מרתון ת״א
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7982
- נתן תודות: 320 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
משום, אחרי קריאת הכתבות על הפצועים במרתון ת״א, נזכרתי פתאום בדיון ער שנערך פה בפורום בשנה שעברה על ה״טימטום״ של לערוך את המרתון בחודש מרץ, חודש הידוע בשרביו הקשים.
מה עכשיו יש לומר? גם בפברואר לא צריך לקיים מרתון? אני אומר, אם בפברואר לא אז צריך לאסור מרתונים בישראל ובכל המדינות החמות ממנה בעולם בכלל.
בדיוק כמו בשנה שעברה, גם השנה רצו ביחד עם הפצועים עוד המון אנשים שלא קרה להם כלום. ספק אם לפצועים היתה בעית בריאות בלי קשר או סתם חוסר אחריות שלא שתו ואני ממש לא חושב שלמארגני המרתון יש איזושהי אחריות על הפצועים.
בכל מקרה, למען הסר ספק, אני מאחל לפצועים החלמה קלה ומהירה!!!
מה עכשיו יש לומר? גם בפברואר לא צריך לקיים מרתון? אני אומר, אם בפברואר לא אז צריך לאסור מרתונים בישראל ובכל המדינות החמות ממנה בעולם בכלל.
בדיוק כמו בשנה שעברה, גם השנה רצו ביחד עם הפצועים עוד המון אנשים שלא קרה להם כלום. ספק אם לפצועים היתה בעית בריאות בלי קשר או סתם חוסר אחריות שלא שתו ואני ממש לא חושב שלמארגני המרתון יש איזושהי אחריות על הפצועים.
בכל מקרה, למען הסר ספק, אני מאחל לפצועים החלמה קלה ומהירה!!!
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3142
- נתן תודות: 804 פעמים
- קיבל תודות: 399 פעמים
מעניין אם התופעה מתרחשת בעולם בתדירות שלנו.
אני חושב שמדובר בשילוב של מעבר חד מדי בין החורף לקיץ בשילוב של האדרנלין שמוציא מאנשים 150 אחוזים גורם לגוף לקרוס.
כדי להשתתף בריצה הזאת צריך לעשות את כל ההכנות כגון תזונה, מנוחה, שתיית מים מרובה ואימונים לפני התחרות אני מאמין שהאנשים שקורסים לא מכנים את עצמם כמו שצריך.
בכל מקרה אני לא בעד לבטל את האירוע הזה.
החלמה מהירה לפצועים
אני חושב שמדובר בשילוב של מעבר חד מדי בין החורף לקיץ בשילוב של האדרנלין שמוציא מאנשים 150 אחוזים גורם לגוף לקרוס.
כדי להשתתף בריצה הזאת צריך לעשות את כל ההכנות כגון תזונה, מנוחה, שתיית מים מרובה ואימונים לפני התחרות אני מאמין שהאנשים שקורסים לא מכנים את עצמם כמו שצריך.
בכל מקרה אני לא בעד לבטל את האירוע הזה.
החלמה מהירה לפצועים
- sam22
- חבר במועדון HT

- תגובות: 20360
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
בכל מרתון בעולם יש פצועים.
עשרות אלפי רצים ברמות שונות של כושר ושל מסלול.
אנשים שרצים לבד פתאום מוצאים עצמם רצים מואץ יותר בגלל אפקט העדר
ומגיעים לקצה.
החלמה מהירה
עשרות אלפי רצים ברמות שונות של כושר ושל מסלול.
אנשים שרצים לבד פתאום מוצאים עצמם רצים מואץ יותר בגלל אפקט העדר
ומגיעים לקצה.
החלמה מהירה
העם דורש..... כל מיני דברים
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7626
- נתן תודות: 376 פעמים
- קיבל תודות: 342 פעמים
אפשר לקיים את המרתון בלילה ..
אפשר גם לקיים אותו במרץ ואפילו באפריל ובתנאי שהמארגנים יהיו מספיק אינטיליגנטיים בשביל לקחת בחשבון שאם התנאים קשים אז מבטלים גם 12 שעות לפני.
אצלנו במדינת ה"יהיה בסדר" כל תוצאה אחרת ( ללא פצועים קשה או חלילה הרוגים ) היתה מפתיעה אותי.
אפשר גם לקיים אותו במרץ ואפילו באפריל ובתנאי שהמארגנים יהיו מספיק אינטיליגנטיים בשביל לקחת בחשבון שאם התנאים קשים אז מבטלים גם 12 שעות לפני.
אצלנו במדינת ה"יהיה בסדר" כל תוצאה אחרת ( ללא פצועים קשה או חלילה הרוגים ) היתה מפתיעה אותי.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7626
- נתן תודות: 376 פעמים
- קיבל תודות: 342 פעמים
צודק,kingikra כתב:רצים מגיעים מחו״ל. מה זאת אומרת לבטל? זה לא כזה פשוט....
הרבה יותר הגיוני שיגיעו לבית חולים או חלילה לבית קברות.
·kingikra כתב: אפרופו ״יהיה בסדר״, מה עם ה ״יהיה בסדר״ של הרץ עצמו? זה שחושב שלשתות הרבה זה לחלשים?...
בזה אני מסכים אתך לחלוטין. כבר שנים אני אומר שאנשים פה לא מבינים מה זאת אחריות אישית וכחלק מה״יהיה בסדר״ מטילים את האחריות בנושאים מרכזיים בחיים שלהם על גורמים אחרים.
לעניננו, תמיד אפשר להגיד שכשרצים לא מגיע מספיק חמצן למוח ואז שיקול הדעת נפגע ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

· ברור שלא אבל מי מבטיח לך שביום קר/גשום לא יגיעו לבית חולים/קברות?Lior_M כתב:......
צודק,
הרבה יותר הגיוני שיגיעו לבית חולים או חלילה לבית קברות....
שנים בצעירותי עשיתי ספורט מכל הסוגים ומכל המינים בכל ימות השנה ובשרבים. מעולם אני או חברי לא התעלפו/אושפזו/מסרו את נפשם לבורא. צריך להבדק טוב טוב אצל רופא לפני (לא שזה מאה אחוז) ולשתות המון. מי שלא ישתה במרתון, יתאשפז גם ביום קר.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3537
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 193 פעמים
לגבי הנפגעים - מצב שכיח כאשר יש פער ניכר בין כוח הרצון והיכולת הגופנית.
באופן כללי אירועים מסוג זה שפונים לכלל הציבור ולא למי שבענף בלבד (לא בהכרח באופן מקצועי) הם צרה רצינית בהיבט זה. הפתרון היחיד המתקבל על הדעת היא חתימה של המשתתפים על הסכמה לויתור אחריות של המארגנים והעיריה כלפיהם.
אני לא חובב אירועים מסוג זה בעיקר בגלל חסימות הכבישים אבל אי אפשר לבוא בתלונות למארגנים על כל דבר - אם קבוצת אנשים היתה יוזמת מפגש ריצה פרטי ברחבי מדרכות העיר ומסלולי ההליכה השונים, וחלילה אחד היה מאבד הכרה ומת אני מבטיח לכם שלא היו באים בתלונות כלפי אף אחד מלבד החברים ביוזמה.
למה כאן זה שונה? ומקרה אחד או שניים קשים באירוע של אלפי אנשים זה ממש בגדר הנסבל - עלה מספר התצפיות ואיתו ההסתברות שיהיו נפגעים.
באופן כללי אירועים מסוג זה שפונים לכלל הציבור ולא למי שבענף בלבד (לא בהכרח באופן מקצועי) הם צרה רצינית בהיבט זה. הפתרון היחיד המתקבל על הדעת היא חתימה של המשתתפים על הסכמה לויתור אחריות של המארגנים והעיריה כלפיהם.
אני לא חובב אירועים מסוג זה בעיקר בגלל חסימות הכבישים אבל אי אפשר לבוא בתלונות למארגנים על כל דבר - אם קבוצת אנשים היתה יוזמת מפגש ריצה פרטי ברחבי מדרכות העיר ומסלולי ההליכה השונים, וחלילה אחד היה מאבד הכרה ומת אני מבטיח לכם שלא היו באים בתלונות כלפי אף אחד מלבד החברים ביוזמה.
למה כאן זה שונה? ומקרה אחד או שניים קשים באירוע של אלפי אנשים זה ממש בגדר הנסבל - עלה מספר התצפיות ואיתו ההסתברות שיהיו נפגעים.
לא צריך להפסיק את המרתון, צריך להתכון אליו היטב כמו שעושים במכון כושר הולמס פלייס תל אביב בצורה מסודרת שכל אחד מודע ליכולות שלו ודואג בעיקר לשתות המון מים. כך אף אחד לא נפגע.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

· לא הייתי אומר אף אחד אבל בהחלט מצמצם למינימוםminimouse כתב:לא צריך להפסיק את המרתון, צריך להתכון אליו היטב כמו שעושים במכון כושר הולמס פלייס תל אביב בצורה מסודרת שכל אחד מודע ליכולות שלו ודואג בעיקר לשתות המון מים. כך אף אחד לא נפגע....