת הכבלים HOT מעניקה שירות כזה, ובכל היא שומרת על יתרון יחסי שאין ל- yes, ומעבר לכך, הוא צפוי להוות מנוע צמיחה של חברות הטלוויזיה הרב ערוצית.
במקביל לאישור הניסוי, משרד מודעה
התקשורת הודיע כי הוא מגבש בנפרד את המדיניות למתן שירות VOD מסחרי, על גבי הרשת של בזק. אישור כזה, אם אכן יתקבל, יהווה את פריצת הדרך עבור yes. יש לציין כי yes כבר ביצעה ניסוי מסוג זה בעבר, אולם תוקפו הסתיים ולכן היא נאלצה לסיים את הניסוי.
ב- yes לא קיסלו את העובדה שמשרד התקשורת הותיר אותם תקופה ארוכה ללא יכולת לבצע ניסוי בטכנולוגיית ה- VOD, וחשוב מכך לא קבעו עמדה ביחס לאישור מתן השירות באופן מסחרי. יש לציין כי גם אם משרד התקשורת ייאשר שירות כזה באופן מסחרי, הרי שהחקיקה המתבקשת לכך תיארך חודשים רבים.
הניסוי הנוכחי, מוגבל ומיועד ל-500 משתתפים בלבד, וייעשה בו שימוש ב-10 מרכזיות של בזק במרכז הארץ ובפריפריה.
לפני מספר חודשים הודיעה בזק למשרד התקשורת כי תסכים לפתיחת התשתית שלה להעברת תכנים של חברות אחרות, בתמורה לכך שיעניקו לה את האפשרות להעביר את תכני YES. הצעה זאת מייצגת מהפך משמעותי בתפיסת בזק עד כה, שסירבה לפתוח את התשתיות שלה לחברות אחרות.
הנהלת בזק, מוכנה לאפשר לספקי תקשורת אחרים, לספק תכנים ללקוחות הקצה על גבי רשת הגישה של החברה (Access), בטכנולוגיית ה-ADSL.
הסכמה זאת נובעת מרצונה של בזק להעביר את תכני חברת הלוויין yes על גבי תשתית ה-ADSL. הכוונה בשלב הראשון להעברת שירות וידאו על-פי דרישה (VOD), ובשלב הבא - העברת כל תכני yes שישודרגו באפליקציות אינטראקטיביות באמצעות ה-IPTV, טלוויזיה המועברת על גבי רשתות בפס רחב בפרוטוקול אינטרנט. היום, תשתית הלוויין בה משתמשת YES, אינה מאפשרת העברת תכנים אינטראקטיביים או כאלה שאינם ברודקסט, ולכן היא זקוקה לתשתית הפס הרחב של בזק לשם כך. היום, המגבלות החלות על בזק מתוקף היותה מוגדרת כמונופול אינן מאפשרות ל-YES לספק תכנים על גבי התשתית שלה.
בעבר, HOT, דרשה ממשרד התקשורת, שלא להתיר ל-YES ניסוי בשירות VOD בתשתית בזק .http://www.globes.co.il/serve/globes/do ... 1000129012
גיא הדס 13:57 3/9/06 גלובס
גיא הדס חברת הלוויין yes קיבלה היום אישור ממשרד התקשורת לביצוע ניסוי טכנולוגי בלבד בשירות ה- VOD, כלומר שירותי וידאו על פי דרישה, על גבי הרשת של בזק. לשירות זה, למרות היותו בגדר ניסוי בלבד, יש משמעות גדולה עבור yes, שכן היום חברת הכבלים HOT מעניקה שירות כזה, ובכל היא שומרת על יתרון יחסי שאין ל- yes, ומעבר לכך, הוא צפוי להוות מנוע צמיחה של חברות הטלוויזיה הרב ערוצית.
במקביל לאישור הניסוי, משרד מודעה
התקשורת הודיע כי הוא מגבש בנפרד את המדיניות למתן שירות VOD מסחרי, על גבי הרשת של בזק. אישור כזה, אם אכן יתקבל, יהווה את פריצת הדרך עבור yes. יש לציין כי yes כבר ביצעה ניסוי מסוג זה בעבר, אולם תוקפו הסתיים ולכן היא נאלצה לסיים את הניסוי.
ב- yes לא קיסלו את העובדה שמשרד התקשורת הותיר אותם תקופה ארוכה ללא יכולת לבצע ניסוי בטכנולוגיית ה- VOD, וחשוב מכך לא קבעו עמדה ביחס לאישור מתן השירות באופן מסחרי. יש לציין כי גם אם משרד התקשורת ייאשר שירות כזה באופן מסחרי, הרי שהחקיקה המתבקשת לכך תיארך חודשים רבים.
הניסוי הנוכחי, מוגבל ומיועד ל-500 משתתפים בלבד, וייעשה בו שימוש ב-10 מרכזיות של בזק במרכז הארץ ובפריפריה.
לפני מספר חודשים הודיעה בזק למשרד התקשורת כי תסכים לפתיחת התשתית שלה להעברת תכנים של חברות אחרות, בתמורה לכך שיעניקו לה את האפשרות להעביר את תכני YES. הצעה זאת מייצגת מהפך משמעותי בתפיסת בזק עד כה, שסירבה לפתוח את התשתיות שלה לחברות אחרות.
הנהלת בזק, מוכנה לאפשר לספקי תקשורת אחרים, לספק תכנים ללקוחות הקצה על גבי רשת הגישה של החברה (Access), בטכנולוגיית ה-ADSL.
הסכמה זאת נובעת מרצונה של בזק להעביר את תכני חברת הלוויין yes על גבי תשתית ה-ADSL. הכוונה בשלב הראשון להעברת שירות וידאו על-פי דרישה (VOD), ובשלב הבא - העברת כל תכני yes שישודרגו באפליקציות אינטראקטיביות באמצעות ה-IPTV, טלוויזיה המועברת על גבי רשתות בפס רחב בפרוטוקול אינטרנט. היום, תשתית הלוויין בה משתמשת YES, אינה מאפשרת העברת תכנים אינטראקטיביים או כאלה שאינם ברודקסט, ולכן היא זקוקה לתשתית הפס הרחב של בזק לשם כך. היום, המגבלות החלות על בזק מתוקף היותה מוגדרת כמונופול אינן מאפשרות ל-YES לספק תכנים על גבי התשתית שלה.
בעבר, HOT, דרשה ממשרד התקשורת, שלא להתיר ל-YES ניסוי בשירות VOD בתשתית בזק .http://www.globes.co.il/serve/globes/do ... 1000129012
נערך לאחרונה על ידי NEW_WAVE ב 03/09/2006 15:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
שתבינו את גודל הפדיחה, האישור העקרוני ניתן לפני כמעט 3 שנים.
משרד התקשורת רק עכשיו נתן להם אישור להתחיל ולהריץ אותו.
בושה וחרפה לרגולטור בארץ הזו.
משרד התקשורת רק עכשיו נתן להם אישור להתחיל ולהריץ אותו.
בושה וחרפה לרגולטור בארץ הזו.
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
הם מחפשים עובדים?MartinHSabag כתב:לא ניתן.
הניסוי הוא לעובדי החברה.
תהיה בטוח שאם הם היו פותחים את זה לקבוצות מיקוד חיצוניות, אנחנו היינו הראשונים.......
אני יודע להכין קפה, לשטוף רצפות ולחבר ממיר לשקע.
מצטער, לא מוכן לנקות שירותים.
אם מעוניינים נא לשלוח לי מייל ל- [email protected]
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15419
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 249 פעמים
- קיבל תודות: 291 פעמים
לא כל כך הבנתי איך יס מתכוונים ליישם את ה VOD טכנולוגית
גם אחרי שיהיה ש YES יספקו את ה VOD ללקוחות, עדיין יהיו לקוחות שלא יוכלו
להשתמש ב VOD כי אין להם חיבור ל ADSL?
מה אם אני רוצה להיות מחובר לYES ואינטרנט בכבלים?
זה לא מגביל את חופש הבחירה שלי? שבעצם בשביל שירות VOD אני חייב להיות מחובר ל ADSL?
אם הממשלה תאשר את זה, זה יפגע יותר בלקוחות מאשר שלא יהיה VOD בכלל .
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3300057,00.html
זו לא מחשבה לטווח הארוך
גם אחרי שיהיה ש YES יספקו את ה VOD ללקוחות, עדיין יהיו לקוחות שלא יוכלו
להשתמש ב VOD כי אין להם חיבור ל ADSL?
מה אם אני רוצה להיות מחובר לYES ואינטרנט בכבלים?
זה לא מגביל את חופש הבחירה שלי? שבעצם בשביל שירות VOD אני חייב להיות מחובר ל ADSL?
אם הממשלה תאשר את זה, זה יפגע יותר בלקוחות מאשר שלא יהיה VOD בכלל .
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3300057,00.html
זו לא מחשבה לטווח הארוך
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

אני לא טוען, אני שואל!!aloni כתב:zovirax, אני לא מבין את הטענה שלך, מה איכפת לך איך הם מתחברים, זה הרי יהיה כלול במחיר. בכלל לא בטוח שיתנו לך אינטרנט דרך הקו הזה...
אם לא מתאים לך תעשה אינטרנט בכבלים בנוסף....
האם אני יהיה חייב לעשות מנוי של ADSL אצל בזק כדי לקבל VOD?
ואם זה כך אז זה בעיה!!!
גם מבחינתי אם יהיה אילוץ לקו טלפון של בזק זה בעיה!
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
בתאבון נשמה.ילדיעפים כתב:נראה לי שהניסוי מיועד אך ורק לשכבות הנחשלות בישובי קו העימותOOkladek כתב:השאלה היא איך אפשר להצתרף לניסוי? מישהו יכול לעזור?...
אני למשל מתאים לשתיי הקטגוריות...
zovirax, אתה צודק שזה מצחיק שצריך קו טלפון משלך, אני מקווה שהם יתקינו קו יעודי לסיפור הזה ולא יתערבו במה שיש או אין כרגע בבית (בלי עלות חודשית נפרדת כמובן).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
zovirax,
כלומר, הטענה שלך היא זו:
1. אם אתה לא רוצה ADSL או שאין לך קו טלפון של בזק, אז לא יהיה לך VOD
2. אם לך לא יהיה VOD, אז אתה לא מוכן בשום אופן שלמי שכן יכול להיות, יקבל VOD דרך ADSL.
כלומר, או שתקבל VOD מהאוויר (אין טכנולוגיה אחרת שיכולה לאפשר ליס לספק VOD כרגע) או שאף אחד לא יקבל...
הטענה שלי היא כזו:
1. למי שרוצה VOD, שיספקו לו באותו מחיר גם קו ADSL
2. מי שאין לו קו טלפון או שרוצה קו טלפון/אינטרנט של הוט או שלא יהיה VOD או שירכוש VOD מהוט.
לא הגיוני?
אני בעד משהו יותר רחב. שבזק תפתח את נושא ה-VOD ותאפשר העברת VOD דרך תשתית ADSL (רמז רמז, 012 כבר עושים את זה מזה שנה בלי רשות ובלי אישורים ב-012FUN). כל מה שצריך זה שיס יהיו רק אחד מהגופים המשדרים על גבי תשתית אינטרנט. ואז, אם אתה רוצה VOD של יס, תוכל לרכוש אותו בלי קשר לתשתית האינטרנט שלך.
כלומר, הטענה שלך היא זו:
1. אם אתה לא רוצה ADSL או שאין לך קו טלפון של בזק, אז לא יהיה לך VOD
2. אם לך לא יהיה VOD, אז אתה לא מוכן בשום אופן שלמי שכן יכול להיות, יקבל VOD דרך ADSL.
כלומר, או שתקבל VOD מהאוויר (אין טכנולוגיה אחרת שיכולה לאפשר ליס לספק VOD כרגע) או שאף אחד לא יקבל...
הטענה שלי היא כזו:
1. למי שרוצה VOD, שיספקו לו באותו מחיר גם קו ADSL
2. מי שאין לו קו טלפון או שרוצה קו טלפון/אינטרנט של הוט או שלא יהיה VOD או שירכוש VOD מהוט.
לא הגיוני?
אני בעד משהו יותר רחב. שבזק תפתח את נושא ה-VOD ותאפשר העברת VOD דרך תשתית ADSL (רמז רמז, 012 כבר עושים את זה מזה שנה בלי רשות ובלי אישורים ב-012FUN). כל מה שצריך זה שיס יהיו רק אחד מהגופים המשדרים על גבי תשתית אינטרנט. ואז, אם אתה רוצה VOD של יס, תוכל לרכוש אותו בלי קשר לתשתית האינטרנט שלך.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

אני לא רוצה שימנעו מלקוחות YES את ה VOD.oferlaor כתב:zovirax,
כלומר, או שתקבל VOD מהאוויר (אין טכנולוגיה אחרת שיכולה לאפשר ליס לספק VOD כרגע) או שאף אחד לא יקבל......
פשוט אני חושב ש VOD דרך ה ADSL יפגע בלקוחות ובתחרות עם הוט.
גם אני רוצה VOD, מה שמפריע לי זה חופש הבחירה.
אם התשלום יעבור לYES ישירות (בלי תשלום לבזק) , ולא יחיבו אותנו עבור דמי שימוש על קו הטלפון ועל תשלום לתשתית ADSL. (כמובן שהקו טלפון והתשתית ADSL יהיו מיועדים רק ל VOD)
אז זה יהיה מעולה והוגן!
איך חברות הלווין בעולם מתמודדות עם ה VOD?