שאלה על הכנת קפה והגדרות, במליטה סולו

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
almeos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

התחדשתי במליטה סולו, והמטרה שלי להכין קפה יחסית חלש.
אז יש את הכפתור של חוזק הקפה, שאיתו מן הסתם אני בוחר את החוזק הכי נמוך מתוך 3 הדרגות.
ויש את הבורר בצד שמאל, של כמות הקפה בכוס. השאלה שלי - האם כמות קפה גדולה יותר משפיעה גם על החוזק שלו?

ההיגיון שלי אומר, שאם יותר מים עוברים דרך הקפה במהלך ההכנה, אז בסופו של דבר יש לי בכוס כמות קפאין גדולה יותר. ואם ברצוני להמעיט בקפאין, אז גם שם צריך לשים על כמות הקפה הכי נמוכה, וכל השאר יהיה חלב. האם אני צודק או שזה עובד אחרת ואני מפספס משהו?

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

הכפתור של "חוזק הקפה" קובע כמה פולי קפה ייטחנו.

הבורר בצד שמאל אחראי רק על כמות המים שעברו דרך הקפה שנטחן.

יותר פולי קפה= יותר קפאין.

almeos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #3 

זה שיש יותר פולי קפה, גורם ליותר קפאין, זה ברור.
השאלה לגבי זה שיותר מים עוברים דרך אותם הפולים - הם הרי סוחטים יותר קפאין מאותם הפולים? ככל שיותר מים עוברים, כך יותר קפאין נכנס לכוס ביחד עם יותר מים.

doutsh
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

השאלה למה אתה מתכוון כשאתה אומר קפה "חלש".
האם אתה מתכוון לכמות הקפאין בפועל, למשל כי אתה רוצה ללכת לישון ומפחד שהקפאין יפריע לך (או שאתה חושב שקפאין זה לא בריא), או שזה רק עניין של טעם?
אם הכוונה לכמות קפאין, אז אכן ככל שתזרים יותר מים תקבל יותר קפאין (עד לגבול מסוים שבו הקפה מוצה לחלוטין ואז עוד מים שעוברים דרכו לא יעלו ולא יורידו את כמו הקפאין בכוס).
אם הכוונה לטעם הקפה, כאן כבר הגלגל פועל אחרת. בהתחלה, כל עוד לא הגעת למיצוי טוב של הקפה, ככל שתעביר פחות מים תקבל קפה עם טעם חזק יותר.
בנקודה מסוימת ה"טעם" שנשאר בפולי הקפה מתחיל להגמר ולכן מהשלב הזה ככל שתמשיך להעביר יותר מים לכוס בעצם תמהל את הקפה ותקבל יותר קפה אבל עם טעם חלש יותר. בשלב כלשהו זה שקול לפשוט להוסיף מים רותחים מהקומוקום לכוס.
מקווה שזה ברור מספיק

almeos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #5 

@doutsh
תודה על ההסבר. זה בדיוק גם איך שאני מבין את התהליך.
לשאלתך - אני רוצה לקבל כמות מסויימת של קפאין, ולא יותר, כי אני יודע מה גבולות הכמות ש"עושה לי טוב" :)
מתחת לזה לא יעורר מספיק, ומעבר לזה, כבר קצת יותר מדי.

עד היום השתמשתי במקינטה, שמן הסתם "סוחטת" פחות קפאין מהקפה, ויש את הכמות שאני רגיל אליה.
גם איך שאני מכיר את עצמי, יש לי תהליך של התרגלות לכמות הקפאין די מהר, ואם אני עולה בכמות בחדות, בהתחלה זה ייתן אפקט חזק, אבל תוך זמן יאבד מההשפעה שלו ושוב אצטרך להעלות כמות. אז אני מנסה לשמור על מינונים ולהעלות בעת הצורך.

doutsh
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

אם כך, אכן תכוון את כמות הקפה (כפתור ה"חוזק") לנמוך ביותר, ותתחיל לשחק עם כמות המים החל מהכי מעט ותעלה כל פעם עד שתמצא את מה שטוב לך (או שתשאר בכמות הקטנה ביותר).
אם אתה רוצה לשלוט גם בטעם הקפה, תוכל להוסיף מים רותחים מהקומקום (או מצינור המים הרותחים אם יש כזה בדגם שלך) כדי לקבל אספרסו ארוך או אפילו אמריקנו, מה שכנראה יותר יזכיר את מה שאתה מכיר מהמקינטה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”