שיקולים לקראת קניית מקרן 720P מארה"ב בדצמבר

מקרנים קידמיים - Front Projector.
biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 603
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

ההורים שלי טסים לניו יורק באיזור ה-13 בדצמבר.
כבר הרבה זמן שאני רוצה מקרן איכותי (בערך מלפני שנה שהכריזו על ה-AE900) ועד כה המחיר הגבוה מנע זאת ממני.

עד דצמבר יש הרבה זמן, ומהתבוננות בפורום פה אני מבין שמחירי ה-720P בחו"ל בנפילה וכבר במעבר ל-Entry Level בעוד מקרני 1080 יורדים במחירים.. אבל אני נאלץ להיות ריאלי, ועקב המחסור בחומר של 1080 והמחיר שעדיין גבוה, אני לא רוצה להמתין לכך עוד שנה, ולכן 720P יספק אותי אני מאמין.. (בכל מקרה רוב השימוש יהיה לסרטים/סדרות מהאינטרנט).

בעיקרון אני מקווה לסגור את העניין באיזור ה-8000 ש"ח כולל המסך (שאני מבין אמור לעלות בערך אלפיה).
אני שוקל לבקש מהם לרכוש לי מקרן כשהם שם, ויש לי מספר שאלות..

א. מבחינת 720P על איזה מקרן הייתם הולכים? ה-Optoma HD70 החדש שאפשר למצוא ב-1000 דולר הוא ברמה מספיק גבוהה ואולי כדאי בתור מקרן ראשון, ותחליף עד להגעה של 1080 במחיר נמוך עוד שנה-שנתיים? את ה-AE900 אפשר למצוא כרגע ב-1700 דולר ובטח עד דצמבר המחיר אפילו ירד עוד יותר עם הכניסה של הדגם החדש, והדגם החדש AX100 שבטח יעלה באיזור ה-2000 דולר ומטה לקראת קריסמס, אני מבין שעיקר השינוי בדגם החדש יהיה בעצם בהירות יותר גבוהה, מכיוון שעיקר השימוש הוא לסרטים בחושך לא מאמין שזה כל כך משנה לי.

ב. האם להביא מקרן בתוך המזוודה שיהיה עטוף ללא קופסא זה בטוח? אין חשש לנזק למנורה? קראתי שחלקכם עשיתם כבר יבוא מחו"ל ועוד דרך חברות משלוחים. לא הגיעו שבורים או משהו כזה?

ג. במקרה והם נעצרים במכס, יש לשלם מס של 32% ללא מע"מ נוסף - נכון? מישהו יודע מה הקנס במקרה ותופסים אותם בלי שהם מצהירים?

ד. מצאתי ב-Froogle את החנות B&H שעושה רושם של חנות רצינית וגדולה, וממש באותו איזור שההורים שלי יהיו, מישהו מכיר? אגב איזה באסה עכשיו יש על המקרן Rebate של 400 דולר, שבטח אפשר להשאיר לדודים שלי לטפל בזה, טוב נראה מה יהיה עד דצמבר.. לקבל מקרן בקאליבר כזה באיזור ה-1300 דולר זה פשוט חלום 8O

ה. מה הבדלים בין הדגם האמריקאי AE900U לבין האירופאי AE900E? אני מבין שהדגם האמריקאי כן תומך בחשמל של הארץ..?

תודה לכל מי שיכול לעזור.. :)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #2 

א. הביקורות על ה-HD70 מצויינות. אני לא יודע אם מישהו עשה SHOOT OUT מול הפנסוניק למשל.
תצטרך לבחון את זה בעצמך ובמיוחד לאור זה שהם בטכנולוגיות שונות ולכל אחד העדפות שונות.

ב. אפשר עם ריפוד טוב, אבל זה כמובן סיכון. לא ממש למנורה כמו יותר לאופטיקה (שהיא ניתנת לתזוזה ב-AE900 למשל וכמובן לגלגל צבעים וכיווני מראות ב-DLP למשל.
אני את שלי הבאתי עם הקופסא המקורית בתוך המזוודה.

ג. אני חושב שה-32% כוללים את המע"מ.
הקנס הוא כפול מזה במידה ונתפסים.

ד. B&H חברה ידועה ומוכרת מאוד ואתה יכול לסמוך עליהם בעיניים עצומות (שייכת ליהודים חרדים מברוקלין).

ה. אין הבדלים. זה אותו מקרן בדיוק.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 603

שרשור שלא נקרא #3 

אם בדצמבר עדיין יהיה Rebate על ה-AE900 שיביא אותו לרמת מחיר של 1300 דולר (ומי יודע אולי פחות), אני בהחלט יעדיף אותו.. (או AX100 אם יהיה במחיר סביר).
בכל מקרה אני מבין שהוא אמור להיות עדיף על ה-HD70..

מישהו יודע מה מצב המחירים לקראת קריסמס? הם מייקרים או מורידים את המחירים?

בקשר ל-B&H, כן שמתי לב שהם חרדים, החנות סגורה בכל החגים היהודיים :)

כנראה שאצטרך לחכות להחלטה סופית עד דצמבר, אבל זה בהחלט יהיה עדיף על קניה בארץ בכל מקרה.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3537
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 193 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

ה-Rebate על ה-900 נגמר בסוף ספטמבר (אלא אם יחליטו להאריך אותו).
על ה-AX100 ניתן לקבל מנוי להשכרת 40 סרטים או משחקים בבלוקבאסטר (לפי מה שהם אומרים זה שווה בערך 400$, אבל סביר להניח שלא ניתן להשתמש בזה בארץ).

בכל מקרה ביקורות על ה-900 ניתן לקרוא ב-HiFi Secrets, Projector Reviews ואולי גם ב-Projectorcentral ו-Audioholics.

ביקורות על ה-AX100 ניתן לקרוא ב-Projectorcentral ו-Projector Reviews.

ד"א לא התעמקתי בנושא כל כך, אבל יכל להיות שמסך רטרו רפלקטיבי ו-AX100 לא יסתדרו אחד עם השני מכוון שחיישן האור של ה-AX100 נמצא בחזית.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #5 

א. שים לב לגמישות בהתקנה שעלולה ליהיות קריטית לאחד ולא חשובה לאחר, בהתאם לחדר הקרנה. ה AE900 גמיש מאוד, יחסית. ה HD70 מאוד לא גמיש למיטב ידיעתי (ZOOM מינימלי, אין LENS SHIFT).

ב. אני לקחתי את ה AE900 בתיק גב איתי למטוס (תיק גב בגודל ממוצע יספיק) ללא שום בעיות. בכל מקרה לדעתי לא מומלץ לשים במזוודה עקב הטיפול ה"מסור" של צוות הקרקע בנתב"ג.

ה. לדגם האמריקני אין כניסת SCART, אלא 2 כניסות קומפוננט (שאר הכניסות זהות). אין בעיות עם החשמל.

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 692

שרשור שלא נקרא #6 

ל biodome

עוד שיקול שווה היתיחסות רבה זה מחיר הנורה, נדמה לי שמחיר הנורה ל AE900 ממש לא זול ואני מדבר על מחיר היצרן.

shaymomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 692

שרשור שלא נקרא #7 

(i)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #8 

לא יקר יותר משמעותית מנורות של מקרנים אחרים....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 8 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

biodome, ע"מ להזניח את עלות הנורה, אני מציע לך לבקש מאזרח אמריקאי לקנות לך את המקרן (אמרת שיש לך קרובים), בצורה זו תוכל לקנות אחריות ל 3 שנים על הנורה. האחריות עולה באזור ה $100 (למשל ב Projectorpeople), ובמידה והנורה הולכת לך (ולא משנה הסיבה), אתה מתקשר לחברה שנותנת את האחריות והם ישלחו לקרובים שלך נורה חדשה (בד"כ האחריות הזו מוגבלת ל 2-3 נורות). היתרון הגדול הוא שהם לא מבקשים שתשלח את המקרן אליהם, ולכן זה יכול לעבוד לך.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3906
נתן תודות: 341 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

א. ב-1700$ היום כבר נמכר הסוני HS51A. אני לא יודע להשוות אותו לפנסוניק אבל הבנתי משרשורים באתר שהוא עולה עליו. זה המכשיר שקניתי ואני מאד מרוצה.
ב. אני הבאתי אותו במזוודה ללא קופסא ולא היתה בעיה
ד. B&H חברה אמינה וותיקה מאד. ב NY תבדוק גם את J&R לא פחות אמינים וותיקים. אבל שניהם לא הזולים ביותר. תעשה את השיקול שלך.
Enjoy the Silence

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”