שרשור תגובות: פוג'י X-Pro 1

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
TsurTriger פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

למאמר: פוג'י X-Pro 1

תמונה

הפוג'י X-Pro1 היא מצלמה מסוג המוצרים שהם גם תכשיט. המצלמה מאופיינת בעיצוב רטרו מקסים ומדליק, קווי העיצוב הינם יפים והמצלמה איננה קטנה כפי שחושבים בהתחלה. המצלמה בנויה טוב ומרגישה איכותית בעת החזקתה. אל נא נשכח כי במחירה הלקוח מצפה לקבל מצלמה שלא נחסך עליה דבר, הן בייצור והן באביזרים הנלווים.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

תודה רבה וכל הכבוד על הסקירה המקיפה!
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

צור,
יופי של ביקורת ליופי של מצלמה. אני מכיר את המצלמה הזאת היטב ואני נהנה ממנה מאד ב 10 חודשים שיש לי אותה והרשמים שלך ממנה דומים לרשמים ולחוויה שלי מהמצלמה הזאת. גם אני כתבתי עליה ביקורת אבל למגזין קומפוזיציה רק מה, אני צילמתי איתה עם ה FW הראשוני והבעייתי שהאכיל אותי מרורים.
אני מת עליה עם כל המחלות שלה ועם כל הדברים המעצבנים שיש לה כי היא נותנת חוויה אחרת לחלוטין מצילום עם DSLR. זאת ממש לא מצלמה לכל אחד וצריך לדעת ולהכיר אותה ואת השגעונות שלה אבל התמורה היא באיכות תמונה שטובה בהרבה מרוב מצלמות ה DSLR שיש בשוק.
אתה קונה אחת? :wink:
ליאור

TsurTriger פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שרשור שלא נקרא #4 

תודה ליאור.
עם עם העדכון קושחה שהגיע עם המצלמה העדשה 18-55 F2.8-4 לא עבדה וקבלתי הודעת ERROR לעדכן קושחה.
אך לא ביצעתי עדכון, כי המצלמה לא שלי.

אני מסכים בגדול שהמצלמה הזו לא מיועדת לכל אחד. אך אני כן היתי ממליץ עליה לבעלי DSLR שמחפשים מצלמה קטנה יותר מאשר על הG5 לדוגמה. וזאת כי אני חושב שהפוג'י הזו קרובה יותר לביצועים של DSLR, הן מבחינת איכות תמונה, הן מבחינת הפיצ'רים מסביב והן מבחינת איכות האופטיקה, מאשר לפוקט. לעומת זאת, הפנסוניק G5 קרובה יותר למצלמת פוקט מאשר לDSLR ומתאימה לכאלה שפחות רוצים להבין מה המצלמה עושה בזמן הצילום.
הפוג'י דורשת קצת ידע בצילום והפנסוניק G5 תעבוד נהדר גם בלי להבין מה מוגדר בה.

אם לא היתי צריך את יכולות הAF של ה7D, אני מאמין שהמצלמה הזו הייתה מוצאת את מקומה בארסנל המצלמות שלי. אך מכיוון וזו מצלמה לא זולה ויש לי כבר 5DMK2 ו7D, אני נכון לעכשיו לא אקנה לי גם פוג'י.
אך אני בהחלט ממליץ עליה כמצלמה כללית למי שמחפש קצת יותר מהמצלמה שלו ולא רוצה מצלמה בגודל של DSLR.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

צור,
אני עברתי דרך ארוכה עם שדרוגי ה FW של המצלמה ומ 0.FW2 יש הבדל מאד רציני בביצועי המצלמה. אם עכשיו הפוקוס לא היה מהיר עבורך רק תתאר לך מה היה בהתחלה :lol: . העדכון של FW2.01 נותן תאימות לעדשת Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4 OIS ומוסיף תפריט במצלמה לשליטה על מייצב הרעידות. חבל שלא בדקת את העדשה הזאת כי זאת עדשת קיט שמגדירה מחדש את המושג עדשת קיט...
קיבלתי שלשום את ה SONY NEX-6 לבדיקה וזאת מצלמה נהדרת מבחינת מפרט, גודל פיסי, ביצועים, איכות תמונה והמחיר. אבל חסר בה משהו אחד נשמה... חווית הצילום איתה כ"כ שונה ולמרות היתרון בביצועים שלה מול הפוג'י אני מעדיף עדיין את הפוג'י למרות הפוקוס האיטי והשגעונות שלה. יש משהו באיכות התמונה ובחוויה הכללית בצילום עם הפוג'י שמעלה לך חיוך על השפתיים.
אני שמח לראות ביקורות של מצלמות באתר בעברית כן ירבו.
תודה,
ליאור

TsurTriger פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שרשור שלא נקרא #6 

המצלמה לא שלי, ולכן לא ביצעתי על דעת עצמי עדכון קושחה.
הרגשתי קצת פספוס שלא יצא לי לבדוק את עדשת הקיט, אך לא היה ביכולתי לעשות דבר בנושא.

מחכה לשמוע את דעתך על הNEX6.
השוק הזה חם, חם מאוד. ונדמה כי החברות עושות מאמץ ניכר לספק מצלמה עם מאפיינים ייחודיים אך כזו שכן תתחרה במצלמות האחרות.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”