VW50 - PEARL מוכרז, מוצג ומתומחר רשמית על ידי סוני
מרטין, חכה זה עוד לא הכל
אנסה לפרוט ולסכם בכלליות למען אלו שטרם קראו את הכתבה של cine4home,
דבר שלמעשה **קצת קשה** לביצוע לאור אריכותה של הכתבה שלהם אבל בכל זאת בכדי לתת איזה שהוא סיכום שיפרוט את המלל שלהם לתכלס.
ה pearl הוא למעשה מקרן הרבה יותר קרוב לרובי ממה ששיערו בתחילה:
אותה מערכת אופטית בדיוק, כולל הזום והפוקוס החשמליים - זולת הבדל של הנורה.
הבדל אחד נוסף הוא במנגנון ה deinterlacing ועיבוד התמונה (שימו לב שה scaling נשאר זהה).
כלומר: למי שמחבר אל המקרן מקור HTPC (שלמעשה עורך בעצמו את כל העיבוד ומתחבר למקרן ב 1:1 pixel maping)
למעשה לא יהיה הבדל משמעותי בין הרובי לpearl זולת ב color-gamut, ובמקרה
הזה ההבדל הוא די קטן ולא משהו מאד משמעותי (באופן יחסי) כמובן.
לוידאופילים כמו רן מויאל אני משוכנע שהמעבר לנורת UHP במקום Xenon תשחק תפקיד יותר מהותי,
אך לעומת זאת עבור 99% מהצרכנים, ההבדל ב color-gamut יהיה די זניח עד לא ניתן להבחנה בחיי היום-יום מבחינה פרקטית.
תוסיפו לזה את העובדה שה pearl מאיר חזק יותר והנה יש לו אפילו גם יתרון קטן.
הסיכום של cine4home עצמם פחות או יותר אומר את הכל:
הם קיבלו את אותה התלהבות מטמטמת ואת אותה תדהמה מה pearl השנה - עוצמת הרושם נשארה זהה למה שקיבלו רק שנה שעברה מהשקת הרובי.
הם מתקשים בעצם להאמין שסוני עשתה זאת שוב שנה שניה ברציפות - שבירת מחסום התמורה למחיר.
הם סיכמו שב-ג-ד-ו-ל, ה pearl מניב 85% בממוצע מאיכות הרובי, תמורת רק 50% ממחירו
אבל כאמור מי המתעתד לעקוף את מערכת העיבוד של ה Pearl ולעבוד ישירות עם HTPC, הולך כנראה לקבל 95% מהרובי.
כלומר רק ה color-gamut תהיה הפשרה.
בל נשכח כי יש גם כמה יתרונות ל Pearl אותם הזכרנו כמו עוצמת הארה חזקה יותר,
cine4home הגדילו לספר על תפריטים ומערכת GUI מתקדמת ומשופרת, כמו גם יכולת לחבר המקרן למחשב עם תוכנה של סוני לצרכי כיול מתקדמים, כמו גם איריס
דינאמית עם יכולת משוכללת יותר לשליטה.
הפעם סוני הוסיפו לה עוד מספר פרמטרים לשליטה מצד המשתמש, כמו גם mode אוטומטי נוסף על הרגיל.
אגב, אפשר לשחק עם האיריס האוטומטית באופן קבועה על פני 100 מצבים שונים מסגור לחלוטין ועד פתוח לחלוטין באופן הדרגתי.
שוב: כל מיני שיפורים קטנים כייאה לרוויזיה מתקדמת יותר של אותה טכנולוגיה מוכחת אשר מתבססת על הרובי משנה שעברה.
ואם שנה שעברה היה חם מאד בעונת המקרנים, השנה גם המזגן כבר לא יעזור
דבר שלמעשה **קצת קשה** לביצוע לאור אריכותה של הכתבה שלהם אבל בכל זאת בכדי לתת איזה שהוא סיכום שיפרוט את המלל שלהם לתכלס.
ה pearl הוא למעשה מקרן הרבה יותר קרוב לרובי ממה ששיערו בתחילה:
אותה מערכת אופטית בדיוק, כולל הזום והפוקוס החשמליים - זולת הבדל של הנורה.
הבדל אחד נוסף הוא במנגנון ה deinterlacing ועיבוד התמונה (שימו לב שה scaling נשאר זהה).
כלומר: למי שמחבר אל המקרן מקור HTPC (שלמעשה עורך בעצמו את כל העיבוד ומתחבר למקרן ב 1:1 pixel maping)
למעשה לא יהיה הבדל משמעותי בין הרובי לpearl זולת ב color-gamut, ובמקרה
הזה ההבדל הוא די קטן ולא משהו מאד משמעותי (באופן יחסי) כמובן.
לוידאופילים כמו רן מויאל אני משוכנע שהמעבר לנורת UHP במקום Xenon תשחק תפקיד יותר מהותי,
אך לעומת זאת עבור 99% מהצרכנים, ההבדל ב color-gamut יהיה די זניח עד לא ניתן להבחנה בחיי היום-יום מבחינה פרקטית.
תוסיפו לזה את העובדה שה pearl מאיר חזק יותר והנה יש לו אפילו גם יתרון קטן.
הסיכום של cine4home עצמם פחות או יותר אומר את הכל:
הם קיבלו את אותה התלהבות מטמטמת ואת אותה תדהמה מה pearl השנה - עוצמת הרושם נשארה זהה למה שקיבלו רק שנה שעברה מהשקת הרובי.
הם מתקשים בעצם להאמין שסוני עשתה זאת שוב שנה שניה ברציפות - שבירת מחסום התמורה למחיר.
הם סיכמו שב-ג-ד-ו-ל, ה pearl מניב 85% בממוצע מאיכות הרובי, תמורת רק 50% ממחירו
אבל כאמור מי המתעתד לעקוף את מערכת העיבוד של ה Pearl ולעבוד ישירות עם HTPC, הולך כנראה לקבל 95% מהרובי.
כלומר רק ה color-gamut תהיה הפשרה.
בל נשכח כי יש גם כמה יתרונות ל Pearl אותם הזכרנו כמו עוצמת הארה חזקה יותר,
cine4home הגדילו לספר על תפריטים ומערכת GUI מתקדמת ומשופרת, כמו גם יכולת לחבר המקרן למחשב עם תוכנה של סוני לצרכי כיול מתקדמים, כמו גם איריס
דינאמית עם יכולת משוכללת יותר לשליטה.
הפעם סוני הוסיפו לה עוד מספר פרמטרים לשליטה מצד המשתמש, כמו גם mode אוטומטי נוסף על הרגיל.
אגב, אפשר לשחק עם האיריס האוטומטית באופן קבועה על פני 100 מצבים שונים מסגור לחלוטין ועד פתוח לחלוטין באופן הדרגתי.
שוב: כל מיני שיפורים קטנים כייאה לרוויזיה מתקדמת יותר של אותה טכנולוגיה מוכחת אשר מתבססת על הרובי משנה שעברה.
ואם שנה שעברה היה חם מאד בעונת המקרנים, השנה גם המזגן כבר לא יעזור
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי nec_000 ב 02/09/2006 1:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
nec_000,
תודה, ממש מרתק!!!
אני חושב שהרעיון הוא שסוני יוצאים מתוך הנחה שאנחנו רוכשים היום מקרן כזה בעיקר בשביל DVD ובשביל HD-DVD/BD.
עבור DVD יש היום UPSCALERS סבירים. עבור HD DVD ו-BD - הם מוציאים 1080 כבר NATIVE.
לכן, החיסרון היחיד כאן יהיה עבור מי שרואה SDTV (שזה בכל מקרה, ממש לא האידאל לצפות בו עם מקרן כזה). עם מעבדים כמו VP30 (שבקרוב מאוד מקבל PASSTHROUGH שעובד פגז - בדקתי), VP50, או RADIANCE (כולם ממש מעולים), גם בעיה זו נפתרת וגם ה-1080P נראה טוב יותר משמעותית.
בכל מקרה, האלמנט שהיה חסר היה מקרן 1080P "זול" וטוב. המתחרים הפוטנציאלים של RUBY כולם התפוגגו (כפי שרן מויאל ניבא בצדק, ואני טעיתי). כאן יש עדיין סיכוי למתחרים. המיצובישי החדש מתומחר זול יותר, וזה יכול להיות מעניין (DLP עם IRIS דינמי), וגם פנסוניק עושים רעשים מעניינים עם ממשיכי הדרך של ה AE900 (מקווה שבקרוב יהיה עוד מידע על ה- AE1100).
תודה, ממש מרתק!!!
אני חושב שהרעיון הוא שסוני יוצאים מתוך הנחה שאנחנו רוכשים היום מקרן כזה בעיקר בשביל DVD ובשביל HD-DVD/BD.
עבור DVD יש היום UPSCALERS סבירים. עבור HD DVD ו-BD - הם מוציאים 1080 כבר NATIVE.
לכן, החיסרון היחיד כאן יהיה עבור מי שרואה SDTV (שזה בכל מקרה, ממש לא האידאל לצפות בו עם מקרן כזה). עם מעבדים כמו VP30 (שבקרוב מאוד מקבל PASSTHROUGH שעובד פגז - בדקתי), VP50, או RADIANCE (כולם ממש מעולים), גם בעיה זו נפתרת וגם ה-1080P נראה טוב יותר משמעותית.
בכל מקרה, האלמנט שהיה חסר היה מקרן 1080P "זול" וטוב. המתחרים הפוטנציאלים של RUBY כולם התפוגגו (כפי שרן מויאל ניבא בצדק, ואני טעיתי). כאן יש עדיין סיכוי למתחרים. המיצובישי החדש מתומחר זול יותר, וזה יכול להיות מעניין (DLP עם IRIS דינמי), וגם פנסוניק עושים רעשים מעניינים עם ממשיכי הדרך של ה AE900 (מקווה שבקרוב יהיה עוד מידע על ה- AE1100).
עופר, אני חושב שלא יכולת לתצמת זאת טוב יותר.
מה שנראה לי סוני עשו במרוצת השנה האחרונה זה את הדבר הבא:
המנג'ר שלהם אמר: "אני צריך מוצר שיעשה רעש בשנה הבאה כמו שעשינו עם הרובי השנה".
המנג'ר שלהם רק לא ידע כנראה עד כמה טובים הם צוות המהנדסים שלו שלמעשה
הצליחו לקחת את הרובי, לבצע בו כל כך מעט שינויים/פשרות ולא רק,
אלא להשיק את המוצר תוך כדי הורדה דרסטית במחירו לכדי מחצית.
למעשה, זולת החלפת הנורה והחלפת המנגנון של עיבוד התמונה, לא בוצעו
עוד פשרות ברות משמעות בפנינה החדשה.
אפילו אם חששנו בתחילה מהחלפת המערכת האופטית/עדשות, וויתור על מנגוני זום
ופוקוס חשמליים.... נאדה: הפנינה קיבלה אותם כמות שהם מהרובי המוצלח.
בעקרון, החלפת הנורה היא לא משהו ברומו של עולם - בטח שלא עבור הצרכנים
הקונוונציונאלים שבסך הכל רוצים לשבת לראות סרט בחיק המשפחה.
מנגנון עיבוד התמונה גם הוא לא משהו ברומו של עולם עבור הצרכן הרגיל, שאגב אם
ירצה יוכל תמיד למצוא פתרונות הן ע"י שימוש בסקיילר חיצוני כמותם צצו כמו פטריות
אחרי הגשם וברמות מחיר וביצועים אטרקטיביים, וכלה בשמוש ב HTPC (הפתרון האהוב עלי).
זה פשוט לא יאמן איך תוך 12 חודשים בלבד ניתן לשפר את הטכנולוגיה בכאלו סדרי גודל Dollar for Dollar .
*לא נראה לי שאפילו בעולם הצילום או המחשוב ההתקדמות היא בכזה קליבר.
יתרה על כך: זה מדהים לראות שסוני לא רק מצליחה לעשות זאת חד-פעמית (השקת הרובי)
אלא מצליחה לשחזר את ההצלחה התעשייתית שלהם שנה אחרי שנה ברציפות.
עם כאלו ביצועים (כמו של הפנינה) אני מפחד כבר לחשוב מה המהנדסים
של סוני יראו לנו בשנה הקרובה.
מדברים על סוני HS70 (שטרם סוני שפכה עליו כל אור או רמזים) שאמור אולי
לצאת כבר ב Cedia הקרובה, ואולי רק בעוד שנה.
מדברים על אולי מקרן LCD1080P - אם כי לאור השקת הפנינה אני בספק
אם נראה LCD1080P מיצד סוני כבר עכשיו.
יותר סביר להניח שירוץ מוצר שכזה - רק כאמור זה יקרה בעוד שנה.
ואם היום סוני שוברת את השוק עם מוצר עלית ב 5000$, שנה הבאה הקצב יכתיב
ירידה לכוון 3000-3500$ .....?
וודאי שלא אתנגד לאיזה VW30-SXRD-1080P עסיסי בספטמבר 2007 (שיעלה 3-3.5K$)
מה שנראה לי סוני עשו במרוצת השנה האחרונה זה את הדבר הבא:
המנג'ר שלהם אמר: "אני צריך מוצר שיעשה רעש בשנה הבאה כמו שעשינו עם הרובי השנה".
המנג'ר שלהם רק לא ידע כנראה עד כמה טובים הם צוות המהנדסים שלו שלמעשה
אלא להשיק את המוצר תוך כדי הורדה דרסטית במחירו לכדי מחצית.
למעשה, זולת החלפת הנורה והחלפת המנגנון של עיבוד התמונה, לא בוצעו
עוד פשרות ברות משמעות בפנינה החדשה.
אפילו אם חששנו בתחילה מהחלפת המערכת האופטית/עדשות, וויתור על מנגוני זום
ופוקוס חשמליים.... נאדה: הפנינה קיבלה אותם כמות שהם מהרובי המוצלח.
בעקרון, החלפת הנורה היא לא משהו ברומו של עולם - בטח שלא עבור הצרכנים
הקונוונציונאלים שבסך הכל רוצים לשבת לראות סרט בחיק המשפחה.
מנגנון עיבוד התמונה גם הוא לא משהו ברומו של עולם עבור הצרכן הרגיל, שאגב אם
ירצה יוכל תמיד למצוא פתרונות הן ע"י שימוש בסקיילר חיצוני כמותם צצו כמו פטריות
אחרי הגשם וברמות מחיר וביצועים אטרקטיביים, וכלה בשמוש ב HTPC (הפתרון האהוב עלי).
זה פשוט לא יאמן איך תוך 12 חודשים בלבד ניתן לשפר את הטכנולוגיה בכאלו סדרי גודל Dollar for Dollar .
*לא נראה לי שאפילו בעולם הצילום או המחשוב ההתקדמות היא בכזה קליבר.
יתרה על כך: זה מדהים לראות שסוני לא רק מצליחה לעשות זאת חד-פעמית (השקת הרובי)
אלא מצליחה לשחזר את ההצלחה התעשייתית שלהם שנה אחרי שנה ברציפות.
עם כאלו ביצועים (כמו של הפנינה) אני מפחד כבר לחשוב מה המהנדסים
של סוני יראו לנו בשנה הקרובה.
מדברים על סוני HS70 (שטרם סוני שפכה עליו כל אור או רמזים) שאמור אולי
לצאת כבר ב Cedia הקרובה, ואולי רק בעוד שנה.
מדברים על אולי מקרן LCD1080P - אם כי לאור השקת הפנינה אני בספק
אם נראה LCD1080P מיצד סוני כבר עכשיו.
יותר סביר להניח שירוץ מוצר שכזה - רק כאמור זה יקרה בעוד שנה.
ואם היום סוני שוברת את השוק עם מוצר עלית ב 5000$, שנה הבאה הקצב יכתיב
ירידה לכוון 3000-3500$ .....?
וודאי שלא אתנגד לאיזה VW30-SXRD-1080P עסיסי בספטמבר 2007 (שיעלה 3-3.5K$)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי nec_000 ב 02/09/2006 1:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
תרשה לי לחלוק עליך, ולא על בסיס ידע (שאני מניח שגם לך אין) אלא על בסיס ניחוש.nec_000 כתב:המנג'ר שלהם רק לא ידע כנראה עד כמה טובים הם צוות המהנדסים שלו שלמעשה
אלא להשיק את המוצר תוך כדי הורדה דרסטית במחירו לכדי מחצית....
עם כל הכבוד למהנדסי סוני, יש לי תחושה שהקרדיט דווקא מגיע לאנשי השיווק.
מקרנים כיום הם מוצר עתיר ידע ורחוק מלהיות קומודיטי. העסק דומה יותר לפיתוח תוכנה, כמו שנפוץ בחברות הייטק בארץ, ופחות מעסק של טלויזיות CRT, למשל.
המחיר נקבע בעיקר על ידי שיקולים של כמה השוק מוכן לשלם
(
עלויות הפיתוח כבר הושקעו ברובם עבור הרובי אבל הוא היה יקר מידי בשביל לתפוס נפח שוק. מה עושים? אורזים, פחות או יותר, את אותה טכנולוגיה באריזה ושם אחר ונוקבים במחיר שיגביר את המכירות בגדול.
כמובן שהמוצר החדש לא יכול להיות ממש הרובי, כי עדיין יש את פלח השוק שמוכן לשלם יותר תמורת ה"שלמות".
זו תופעה קלאסית בתוכנה, כשמפתחים את המוצר האולטימטיבי ואח"כ מוציאים גרסאות לייט, academy וhome כדי לספוג כסף מכל מגזרי השוק.
משה
MOCO, אני חושב שאתה צודק.
ואם כך, הרי "שמרווח התמרון" העומד לרשותם של יצרנים כדוגמת סוני,
רק מראה עד כמה אנחנו הצרכנים משלמים פי כמה וכמה ממה שהטכנולוגיה הזו בפועל עולה לפיתוח ויצור.
זאת אומרת: שיתכן ויש עוד מרווח תמרון נוסף, אותו אנו עתידים לקבל בדמות
מקרן מקביל בסדרה משהו סגנון VW30 אשר יתן ב-ג-ד-ו-ל את אותה איכות כמו
של הרובי ושל הפנינה - רק במחיר זול יותר.
בלי כל קשר: ככל שחולף הזמן וסוני מורידה את מחיר הצרכן של הטכנולוגיה הזו
(היום מ 10K ל 5K) היא תמכור כמויות שרק הולכות וגדלות.
ומכירת כמויות שהולכות וגדלות מעלות משמעותית את נפח היצור - זה בתורו מוריד רק עוד יותר את עלויות היצור פר יחידה.
ואם כך, הרי "שמרווח התמרון" העומד לרשותם של יצרנים כדוגמת סוני,
רק מראה עד כמה אנחנו הצרכנים משלמים פי כמה וכמה ממה שהטכנולוגיה הזו בפועל עולה לפיתוח ויצור.
זאת אומרת: שיתכן ויש עוד מרווח תמרון נוסף, אותו אנו עתידים לקבל בדמות
מקרן מקביל בסדרה משהו סגנון VW30 אשר יתן ב-ג-ד-ו-ל את אותה איכות כמו
של הרובי ושל הפנינה - רק במחיר זול יותר.
בלי כל קשר: ככל שחולף הזמן וסוני מורידה את מחיר הצרכן של הטכנולוגיה הזו
(היום מ 10K ל 5K) היא תמכור כמויות שרק הולכות וגדלות.
ומכירת כמויות שהולכות וגדלות מעלות משמעותית את נפח היצור - זה בתורו מוריד רק עוד יותר את עלויות היצור פר יחידה.
-
oferlaor
- מנהל

moco,
צודק 100% - די ברור לי שיש כאן אנשי שיווק מבריקים שהבינו לאן הולך השוק לפני כולם ואנשי טכנולוגיה שקידמו את SXRD והביאו אותו טכנולוגית לקדמת הגבול. מאותו רגע, אנשי השיווק לקחו שליטה והם עושים עבודה מדהימה, לדעתי - בהחלטות של איזה מוצרים צריך, כמה הם צריכים לעלות ומתי לשחרר אותם.
לגבי מרווח המחירים, די ברור לי שיש להם המון משחק כאן. בגלל ש-SXRD כבר נמכר בהמון ווריאציות כיום, אני מניח שהם כבר החזירו את ההשקעה - מה שאומר ששווי המקרן הוא עיקר העלות. כך, שהם בוודאי יכולים את ה VW25 או VW200 להוריד במחיר עוד יותר...
צודק 100% - די ברור לי שיש כאן אנשי שיווק מבריקים שהבינו לאן הולך השוק לפני כולם ואנשי טכנולוגיה שקידמו את SXRD והביאו אותו טכנולוגית לקדמת הגבול. מאותו רגע, אנשי השיווק לקחו שליטה והם עושים עבודה מדהימה, לדעתי - בהחלטות של איזה מוצרים צריך, כמה הם צריכים לעלות ומתי לשחרר אותם.
לגבי מרווח המחירים, די ברור לי שיש להם המון משחק כאן. בגלל ש-SXRD כבר נמכר בהמון ווריאציות כיום, אני מניח שהם כבר החזירו את ההשקעה - מה שאומר ששווי המקרן הוא עיקר העלות. כך, שהם בוודאי יכולים את ה VW25 או VW200 להוריד במחיר עוד יותר...
oferlaor כתב: עם מעבדים כמו VP30 (שבקרוב מאוד מקבל PASSTHROUGH שעובד פגז - בדקתי), VP50, או RADIANCE (כולם ממש מעולים), גם בעיה זו נפתרת וגם ה-1080P נראה טוב יותר משמעותית.....
עופר, מתי כבר ייצא העדכון הזה של הPASSTHROUGH? אני מחכה לו מהרגע שהודעת שעדכון כזה הולך לצאת.... (נראה לי שהVP50 קצת הסית את תשומת הלב שלהם מהVP30 המיושן הזה...חחח)
-
oferlaor
- מנהל

- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6030
- נתן תודות: 92 פעמים
- קיבל תודות: 76 פעמים
כפי שנכתב, צוות הפיתוח כבר עשה את שלו ברובי, בפנינה המנהל שיווק אמר: "חברה, תנו לי מוצר שאפשר למכור גם".
אין פה עליית דור, יש ירידה לעם.
המחיר שלו עדיין יקר לרוב אוכלוסיית הק"ב.
nec, צרכן רגיל לא קונה סקיילר, זה ממש לא מוצר של פטריות אחרי הגשם.
אני מקווה שפנסוניק יתנו לי 1080P בפחות מ 15K ש"ח השנה, או מקסימום שנה הבאה, כי מסוני לא נקבל הנחות...
תודה על העדכונים בכל מקרה nec!

אין פה עליית דור, יש ירידה לעם.
המחיר שלו עדיין יקר לרוב אוכלוסיית הק"ב.
nec, צרכן רגיל לא קונה סקיילר, זה ממש לא מוצר של פטריות אחרי הגשם.
אני מקווה שפנסוניק יתנו לי 1080P בפחות מ 15K ש"ח השנה, או מקסימום שנה הבאה, כי מסוני לא נקבל הנחות...
תודה על העדכונים בכל מקרה nec!
-
oferlaor
- מנהל

זה פשוט מיועד למתקינים מקצועיים, לא חושב שזה בעייתי. הרבה פעמים אנשים נוגעים באופציה הזו בטעות ואח"כ קוראים למתקין שיסדר להם.
לדעתי במקרן כזה דווקא זה פיתרון אלגנטי לבעיה.
לא חושב שהרבה מכשירים כאלה יותקנו על ידי אנשים לבד בעצמם.
לדעתי במקרן כזה דווקא זה פיתרון אלגנטי לבעיה.
לא חושב שהרבה מכשירים כאלה יותקנו על ידי אנשים לבד בעצמם.
לא כל כך מסכים. זה כבר מקרן במחיר לא אסטרונומי וסביר שרבים יתקינו לבד. בוודאי כל מי שמשדרג מקרן קודם וכל מה שהוא צריך לעשות זה לתלות אותו על מתקן התלייה.oferlaor כתב:לא חושב שהרבה מכשירים כאלה יותקנו על ידי אנשים לבד בעצמם....
בכל מקרה, סביר שבמקרן ברמה כזו הסטת הLS בכיוון אנכי לא ישפיע על האופקי, כך שזה לא יהיה issue.
משה