רויי כתב:אפשר לדעת מה זה RAW?
מה ז"א לערוך תמונה אחרי צילום?
...
אני אנסה להסביר באופן כללי כי אני לא בקי בכל המושגים.
בעקרון RAW זה חומר הגלם שהמצלמה מצלמת כמו שהוא.
כשהמצלמה שומרת תמונה כ-jpg, היא עוברת עריכה כלשהי ומכווצת את התמונה כך שחלק מחומר הגלם הולך לאיבוד.
לצלם ב-RAW אומר שנשמר כל חומר הגלם ואתה יכול לבצע עריכה משלך ולשחק עם הרבה יותר פרטים בתמונה ואז לשמור כ-jpg.
נערך לאחרונה על ידי דודיפלצת ב 29/10/2012 15:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
RAW זה יותר כמו הפילם - כלומר המצלמה שומרת את המידע שהתקבל על החישן. JPG - זה כבר עובד כמו שדודי אמר.
השאלה הגדולה היא מה הכוונות שלך, למרות שאני לא הייתי הולך על מצלמה שאין לה עדשות מתחלפות.
ה-3200 על הכוונת שלי - נראה אם אצליח להגיע אליה
Itay_Pollak כתב:RAW זה יותר כמו הפילם - כלומר המצלמה שומרת את המידע שהתקבל על החישן. JPG - זה כבר עובד כמו שדודי אמר.
השאלה הגדולה היא מה הכוונות שלך, למרות שאני לא הייתי הולך על מצלמה שאין לה עדשות מתחלפות.
ה-3200 על הכוונת שלי - נראה אם אצליח להגיע אליה
...
איתי, היא באמת נראית מצלמה משתלמת (בכלל, אני אוהב מאוד את הצבעים שניקון מייצרת ולפעמים ממש מתבאס שיש לי קנון). אבל מה העניין עם מנוע הפוקוס שלא קיים? צריך עדשות ספציפיות אחרת אין פוקוס אוט'?
דודיפלצת,
העניין של מנוע פוקוס מתייחס רק לעדשות ישנות של ניקון ממשפחת עדשות ה D. עדשות אלו באות ללא מנוע פוקוס ומסתמכות על מנוע הפוקוס שנמצא בגוף המצלמה. עדשות ניקון ממשפחת G מגיעות כבר עם מנוע פוקוס מהיר אולטרסוני (AFS) המובנה בתוך העדשה ולכן אין שום בעיה לעבוד עם ה D3200 ועם עדשות אלו וכל העדשות החדשות של ניקון כיום הם G וזה אומר שלכולם יש מנוע פוקוס מובנה בתוך העדשה.
ליאור
תודה על כל העזרה של כולם.
מכל ההצעות, איזו מצלמה כדאית כמצלמת כניסה,[, ואילו עדשות יתאימו לי? אני מצלם בעיקר נופים ואוהב לעבוד עם זום, הציעו לי לעבוד עם שתי עדשות שאחת מהן לזום.
רויי כתב:תודה על כל העזרה של כולם.
מכל ההצעות, איזו מצלמה כדאית כמצלמת כניסה,[, ואילו עדשות יתאימו לי? אני מצלם בעיקר נופים ואוהב לעבוד עם זום, הציעו לי לעבוד עם שתי עדשות שאחת מהן לזום.
...
איתי צודק, מה התקציב?
כמו כן, מה ז"א אוהב לעבוד עם זום?
בשביל נופים יש מגוון עדשות רחבות אבל הן יקרות למדי.
כמה רחוק ואיזה אובייקטים?
אני אישית לא מצלם אובייקטים רחוקים ולכן אני לא יכול לתרום מהידע שלי, אבל אולי אחרים יכולים.
אני כן יודע שעדשות טלה ("רחוקות") איכותיות הן מאוד יקרות.
עצה שאני יכול לתת היא לא להתפתות לקנות עדשות שמתיימרות לתת פתרון להכל כמו 18-250 וכו'.
דודיפלצת כתב:כמה רחוק ואיזה אובייקטים?
אני אישית לא מצלם אובייקטים רחוקים ולכן אני לא יכול לתרום מהידע שלי, אבל אולי אחרים יכולים.
אני כן יודע שעדשות טלה ("רחוקות") איכותיות הן מאוד יקרות.
עצה שאני יכול לתת היא לא להתפתות לקנות עדשות שמתיימרות לתת פתרון להכל כמו 18-250 וכו'.
...
כמה רחוק? עד הירח..
צילמתי את הירח עם מצלמת הקנון sx-20 והנה התוצאה..
ברור לי שאני לא אקח עדשה אחת שתשרת אותי להכל, אני מעדיף עדשה לזום ועדשה לנוף.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
רוי,
אתה עושה קצת סלט... ואני בטוח שאחרי 4 השרשורים שפתחת בפורומים השונים נהיה לך עוד יותר סלט בראש.
בגלל שאתה מגיע ממצלמת P&S עם עדשת סופר זום הדרישות שלך מעדשות ב DSLR הם לא ריאליות. תשכח מזום X5000 ותשכח מלצלם את הירח במצלמת DSLR אם אין לך תקציב הרבה יותר גדול לעדשות בטווחים האלה ממה שאתה מתכנן...
שאתה אומר אני צריך עדשת זום לאיזה טווח אתה מתכוון? רחב? נורמל? טלה?
שאתה אומר שאתה צריך עדשה לצילום נוף לאיזה טווח אתה מתכוון? כי אפשר לצלם נוף עם עדשה רחבה של 10 מ"מ, אפשר לצלם נוף עם עדשת פישאיי, אפשר לצלם נוף עם עדשת מאקרו ואפשר לצלם נוף גם עם עדשה של 500 מ"מ.
אם אתה מתכנן ללמוד צילום אז מצלמת DSLR כמו ה D3200, D5100 או ה D90 יד שניה שהציעו לך בפורמים השונים יתנו לך יופי של פתרון ואיכות תמונה. למצלמה הייתי משדך עדשת קיט של 18-105 לפחות בהתחלה ואחר כך מתקדם לעדשות טלה או עדשות רחבות. אליהם הייתי מוסיף גם את ה 35 מ"מ צמצם 1.8 בשביל שתוכל לצלם בתנאי תאורה קשים או בבית מבלי להשתמש בפלאש.
DSLR זה לא רק המצלמה זה בעיקר העדשות ולכן שקונים מצלמה צריך לחשוב היטב על העדשות והטווחים שלהם ואופי השימוש בהם כי זה עולם רחב מאד ויקר מאד...
ליאור