תוכן ב 4K
חברה שאלה למביני עניין, יצא לי לדבר עם אנשים מהתחום והם ציינו שממירי יס והוט שכביכול משדרים FULL HD לא באמת משדרים את התוכן בFULL HD אלה ב720P לצורן העניין, האם זה נכון וכיצד אפשר באמת לדעת באיזה רזולוציה התוכן משודר בערוצי ה HD שלהם?
ואם זה אכן נכון למה הם מתגאים שהם מתקדמים לשידורי ב 4K אם אפילו FULL HD לא ניתן להוציא מהממרים שלהם?
ואם זה אכן נכון למה הם מתגאים שהם מתקדמים לשידורי ב 4K אם אפילו FULL HD לא ניתן להוציא מהממרים שלהם?
לפי ה-FAQ של יס, רוב השידורים שלהם משודרים ב-1080i
https://www.yes.co.il/customerservices/ ... as=h72S
https://www.yes.co.il/customerservices/ ... as=h72S
לפיכך yes בחרה לשדר בפורמט המוביל בעולם i1080 אולם תעשה שימוש גם בפורמט p720 בחלק מהערוצים אם יהיה צורך בכך....
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8338
- נתן תודות: 782 פעמים
- קיבל תודות: 1182 פעמים
@redicer
·
אף אחד ביס בשום שלב שזכור לי לא טען שהם משדרים ב FHD. הם משדרים ב HD, שזה לפי התקן יכול להיות גם 1080i או 720p.
בכל מקרה, לא הרזולוציה היא הבעיה שלהם אלא הדחיסה המוגזמת והביט רייט הנמוך.
·
אף אחד ביס בשום שלב שזכור לי לא טען שהם משדרים ב FHD. הם משדרים ב HD, שזה לפי התקן יכול להיות גם 1080i או 720p.
בכל מקרה, לא הרזולוציה היא הבעיה שלהם אלא הדחיסה המוגזמת והביט רייט הנמוך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8338
- נתן תודות: 782 פעמים
- קיבל תודות: 1182 פעמים
מאחר ואין לי ממיר כזה (וגם לא מסך כרגע) אין לי מושג אילו ערוצים יש ליס ב- 4K. קראתי לפני כמה ימים שערוץ ONE ישדר את הליגה הספרדתית שם ב- 4K אבל לא בקיא באילו עוד אפשרויות יש שם. זה תוכל לשמוע אולי מחברים אחרים כאן.
אני משער שהמצב כרגע הוא שערוצים רגילים, גם SD וגם HD, פשוט עוברים איזשהו אפסקייל ל- 4K בממיר עצמו וזה גם האות שהוא מוציא למסך. מה האיכות של כל העסק הזה אני גם לא יודע לומר. הדעה האישית שלי,(בהתאם למצב הנוכחי עם הממיר HD של יס) היא כזאת - לא לצפות לאיכות גבוהה ביס. לא באיכות התמונה ולא באיכות הסאונד. אשמח למצוא שאני טועה עם המעבר לשידור וממירי ה- 4K, אבל אני די סקפטי בשלב הזה.
אני משער שהמצב כרגע הוא שערוצים רגילים, גם SD וגם HD, פשוט עוברים איזשהו אפסקייל ל- 4K בממיר עצמו וזה גם האות שהוא מוציא למסך. מה האיכות של כל העסק הזה אני גם לא יודע לומר. הדעה האישית שלי,(בהתאם למצב הנוכחי עם הממיר HD של יס) היא כזאת - לא לצפות לאיכות גבוהה ביס. לא באיכות התמונה ולא באיכות הסאונד. אשמח למצוא שאני טועה עם המעבר לשידור וממירי ה- 4K, אבל אני די סקפטי בשלב הזה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8516
- נתן תודות: 177 פעמים
- קיבל תודות: 395 פעמים
בדיוק. 2160P נדרש כדי להציג 4K. רוב התכנים כאמור נחותים יותר והממיר מבצע Upscaling.mrraz111 כתב:הממיר משדר 2160P אבל התוכן הוא בקושי HD...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
איזה סמטוחה עשיתם
2160p זה הפורמט שנבחר ל 4k בתחום הביתי. הממיר מוציא 2160p50.
יש ליס תוכן 4k בספריה יעודית ב vod ויש להם כרגע גם ערוץ ספורט שמשדר 4k זמנית. שאר התוכן עובר upscale.
יש ליס הרבה ערוצים ב hd. כולם 1080i. הסיבה שחלק לא נראה מספיק טוב זה בעיקר קצב נתונים. בממיר יס אולטרה עם תוכן מתאים האיכות של תכני ה hd (משחקי הכס למשל) נראים טוב.
קצבי הנתונים של נטפליקס גבוהים למדי. הם מגיעים ל 15Mbps (ב hevc) עבור תכני 4k. גם שידורי הספורט של יס ב 4k מגיעים לזה.
2160p זה הפורמט שנבחר ל 4k בתחום הביתי. הממיר מוציא 2160p50.
יש ליס תוכן 4k בספריה יעודית ב vod ויש להם כרגע גם ערוץ ספורט שמשדר 4k זמנית. שאר התוכן עובר upscale.
יש ליס הרבה ערוצים ב hd. כולם 1080i. הסיבה שחלק לא נראה מספיק טוב זה בעיקר קצב נתונים. בממיר יס אולטרה עם תוכן מתאים האיכות של תכני ה hd (משחקי הכס למשל) נראים טוב.
קצבי הנתונים של נטפליקס גבוהים למדי. הם מגיעים ל 15Mbps (ב hevc) עבור תכני 4k. גם שידורי הספורט של יס ב 4k מגיעים לזה.