רומא, קפה וצילום
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
איזה יופי
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אחלה של תמונות ... רומא מדהימה , הייתי לפני כמה חודשים וכבר מתגעגע , חייב להגיד שהביקור ברומא עשה לי הרבה ״סדר״ בראש בתחום התחביב שלנו -- בנושא החליטה , סוגי קפה שונים טובים או פחות , ובעיקר נוכחתי לגלות שגם הקפה שאנחנו מכנים אותו בארץ ״פשוט״: כמו לוואצה/ מאורו ובעיקר אילי הוא ברמה אחרת לגמריי שם ,טריות שלא קיימת בארץ
עוד משהו שהיה נעים לראות הוא שהבאריסטות שם מספקים הגדרה חדשה למקצוע , מה שבארץ הוא מקצוע של בעיקר צעירים חסרי ניסיון יחסי , באיטליה באריסטה זה מקצוע מאוד מכובד ביחס לארץ , וניתן למצוא אנשים מאוד מבוגרים שעוסקים בו ובאהבה רבה ויש להגיד גם בהצלחה רבה.
בקיצור - מדהים בהחלט !
עוד משהו שהיה נעים לראות הוא שהבאריסטות שם מספקים הגדרה חדשה למקצוע , מה שבארץ הוא מקצוע של בעיקר צעירים חסרי ניסיון יחסי , באיטליה באריסטה זה מקצוע מאוד מכובד ביחס לארץ , וניתן למצוא אנשים מאוד מבוגרים שעוסקים בו ובאהבה רבה ויש להגיד גם בהצלחה רבה.
בקיצור - מדהים בהחלט !
אין על איטליה. המקום האהוב עלי לביקורים.
אוכל מצויין, קפה מעולה ובדרך כלל גם אנשים נחמדים ומאירי פנים.
כחובב ובעלים של אלפא רומאו, משתמש נלהב של מכונת האספרסו שלי. עושה חשק לקפיצה
אכן ברומא הרבה מקומות מדהימים לקפה ואוכל
אוכל מצויין, קפה מעולה ובדרך כלל גם אנשים נחמדים ומאירי פנים.
כחובב ובעלים של אלפא רומאו, משתמש נלהב של מכונת האספרסו שלי. עושה חשק לקפיצה
אכן ברומא הרבה מקומות מדהימים לקפה ואוכל
לא רוצה להתחיל דיון עמוק. התמונות מדהימות. הקפה פחות. ביקרתי בכל איטליה, לפני מספר חודשים. כמעט בכל עיר. כל הקפה זהה. פשוט ככה. אותה קלייה. אותו מקור. אותה הכנה. יותר מדי הייפ. הליכה ב-4 בלוקים בניו-יורק יכולה לתת לאוהב קפה מי מאה אפשריות (דרום אמריקאי, אתיופי, וכד וכד') מאשר ביקור באיטליה כולה. זוהיא דעתי. והיא עניה. קטוניתי. אבל זה מה שאני חושב אחרי ביקור ארוך וניסיות אינספור באיטליה.
@Gingi מעניין מה שאתה כותב מודה שלא ניסיתי קפה בניו יורק- אבל גם עם הטעם האיטלקי מאוד חד גווני הם עדיין עושים קפה מעולה, מעיין הנספרסו של חובבי האספרסו, כלומר איפה שלא תלך אתה תיפול על קפה מעולה שמוכן ומוגש כמו שצריך. ובמחזותינו זה דבר לא כזה נפוץ.
http://www.kaffegrossisten.com/coffee/mokaflor/יש את האתר הזה אבל הזמנה מחול היא וודאי לא כלכלית
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
Gingi - קלעת לנקודה דיי מהותית בעולם הקפה - המסורתי, המוכר והטוב אל מול הthird wave.
בעוד שאיטליה מייצגת את הגישה המסורתית, קפה כמוצר יסוד טרי ונגיש, המורכב מתערובות - במקומות בעולם כמו טוקיו, ברלין, ניו יורק ולונדון נפתחים עוד ועוד בתי קפה ובתי קלייה עם הקונספט החדש, שבעצם מייצג התמקדות במספר זנים מועט אך איכותי ומיוחד שרואים את חומר הגלם כמוצר בוטיק, עם דגש גדול על המגדל והחווה. קלייה מקומית, בדר"כ בהירה, ברוב המקרים חד-זני (משתדך טוב לדריפ פילטר בנוסף למכונות ההיי-אנד) - ומחירים גבוהים משמעותית.
אני לא חושב שיש פה "יותר טוב" אובייקטיבי כי בסוף זה עניין של הרגל וטעם. צריך לזכור שכל בית קלייה איטלקי שמכבד את עצמו מחזיק בכמה ליינים - מהbar/super crema בדר"כ עתירי רובוסטה ועד לoro100% ערביקה (ויש לא מעט מקומות שמגישים 100 אחוז ערביקה, בעיקר בצפון). לדעתי בשתי העולמות יש טוב יותר וטוב פחות. בארץ אני לא רואה נתח שוק גדול לthird wave, עניין הדקדקנות והמדידות (כמו בהכנת הדריפ למשל), קלייה בהירה והתמקדות בחד זני מאשר תערובת פחות מתאימה לאופי הישראלי.
אנשים לפעמים משווים את זה לשוק היין שהתפתח בקצב מטורף בישראל ב20 שנה האחרונות ולדעתי זו טעות כיוון שיין גדל בישראל בעוד שקפה לא, וקפה גרוע ניתן למסך יותר בקלות כמו קפוצינו למשל שמאד פופולרי כאן. וכמו שאמרו טובים לפניי, במקום שמקדש נח'לה וקפה טורקי עלית, כנראה שבאמת אין לזה הרבה מקום כאן..
בסופו של דבר יש מקום לשתי הגישות - לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה.
דרך אגב יופי של תמונות - באיזה ציוד צילום אתה משתמש?
בעוד שאיטליה מייצגת את הגישה המסורתית, קפה כמוצר יסוד טרי ונגיש, המורכב מתערובות - במקומות בעולם כמו טוקיו, ברלין, ניו יורק ולונדון נפתחים עוד ועוד בתי קפה ובתי קלייה עם הקונספט החדש, שבעצם מייצג התמקדות במספר זנים מועט אך איכותי ומיוחד שרואים את חומר הגלם כמוצר בוטיק, עם דגש גדול על המגדל והחווה. קלייה מקומית, בדר"כ בהירה, ברוב המקרים חד-זני (משתדך טוב לדריפ פילטר בנוסף למכונות ההיי-אנד) - ומחירים גבוהים משמעותית.
אני לא חושב שיש פה "יותר טוב" אובייקטיבי כי בסוף זה עניין של הרגל וטעם. צריך לזכור שכל בית קלייה איטלקי שמכבד את עצמו מחזיק בכמה ליינים - מהbar/super crema בדר"כ עתירי רובוסטה ועד לoro100% ערביקה (ויש לא מעט מקומות שמגישים 100 אחוז ערביקה, בעיקר בצפון). לדעתי בשתי העולמות יש טוב יותר וטוב פחות. בארץ אני לא רואה נתח שוק גדול לthird wave, עניין הדקדקנות והמדידות (כמו בהכנת הדריפ למשל), קלייה בהירה והתמקדות בחד זני מאשר תערובת פחות מתאימה לאופי הישראלי.
אנשים לפעמים משווים את זה לשוק היין שהתפתח בקצב מטורף בישראל ב20 שנה האחרונות ולדעתי זו טעות כיוון שיין גדל בישראל בעוד שקפה לא, וקפה גרוע ניתן למסך יותר בקלות כמו קפוצינו למשל שמאד פופולרי כאן. וכמו שאמרו טובים לפניי, במקום שמקדש נח'לה וקפה טורקי עלית, כנראה שבאמת אין לזה הרבה מקום כאן..
בסופו של דבר יש מקום לשתי הגישות - לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה.
דרך אגב יופי של תמונות - באיזה ציוד צילום אתה משתמש?