פרוייקט "מקרן DIY" בהשראת Catastrophe שלנו....
- CATastrophe
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 127
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ניראה נחמד מאוד.
ושוב האיכות מתחילה במסך.
שווה להשקיע במסך טוב.
ככל שהרזולוציה ויחס הניגודיות גבוהים יותר......
מקרן 15" זול בהרבה מ17"
ב-17" סט עדשות עולה 200$לפני משלוח.
עופר להערכתי עוצמת האור בין 1000-1200
ניתן לשפר את העוצמה אצלי ע"י הסרת שכבות הגנה שבין העדשות .
עם אוורור טוב טרמוסטט ומד טמפרטורה אין שום בעיה.
אצלי הטמפרטורה לא עוברת את ה34 מעלות.
בהתחלה ממש חששתי מהחום והכנסתי שכבות פולי קרבונט בין כל עדשה.
כל מילימטר זכוכית או פולי מוריד את עוצמת האור.
עוד פרמטרים לשיפור עומת האור:קוטר העדשה ואיכותה
ריפלקטור טוב!!!!!יוסיף 50% עוצמת אור.
אני השתמשתי בריפלקטור יקר גדול וניתן לכיוון חיצוני-מצרף תמונה
שיחקתם אותה
אורן
ושוב האיכות מתחילה במסך.
שווה להשקיע במסך טוב.
ככל שהרזולוציה ויחס הניגודיות גבוהים יותר......
מקרן 15" זול בהרבה מ17"
ב-17" סט עדשות עולה 200$לפני משלוח.
עופר להערכתי עוצמת האור בין 1000-1200
ניתן לשפר את העוצמה אצלי ע"י הסרת שכבות הגנה שבין העדשות .
עם אוורור טוב טרמוסטט ומד טמפרטורה אין שום בעיה.
אצלי הטמפרטורה לא עוברת את ה34 מעלות.
בהתחלה ממש חששתי מהחום והכנסתי שכבות פולי קרבונט בין כל עדשה.
כל מילימטר זכוכית או פולי מוריד את עוצמת האור.
עוד פרמטרים לשיפור עומת האור:קוטר העדשה ואיכותה
ריפלקטור טוב!!!!!יוסיף 50% עוצמת אור.
אני השתמשתי בריפלקטור יקר גדול וניתן לכיוון חיצוני-מצרף תמונה
שיחקתם אותה
אורן
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
<(+_0)>meaoo
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- CATastrophe
-
- חבר פעיל מאוד

o ow!
אפילו את האתר עדיין לא השלמתי.
אני גרוע בכתיבה,אבל מבטיח מאמר בנושא
אני מקווה שהמורה שלי לחיבור אינה חברת מועדון
תן לי קצת זמן ונארגן מאמר נחמד ופרטני.
אורן
אני גרוע בכתיבה,אבל מבטיח מאמר בנושא
אני מקווה שהמורה שלי לחיבור אינה חברת מועדון
תן לי קצת זמן ונארגן מאמר נחמד ופרטני.
אורן
<(+_0)>meaoo
- CATastrophe
-
- חבר פעיל מאוד

יש מאמר
היצלחת להפחיד אותי
רק המחשבה שתיתעלם ממני לחלוטין במפגש ,גרמה לי לשבת ולכתוב מאמר
ליטוש אחרון מחר ו.....
כתוב בוורד עם תמונות
למי לשלוח?
אורן
רק המחשבה שתיתעלם ממני לחלוטין במפגש ,גרמה לי לשבת ולכתוב מאמר
ליטוש אחרון מחר ו.....
כתוב בוורד עם תמונות
למי לשלוח?
אורן
<(+_0)>meaoo
-
MartinHSabag
- מנהל

- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
עכשיו נזכרים ב Lumenlab...
מאז ש Lumenlab נפתח חשבתי להרכיב מקרן כזה. מצחיק שלפני מספר שנים כאשר Lumenlab רק עלה לרשת, דיברתי עם הבעלים, והוא אמר לי שזה רק משהו זמני שהוא עושה, ושתוך זמן קצר הוא מתכוון לסגור ולהפוך ליבואן של מוצרים שונים לארה"ב... (זה היה לפני שלוש שנים בערך).
לפני מספר שנים, Lumenlab הייתה עבורי האופציה השפוייה היחידה להיות בעלים של מקרן בעל רזולוציה גבוהה מ 800x600 (המקרן איפשר לעבוד עם מסך 15 אינטש שנתן רזולוציה של 1024x768), מכיוון שהמקרנים המסחריים בעלי הרזולוציות הגבוהות היו בעלי מחירים גבוהים. בסופו של דבר ויתרתי על הרעיון, בשל חוסר זמן לבנות את המקרן (הייתי בדיוק בתחילת תואר ראשון), ובשל העובדה שעדשת המקרן איפשרה למקמו רק בין המסך לצופה, וזה לא התאים לי לחדר ההקרנה (הייתי צריך משהו מאחורי). דיברתי עם הבעלים אז על אפשרות שישיג עדשה שתאפשר מיקום המקרן מאחורי הצופה, והוא באמת פעל בנושא, אבל זה לקח המון זמן, ובנתיים הלימודים הכבידו כבר יותר מדי מלאפשר בניית מקרן.
לפני שנה וחצי בערך, שוב התחלתי להתעניין בבניה של המקרן, הפעם Lumenlab כבר הפכו משוכללים יותר, לאחר שהבעלים סגר עיסקה עם מפעל בסין, ע"מ לייצר עדשות מקרן איכותיות, שמאפשרות לעבוד עם מסך 17 אינטש וכך להנות מרזולוציה 720p, ובנוסף העדשה איפשרה לשים את המקרן מאחורי הצופה (long throw), בדיוק הדבר שהייתי צריך. בסופו של דבר לא בניתי את המקרן, הפעם מחוסר כסף (העלות של העדשה החדשה, עם מסך 17 אינטש, הנורה ובית הנורה ושאר הרכיבים, הייתה באזור $800 וזה היה כבד עלי באותה תקופה).
לפני שלושה חודשים, שוב התעניינתי בבניה של המקרן, הפעם כבר היה לי כסף. למדתי שוב מחדש את כל הנושא והכנתי תוכנית מפורטת לבנייה. התלהבתי מכך שחבר מסוים באתר דיווח על תוצאות מעולות בשימוש בנורת 150W, כי מעולם לא אהבתי את הרעיון של השימוש בנורות ה 400W שהם השתמשו בהם, כי החום שנפלט מהם היה אדיר. הזמנתי את כל הרכיבים הדרושים מ Lumenlab, וחכיתי שישלחו אותם לחבר שלי בארה"ב, כדי שיביא לי את זה לארץ. ואז הגיעה Cedia 2006...
ממש בשבוע של Cedia 2006 התחילו למכור את ה Optoma HD70, שהוא מקרן 720p DLP, מן הסתם באיכות שלא ניתן לקבל ממקרן ה DIY של Lumenlab (לא מבחינת איזון הצבעים, לא מבחינת איזון ההארה על המסך, ולא מבחינת קונטרסט משמע שחורים וגווני האפור), והמחיר של ה HD70 נקבע ל $999. בנוסף הוכרז מקרן LCD של 720p שימכר לקראת סוף השנה במכיר דומה. החלטתי שמכיוון שבכל מקרה אני לא מתכוון לראות יותר מ 10 שעות בשבוע, אין לי טעם ללכת על Lumenlab, מכיוון שהיתרון היחידי שנשאר ל Lumenlab הוא עלות הנורה, ואם אני משתמש רק 10 שעות בשבוע במקרן, אז היתרון הזה אינו יתרון עבורי. ביטלתי את ההזמנה מ Lumenlab, ובכך כנראה הסתיים הרומן שלי עם האתר, שנמשך בערך 3 שנים...
בסה"כ הייתי אומר שהפתרון של Lumenlab הוא טוב לשני סוגי אנשים:
1. אלו שהולכים על הרכיבים הזולים ביותר, משמע מסך 15 או 17 אינטש פשוטים, והעדשות הזולות. אז המקרן יוצא באמת זול, אומנם לא איכותי במיוחד, אבל זו האפשרות היחידה למקרן עבור אנשים עם תקציב נמוך.
2. אנשים שמתכוונים להשתמש במקרן מספר שעות טובות בכל יום. במקרה הזה המחיר של $800-1000 על מקרן DIY איכותי, שוות את זה, כי עלות הנורה זולה מאוד.
לדעתי, נכון להיום (וזה דבר שלא הייתי יכול להגיד בעבר) המקרן של Lumenlab אינו הבחירה הטובה לאילו שרוצים את ההקרנה האיכותית ביותר, אך לא רואים יותר משניים שלושה סרטים בשבוע. עדיף ללכת על מקרן מסחרי זול של 720p, שיעלה ביבוא אישי לא רחוק מהמחיר של מקרן Lumenlab איכותי, אך יספק תמונה טובה יותר.
רק שתי הערות מסיימות ל CATastrophe:
מאז ש Lumenlab נפתח חשבתי להרכיב מקרן כזה. מצחיק שלפני מספר שנים כאשר Lumenlab רק עלה לרשת, דיברתי עם הבעלים, והוא אמר לי שזה רק משהו זמני שהוא עושה, ושתוך זמן קצר הוא מתכוון לסגור ולהפוך ליבואן של מוצרים שונים לארה"ב... (זה היה לפני שלוש שנים בערך).
לפני מספר שנים, Lumenlab הייתה עבורי האופציה השפוייה היחידה להיות בעלים של מקרן בעל רזולוציה גבוהה מ 800x600 (המקרן איפשר לעבוד עם מסך 15 אינטש שנתן רזולוציה של 1024x768), מכיוון שהמקרנים המסחריים בעלי הרזולוציות הגבוהות היו בעלי מחירים גבוהים. בסופו של דבר ויתרתי על הרעיון, בשל חוסר זמן לבנות את המקרן (הייתי בדיוק בתחילת תואר ראשון), ובשל העובדה שעדשת המקרן איפשרה למקמו רק בין המסך לצופה, וזה לא התאים לי לחדר ההקרנה (הייתי צריך משהו מאחורי). דיברתי עם הבעלים אז על אפשרות שישיג עדשה שתאפשר מיקום המקרן מאחורי הצופה, והוא באמת פעל בנושא, אבל זה לקח המון זמן, ובנתיים הלימודים הכבידו כבר יותר מדי מלאפשר בניית מקרן.
לפני שנה וחצי בערך, שוב התחלתי להתעניין בבניה של המקרן, הפעם Lumenlab כבר הפכו משוכללים יותר, לאחר שהבעלים סגר עיסקה עם מפעל בסין, ע"מ לייצר עדשות מקרן איכותיות, שמאפשרות לעבוד עם מסך 17 אינטש וכך להנות מרזולוציה 720p, ובנוסף העדשה איפשרה לשים את המקרן מאחורי הצופה (long throw), בדיוק הדבר שהייתי צריך. בסופו של דבר לא בניתי את המקרן, הפעם מחוסר כסף (העלות של העדשה החדשה, עם מסך 17 אינטש, הנורה ובית הנורה ושאר הרכיבים, הייתה באזור $800 וזה היה כבד עלי באותה תקופה).
לפני שלושה חודשים, שוב התעניינתי בבניה של המקרן, הפעם כבר היה לי כסף. למדתי שוב מחדש את כל הנושא והכנתי תוכנית מפורטת לבנייה. התלהבתי מכך שחבר מסוים באתר דיווח על תוצאות מעולות בשימוש בנורת 150W, כי מעולם לא אהבתי את הרעיון של השימוש בנורות ה 400W שהם השתמשו בהם, כי החום שנפלט מהם היה אדיר. הזמנתי את כל הרכיבים הדרושים מ Lumenlab, וחכיתי שישלחו אותם לחבר שלי בארה"ב, כדי שיביא לי את זה לארץ. ואז הגיעה Cedia 2006...
ממש בשבוע של Cedia 2006 התחילו למכור את ה Optoma HD70, שהוא מקרן 720p DLP, מן הסתם באיכות שלא ניתן לקבל ממקרן ה DIY של Lumenlab (לא מבחינת איזון הצבעים, לא מבחינת איזון ההארה על המסך, ולא מבחינת קונטרסט משמע שחורים וגווני האפור), והמחיר של ה HD70 נקבע ל $999. בנוסף הוכרז מקרן LCD של 720p שימכר לקראת סוף השנה במכיר דומה. החלטתי שמכיוון שבכל מקרה אני לא מתכוון לראות יותר מ 10 שעות בשבוע, אין לי טעם ללכת על Lumenlab, מכיוון שהיתרון היחידי שנשאר ל Lumenlab הוא עלות הנורה, ואם אני משתמש רק 10 שעות בשבוע במקרן, אז היתרון הזה אינו יתרון עבורי. ביטלתי את ההזמנה מ Lumenlab, ובכך כנראה הסתיים הרומן שלי עם האתר, שנמשך בערך 3 שנים...
בסה"כ הייתי אומר שהפתרון של Lumenlab הוא טוב לשני סוגי אנשים:
1. אלו שהולכים על הרכיבים הזולים ביותר, משמע מסך 15 או 17 אינטש פשוטים, והעדשות הזולות. אז המקרן יוצא באמת זול, אומנם לא איכותי במיוחד, אבל זו האפשרות היחידה למקרן עבור אנשים עם תקציב נמוך.
2. אנשים שמתכוונים להשתמש במקרן מספר שעות טובות בכל יום. במקרה הזה המחיר של $800-1000 על מקרן DIY איכותי, שוות את זה, כי עלות הנורה זולה מאוד.
לדעתי, נכון להיום (וזה דבר שלא הייתי יכול להגיד בעבר) המקרן של Lumenlab אינו הבחירה הטובה לאילו שרוצים את ההקרנה האיכותית ביותר, אך לא רואים יותר משניים שלושה סרטים בשבוע. עדיף ללכת על מקרן מסחרי זול של 720p, שיעלה ביבוא אישי לא רחוק מהמחיר של מקרן Lumenlab איכותי, אך יספק תמונה טובה יותר.
רק שתי הערות מסיימות ל CATastrophe:
המחיר של $200 הוא רק מבצע זמני. העלות הרגילה היא $250.ב-17" סט עדשות עולה 200$לפני משלוח....
אני לא יודע באיזו עוצמת נורה אתה משתמש, אבל כל החבר'ה שהשתמשו בנורות 400W, ודיברתי עם *הרבה*, מדווחים על עוצמת אור באזור ה 200 לומן (מדדו עם מד לומן), ולכן מסך של High Gain הוא מצרך די חשוב לדעתי (ישנו חבר אחד שהצליח להגיע ל 350 לומן עם נורת 400W, אבל הוא טוען שזה רק מכיוון שהוא משתמש במסך LCD בעל רפלקטיביות גבוהה באופן חריג. כמובן ישנם אלו שמתמשים בנורות 1000W, אבל זה טירוף מוחלט לטעמי, גם מבחינת החום שנפלט, וגם חשבון חשמל, וגם אלו לא מתקרבים לאזור ה 1000 לומן, אלא בקושי ל 500 לומן).עופר להערכתי עוצמת האור בין 1000-1200...
- CATastrophe
-
- חבר פעיל מאוד

הי נועם
במאמר שכתבתי עשיתי השוואה מדוייקת בין מקרן תעשיתי למקרן בנוי.
בקשר לעוצמת האור
אני אישית מעולם לא מדדתי את עוצמת האור,אך ראיתי כמה מקרנים תעשייתים בעוצמה של כ-1000 ולא ראיתי הבדל מהותי .
אצלי במקרן יש עדשה בקוטר 11ס"מ המקבלת הרבה אור לעומת העדשות הקטנות במקרני 15".
ריפלקטור טוב מעצים את עוצמת האור בכ-50%.
בכל אופן בשני המקרנים נידרש חושך מוחלט.
אתמול צילמנו תמונות למאמר:
רצ"ב תמונה בקטע חשוך.
תמונה הבאה בסרט מצוייר ובצבעים חזקים.
איכות ההקרנה משופרת ע"י פילטר FDDSHOW
ליטוש אחרון למאמר ו........
אורן
בקשר לעוצמת האור
אני אישית מעולם לא מדדתי את עוצמת האור,אך ראיתי כמה מקרנים תעשייתים בעוצמה של כ-1000 ולא ראיתי הבדל מהותי .
אצלי במקרן יש עדשה בקוטר 11ס"מ המקבלת הרבה אור לעומת העדשות הקטנות במקרני 15".
ריפלקטור טוב מעצים את עוצמת האור בכ-50%.
בכל אופן בשני המקרנים נידרש חושך מוחלט.
אתמול צילמנו תמונות למאמר:
רצ"ב תמונה בקטע חשוך.
תמונה הבאה בסרט מצוייר ובצבעים חזקים.
איכות ההקרנה משופרת ע"י פילטר FDDSHOW
ליטוש אחרון למאמר ו........
אורן
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
<(+_0)>meaoo
- CATastrophe
-
- חבר פעיל מאוד

תוצאות יפות מאוד, כל הכבוד. (אע"פ שחשוב לקחת תמונות בערבון מוגבל).
מול אילו מקרנים מסחריים בדקת את המקרן שלך ?.
שלוש בעיות מרכזיות עם השיטה של Lumenlab הן:
1. חוסר איזון בהארה על המסך (הם קוראים לזה Vigneting), מרכז המסך מואר חזק יותר מהצדדים. בפינות רואים את ההבדל באופן הכי משמעותי.
2. מסכי LCD די מוגבלים בקונטרסט שהם מספקים. עוד לא נתקלתי במסך שנמדד ע"י צד ג' להיות בעל קונטרסט של יותר מ 900:1, וזה עם ה Backlight המקורי, אין לדעת עד כמה נפגע הקונטרסט כאשר מקרינים עליו נורת 400W. המקרנים המסחריים הזולים החדשים ביותר היום (כמו ה HD70), עוברים בקלות את ה 2000:1, בדוק ע"י צד ג'. חוסר היכולת של מסכי ה LCD להציג קונטרסט גבוה, בא לידי ביטוי ביטוי בעיקר בחוסר היכולת להציג Grey Scale תקין, ו Shadow details רבים הולכים לאיבוד בסרט, בנוסף השחור נראה אפור בהיר יותר.
3. כל פנל LCD מותאם ע"י היצרן ל Backlight שלו במסך המקורי. במידה ואתה משתמש בנורה אחרת מאשר ה Backlight, לא בהכרח תקבל איזון צבעים נכון.
כמובן חוץ מהדברים שציינתי, ישנם עוד גורמים רבים שיכולים לקלקל את התמונה, כגון גיאומטריה לא טובה של התמונה המוקרנת (מתרחש בעיקר כאשר מנסים להשתמש במראה ע"מ לבנות Folded design, או לחלופין כאשר מנסים לשחק עם ה Fresnel הקדמי כדי לקבל יכולת להקרין בזוית של מספר מעלות) או חוסר פוקוס בחלקים שונים של המסך, או Light Leaks מהקופסא, אבל דברים אלו ניתן למנוע ע"י בנייה וכיול עדשות מדויקים.
שוב, הפרויקט בהחלט מעניין, ולא בכדי התעניינתי בו 3 שנים, אבל כדאי להבין את המינוסים לפני שנכנסים, ולראות האם באמת הוא יותר ישתלם לכם בסופו של יום, מאשר יבוא אישי של מקרן מסחרי באזור ה $1000 מארה"ב.
מול אילו מקרנים מסחריים בדקת את המקרן שלך ?.
שלוש בעיות מרכזיות עם השיטה של Lumenlab הן:
1. חוסר איזון בהארה על המסך (הם קוראים לזה Vigneting), מרכז המסך מואר חזק יותר מהצדדים. בפינות רואים את ההבדל באופן הכי משמעותי.
2. מסכי LCD די מוגבלים בקונטרסט שהם מספקים. עוד לא נתקלתי במסך שנמדד ע"י צד ג' להיות בעל קונטרסט של יותר מ 900:1, וזה עם ה Backlight המקורי, אין לדעת עד כמה נפגע הקונטרסט כאשר מקרינים עליו נורת 400W. המקרנים המסחריים הזולים החדשים ביותר היום (כמו ה HD70), עוברים בקלות את ה 2000:1, בדוק ע"י צד ג'. חוסר היכולת של מסכי ה LCD להציג קונטרסט גבוה, בא לידי ביטוי ביטוי בעיקר בחוסר היכולת להציג Grey Scale תקין, ו Shadow details רבים הולכים לאיבוד בסרט, בנוסף השחור נראה אפור בהיר יותר.
3. כל פנל LCD מותאם ע"י היצרן ל Backlight שלו במסך המקורי. במידה ואתה משתמש בנורה אחרת מאשר ה Backlight, לא בהכרח תקבל איזון צבעים נכון.
כמובן חוץ מהדברים שציינתי, ישנם עוד גורמים רבים שיכולים לקלקל את התמונה, כגון גיאומטריה לא טובה של התמונה המוקרנת (מתרחש בעיקר כאשר מנסים להשתמש במראה ע"מ לבנות Folded design, או לחלופין כאשר מנסים לשחק עם ה Fresnel הקדמי כדי לקבל יכולת להקרין בזוית של מספר מעלות) או חוסר פוקוס בחלקים שונים של המסך, או Light Leaks מהקופסא, אבל דברים אלו ניתן למנוע ע"י בנייה וכיול עדשות מדויקים.
שוב, הפרויקט בהחלט מעניין, ולא בכדי התעניינתי בו 3 שנים, אבל כדאי להבין את המינוסים לפני שנכנסים, ולראות האם באמת הוא יותר ישתלם לכם בסופו של יום, מאשר יבוא אישי של מקרן מסחרי באזור ה $1000 מארה"ב.
- CATastrophe
-
- חבר פעיל מאוד

אתה מוזמן ליראות את התוצאה
מבטיח לך שתשנה את דעתך
מאז שבדקת את הנושא תחום העדשות הישתפר מאוד
כמו כן הריפלקטורים ,המסכים........
במאמר שכתבתי ישנם כל החסרונות והיתרונות .
אורן
מאז שבדקת את הנושא תחום העדשות הישתפר מאוד
כמו כן הריפלקטורים ,המסכים........
במאמר שכתבתי ישנם כל החסרונות והיתרונות .
אורן
<(+_0)>meaoo
- CATastrophe
-
- חבר פעיל מאוד

-
MartinHSabag
- מנהל