כבר הרבה זמן שאני רוצה מקרן איכותי (בערך מלפני שנה שהכריזו על ה-AE900) ועד כה המחיר הגבוה מנע זאת ממני.
עד דצמבר יש הרבה זמן, ומהתבוננות בפורום פה אני מבין שמחירי ה-720P בחו"ל בנפילה וכבר במעבר ל-Entry Level בעוד מקרני 1080 יורדים במחירים.. אבל אני נאלץ להיות ריאלי, ועקב המחסור בחומר של 1080 והמחיר שעדיין גבוה, אני לא רוצה להמתין לכך עוד שנה, ולכן 720P יספק אותי אני מאמין.. (בכל מקרה רוב השימוש יהיה לסרטים/סדרות מהאינטרנט).
בעיקרון אני מקווה לסגור את העניין באיזור ה-8000 ש"ח כולל המסך (שאני מבין אמור לעלות בערך אלפיה).
אני שוקל לבקש מהם לרכוש לי מקרן כשהם שם, ויש לי מספר שאלות..
א. מבחינת 720P על איזה מקרן הייתם הולכים? ה-Optoma HD70 החדש שאפשר למצוא ב-1000 דולר הוא ברמה מספיק גבוהה ואולי כדאי בתור מקרן ראשון, ותחליף עד להגעה של 1080 במחיר נמוך עוד שנה-שנתיים? את ה-AE900 אפשר למצוא כרגע ב-1700 דולר ובטח עד דצמבר המחיר אפילו ירד עוד יותר עם הכניסה של הדגם החדש, והדגם החדש AX100 שבטח יעלה באיזור ה-2000 דולר ומטה לקראת קריסמס, אני מבין שעיקר השינוי בדגם החדש יהיה בעצם בהירות יותר גבוהה, מכיוון שעיקר השימוש הוא לסרטים בחושך לא מאמין שזה כל כך משנה לי.
ב. האם להביא מקרן בתוך המזוודה שיהיה עטוף ללא קופסא זה בטוח? אין חשש לנזק למנורה? קראתי שחלקכם עשיתם כבר יבוא מחו"ל ועוד דרך חברות משלוחים. לא הגיעו שבורים או משהו כזה?
ג. במקרה והם נעצרים במכס, יש לשלם מס של 32% ללא מע"מ נוסף - נכון? מישהו יודע מה הקנס במקרה ותופסים אותם בלי שהם מצהירים?
ד. מצאתי ב-Froogle את החנות B&H שעושה רושם של חנות רצינית וגדולה, וממש באותו איזור שההורים שלי יהיו, מישהו מכיר? אגב איזה באסה עכשיו יש על המקרן Rebate של 400 דולר, שבטח אפשר להשאיר לדודים שלי לטפל בזה, טוב נראה מה יהיה עד דצמבר.. לקבל מקרן בקאליבר כזה באיזור ה-1300 דולר זה פשוט חלום
ה. מה הבדלים בין הדגם האמריקאי AE900U לבין האירופאי AE900E? אני מבין שהדגם האמריקאי כן תומך בחשמל של הארץ..?
תודה לכל מי שיכול לעזור..