תלת מימד - שאלות למתקדמים

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8338
נתן תודות: 782 פעמים
קיבל תודות: 1182 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום לכולם,
אחרי שתקופה מסוימת ניסיתי להשיג תשובות לשאלות שלי ללא הצלחה אני מפרסם את הפוסט הזה עם תקווה שאצליח להשיג כאן את התשובות.
יש לי מספר שאלות, כולן באותו נושא (תלת מימד), אך כדי לא להכביד עם כל כך הרבה מראש, החלטתי לטפטף על פעם שאלה ולהתגלגל ממנה הלאה. (הדיון הזה חותר למשהו שמעניין אותי, לא סתם חופר לכם באוויר)

השאלה הראשונה שלי:
בוידאו תלת מימד מלא סטנדרטי של 1080p @24Hz (לא מדבר על ההוביט החדש ואחרים שצולמו ב 48fps או בפורמט מהיר אחר) האם כל עין מקבלת בפועל מידע בקצב של 12Hz בלבד?
כלומר, מה המידע שעובר בפועל באות הוידאו שיוצא מהנגן? פריים לעין אחת ופריים לעין השניה לסרוגין? (נניח פריימים 1,3,5...לעין א' ופריימים 2,4,6... לעין ב')
אני מאד אופתע אם התשובה היא לא למשל. כי אם הנגן צריך להוציא 24 פריימים לכל עין, זה אומר שהוא צריך לשדר סה"כ אות וידאו ב 48 פריימים לשניה וזה לא נראה לי סביר בעליל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

נראה לי שאתה קצת מתבלבל בין המושגים, כתבת 24hz ו 48fps.
עד כמה שידוע לי הסנכרון הוא לפי 120hrz לפחות בחלק מהמקרנים, כלומר 60hrz לכל עין.
מתחת לזה הסנכרון יהיה איטי מידי ויהיו היבהובים.
אבל יכול להיות שאני טועה.

hagai147
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 407
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

בתלת מימד כל עין מקבלת 24 פריימים לשניה.
כשמדובר על בלוריי הטלויזיה מקבלת 48 פריימים שונים לשניה וכשמדובר על "3DSBS" הטלויזיה מקבלת 24 פריימים שונים לשניה אבל כל פריים מחולק לשתי תמונות שונות - חלק עין ימין וחלק לעין שמאל כך שמכל פריים נוצרים שניים כלומר גם 48 פריימים שונים לשניה.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #4 

תודה.
יפה. זה עושה לי קצת סדר והגיון. אז אות הוידאו שיוצא מהנגן מכיל 24 פריימים שונים לכל עין וסה"כ 48 פריימים לשניה. (זה גם מסביר את רוחב הפס הגבוה יותר שצריך לביט-רייט הגבוה של סרטי תלת מימד מלאים).
עכשיו, וזה גם מתחבר למה ש dondi רשם, האם גם המסכים האקטיביים וגם הפאסיביים מעלים את תדר הרענון של הפאנל כדי ליצור (אשליה של?) תנועה חלקה יותר של הוידאו? ואם כן, מהי השיטה? הם חוזרים פשוט על אותו פריים מספר פעמים או שהם מייצרים פריימים ביניים מלאכותיים בדומה לשיטה של מנגנון החלקת התמונה הקלאסי? (למען האמת, אני לא כל כך רואה צורך בהעלאת התדר במסכים הפאסיביים. באקטיביים אני מבין את הסיבה)

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #5 

זהו? נסגר מחוסר עניין לציבור?
באעסה. רציתי לרדת לעומקם של כמה דברים טכניים.. :cry:

טוב, אז נחזור לדיונים מעניינים אחרים כמו "מבקש המלצה ל- LED 32 לזוג מבוגרים"

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”