מתלבט אם להמתין ל- NEX-5R עם עדשת PZ או להזמין NEX-5R עם הקיט הקיים :?

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
קומפוזיט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 859
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

אני כבר הגעתי להחלטה ואני מעוניין לקנות מצלמה ללא מראה של סוני מסידרת NEX.
בעצם כבר רכשתי את ה-NEX-5N וביטלתי את ההזמנה ברגע שהגעתי לחנות והמוכר ניסה למכור לי מוצר שכבר נפתח, הקופסא נראתה מעוכה מהרגיל והצירוף בפנים לא היה בדיוק המצלמה עם עדשת הקיט שהזמנתי, אז בחנות התחילו להוציא ולהחליף עדשות וזה לא מצא חן בעיניי.
לאחר שחזרתי הביתה להזמין מ-B&H את המצלמה, נכנסתי לאתר השמועות של סוני אלפא וראיתי שמפסיקים את ה-5N. אז עכשיו אני אוכל לקנות 5N במחיר נמוך ב-200$ מהמחיר שבו רציתי לקנות עם עדשת קיט רגילה, אבל זה כבר מבאס לקנות 5N כשלמצלמות החדשותNEX-5R/6 יש מערכת פוקוס פאזה שאמורה להיות טובה יותר (כרגע רק על הנייר)

באוקטובר אני אוכל לקנות NEX-5R עם עדשת קיט רגילה, החסרון בעדשה הוא הגודל ואין זום אוטומטי שמועיל בוידאו:
http://www.bhphotovideo.com/c/product/8 ... gital.html

בנובמבר אני אוכל לקנות NEX-6 עם עדשת PZ, החיסרון יהיה תוספת לא מבוטלת של 200$ למחיר, אין מסך מגע :עצוב: ומצלמה גדולה יותר וכבדה מעט יותר:
http://www.bhphotovideo.com/c/product/8 ... gital.html

ואני רק מניח שבינואר אני אוכל לקנות את מה שאני באמת רוצה: NEX-5R עם PZ:
http://store.sony.com/webapp/wcs/stores ... lImage1%22

אני כבר ממש סובל עם המצלמה הישנה שלי ועד ינואר זה נראה לי נצח, אז האופציות שלי הן:
- להתפשר ולקנות את ה-NEX-5R עם הקיט הרגילה (ואז כמו שאני מכיר את עצמי אני כבר לא אקנה את ה-PZ בגלל תוספת הכסף שאני משקיע באותה עדשה בעצם שיש לי) או
- לוותר על מסך מגע (יהיה לי מאוד מוזר להשתמש ביכולות ה-WIFI ושיתוף באתרים חברתים ללא מסך מגע, אם תשאלו אותי זו החלטה מאוד משונה של סוני) ולקנות את ה-NEX-6 עם ה-PZ או
- האם ישנה אופציה נוספת לקנייה של רק הגוף של ה-NEX-5R עם עדשה אחרת שבכל מקרה ארצה לשלב הראשון?
מה דעתכם?

קומפוזיט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #2 

אני מוסיף לינק שמדגים את ההבדל בגודל של שתי המצלמות עם העדשות שמסופקות איתן בקיט:
http://j.mp/UkElNl

ballcall2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #3 

כמה דברים שאני רוצה להגיד:
- בתור בעל מצלמה עם מסך מגע ( ה- om-d של אולימפוס) אני כמעט בקושי משתמש במסך מגע. לדעתי גימיק מיותר.
- ל- nex-6 יש יתרון גדול שזה EVF בנוי. אישית evf זה לדעתי דבר שימושי מאוד, וקניית תוספת evf ל nex-5r תהיה תוספת רצינית של כסף.

לכן לדעתי כדאי לך לבחור ב nex-6, גם אם זה עוד תוספת כסף. עם העדשת פנקייק תקבל תוצאות טובות אני מניח (אני מניח כי עדיין לא ראיתי סקירה רשמית של העדשה, אבל בדר"כ עדשות קיט הן סבירות).

דרך אגב, כדאי לך גם לדעתי לשקול ללכת למערכת M4/3 בגלל שמבחר העדשות למערכת הוא אדיר. גודל החיישן הוא כבר לא כזה חיסרון גדול במערכת הזו כמו בעבר (השיפור ב-iso גבוה בדגמים החדשים הוא ניכר ויש עדשות שיכולות לתת עומק שדה רדוד ומספיק טוב לפורטרטים וכד'). לדוגמא, הארגונומיקה אצל ה- om-d לדעת רבים טובה מה-nex (ויש ל om-d הרבה יותר כפתורים לשליטה ידנית שזה מאוד נוח) ויש לה מבחר עדשות הרבה יותר גדול משל ה nex.
ל m4/3 עדשות מהטובות שיש:
- 12mm f/2
- 20mm f/1.7
-25mm f/1.4
- 45mm f/1.8
- 60mm f/2.8 macro
-75mm f/1.8
- 12-35mm f/2.8

קומפוזיט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #4 

תודה על התגובה ballcall2.
תודה על ההמלצה עבור ה-4/3, בכל מקרה אני את המחקר שלי עשיתי ואני נעול על ה-NEX ועל סוני.
לעומתך אני חושב שאני כן ארצה מסך מגע, ניתן באמצעות לחיצה על המסך לשנות את נקודת הפוקוס במקום למקד ולהזיז את המצלמה. באמצעות מסך מגע ניתן גם לעיין בתמונה המצולמת להגדילה להזיז את התמונה למקום שבו אתה רוצה לבחון אם מיקדת טוב את התמונה בקלות רבה ובמהירות. כמובן שבאמצעות מסך מגע העלת התמונות לאתרי תמונות תהיה קלה יותר.
אני לא רואה את עצמי משתמש הרבה ב-EVF, אני יותר מצלם עם מסך, לא הגעתי מ-SLR כל חיי צילמתי ב-Point of shoot.

ballcall2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #5 

- עם המצלמה שלי יש לך אם אני לא טועה 35 נקודות פוקוס ככה שמאוד בקלות אפשר לבחור בדיוק את הנקודה שאתה רוצה להתמקד בה (ולדעתי בהרבה יותר דיוק מאשר עם מגע)
- אין בעיה לעיין בתמונה המוגדלת ולהגדילה על ידי הכפתורים הבנויים בגוף המצלמה. המגע ברב המצלמות הוא באיכות פחותה בהרבה (הרבה!) לעומת המגע שיש לך בסמארטפון. אני לא חושב שסוני מתוך "קמצנות" לא שילבו מגע ב nex-6 (זה עולה להם דולרים בודדים). הסיבה לעניות דעתי, היא שמגע הוא יותר לצרכנים חובבים, בעוד שה nex-6 מכוון יותר לצלמים.
- לגבי העינית- אני גם באתי מעולם של P&S וצלמתי רק עם המסך. אבל עם העינית הרבה פעמים הרבה יותר נוח- אז זה פוקוס ידני, או באור שמש ישיר, או סתם אם אתה רוצה לראות יותר בפירוט את מה שאתה עומד לצלם.

קומפוזיט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #6 

ballcall2 כתב:- עם המצלמה שלי יש לך אם אני לא טועה 35 נקודות פוקוס ככה שמאוד בקלות אפשר לבחור בדיוק את הנקודה שאתה רוצה להתמקד בה (ולדעתי בהרבה יותר דיוק מאשר עם מגע)
- אין בעיה לעיין בתמונה המוגדלת ולהגדילה על ידי הכפתורים הבנויים בגוף המצלמה. המגע ברב המצלמות הוא באיכות פחותה בהרבה (הרבה!) לעומת המגע שיש לך בסמארטפון. אני לא חושב שסוני מתוך "קמצנות" לא שילבו מגע ב nex-6 (זה עולה להם דולרים בודדים). הסיבה לעניות דעתי, היא שמגע הוא יותר לצרכנים חובבים, בעוד שה nex-6 מכוון יותר לצלמים.
- לגבי העינית- אני גם באתי מעולם של P&S וצלמתי רק עם המסך. אבל עם העינית הרבה פעמים הרבה יותר נוח- אז זה פוקוס ידני, או באור שמש ישיר, או סתם אם אתה רוצה לראות יותר בפירוט את מה שאתה עומד לצלם.
...
תודה שוב.
משום מה שאני קורא בפורומים מחו"ל ומהארץ משתמשים שהשתמשו ב-NEX-5N בעלת מסך המגע אמרו שהם מבחינתם למרות התלהבותם הגדולה מה-NEX-6 בעלת הפלאש המובנה ה-EVF, העדשת קיט המוקטנת וה-HOT SHOE, חיסרון מסך המגע מונע מהם לקנות אותה כי זה פיצ'ר שהם לא מוותרים אליו. ברור שאני מבין מה אתה אומר לגבי מסך המגע אבל זה גם קצת מבלבל למה הרבה משתמשים מבכים את זה שסוני החסירה אותו.
בכל מקרה נראה לי שאני מוותר בקלות על ה-EVF ועל הפלאש המובנה.
נראה לי שאלך על ה-NEX-5R בגלל המחיר הזול יותר, הזמינות הקרובה יותר והקומפקטיות ובעתיד אני אשלים את העדשה של הפאור זום אם היא תהיה באמת מוצלחת.

ballcall2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #7 

בחירה מצוינת! אתה בטוח תהנה, והשיפור שתראה בביצועי המצלמה ובאיכות התמונה לעומת P&S יהיה גדול מאוד. כשהמצלמה תגיע אשמח לשמוע את חוות הדעת שלך עליה. כדאי לך גם לדעתי לקנות את ה 35mm f/1.8 בנוסף לפנקייק (16-50mm). היא תתן לך אפשרות טובה יותר לצלם בתאורה נמוכה, וגם עומק שדה רדוד.

קומפוזיט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #8 

תודה

Yakim
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

אם מה שבאמת הייתי רוצה זה NEX-5R עם PZ הייתי מחכה עד ינואר.
בברכה,
יקים.

קומפוזיט פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #10 

Yakim כתב:אם מה שבאמת הייתי רוצה זה NEX-5R עם PZ הייתי מחכה עד ינואר.
...
תודה על המלצתך. אני אצטרך לעשות הרבה מדיטציה בכדי לעצור את עצמי מלרכוש את הסט הלא נכון ולהמתין עד ינואר :D

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”