האם החדר מתאים לקולנוע ביתי או שהוא קטן מידי ושאר הצעות...

מקרנים קידמיים - Front Projector.
Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 825 פעמים
קיבל תודות: 878 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

טוב אני דיי חדש פה וחדש בעסק בכלל (מקווה שאני שואל בפורום הנכון)
ניסיתי להשתמש בכל מיני מחשבונים אבל אני לא בטוח שהגעתי לתשובה שחפשתי
בקיצור יש לי חדר שחשבתי להפוך אותו ייעודי לקולנוע ביתי
אורך 4.27
רוחב 2.32
גובה 2.36

כרגע יש שני חלונות וחשוב מכך יש פתח גדול באחד הצדדים אבל את החלונות אני לא אפתח, ואם צריך אוסיף וילונות - בקיצור יהיו סגורים ולמעשה גם את הפתח חשבתי לסגור ולעשות דלת
כך שהמקום יהיה מוחשך לגמריי בעת ניגון סרטים

יש לי סלון שהוא יותר גדול וחשבתי להפוך אותו אבל הבעייה שלי ששם החלל מאוד פתוח והבנתי מההרצאה בתערוכה וגם מההיגיון הבריא שהחלל הפתוח לא יעשה טוב לצליל.

כרגע עוד אין צורך בהצעות של ממש לגבי מכשור כי אני אקנה את הכל ממש לפני המעבר לבית הזה אבל השאלה אם זה בכלל מתאים - חלק מהמחשבונים נתנו לי תחושה שמדובר בחדר קטן מידי

לאיזה גודל תמונה אני יכול להגיע? בהתחשב שרוב הזמן אני משער נשב שניים בשורה האחרונה... (3.5-3.7 מטרים אני משער מהמסך - האם זה לא קרוב מידי לקיר האחורי (מבחינת הרמקולים האחוריים - יצא משהו כמו 0.6-0.8 מהקיר)

התכנון הוא מקרן HD - אני משער לא FHD אלא אם תהיה נפילת מחירים פתאומית בחודש הקרוב :)

אני מתכנן להשקיע בערך עד 30K. זה יספיק נכון? חשבתי להזמין מקרן PLV-Z5 או משהו במחיר דומה

תודה...

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

לגבי Sound, שים לב שמימד האורך והרוחב של החדר שלך הוא כמעט זהה בערכו, וגם לא גדול. זה ייתן הדגשה רצינית מאוד לאחד התדרים הלא נמוכים של הבס, שישמע חזק מאוד מעבר לשאר התדרים של הבס (ישנה נוסחא פשוטה איתה אפשר לחשב איזה תדר יקבל Boost במימד חדר של 2.36 מטר, אבל אני לא זוכר אותה כרגע. אני חושב שיהיה מדובר באזור ה 40-50hz).

בעיקרון, עדיף שהחדר יהיה כמה שיותר גדול (כי אז ה boost יצא בתדרים של באס מאוד נמוכים, שם זה פחות מפריע), ואם לא ניתן ללכת על חדר גדול, אז שלפחות המימדים יהיו שונים כמה שיותר בין רוחב/גובה/אורך.

אצלי למשל הגובה והרוחב של החדר גם קצת דומים, ולכן אני צריך להשתמש ב Parametric equalizer עבור ה Subwoofer (ולכוון את כל שאר הרמקולים ל small), אליו אני מזין באילו תדרים אני מעוניין לקבל הפחתה בעוצמת הקול (וגם את מידת ההפחתה בדציבלים) שהם התדרים שעוברים boosting ע"י מימדי החדר. הבעיה היא שהתיקון הזה יכול להעשות רק לנקודה אחת בחדר, כך שאם אתה צופה בסרט עם מספר אנשים זו בעיה...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #3 

1. החדר קטן מאוד. קשה לי להאמין שתצליח לדחוף שם רמקולים מעבר לסטלייטים או מדפיים לא גדולים.
2. מבחינת מרחק הקרנה, זה סביר ואתה יכול לקבל גודל של 2 מטרים רוחב, אבל זה תלוי במקרן הספציפי אותו תחליט לקחת.
כלומר, לכל מקרן יש את המחשבון שלו ולא ניתן להסיק מאחד על השני.
3. כמה אנשים צפויים לשבת ברוחב של מעט מעל 2 מטרים ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7626
נתן תודות: 376 פעמים
קיבל תודות: 342 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

noam23 כתב:...שים לב שמימד האורך והרוחב של החדר שלך הוא כמעט זהה בערכו, ...
...
(i)
מממ ..., 4.27 גדול מ 2.32 בלכל הפחות פי 1.84.
מסקנה: ברמת סמך של 95% מימד האורך גדול פי לפחות 1.84 ( כמעט פי 2 ) ממימד הרוחב. :wink:
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7626
נתן תודות: 376 פעמים
קיבל תודות: 342 פעמים

Re: האם החדר מתאים לקולנוע ביתי או שהוא קטן מידי ושאר הצעות.

שרשור שלא נקרא #5 

lawpower כתב: יש לי סלון שהוא יותר גדול וחשבתי להפוך אותו אבל הבעייה שלי ששם החלל מאוד פתוח והבנתי מההרצאה בתערוכה וגם מההיגיון הבריא שהחלל הפתוח לא יעשה טוב לצליל.
...
מממ... מצד שני גם חדר קטן ודחוס לא יעשה טוב לסאונד. אני מתכנן חדר קצת יותר גדול ( 16 מ"ר ) ואני מתכוון לדאוג שהוא יהיה פתוח לחלל נוסף ( קיר גבס בחצי גובה ) בדיוק בשביל לא לקבל תחושה של סאונד דחוס.

מה שבטוח זה שכדאי לשמוע קודם ואז להחליט.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

נראה לי שהוא התכוון לרוחב ולגובה
HiFiMusic IL

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

תודה אלוני, זו כמובן הייתה כוונתי.

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 825 פעמים
קיבל תודות: 878 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

אני משער ישבו 3 מאחור ועוד 2 ועוד 2 משהו בסגנון

הקטע הנוסף הוא, שבחדר הקטן אני יכול להשקיע וממש להפוך לחדר להיט - כולו שחור וכו'...

אני אפצל את השאלה :
א. לגבי מסך - איזה גודל תמונה אני אוכל ליצור? ומאיזה מרחק מומלץ לצפות בה - כלומר מאיזה מרחק זה יהיה קרוב מידיי, ובכלל מבחינת מרחק וכו'\

ב. מבחינת סאונד - לפי מה שהבנתי גם מההרצאה בנוגע ל THX רמקולים מדפיים הם לאו דווקא פחות טובים - ואף כביכול מומלצים - אם הבנתי נכון. בכל מקרה, האם החדר קטן מכדי לנצלו ולקבל סאונד טוב מאוד.

ואני רק אסביר - הפחד שלי הוא שבחדר החיצוני שהוא הסלון היום - יהיו שתי בעיות:
א. יהיה הרבה יותר קשה להגיע למצב של חושך מלא ויהיו יותר הפרעות
ב. מבחינת סאונד - מדובר בחלל פתוח לכל הבית

אין לי בעייה לעשות ניסוי - אבל יש לי תחושה שהסאטלייטים שלי לא יספיקו לדחוף.... :(

יש לי עוד חדר אחד - מחוץ לבית - בחצר שמידותיו: אורך - 6.15M רוחב 3.3M וגובה בצד אחד 2.8M אם אינני טועה וצד אחד 2.3M כאשר השיפוע הוא לרוחב ולא לאורך (יורד לאורך ה3.3M)

האם זה חדר מתאים - אם תגידו שהשאר לא נראה לכם הולם - אסתפק בזה (לא שזה רע או משהו :))

כמובן, שאם בסיומו של יום יהיה צורך בסיור - כאשר אכנס לבית - מי שיירצה לסייר ולסייע - מוזמנם

תודה רבה

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4018
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

א. שוב, זה תלוי במקרן שאתה מעוניין לקנות.
ב. אין כלל בעיה עם מדפיים טובים בתוספת סאב טוב.

החדר השני נשמע יותר אידאלי.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”