שרשור תגובות: מסע כומתה לפירנצה – חלק א'

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

אז נחזור לשאלה שלי-
למה להם להסתיר את הרכב התערובת אם היא משתנה באופן תדיר?

עריכה:
כל זה עוד בלי להתייחס לפרופילי קלייה, שאתה יודע הרבה יותר טוב ממני עד כמה ההשפעה שלהם קריטית על טעם הקפה.
עוד דרך לשמור על היחודיות.
נערך לאחרונה על ידי bnaya_d ב 10/04/2014 16:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

nimitzg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 461 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

bnaya_d כתב:אז נחזור לשאלה שלי-
למה להם להסתיר את הרכב התערובת אם היא משתנה באופן תדיר?
...
היא לא משתנה הם דואגים שתשאר "יציבה"..
וגם מה שהם יצרו במשך מחקר טעימות וניסויים שווה כסף...לא?

גם אם יגידו לך שהתערובת עשויה מ 40% ברזיל+20% בורונדי+5% אתיופיה וכו'...לא יעזור לך כי חסר לך פרופיל הקליה והחוות מהן הגיע הקפה....
אז זה גם לא יעזור לך אם הזנים והיחסים יחשפו בפנייך.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #33 

הי בדיוק ערכתי את ההודעה שלי על זה.
יוצא מזה שאתה מסכים איתי.
אין להם שום סיבה להסתיר את הרכב התערובת. אי אפשר לחקות את זה. גם אם יכתבו בדיוק מאיזה חווה הקפה הגיע (מה שאני חושב שראוי לעשות! ולו בשביל לתת את הכבוד הראוי לחקלאי) אי אפשר לדעת מה יהיה בבאטצ' הבא. ואי אפשר יהיה לחקות את הפרופיל המדוייק.
הייחודיות נשמרת, המיסטיקה בגרוש נעלמת.

נ.ב
אולי לא הובנתי נכון. ממש אין לי עניין לנסות לחקות תערובות. אני בעד שקיפות, ובעד לדעת מה אני שותה.

nimitzg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 461 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

bnaya_d כתב:
נ.ב
אולי לא הובנתי נכון. ממש אין לי עניין לנסות לחקות תערובות. אני בעד שקיפות, ובעד לדעת מה אני שותה.
...
אה..זה מה שרצית לדעת?
80 אחוז ערביקה 20 אחוז רובוסטה. :lol:

(Y)
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

תגובה לדיון שהתפתח לגבי הרכב וסודיות התערובת של יצרנים

שרשור שלא נקרא #35 

בואו נתחיל מזה שגם לקולה הקפה אין תמיד גישה לחומר גלם זהה, הנובת חלקה מסוימת של השנה תהייה שונה מתנובת חלקה מסויימת בקטיף הבא, ועוד לא נכנסנו לבעיות פוליטיות ומגפות ופגעי מזג אויר שיכולים להפוך חומר גלם מסויים לבלתי זמין.
מכאן נמשיך לזה שהקולה הוא ה"אלכימאי" בתהליך היצור של הקפה, הוא יוכל להוציא לפעמים תוצאה טובה תוך שימוש בחומר גלם פחות טוב, או בכמות מסויימת של חומר גלם כזה.
אז
ברור שהקולה לא יהיה נכון לחלוק את הפרופיל או את הרכב התערובת.
מסיבה זו גם רם איבגי אמר במאמר כלשהוא שלחברות הקלייה היה אינטרס לשלוט בתעשיית מכונות הקלייה, ומסיבה זו גם ה"קפיצה" במחיר מקפה ירוק לקפה קלוי.
כאן בקולומביה אוהבים לבכות על חוסר הצדק בזה שמגדל הקפה מקבל אחוז זעום מהמחיר של כוס קפה שנמכרת בארצות הברית.....הם למדו את זה מהאמריקאים.
אבל
השורה התחתונה היא הנחיצות, קולה צריך חומר גלם אבל אם לא יהיה לו תמיד את אותו חומר גלם הוא יוכל לתמרן ולמצוא חומר גלם אחר כדי להגיע לתערובת בעלת איכות וטעם דומים, בדיוק כמו שבלנדד ויסקי יהיה לו טעם זהה כל שנה אפילו שהסינגלים מהם הוא עשוי ישתנו.
זו גם הסיבה בגללה לדעתי מגדלים צריכים למצוא דרך להיות מעורבים בשלבים נוספים שת התהליך יצור של הקפה, ואולי אפילו בכולו..... אחרת אין להם זכות (בעולם קפיטליסטי ולא אוטופי כמו שלנו} לדרוש לקבל חלק יותר גדול של הכסף שמתקבל על ידי מכירת ספל הקפה שמיוצר מחומר הגלם שלהם.
נערך לאחרונה על ידי מגדל_קפה_קולומבי ב 10/04/2014 18:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #36 

מאילו מדינות, מאילו חוות, שטוף או ייבוש טבעי. כמה זמן עבר מהקטיף שלהם. אלו פרמטרים שיש להם השפעה אדירה על הטעם (ולכן הם מעניינים אותי, לא כי אני רוצה להכין את אותה תערובת בבית!) וכמובן גם על המחיר שהקולה משלם לחקלאי. בית קלייה שמשקיע כסף בחומר גלם שלו אמור להתגאות במוצר שיש לו, ולפרט בדיוק מה יש בשקית(מצ"ב תמונה של שני סוגי קפה שאני שותה עכשיו).
אם הוא מסתיר את זה אז או שאין לו במה להתגאות, או שאני לא מבין.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שרשור שלא נקרא #37 

bnaya_d כתב:מאילו מדינות, מאילו חוות, שטוף או ייבוש טבעי. כמה זמן עבר מהקטיף שלהם. אלו פרמטרים שיש להם השפעה אדירה על הטעם (ולכן הם מעניינים אותי, לא כי אני רוצה להכין את אותה תערובת בבית!) וכמובן גם על המחיר שהקולה משלם לחקלאי. בית קלייה שמשקיע כסף בחומר גלם שלו אמור להתגאות במוצר שיש לו, ולפרט בדיוק מה יש בשקית(מצ"ב תמונה של שני סוגי קפה שאני שותה עכשיו).
אם הוא מסתיר את זה אז או שאין לו במה להתגאות, או שאני לא מבין.
...

אם אתה כבר מראה, אז מה דעתך מבחינת הטעם על הווילה הקולומביאני מצד שמאל בתמונה?
וחוץ מזה לפחות בשקית הזו אני יודע שמדובר בסינגל אוריגן לא בבלנד, מישהוא שעושה בדיוק את מה שאני חושב שהרבה מגדלים צריכים לעשות, קולה ומוכר את מה שהוא מגדל כדי להרויח יותר.....לפעמים אלו כמה "שכנים" שמתאגדים ביחד כדי לקלות ולמכור. במקרה כזה ברור שהמגדל יספר על התהליך של עיבוד הקפה, הגובה, תנאי מזג האויר, וכיוב' כדי לשבח את תנובת החווה שלו.
צריך להבדיל בין תערובת לסינגל אוריגן בקפה בדיוק כפי שמבדילים בין ויסקי מעורב כמו לדוגמא רד לייבל או בלק לייבל של ג'והני ווקר או אולד פיר לסינגל מאלט כמו לדוגמא מקאליסטר או כל הסינגלים שמתחילים בגלן.
בתערובת אתה רוצה את אותו טעם של קפה טוב שאתה אוהב עם מגוון החוויות והטעמים שכוס קפה טוב ומאוזן נותת.
ובניגוד לכך
בסינגל אוריגן אתה מתנסה בתכונות של אותו זן מאותו קטיף מאותו מקום......לדוגמא אומרים שברוב הקולומביאניים (מלבד ווילה לכן שאלתי אותך על הטעם) התכונה הדומינאנטית תהייה חמיצות.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #38 

איזה כיף...
מחכה לפרק ב' (Y)

Mario12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: mario12
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שרשור שלא נקרא #39 

אחלה כתבה. מסע מצולם מלא אווירה וניחוחות. ממש חוויה מיוחדת בארץ הקפה. ממתין לחוויות חלק ב'.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”