מצלמה חדשה - התקבלה החלטה, מה דעתכם?
היי לכולם,
אתחיל ואומר תודה רבה לכל משתתפי הפורום על העזרה הרבה (הן באופן אישי בשרשור שפתחתי והן באופן כללי בשאר השרשורים שקראתי ולמדתי המון מתשובותיכם לאנשים אחרים).
אחרי הרבה התלבטויות והיסוסים אני חושב שמצאתי מצלמה שתענה על הצרכים שלי:
צילום חובבני וצילומי משפחה
תקציב של עד 4000 ש"ח
צילום בטיולים ללא צורך בנשיאת משקל רב מאוד
אשמח בכל זאת לחוות דעתכם בנוגע לבחירה. חסרונות, יתרונות ובאופן כללי כל מידע מנסיונכם יעזור.
המצלמה: Nikon D5500
עדשת קיט: Nikon AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6 VR II
רכישת עדשה נוספת בנפרד: Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G
העדשה הנוספת נועדה לשימוש העיקרי עקב הבדלי האיכות בין עדשות בעלות אורך מוקד קבוע לעדשות עם זום משתנה.
עדשת הקיט (לעומת רכישת גוף בלבד) נבחרה בשביל אותן פעמים בהם מעט זום יהיה שימושי. נבחרה עדשת 18-55 ולא 18-140 היות וכנראה שלא יהיה לי צורך בזום גדול, האיכות צילום שלה פחות טוב בזום אין ובכלל והמשקל שלה גדול יותר משמעותית.
נותרו לי מספר שאלות בכל זאת:
1. מה דעתכם על המפרט שתיארתי עבור צלם מתחיל עבור השימוש שציינתי (טיולים וצילומי משפחה)?
2. אשמח לחוות דעתכם על העדשות שנבחרו מנסיונכם האישי
3. האם במידה ויש עוד אנשים כאן שמעוניינים ברכישת מצלמה, האם יש כוח מיקוח למחיר במידה ורוכשים ביחד מספר אנשים?
4. המלצה לציוד משלים (כרטיס זיכרון, תיק נשיאה עבור הקיט שצויין, עוד דברים שלא חשבתי עליהם)
תודה מראש,
אדם
אתחיל ואומר תודה רבה לכל משתתפי הפורום על העזרה הרבה (הן באופן אישי בשרשור שפתחתי והן באופן כללי בשאר השרשורים שקראתי ולמדתי המון מתשובותיכם לאנשים אחרים).
אחרי הרבה התלבטויות והיסוסים אני חושב שמצאתי מצלמה שתענה על הצרכים שלי:
צילום חובבני וצילומי משפחה
תקציב של עד 4000 ש"ח
צילום בטיולים ללא צורך בנשיאת משקל רב מאוד
אשמח בכל זאת לחוות דעתכם בנוגע לבחירה. חסרונות, יתרונות ובאופן כללי כל מידע מנסיונכם יעזור.
המצלמה: Nikon D5500
עדשת קיט: Nikon AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6 VR II
רכישת עדשה נוספת בנפרד: Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G
העדשה הנוספת נועדה לשימוש העיקרי עקב הבדלי האיכות בין עדשות בעלות אורך מוקד קבוע לעדשות עם זום משתנה.
עדשת הקיט (לעומת רכישת גוף בלבד) נבחרה בשביל אותן פעמים בהם מעט זום יהיה שימושי. נבחרה עדשת 18-55 ולא 18-140 היות וכנראה שלא יהיה לי צורך בזום גדול, האיכות צילום שלה פחות טוב בזום אין ובכלל והמשקל שלה גדול יותר משמעותית.
נותרו לי מספר שאלות בכל זאת:
1. מה דעתכם על המפרט שתיארתי עבור צלם מתחיל עבור השימוש שציינתי (טיולים וצילומי משפחה)?
2. אשמח לחוות דעתכם על העדשות שנבחרו מנסיונכם האישי
3. האם במידה ויש עוד אנשים כאן שמעוניינים ברכישת מצלמה, האם יש כוח מיקוח למחיר במידה ורוכשים ביחד מספר אנשים?
4. המלצה לציוד משלים (כרטיס זיכרון, תיק נשיאה עבור הקיט שצויין, עוד דברים שלא חשבתי עליהם)
תודה מראש,
אדם
נערך לאחרונה על ידי adamdo ב 08/11/2016 8:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
הייתי באותה סיטואציה כמוך לפני הרכישה שלי (רכישה ראשונה של מצלמת DSLR)
בסופו של דבר ההחלטה נפלה על D5300 עם עדשת קיט 18-140 (לטעמי אין דבר כזה מעט זום במיוחד כשיש ילדים קטנים)
לאחרונה הוספתי גם עדשת 35mm f/1.8G. עדיין לומד אותה (לא מצליח להוציא תמונות כמו שחשבתי)
סה"כ נראה סט התחלתי מצויין.
היום בדיעבד הייתי בודק יותר לעומק את נושא המירורלס וגם אם התקציב כרגע לא מאפשר הייתי מתפשר על עדשה ומוסיף עם הזמן.
בסופו של דבר ההחלטה נפלה על D5300 עם עדשת קיט 18-140 (לטעמי אין דבר כזה מעט זום במיוחד כשיש ילדים קטנים)
לאחרונה הוספתי גם עדשת 35mm f/1.8G. עדיין לומד אותה (לא מצליח להוציא תמונות כמו שחשבתי)
סה"כ נראה סט התחלתי מצויין.
היום בדיעבד הייתי בודק יותר לעומק את נושא המירורלס וגם אם התקציב כרגע לא מאפשר הייתי מתפשר על עדשה ומוסיף עם הזמן.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
1. הבחירה שלך בסדר גמור.
2. אני התלבטתי גם בין קנייה של עדשה 18-140 או 18-200, ובסוף בחרתי בשנייה, ושמח שעשיתי כך.
שימושי כשהילדה משחקת בחוץ ורוצה לתפוס תקריב טוב.
(לי יש גוף D7200, כי רציתי שליטה עם כפתורים פיזיים, ולא דרך התפריט)
בנוסף יש לי את ה- 35מ"מ - f1.8.
אפשר להוציא תמונות מדהימות איתה, וגם אני עדיין לא מצליח הרבה פעמים.
כשאפשר עושה נסיונות של כמה תמונות עד שיוצאת תמונה באמת יפה
3. לא נראה לי. מרווח המחירים בשוק הצילום קטן וראייה לכך הוא המחירים הדומים לחו"ל.
4.כרטיס זיכרון כמה שיותר מהיר יותר טוב.
מאפשר למצלמה לשמור אליו תמונות מהר יותר, ולכן להקטין את משך ההשהייה עד שהמצלמה מוכנה לצילום הבא.
תיקי נשיאה חפש באיביי, כאן יש בהחלט יכולת לחסוך כסף לעומת חול.
2. אני התלבטתי גם בין קנייה של עדשה 18-140 או 18-200, ובסוף בחרתי בשנייה, ושמח שעשיתי כך.
שימושי כשהילדה משחקת בחוץ ורוצה לתפוס תקריב טוב.
(לי יש גוף D7200, כי רציתי שליטה עם כפתורים פיזיים, ולא דרך התפריט)
בנוסף יש לי את ה- 35מ"מ - f1.8.
אפשר להוציא תמונות מדהימות איתה, וגם אני עדיין לא מצליח הרבה פעמים.
כשאפשר עושה נסיונות של כמה תמונות עד שיוצאת תמונה באמת יפה
3. לא נראה לי. מרווח המחירים בשוק הצילום קטן וראייה לכך הוא המחירים הדומים לחו"ל.
4.כרטיס זיכרון כמה שיותר מהיר יותר טוב.
מאפשר למצלמה לשמור אליו תמונות מהר יותר, ולכן להקטין את משך ההשהייה עד שהמצלמה מוכנה לצילום הבא.
תיקי נשיאה חפש באיביי, כאן יש בהחלט יכולת לחסוך כסף לעומת חול.
תודה richrach ועמית על שמצאתם את הזמן לענות.
אני עדיין מתלבט האם לרכוש עדשת 18-55 או 18-140 בנוסף ל35 מ"מ.
מצד אחד אני עם ילד בדרך (ב"ה) והבנתי שזום זה חשוב לצילום ילדים.
מצד שני עד שהילד לא יהיה גדול ברמה של להסתובב בחצר לבד (סדר גודל של שנה מהיום) לא חושב שאצטרך את הזום הגדול.
השאלה אם אפשר להסתדר בלי זום בכלל (רק עדשת 35 מ"מ) ורק בעוד שנה לקנות עדשת זום גדול (18-140 או 18-200)
כי אם אני קונה את ה18-55 בנוסף ל 35 מ"מ אז לא חושב שאקנה את ה18-140 בעוד שנה
אשמח לדעתכם בנושא
אני עדיין מתלבט האם לרכוש עדשת 18-55 או 18-140 בנוסף ל35 מ"מ.
מצד אחד אני עם ילד בדרך (ב"ה) והבנתי שזום זה חשוב לצילום ילדים.
מצד שני עד שהילד לא יהיה גדול ברמה של להסתובב בחצר לבד (סדר גודל של שנה מהיום) לא חושב שאצטרך את הזום הגדול.
השאלה אם אפשר להסתדר בלי זום בכלל (רק עדשת 35 מ"מ) ורק בעוד שנה לקנות עדשת זום גדול (18-140 או 18-200)
כי אם אני קונה את ה18-55 בנוסף ל 35 מ"מ אז לא חושב שאקנה את ה18-140 בעוד שנה
אשמח לדעתכם בנושא
זו עצתי
בתור צלם חובב עם ניסיון הייתי ממליץ לך לקחת 18-140 כעדשה ראשונה ומרכזית ולו בגלל ש 55 מ"מ לא נותן זום ועם ילדים וצילומי נוף / רחוב אתה רוצה להסתובב עם עדשת ALL AROUND אחת טובה ולא להיתקע במגבלות זום.
עדשה קבועה היא טובה אבל אז אתה מוגבל מאוד וצריך לזוז כל הזמן פיזית ע"מ לתפוס את הפריים הנכון מבחינתך.
בצילום ילדים אתה רוצה "לתפוס את הרגע" וזה ייצא דווקא כשהם רחוקים ממך או כשאין לך זמן לזוז לנקודה האופטימלית, פשוט POINT & SHOOT
אני צלם של קנון ולא ניקון (לא ממש משנה) וברוב הזמן אני עם עדשה של 18-135 אלא אם אני צריך עדשת פריים לתנאי תאורה פחות טובים / פורטרטים וכו'
אגב אם אתה יכול בפריים לך על 1.4 ולא על 1.8 - ההבדל משמעותי ואם מישהו ילמד אותך איך להוציא ממנה את המיטב כמו שאומרים - תבין לאן הלך הכסף.
עדשה קבועה היא טובה אבל אז אתה מוגבל מאוד וצריך לזוז כל הזמן פיזית ע"מ לתפוס את הפריים הנכון מבחינתך.
בצילום ילדים אתה רוצה "לתפוס את הרגע" וזה ייצא דווקא כשהם רחוקים ממך או כשאין לך זמן לזוז לנקודה האופטימלית, פשוט POINT & SHOOT
אני צלם של קנון ולא ניקון (לא ממש משנה) וברוב הזמן אני עם עדשה של 18-135 אלא אם אני צריך עדשת פריים לתנאי תאורה פחות טובים / פורטרטים וכו'
אגב אם אתה יכול בפריים לך על 1.4 ולא על 1.8 - ההבדל משמעותי ואם מישהו ילמד אותך איך להוציא ממנה את המיטב כמו שאומרים - תבין לאן הלך הכסף.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6683
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 703 פעמים
·זה שילוב טוב להתחלה. אין צרוך בכפילות, ה18-55 וה18-140 די דומות באותו הטווח ולכן לא צריך לקנות את שתיהן. גם לא צריך את צמצם 1.4, הוא מביא איתו גם חסרונות וגם מאוד יקר. עדיף להוסיף עוד עדשת פריים בעתיד, ה85 המעולה לפורטרטים וכטלה (עדשה לצילום מרחוק) או איזו עדשה מיוחד כמו עדשת מקרו או פיש-אי או למכור את כל עדשות הקיט ולקנות עדשת זום מעולה עם צמצם 2.8/1.8.adamdo כתב:תודה אייל, גרמת לי לשקול את ה18-140 + פריים 35 כעדשות להתחלה.
לגבי ה1.4 - מחוץ לתקציב ובהרבה, אבל תודה...
דרך אגב, למה ה5500? ה5300 זהה בפלט ואפשר לחסוך כמה שקלים טובים.
-גוף קטן יותר, קל יותר, גריפ יותר ארגונומי...
- מסך מגע
-חיישן קרבה מעל הVF לכיבוי אוטומטי של המסך
- wifi
- כ25% יותר זמן סוללה
- וידאו עדיף ישר מהמצלמה ללא עריכה
אני הייתי קונה רק גוף ומצוות עם Sigma f/2.8 EX DC OS HSM שמאפשרת צמצם רחב לכל אורך המוקד. ואז מחליט אם להוסיף פריים.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6683
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 703 פעמים
·לא שאלתי מה ההבדלים, את זה אני מכיר, אלה למה פותח השרשור חושב על הדגם הזה.Ilyan כתב:-גוף קטן יותר, קל יותר, גריפ יותר ארגונומי......
- מסך מגע
-חיישן קרבה מעל הVF לכיבוי אוטומטי של המסך
- wifi
- כ25% יותר זמן סוללה
- וידאו עדיף ישר מהמצלמה ללא עריכה
אני הייתי קונה רק גוף ומצוות עם Sigma f/2.8 EX DC OS HSM שמאפשרת צמצם רחב לכל אורך המוקד. ואז מחליט אם להוסיף פריים....
אלה שינוי קטנים, חוץ מזמן סוללה ולא תמיד יש בהם שיפור ממשי. מצד שני, לשים את ה500 שקל מההפרש על עדשה טובה יותר, יניב תוצאות טובות יותר מאשר גוף קטן יותר ב2 מילימטר.
תודה llyan וbugy על המענה ופירוט.
אני יודע שהיתרונות של D5500 לעומת d5300 הם מעטים, אך היות ואני יודע שגוף מצלמה ייקח המון זמן עד שאחליף, מוכן להשקיע קצת יותר ביתרונות הקטנים אך משמעותיים עבורי.
מאותה סיבה אפילו שקלתי להעלות את התקציב שלי ולקנות d7200 אבל החלטתי שהמחיר גבוה לי מידי בשלב זה.
לגבי עדשות, השאלה העיקרית שלי היא איזה קיט יספק אותי בשלב ראשוני ואני רואה שעניתם גם על שאלה זו.
מעריך מאוד את הזמן שהקדשתם על מנת לענות לי. עכשיו רק צריך לבצע את הרכישה.
באתר של ארליך הסירו את ה D5500 אולי כי נגמרה מהמלאי, אז אקנה אותה כנראה בחנות אחרת.
בודק גם אם יש דילים מעניינים לבלאק פריידיי.
אני יודע שהיתרונות של D5500 לעומת d5300 הם מעטים, אך היות ואני יודע שגוף מצלמה ייקח המון זמן עד שאחליף, מוכן להשקיע קצת יותר ביתרונות הקטנים אך משמעותיים עבורי.
מאותה סיבה אפילו שקלתי להעלות את התקציב שלי ולקנות d7200 אבל החלטתי שהמחיר גבוה לי מידי בשלב זה.
לגבי עדשות, השאלה העיקרית שלי היא איזה קיט יספק אותי בשלב ראשוני ואני רואה שעניתם גם על שאלה זו.
מעריך מאוד את הזמן שהקדשתם על מנת לענות לי. עכשיו רק צריך לבצע את הרכישה.
באתר של ארליך הסירו את ה D5500 אולי כי נגמרה מהמלאי, אז אקנה אותה כנראה בחנות אחרת.
בודק גם אם יש דילים מעניינים לבלאק פריידיי.