שאלה לגבי כיול מסך

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
idon889 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 557
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

יש לי טלוויזית LCD די ישנה (Philips 5604H 37") ורציתי לנסות לכייל אותה כדי להוציא ממנה את המקסימום.
הורדתי דיסק בלוריי של ערכת כיול (AVSHD) ואני מנגן אותו דרך המחשב בחיבור DVI/HDMI.
יש שם את השקופית הראשונה שבה צריך לכייל את הבהירות.
בשקופית יש מלבנים שממסופרים מ 1-25, וצריך שמלבנים 17-25 יהבהבו וכל השאר לא ייראו.

איפסתי את הגדרות התצוגה לברירת מחדל, התחלתי לעלות את הבהירות ורק כאשר הגעתי ל100 (!) ראיתי שמלבנים 18-25 מהבהבים ואילו 17 עדיין שחור. שיחקתי עם הקונסטרקט ועדיין רק 18-25 מהבהבים. ביטלתי את כל "הפונקציות של המסך", כגון: dynamic constract, dynamic backlight... ועדיין 17 לא מהבהב.

עכשיו אני לא יודע איפה הבעיה, האם היא במסך, בשקופית, אולי לא הגדרתי נכון..
אשמח לעזרה.

idon889 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #2 

אני עדיין נכנס לכאן כל יום ורואה שההודעה שלי קפצה בעוד כ-50 צפיות אך אפילו לא תגובה אחת... 8O

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4858
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

כדי לכוון את הרמות הנמוכות, כלומר גוונים כהים, יש להשתמש רק בכוון הבהירות ולא בכוון הניגודיות.
לפני הכוון צריך לוודא שגם המסך וגם המקור מכוונים לערכי וידאו שמתחילים ב16 ולא לערכי PC שמתחילים באפס. אם המקור ואמצעי התצוגה לא מתואמים, מתקבלות תוצאות לא הגיוניות, כמו שתיארת.
No place like home.......... Theater

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

כמו שנכתב, הרמות לא תואמות. כשמחשב מחובר למסך צריך להעביר את מצב ה hdmi black level למצב low. כשמכשיר אחר מחובר, רצוי להשתמש ב high/normal.

idon889 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #5 

תודה על התשובות.
opv כתב:כדי לכוון את הרמות הנמוכות, כלומר גוונים כהים, יש להשתמש רק בכוון הבהירות ולא בכוון הניגודיות.
לפני הכוון צריך לוודא שגם המסך וגם המקור מכוונים לערכי וידאו שמתחילים ב16 ולא לערכי PC שמתחילים באפס. אם המקור ואמצעי התצוגה לא מתואמים, מתקבלות תוצאות לא הגיוניות, כמו שתיארת.
...
לא כלכך הבנתי לגבי מתן ערכי הוידיאו שמתחילים ב16, האם הכוונה ל 16סיביות דרך ווינדאוס? ואיך אני מכוון ל16 במסך?
oferlaor כתב:כמו שנכתב, הרמות לא תואמות. כשמחשב מחובר למסך צריך להעביר את מצב ה hdmi black level למצב low. כשמכשיר אחר מחובר, רצוי להשתמש ב high/normal.
...
אין לי שום אפשרות כזאת או משהו שדומה לכך, בהגדרות התמונה של המסך יש:
Settings assitant
contrast
Brightness
Colour
Hue
Shapness
Nosie reducation
Tint
Pixel Plus HD (שבותוכו: Dynamic Contrast, Dynamic backlight, MPEG artefact reduction, Coulor enhancement- כולם על OFF)
PC mode (נמצא על ON)
Light seneor

תודה ושבת שלום !

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #6 

תעביר את PC MODE למצב OFF

idon889 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #7 

תודה, זה באמת פתר לי את הבעיה שבגללה פתחתי את הפוסט (ה-17 מלבנים).
אשמח לשמוע עוד לגבי הערכי וידאו שרשמת.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #8 

idon889 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #9 

טוב קצת התחלתי להבין מה קורה פה, אבל אני לא מצליח לשנות את הערכים שמוציא המחשב ל YCbCr.
לפי מה שמצאתי באינטרנט, בכרטיס מסך שלי (ATI 6450), ההגדרות אמורות להיות בתוך הלשונית Pixel Format תחת ל My Digital Flat-Pannels, כאשר AMD CCC מוגדר על Advance mode. אך משום מה אצלי זה לא קיים.
בנוסף ניסיתי בלשונית חיפוש לחפש את הפרמטרים הבאים: Pixel Format ו YCbCr, אך זה לא עזר.

כרגע בגלל שביטלתי את ההגדרות של ה PC MODE בטלויזיה, הצבעים ממש מוצגים בצורה גרועה וחיוורת, ואני לא רוצה להחזיר את המצב לקדמותו ולהינות מצבעים "לא אמיתיים".

עריכה:
החלפתי את הכבל שממנו המחשב מחובר לטלויזיה (DVI-HDMI) ל HDMI, והPIXEL FORMAT עכשיו נראה.
בכל מקרה, זה מההתחלה היה על YCbCr 4:4:4 Pixel Format.
זה בסדר נכון?

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”