אני רוצה מצלמה, אבל לא יודע מה אני רוצה.

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2555
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

amirchen כתב:
eran1901 כתב:עד כמה שאני מבין, מדובר במצלמות עם חיישן גדול יותר (לכיוון DSLR)
על מה אתה ממליץ בקטגוריה הזו?
...
תחפש קודם כל המסגרת התקציב
לאחר מכן הייתי מחפש מצלמה שיש לה מגוון רחב של עדשות.
וכמובן של חברה מוכרת.

http://www.megapixel.co.il/articles/archive/33369
...
אני ממליץ בחום על ה panasonic lumix G5
http://www.htphoto.co.il/article04194.% ... F7-G5.html

רכשתי אותה לפני שבוע (דרך ebay) יחד עם עדשת פנקייק 14-45 מ"מ, ואני מרוצה עד הגג.
חזרתי אתמול מחופשה בירושלים והתמונות שהוצאתי ממנה בשילוב וידאו FULL HD יצאו פנטסטיים.
קלה לתפעול ובעלת מגוון עצום של אפשרויות צילום (28 סצנות מובנות) מעבר לסטנדרט המקובל.
בביקורת ישנה טענה כי מגוון הסצנות לא ישים, אישית מצאתי את עצמי משתמש בלא מעט מהן בהתאם לסיטואציה.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

eran1901 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

התרשמתי מאוד לטובה מה G5 ובעיקר בהיותה חבילה שלמה של הכל
אבל מאוד גורע לי הגודל שלה, שזה פשוט יותר מדי.
כרגע די "נדלקתי" על סדרת ה NEX, בהיותה דקיקה יחסית למתחרים
הבעיות שלי איתה כרגע הן:
התלבטות בין ה 3, 3N, 5, 5N שההבדלים מתבטאים בתגובה\טיב מסך\משקל\אורך חי סוללה (למיטה הבנתי)
והמחיר...המחיר הוא הפקטור האמיתי פה.
אני מניח שעם הNEX למניהם לא כדאי לי להשתמש בעדשה הבסיסית ביותר שלהם, ה 16ממ, בגלל העדר מייצב תמונה בעדשה (במצלמה אין) אז עדיף ללכת הישר ל18-55 עם מייצב?

בסוגיית המחיר, שהיא משמעותית מאוד, אני רואה פער גדול מאוד במחיר בארץ לעומת איביי.
ה NEX-5N בארץ עולה כמעט כפול:
http://www.cameramia.co.il/%D7%9E%D7%95 ... -55mm.aspx
http://www.ebay.com/itm/Sony-alpha-NEX- ... 4d0e77c25c
האם אני מפספס משהו משמעותי?
מה העלויות הנוספות שיש לקחת בחשבון ברכישה מחול (גובה מס?) והאם במידה ואני מגיע בקרוב לדיוטי פרי, האם זו גם אופציה?

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

הסוני NEX-5N הוחלפה לפני שנה ע"י דגם NEX-5R ובעוד שבועיים תוכרז המחליפה של ה NEX-5R.
הסוני NEX-3N היא המצלמה הבסיסית בליין מצלמות ה NEX של סוני והשילוב עם עדשת SELP-16-50mm retractable zoom lens הוא שילוב קל וקטן מאד עם איכות תמונה שתתעלה על כל מצלמת P&S שיש היום בשוק. מחירה באמזון ארה"ב עומד עכשיו על 399$ כולל עדשה.
Sony NEX-3NL/B Compact Interchangeable Lens Digital Camera Kit Black

eran1901 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #19 

נראה כמו עדשה טובה להתחיל איתה.
היא נותנת לי מענה מבחינת מימדים סבירים למצלמה

הפער במחיר מטורף. רק צריך להבין את שיקלול המשלוח + מיסים ולהבין מאיפה כדאי להזמין..
אני רואה שההבדל במחיר בין ה 3N ל 5N הוא כבר גדול מאוד - 200$...וכל זה מגולם בעיקר במסך מגע, שזה לא ממש קריטי לי
אבל ה 3N בעלת מסך 460K לעומת 900K, האם זה צריך להדאיג אותי? הרי אין viewfinder, אז המסך הוא האינדיקציה היחידה שיש לי.

אני פחות מכיר את אמזון, אבל מצאתי גם פה:
http://www.ebay.com/itm/NEW-Sony-Alpha- ... 4ac674182b
נראה לי עסקה טובה. לא?
מה קורה בתחום האחריות?

dany5311
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #20 

אם התרשמת מהG15 אתה יכול לבדוק מצלמות מסידרהS כמו S100'110 וכנראה במחסנית כבר יש מחליפות.
היתרון שהן חולקות אותו חיישן כמו הסידרה G ז"א אלו בעקרון אותן מצלמות אבל בגוף קטן, אני מתובב עם הסבתא שלהן S90 ואין עליה ,גם המחיר של הסידרה לא בשמיים אבל יכולות יותר דומות לRX100 מאשר לSX280.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #21 

eran1901,
מכיוון שהתקציב שלך מוגבל, אתה תצטרך לעשות פשרות מסויימות ברכישה שלך. האם יש הבדל בין מסך כזה או אחר? כמובן... האם זה שובר עסקה? לא חושב. אני אישית לא הייתי קונה אף מצלמה בלי עינית מכיוון שלסגנון הצילום שלי עינית זה MUST ואני לא מצלם דרך המסך כי בשמש הישראית מאד קשה לראות דרך המסך.
ההבדלים בין ה 5R ל 3N לא מסתכמים רק במסך. יש עוד כמה דברים כמו חיישן שונה, מערכת AF מתקדמת יותר, WIFI, אופציה לחיבור עינית חיצונית ועוד כמה שינויים לטובת ה 5R.
לגבי אחריות, אתה קונה מחו"ל עם כל המשמעות של זה. זה אומר שלא תהיה לך אחריות בארץ. אני לא יודע מי מתקן מצלמות סוני בארץ שלא נקנו דרך יבואן רשמי.
עוד אופציה שיכולה לעניין אותך הם המצלמות ללא מראה של סמסונג כמו ה NX1000 שעולה 1600 - 1800 שקל כולל עדשה. (שני חברים שלי קנו את המצלמה הזו בתור מצלמת טיולים ומאד מרוצים מהיכולת של המצלמה הזו להתחבר לסמארטפון ולשתף צילומים ישירות מהמצלמה לסמארטפון).
עוד אופציה היא ה NX300 המתקדמת יותר שחורגת במעט מהתקציב שלך אך היא מציעה מסך גדול יותר, איכות בניה טובה יותר, מערכת AF טובה יותר
והיא גם נראית לא רע בכלל והמחיר שלה ~ 2700 שקל.

eran1901 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #22 

אני מעדיף את ה 3N על פני ה NX1000, ולו בגלל המסך המסתובב שחשוב לי.
ה NX300 כבר יקרה בהרבה. כנראה שאוותר.
אני מבין של 5R יש הרבה יותר נקודות פוקוס והמנגנון פוקוס שונה, אבל היא יקרה משמעותית. אני מקווה שלא אתאכזב בנושא.
לא יצא לי לראות בעיניים כדי לחוות מסך כמו של ה 3N, אבל נראה שהיא חבילה של כל מה שאני מחפש ובמחיר טוב.

אני יכול להתגמש מעט לקראת ה 5N, שהיא עוד כ200-300שקל, ואז אני עם מסך טוב יותר (+ מסך מגע), אבל למיטב הבנתי מדובר באותו מנגנון פוקוס ורוב הדברים נותרו זהים. פרט לכך שכעת הפלאש לא קיים אלא כאביזר חיצוני.
אני עדין לא בטוח מה עדיף לי.

למרות סוגיית האחריות, אני כנראה אבצע רכישה בחו"ל, הפער במחיר כמעט כפול.
אבי, היו לך תקריות בהזמנה מאיביי?
שלחו לך לארץ? היו עניינים במכס?

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #23 

כל מוצר מעל 75$ מחוייב בתשלום מע"מ של 18% וזה גם יכלול את מחיר המשלוח לארץ. לגבי מיסים אינני יודע צריך לבדוק באתר של רשות המסים. בחישוב עלות דרך השירות של חברת BUY2USA עלות ה 3N מאמזון תעלה לך כולל משלוח ומיסים ~ 2100 שקל.

eran1901 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #24 

מבחינתי מדובר בתמורה טובה מאוד וזה סכום כסף שאני מוכן להוציא.
השאלה האחרונה שלי היא אולי קטנונית, אבל רק בעלי נסיון ידעו לומר לי.
על-פניו ה 5N עדיפה לעומת ה 3N מבחינת מסך, אבל הפלאש הוא חיצוני לעומת מובנה.
האם הפלאש החיצוני עדיף על פני המובנה?
זה הופך למסורבל עוד יותר ביום-יום, כי זה עוד חלק שבולט החוצה..
האם כדאי להתגבר על החששות וללכת כבר על ה 5N?

אני צריך למצוא אותה עם העדשה הקטנה יותר, ה 1650 שהומלצה קודם, אבל בלי קשר, באמזון ובאיביי הפער מאוד גדול ואני לא רואה סיבה:
http://www.ebay.com/itm/Sony-alpha-NEX- ... 4d0e77c25c
http://www.amazon.com/Sony-NEX5K-Digita ... ony+nex-5n

מה אני מפספס?

עדכון:
אני כנראה ננעל על ה 5N, מאחר וזו מאפשרת לי בעתיד אופציה לעינית, מסך משופר ופער צנוע כספית.
רק נותר להחליט אם אכן ללכת על העדשה הקטנה שהוצעה פה, ה 1650, או ללכת על משהו אחר (למרות שלא בא לי גדול)

עדכון נוסף: כל המוכרים באיביי מציעים את ה 5N רק עם עדשת ה 18-55, שהיא ממש גדולה עלי כרגע. אני מעדיף את ה 16-50 אבל מציעים אותה רק עם ה 3N. בעיה..

eran1901 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #25 

טוב, ה 5R נחתה בידיי.
אחרי עדכון קושחה בעייתי (מק, וזה נעצר באמצע והוריד לי את הלב לתחתונים לכמה דקות..מסתבר שבמק זה מרבה לקרות, לא ברור למה)
ה 5R ברשותי, קושחת מצלמה 1.0.2 קושחת עדשה 0.1
רק סיימתי להטעין את המצלמה, ובחוץ קר וחשוך, אז שיחקתי מעט בבית עם ההגדרות הידניות (די חדש לי, אני בא ממצלמות בלאי\טלפון)
אני מניח שלא אחדש לאף אחד, אבל בכל זאת אנסה להעלות תמונה-שתיים בהמשך, לצורך העניין :)
בינתיים, תודה לכל מי שייעץ.

שאלה יחידה שעולה בינתיים, איך אדע אם נעשה אצלי שימוש בפוקוס פאזה מלבד קונטרסט?
הבנתי שזה נכנס רק בעדכון קושחה האחרון, ששמתי, אבל יש גם קושחה לעדשה?
או שאני בסדר?
יש משהו בהגדרות שצריך לעשות?

צילמתי 2 תמונות.
האחת אני פחות מרוצה, מהשניה יותר (כך נראה לי לפחות), שתיהן במצב ידני מלא, תאורה חלשה בבית.
1. השעון, צילמתי אותו במטרה לגרום לרקע מטושטש ועיקר הפוקוס עליו. יצא בסדר, התמונה מעט בהירה בחלקה העליון, מהמנורה ברקע, אבל האפקט עצמו התקבל יפה אני חושב. מה שכן, השעון עצמו יצא די מטושטש.
2. צילום מחדר השינה לראי בשירותים, יצא יפה. אני חושב.. החדר היה חשוך כולו, והתמונה יצאה חדה למדיי והתאורה בתמונה נכונה לדעתי.

התמונות פה
אשמח להערות באם יש :)

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #26 

אני לא רואה שום בעיה במצלמה. בחרת לצלם אובייקטים לא הכי מעניינים ושיכולים ללמד או לתת משוב אם יש בעיה. תצא לצלם בחוץ בתנאי תאורה טובים ותבחן תוצאות. אחר כך תלמד את המדריך של המצלמה ותכיר אותה יותר.
תתחדש ותהנה עשית בחירה טובה
ליאור

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”