איך אתם עושים את הרוטב לסטייק שלכם?
-
SimpliTech
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 28
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אהלן חברה!
לאחרונה קניתי גריל גז של וובר לאחר קריאה מרובה בפורום, אז קודם כל אני אומר תודה!
השרשור אמנם לא קשור ישירות לגריל גז, אך לא מצאתי מקום נכון יותר לכתוב בו...
אני מאוד מאוד אוהב רטבים לסטייק! אבל לצערי אף פעם אני לא מגיע לרמה של מסעדה.
יצא לי לאכול מספר פעמים ב'מקום של בשק' , ובלי קשר לסטייק המדהים שלהם - הרוטב שלהם פשוט מושלם.
אני ממש רוצה לדעת איך לעשות רוטב כל כך טעים! הרטבים שאהבתי שם הם רוטב שמנת חרדל ורוטב שמנת גבינות.
אשמח אם למישהו יש מתכון שווה שיעמוד בשורה אחת עם מסעדות טובות!
וכן, חיפשתי מתכונים בגוגל אבל אף אחד מהם לא הגיע לאותה רמה.
לאחרונה קניתי גריל גז של וובר לאחר קריאה מרובה בפורום, אז קודם כל אני אומר תודה!
השרשור אמנם לא קשור ישירות לגריל גז, אך לא מצאתי מקום נכון יותר לכתוב בו...
אני מאוד מאוד אוהב רטבים לסטייק! אבל לצערי אף פעם אני לא מגיע לרמה של מסעדה.
יצא לי לאכול מספר פעמים ב'מקום של בשק' , ובלי קשר לסטייק המדהים שלהם - הרוטב שלהם פשוט מושלם.
אני ממש רוצה לדעת איך לעשות רוטב כל כך טעים! הרטבים שאהבתי שם הם רוטב שמנת חרדל ורוטב שמנת גבינות.
אשמח אם למישהו יש מתכון שווה שיעמוד בשורה אחת עם מסעדות טובות!
וכן, חיפשתי מתכונים בגוגל אבל אף אחד מהם לא הגיע לאותה רמה.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7701
- נתן תודות: 267 פעמים
- קיבל תודות: 494 פעמים
א. רוטב שמנת שום:
- ממיסים קצת חמאה בסיר קטן (על אש קטנה כדי לא לשרוף)
- מוסיפים שום כתוש לחמאה (בין רבע ראש לראש כתלות בכמה חזק אתה רוצה את השום ברוטב) ומטגנים בעדינות כדי להוציא את החריפות
- מוסיפים טיפה יין לבן יבש טעים ואליו מוסיפים מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט וכפית גדולה של חרדל דיז'ון גרגרים. מערבבבים ונותנים ליין קצת להתאדות ולמצות את הטעמים. כמות התבלינים תלויה במידת העדינות שאתה רוצה ובשימוש. אותו רוטב יכול לשמש גם לפסטה (אבל אז אני בד"כ מתבלן יותר). הולך נהדר עם סטייקים וגם עם גושים בתנור/על הגריל (כמובן לאחר פריסתם).
- מוסיפים שמנת מתוקה לקצפת (אחוז שומן גבוה) לאט תוך כדי ערבוב כדי להשוות טמפרטורות.
- ממשיכים על אש קטנה עד שהרוטב מתעבה קצת (או יותר בהתאם להעדפה שלך והשימוש). אפשר להוסיף לקראת הסוף קצת בזיליקום טרי קצוץ (או עשבי תבלון אחרים להעדתפך). אש קטנה כדי לא לקבל רוטב "חום". לערבב קצת תוך כדי כדי להרים את השום מתחתית הסיר. תיזהר לא להרתיח את השמנת מעבר לבעבוע עדין ביותר.
ב. רוטב שמנת פטריות:
אותו דבר כמו רוטב שמנת שום, רק שבחמאה מטגנים בעדינות פרוסות שמפיניון טריות דקות במקום השום (רצוי בלי הרגליים)
ג. רוטב שמנת חרדל:
אותו דבר רק ששמים יותר דיז'ון במקום השום (שוב בהתאם לטעם).
אפשר לוותר על היין הלבן אבל אם הוא טוב הוא מוסיף לטעמי גם לטעם וגם למיצוי טוב יותר של התבלון. אם לא משתמשים ביין תוסיף את התבלינים לחמאה.
לקראת האמצע של העיבוי אפשר לטעום ולתקן תבלון במידת הצורך. זכור כי תמיד אפשר להוסיף תבלון, אבל אי אפשר להפחית.
אפשר לעשות עוד מלא וריאציות על הרוטב הזה (למשל פלפל שחור, חזה אווז, שינקן וכל העולה על דעתך).
- ממיסים קצת חמאה בסיר קטן (על אש קטנה כדי לא לשרוף)
- מוסיפים שום כתוש לחמאה (בין רבע ראש לראש כתלות בכמה חזק אתה רוצה את השום ברוטב) ומטגנים בעדינות כדי להוציא את החריפות
- מוסיפים טיפה יין לבן יבש טעים ואליו מוסיפים מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט וכפית גדולה של חרדל דיז'ון גרגרים. מערבבבים ונותנים ליין קצת להתאדות ולמצות את הטעמים. כמות התבלינים תלויה במידת העדינות שאתה רוצה ובשימוש. אותו רוטב יכול לשמש גם לפסטה (אבל אז אני בד"כ מתבלן יותר). הולך נהדר עם סטייקים וגם עם גושים בתנור/על הגריל (כמובן לאחר פריסתם).
- מוסיפים שמנת מתוקה לקצפת (אחוז שומן גבוה) לאט תוך כדי ערבוב כדי להשוות טמפרטורות.
- ממשיכים על אש קטנה עד שהרוטב מתעבה קצת (או יותר בהתאם להעדפה שלך והשימוש). אפשר להוסיף לקראת הסוף קצת בזיליקום טרי קצוץ (או עשבי תבלון אחרים להעדתפך). אש קטנה כדי לא לקבל רוטב "חום". לערבב קצת תוך כדי כדי להרים את השום מתחתית הסיר. תיזהר לא להרתיח את השמנת מעבר לבעבוע עדין ביותר.
ב. רוטב שמנת פטריות:
אותו דבר כמו רוטב שמנת שום, רק שבחמאה מטגנים בעדינות פרוסות שמפיניון טריות דקות במקום השום (רצוי בלי הרגליים)
ג. רוטב שמנת חרדל:
אותו דבר רק ששמים יותר דיז'ון במקום השום (שוב בהתאם לטעם).
אפשר לוותר על היין הלבן אבל אם הוא טוב הוא מוסיף לטעמי גם לטעם וגם למיצוי טוב יותר של התבלון. אם לא משתמשים ביין תוסיף את התבלינים לחמאה.
לקראת האמצע של העיבוי אפשר לטעום ולתקן תבלון במידת הצורך. זכור כי תמיד אפשר להוסיף תבלון, אבל אי אפשר להפחית.
אפשר לעשות עוד מלא וריאציות על הרוטב הזה (למשל פלפל שחור, חזה אווז, שינקן וכל העולה על דעתך).
נערך לאחרונה על ידי integral ב 28/12/2014 7:51, נערך 2 פעמים בסך הכל.
integral
שחקת אותה אחלה רוטב(Y)
שחקת אותה אחלה רוטב(Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 75 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
·shuali כתב:צימיצורי תוצרת בית
רוטב יין על בסיס ציר בקר, אם אתה מעוניין במתכון תגיד...
אשמח לשמוע
·mrunderhill כתב:
·......
אשמח לשמועאני לרוב גם אוכל רק עם מלח/פלפל, אבל צריך גם לגוון לפעמים
...
רכיבים:
250g בצלי שאלוט
4 כפיות שמן זית
1 שן שום
ענף רוזמרין קטן
5 כפיות חומץ
400מל יין אדום
400מל ציר בקר (אפשר להשתמש בציר בקר של קנור - מעולה)
-אפשרי- כף חמאה
-מלח וסוכר לפי הטעם
הכנה:
-מטגנים את הבצל בשמן זית (אפשרי להחליף בחמאה) במשך כמה דקות תוך בחישה תמידית, מטבלים בפלפל שחור.
-מוסיפים שום מעוך קלות ורוזמרין וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות תוך בחישה תמידית כדי שהשאלוט לא ישרפו
-מוסיפים את החומץ ומטגנים עד שהוא מתאדה ונשאר קצת סירופ
-מוסיפים יין אדום, מבשלים עד שמצטמצם לשליש מהכמות
-מוסיפים את הציר ומבשלים על אש קטנה עד שמצטמצם לשליש שוב (ישאר בסוף בערך 250 מל)
-מוציאים את השום והרוזמרין
-מוסיפים מלח וסוכר לפי הטעם
תוספות שידרוג:
-מוסיפים מיצים מהסטייק במידה ועשית במחבת
-מוסיפים כף חמאה בסוף
מבטיח לך שתלקק את הצלחת מכל טיפת רוטב שנשארה
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 75 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
תודה רבה! איכשהו פספסתי את זה