DIGITAL FREEVIEW
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
המצב לא נראה טוב. המכרזים נדחים שוב ושוב.
ממה שאני יודע, תאריך היעד התרחק עד 2008.
שידורי הניסיון פסקו.
ממה שאני יודע, תאריך היעד התרחק עד 2008.
שידורי הניסיון פסקו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5105
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 343 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
ובכל זאת..
על מה מדובר פה?
תודה,
Giliboy
על מה מדובר פה?
תודה,
Giliboy
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
DVB-T בישראל
בגלל העיכובים ( לפי שעה נראה שזה לטובתנו, אבל אני לא יכול לפרט בשלב זה) של הרדיו הדיגיטלי, יחול עיכוב זמני גם בהשקת שידורי הטלוויזיה הדיגיטליים . קשה לאמוד את משך העיכוב, אבל זה יקרה ללא ספק לפני סוף העשור וכנראה בטכנולוגיה החדישה ביותר.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2055
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
קצת סדר:MYSONY כתב:אז לשם מה נחוץ המפענח של YES וHOT??...
DVB - Digital Video Broadcast - תקן אב לשידורי וידאו דיגיטליים.
לתקן ישנה בדרת תת-תקנים המותאמים למדיה הספציפית:
DVB-C תת-תקן לכבלים
DVB-S תת-תקן לשידורי לווין
DVB-T תת-תקן לשידורי טלויזיה ישירים (קליטה באנונה)
DVB-S2 תת-תקן משופר ללויין עם קצב נתונים משופר ב- 30% באותו רוחב סרט.
כל אחד מהשידורים יכול להיות מוצפן או לא, ולהשתמש בקודקים שונים (MPEG2 אן אחר). למיטב ידיעתי זה לא מוכתב על ידי התקן.
בכל מקרה הלווין משתמש ב- DVB-S, הכבלים ב- DVB-C, ודובר על כך ששידורי הטלוויזיה האנלוגיים הישנים הנקלטים באנטנה יוחלפו בשידור דיגיטלי פתוח שישדר כמה ערוצים (1,2,10,11 ועוד) על תדר UHF בודד, שבשידור אנלוגי ישן היה מספיק לערוץ יחיד.
בדומה לממירים של הכבלים והלווין, גם צפיה בשידורי DVB-T מצריכה ממיר. באנגליה ממיר כזה עולה כמה עשרות ליש"ט. אם השידורים פתוחים, כל שנדרש הוא לחבר את הממיר לאנטנה חיצונית ולטלוויזיה. חלק מהטלוויזיות החדשות שנמכרות באירופה כוללות ממיר DVB-T פנימי.
DAB, שהוזכר גם הוא בשרשור, הינו תקן לשידורי רדיו דיגיטליים ולא שידורי וידאו.
גם בארץ נמכרות טלויזיות עם מקלט DVB-T פנימי - למשל, פיליפס (אני מדבר על הייבוא הרשמי, מאירופה). אפשר גם להשיג כרטיסי לכידה משולבים PAL/DVB-T (כמו All In Wonder).
הבעיה היא שכל כך הרבה בוחשים בזה (לא תמיד בחוכמה), הרשות השניה עוברת על החוק בצורה פרועה ביותר (החוק קובע שהמכרזים ל DAB יצאו ב2005), וכו'. אם את הרשות שאחראית על זה לא מספיק מעניין כדי שהיא תעמוד בחוק, אז מה הפלא שהכל מתעכב? מצד שני, לעומת הסטנדרטים של כיבוד החוק של גורמים אחרים בשלטון, זה לא באמת מספיק חשוב.
הבעיה היא שכל כך הרבה בוחשים בזה (לא תמיד בחוכמה), הרשות השניה עוברת על החוק בצורה פרועה ביותר (החוק קובע שהמכרזים ל DAB יצאו ב2005), וכו'. אם את הרשות שאחראית על זה לא מספיק מעניין כדי שהיא תעמוד בחוק, אז מה הפלא שהכל מתעכב? מצד שני, לעומת הסטנדרטים של כיבוד החוק של גורמים אחרים בשלטון, זה לא באמת מספיק חשוב.