מחפש עדשה משלימה - נקנתה! + תמונה

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 152 פעמים
קיבל תודות: 117 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום,

כיום יש לי מצלמת Canon 600D עם עדשת הקיט (18-55IS) ובסה"כ אני מאוד מרוצה. החלטתי שאני רוצה להשתדרג קצת ומפריעות לי כמה נקודות -

1. קושי בצילום בתנאי תאורה קשים.
2. הנקודה העיקרית שמפריעה לי היא חוסר ב-טלה רציני יותר, אם זה לצילומי טבע, חיות או סתם אירוע שאני לא יכול להתקרב יותר מדי לנושא הצילום.

לדעתי כרגע אני אמתקד בנקודה ה-2, כי אי אפשר הכל ביחד :) והתקציב הוא גם לא גדול - 500-1000 שקל.

שתי אופציות עיקריות שראיתי -
1. 55-250 - העדשה של קנון מקבלת מחמאות בתור עדשה מעולה למחיר והיא תשלים לי את הטווח עם טלה לא רע שכנראה יספק אותי ב-99 אחוז מהמצבים. חסרון אצלה הוא הצורך בהחלפת עדשות לצילומים שונים, משהו שפחות יש לי בעיה איתו.

2. 18-135 - כבר יקרה יותר וגם מעל התקציב, היתרונות שלה שהיא כבר אחראית על טווח גדול יותר ויכולה אולי להחליף את העדשת קיט בכלל, ללא צורך בהחלפת עדשות.
החסרון הוא המחיר וגם ביקורות ברשת, לא מחמיאות על איכותה.

3. אחר?

כרגע אני בכיוון ה-55-250 שנראית מתאימה, אבל אשמח לדעות שלכם, לגבי העדשות או משהו אחר.
נערך לאחרונה על ידי tomer_h ב 03/09/2013 9:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

yagel_k
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

היי תומר.
מצד אחד אתה מבקש להתגבר על מכשול התאורה ומצד שני אתה מוגבל בתקציב.
כדי להתגבר על תנאי תאורה קשים, תצטרך עדשה עם מפתח צמצם גדול, קרי 2.8 \ 1.8 \ 1.4 - מדובר בעדשות יקרות יחסית לתקציב שלך.
תוכל לרכוש עדשת פריים טובה אבל אתה לא תהנה מיכולת הזום שלה, משום שאין לה.
העדשה 55-250 שאתה מדבר עליה היא עדשה סטנדרטית, אני מאמין שמפתח הצמצם שלה יחסית "קטן" - 3.5 ומעלה.

לכן, אם אתה כבר מעדיף לרכוש עדשת טלה, תוכל למצוא כאן סקירה מלאה על העדשה.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2044
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

50 1.8

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #4 

תודה על התשובות, אבל כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, אני אתעלם כרגע מהנקודה הראשונה שמפריעה לי ואתמקד בדבר העיקרי - רצון בעדשת זום, לאורך מוקד ארוך יותר וטלה רחוק יותר...

יגל, תודה על הלינק לאתר, אבל אני לא חושב שיש שם אלטרנטיבה ריאלית בכסף ואיכות לעדשות שציינתי קודם?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4620
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 465 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

סתם כדי לסדר את הז'רגון:
עדשת זום זו כזו שיש טווח אורכי מוקד. גם עדשת 17-35 היא עדשת זום.
עדשת טלה היא עדשה שאורך המוקד שלה נע באזורים הגבוהים (אין לי באמת מושג איפה עובר הגבול), כך שגם עדשת 300 מ"מ היא עדשת טלה.

לשאלתך, לך על עדשת 200 מ"מ (בלי זום), תעלה פחות מעדשת זום ולרוב תתן לך חדות טובה יותר.
לא מכיר משהו קונקרטי עבור קנון.

yagel_k
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #6 

מה היעוד שלך בצילומים?

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #7 

ufffnick כתב:סתם כדי לסדר את הז'רגון:
עדשת זום זו כזו שיש טווח אורכי מוקד. גם עדשת 17-35 היא עדשת זום.
עדשת טלה היא עדשה שאורך המוקד שלה נע באזורים הגבוהים (אין לי באמת מושג איפה עובר הגבול), כך שגם עדשת 300 מ"מ היא עדשת טלה.

לשאלתך, לך על עדשת 200 מ"מ (בלי זום), תעלה פחות מעדשת זום ולרוב תתן לך חדות טובה יותר.
לא מכיר משהו קונקרטי עבור קנון.
...
נכון מאוד, לכן הדגשתי בהודעה הראשונה שאני מחפש עדשת טלה... אני לא בטוח לגבי עדשת פריים בלבד.. דווקא קורץ לי העניין של טווח זום, שיכול לשמש אותי מעבר לאורך המוקד הגבוה ביותר..

בכל מקרה עדשת 200 מ"מ היחידה שאני רואה שתתאים עולה מעל 3500 שקל...
yagel_k כתב:מה היעוד שלך בצילומים?
...
זהו תחביב לכל דבר, אבל תחביב שאני לוקח ברצינות :) ונהנה ממנו אבל רוצה להתחיל בצעדים קטנים, לכן התקציב קטן בהתחלה. מה שכעת חסר לי זה צילום של אובייקטים מרוחקים, צילומי טבע, חיות, צילום מרוחק בהופעה/אירוע וכדומה.

yagel_k
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #8 

כצלם חובב אוכל לומר לך שלפי דעתי כדאי ללכת לאט לאט בנושא הציוד.
הציוד הטוב יקר ואם תתפשר על מחיר = התוצאות בהתאם.
אם אתה מעוניין בעדשת טלה, חשוב מאוד לבחור בעדשה עם מייצב, אחרת באורכי מוקד גדולים התמונות יצאו "רועדות" בגלל חוסר היציבות.
בנוסף, תקח בחשבון שאם תבחר עדשת טלה, תצטרך להשתמש במונופוד \ חצובה לצילום באורכי מוקד גדולים.
בכל מקרה, לא כ"כ הבנתי על מה ההתלבטות.
אם אתה לא מעוניין להחליף עדשות, תבחר חעדשה שמתחילה בזוית רחבה - 18 מ"מ עד 35 מ"מ.
אם החלפת עדשות לא מפריעה לך, תבחר בעדשה 55-250 מ"מ.

yagel_k
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #9 

תוכל ללכת על SIGMA CANON 18-250mm F3.5-6.3 DC OS HSM סיגמא במחיר 1,769 ₪ ותסגור את הפינה :)

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #10 

תודה לכולם, נקנתה עדשת 55-250 של קנון, יחס עלות-תועלת מצוין, מתאימה לתקציב ולצרכים כרגע, אם ארצה להשתדרג בעתיד, תמיד אפשר.

הוספתי כמצופה תמונות, אחת מדוגמניות הבית אף הסכימה לשמש כמודל לניסויים ראשונים :-)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

yagel_k
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #11 

תתחדש :)

eran1901
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

שאלה תמימה:
רצית התמודדות עם תנאי תאורה קשים וזום רציני. הראשון קיבלת, שכן להתחיל מ 50ממ ועד להגדלה פי 4 משם, זה מכובד אבל אתה עדין עם מפתח צמצם של לכל היותר 4, זה אפילו פחות טוב ממה שהיה לך בעדשה המקורית (3.5), אז איך זו החדשה תתמודד עם תנאי תאורה קשים במידה טובה יותר מאשר העדשה המקורית שלך?
אני שואל באמת בתמימות, אין לי הבנה גדולה בנושא ואולי שבועיים עם מירורלס ולראשונה עם עדשות מתחלפות, ואני מעט קורא כשיש לי זמן...
מה פיספסתי (מלבד חתולה חמודה מאוד)?

tomer_h פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #13 

eran1901, נכון שרציתי שני דברים, אבל לאו דווקא ביחד... אם תקרא את כל ההודעות, תראה שאמרתי שאני מוכן להתפשר בנושא תנאי התאורה, בגלל מגבלות תקציב וגם בגלל רצון בצעדים קטנים בקניות, בשביל לקבל את המטרה העיקרית שלי שהיא טלה גדול יותר.
לדעתי, בקניה הזאת עניתי על זה וגם ביחס עלות תועלת גבוה.
בכל מקרה, אני מרוויח מעט גם בעניין תנאי התאורה, כי למשל באורך המוקד הצר של העדשה החדשה - 55, אני מקבל צמצם 4 במקום 5.6 באורך מוקד המקסימלי של הקודמת..

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”